Senaste nytt!

2024.07.14

Mitt i juli och sommaren sprakar som allra bäst nu! Det blev väldigt varmt och soligt, badkläderna åkte på och änglarna som bits dansar som vackrast om kvällarna 🙂

Dagar som dessa kan göra fisket till en match där man möter motstånd, men även sådana matcher är trevliga!

Fjällturer är magiska dygnet runt och solen gör nätterna fortsatt ljusa en stund till innan det mörknar på riktigt.

Tack till er alla som besöker oss!

Varmt välkomna!

Marika

2024.07.05

Tiden går väldigt fort om ni frågar mig! Ännu en vecka har passerat och jag ligger lite efter känns det som.
Juli, smaka på den! JULI!

Vi fortsätter ha cafét öppet vardagar 11-14, men även att jag tipsar om att Vållan har sitt sommarcafé öppet på torsdagar.
Snart har vi även matdagar på Loftet och det blir under några tillfällen under veckan 30. Håll utkik efter mera information kring det!

Fisket, en del verkar ha lite mindre tur än andra, men jag får varje dag se bilder på vackra skapelser och även lyckan i mina gästers ögon när de visar mig sin fångster! Så himla glad jag är för deras skull! Titta bara på Franks tindrande ögon!

Kom hit Du oxå!

Varmt Välkomna!
Marika

2024.06.25

I morgon är det dags för Anette Linné att underhålla med dragspel och kåserier. Som vanligt är det begränsat antal med platser men de som kommer får garanterat en underbar kväll. Klockan 19,00 så börjar det!

Fisket mina vänner, fisket! Båtfolket har kommit in till land med smilbandet från öra till öra. Inte nödvändigtvis efter varje tur men bra nog nära 🙂 Fiskeutrustning av olika slag finns i vår lilla butik!

Juli klappar på dörren och vi går in i runda 2, om vi delar upp året på två halvor istället för 4. Fantastisk start på sommaren tycker jag och önskar fortsatt alla gäster varmt välkomna med bokningsförfrågningar. Enkelt och smidigt på hemsidan!

Sommarcaféet är öppet måndag till fredag mellan 11,00-14,00 och Signe hälsar er välkomna på fika! Vecka 30 kommer vi ha matdagar! Håll utkik efter mera information! Gott blir det!

Varmt välkomna!

Marika

2024.06.18

Årets dagläger var lika fantastisk som alla andra år! Vi var vid Hästplutten som är fvo’s barntjärn samt vid Blåsjöfallet.

Magisk glädje att samtliga fick fisk! Midsommaraftons middag är räddade av dessa härliga fiskeentusiaster!

Vi stekte hamburgare till lunch i den fina grillkåtan som Jormvattnets fvo satt upp vid Blåsjöfallet.

Vi hade dessutom vädret på vår sida och regnet kom först efter att barnen blivit upphämtade av sina föräldrar när dagen var slut.

Tack till er barn som var med i år och tack till er föräldrar som supportrar era barns intresse tillsammans med mig!
Tack Bengt för assistans under dagen.

De små rösterna som jag tjuvlyssnade på planerade redan för att vara med nästa år oxå, det tar jag som det bästa betyget ❤️🐟

Tack🥰
Kram Marika

2024.06.15

Anette Linné gästar oss med dragspel och kåseriafton onsdag den 26 juni.

I vanlig ordning är det lite begränsat med platser men vi styr in stolar så vi kan vara så många som jag har lov att ha!

Ser framemot denna kväll och jag hoppas att fler med mig gör det!

PS Jormsjön har inte gjort fiskefolket besvikna den gångna veckan…just saying!

Varmt välkomna!
Marika

2024.06.12

Påminner om Båttävlingen på självaste midsommarafton! Tävlingen pågår 8-12 och 2-4 spön i laget, insatsen från de tävlande sätter prispengen till segrande lag. Startavgift 2 spön 200kr och 4 spön 400kr Det är Jormvattnets fvo som tillsammans med mig på campingen som arrangerar denna tävling. Anmäl laget, ring till campen, 067220100. Kom, det blir kul!

Några ensataka platser finns kvar till sillunchen på midsommarafton…

Kanske lite svalt för glass idag eller, men glassbilen fyllde på iallafall i glassboxen, så ni vet!

Varmt välkomna!

Marika

2024.06.08

Så skulle man kunna säga att det officiellt är sommarsäsong, nu när Stekenjokk är öppet igen. Solen skiner idag igen och efter regnet igår så känns luften friskare och härligare igen. Det har varit en del pollen som kan vara lite besvärligt för många, men det blir lite bättre efter en skur sägs det.

Nu kommer en härlig tid med båtar i sjön där fiskefolket kommer göra sitt yttersta för att lura den vackra öringen och rödingen till middagsbordet.

På midsommarafton har vi sillunch och det är endast förbokning med begränsat antal platser. Först till kvarn! Från och med måndag den 24/6 så kommer sommarcaféet att vara öppet måndag till fredag 11,00-14,00. Det är Signe som kommer sköta fiket.

Varmt välkomna!
Marika

2024.06.01

Första riktiga sommarmånaden om man ser i kalendern. Solen skiner, vinden susar i träden, vågorna skvalpar mot stranden, fågelsång och blommor som blommar. Gästerna kommer och åker, det märks att fjällen lockar många till oss redan nu.

Det är bara 5 dagar kvar till Vildmarksvägen öppnar delen över Stekenjokk. På självaste nationaldagen klockan 12.00 lyfts bommarna upp och trafiken tillåts köra över fjället.
Några dagar med fria tyglar, sedan blir det restriktioner kring hur man får röra sig på Stekenjokk under en månads tid. Man får inte gå utanför vägbanan alls på Jämtlandssidan pga att det är ett fågelrestriktionsområde.

Dagens bild är tagen strax innan midnatt den 31/5 och se så ljusa och härliga nätterna är nu. Jormliklumpen i vacker siluett. Stanna gärna för en natt eller flera för att uppleva denna vackra plats i Jämtlands norra del. Behöver man förboka en plats? Ja vissa veckor är det redan en hel del bokat så kanske, beror på när ni tänkt er hit till oss.

Varmt välkomna!

Marika

2024.05.23

Oj så fort maj passerar, redan 23:e och man kan ana en sommar som vill komma även hit. Isen på sjön har kämpat på bra men nu blåser det rejält och jag tror allt är borta innan dagen är slut.

På campingen rustas det lite smått där renoveringsbehov finnes och det är lite bänkar, båtbrygga och andra saker som ska fixas innan sommaren på riktigt får komma hit.

Jag hoppas att värmen som nu är här, trots rejäla vindar, faktiskt har kommit för att stanna. Det vore skönt om försommarfeelingen håller i sig och övergår till sommar på riktigt i juni.

Snart öppnas bommarna så vi kan köra över Stekenjokk. Den 6/6 tradionsenligt kl: 12.00 på båda sidor av fjället. Undrar hur långa karavanerna är i år? Hoppas ni planerat in ett stopp hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2024.05.12

Jag var upp på Stekenjokk häromkvällen och promenerade.

Vägen är färdigplogad och nu väntar vi bara på att det ska bli 6 juni och klockan blir 12.00 Då går bommen upp och vi får tillträde att köra Vildmarksvägen över till Västerbotten via massivet.

Det finns lite snö kvar och parkeringen vid Karitjärn var full av bilar. Skidåkare som är ute och njuter av fjällvärlden.

Själv längtar jag till det grönskar, värmen kommer för att stanna och att det blir mer öppet vatten. Flugfiskesäsongen är bakom hörnet på riktigt och den ser jag framemot!
Vad längtar du efter?

Imorgon är det åter en ny vecka! Med det så hoppas jag på värme och sol. Har ni sett att glassboxen är påfylld?

Varmt välkomna!
Marika

2024.05.06

Maj började på allra mest fantastiska vis med soliga dagar och magisk värme. Lite svalt på nätterna men knappt märkbart när morgondagen gryr. Men inget varar förevigt och ett litet kortare bakslag ser ut att närma sig med lite svala vindar och kanske snö som nederbörd. Men den som lever får se hur väl prognosen stämmer.

Lite spännande information om sommaren ska jag ge er i väntan på sommaren. Det kommer att vara sommarcafé i vanlig ordning, med start måndag den 24/6. Sen blir det tillfällen då det blir trubadurafton på Loftet, datum meddelas senare. Glädjen har inga gränser när jag oxå kan berätta att vi kommer ha speciella ”Matdagar” i sommar. även dessa datum meddelas senare.

Nu finns oxå tunnbröd i frysen, för er som missat den lilla detaljen 🙂

Så nu har vi alla något att se framemot och med dagens bild så ser ni hur ljuvligt dagen startade i Jorm idag! Känslan av vår är total <3

Varmt välkomna!
Marika

2024.05.01

1 maj 2024 🌞

Jag vill tacka alla som har ställt upp och ordnat så vi fick en så fin brasa i Jorm även i år 🔥

Tack till alla som kom för att njuta av en varm, solig, glad Valborgsmässoafton utanför fiskecampen 🌞

Varmt tack till alla er som kom till buffén och till er som kom efter brasan! Tack för glada och stämningsfulla skönsjungande toner långt in till midnatt 🎶

Jag vill välkomna sköna maj med öppna armar 🤗

Snart är sommaren här, har ni bokat in en vistelse i härliga Jorm?

Varmt välkomna!
Marika

2024.04.22

Är det så att jag äntligen planerat för fiskeläger för barn och ungdomar? Ja minsann, den 18 juni så kommer jag ha endagsläger för barn och ungdomar mellan 8-12 år. Måndag till onsdag ve 28 tänkte jag passade bra för övernattningslägret. 12-17 år är lämpliga åldrar. Anmäl via mail på info@jormvattnetsfiskecamp.se Mer info om tider, kostnader, förtäring kan man läsa om på hemsidan och informationsbrev skickas ut till deltagarna i god tid innan lägret.

Nästa vecka är det Valborgsmässoafton och jag hoppas att bygdens folk vill bidra med att få till en brasa?! Jag har som jag skrev tidigare inte möjlighet så det hänger på andra att det blir en brasa. Tacoafton är fullbokad men man är välkommen efter brasan på valborgsmässohäng.

Varmt välkomna!
Marika

2024.04.09

Aprilsolen värmer gott om dagarna och vårkänslan spritter i kroppen. Vårslush-föret är på ingång ordentligt för skoteråkarna. Fisket är fint och asfalten tittar fram, underbart.

Snart är det oxå sista april och Valborgsmässoafton. Det innebär enligt tradition, om man vill kalla det så, även tid för majbrasa vid Jormsjöns strand, utanför campingen. Så jag hoppas att bygdens folk hjälper till att samla brasmaterial och ni kan med fördel börja redan nu så vi ser att det faktiskt blir en brasa. Jag kommer inte själv att kunna ordna det så jag litar till 100% på er andra. Skulle dessutom bli ännu lite gladare om våra sångfåglar i byn vill styra upp sången, lika vackert som i fjol kanske?!

Och jag tänkte ha tacoafton och tar emot bokningar via telefon, begränsat antal platser. 067220100 Lämpligt att äta innan brasan tänds och sen kan vi fortsätta fira Valborg till att sista vän gått hem eller fram till midnatt.

Önskar er alla en fin fortsättning på april!

Varmt välkomna!
Marika

2024.04.03

Alltså jag hann inte med riktigt, påsken har passerat och lovet är halvvägs undan. Aprilsolen skiner som aldrig förr, kylan kom åter och vi garanteras ytterligare hållbar vinter med den kylan. Nere i södra Sverige är det visst snökaos igen… tycker synd om er där nere som sannolikt fått riktig vårkänsla med grönska och blommor. Och detta bakslag är inte så kul för er med allt vad det innebär.

Men som sagt, hos oss är isfisket på vårisen en fantastisk tid och det gäller att passa på för ett tu tre så är isen ett minne blott och kastspöt måste fram.

Vi har även fantastiska snöförhållanden till fjälls. Påskhelgen gav oss en redig snödump på fjället. Så säsongen är inte slut för skoteråkarna heller!

Se över beläggningen och boka online, enkelt och smidigt!

Varmt välkomna!

Marika

2024.03.21

Jag har varit iväg och jag har landat, är åter på jobbet efter årets Sportfiskemässa. Vilka fantastiskt roliga dagar med massor av nya bekantskaper och även fina stammisar som hälsade på mig i montern. Så himla glad blev jag över de besöken!

Även väldigt glad över att den första bokningen från Jönköping rullade in redan i måndags!

Nu är det vardag och i helgen har jag ett sällskap som bokat både frukost och middag, det är ju superkul när jag får de förfrågningarna och det passar in i schemat.

Apropå schema så kommer jag behöva sommarpersonal i år igen.

En kille eller tjej som vill vara caféansvarig, med start måndag den 24/6 och 7 veckor framåt. Detta jobb innebär bakning/servering/städ/disk/kassahantering och det är måndag-fredag som man arbetar.

Men jag söker även någon som är händig, noggrann, serviceintriktad och gillar att ta hand om människor. Jobbet innebär kassahantering/bokningar/reception/ städning/gräsklippning/se över båtar mm mm Finns det ett intresse för fiske så är det så klart en bonus, för då kan man ge goda råd och kanske även följa med på guidningar. Med start måndag den 17/6 och denna anställning innebär även helgtjänstgöring.

Maila mig på jormliensmultiflex@gmail.com för ytterligare frågor och ansökan.

Varmt välkomna!

Marika

2024.03.12

Det är dags att flagga för påskens happening Jorm!

Påskpimpeln går av tradtion på påskafton på Jormsjön. Rakt utanför fiskecampen och i vanlig ordning så är det fina priser i potten.
Förköp kan köpas på fiskecampen från 23/3

Hamburgeri anordnas av Jormskolan och Jätten Jorms förskola, nära och bra, de finns här på fiskecampen oxå.

Så boka in lördag den 30/3 som helt vigd till isfiske i goda vänners lag och motstånd 🙂 Arrangör är Jormvattnets fvo och lite jag som vanligt.

Varmt välkomna!
Marika

2024.03.06

Mars månad och vårfeelingen är här på riktigt. Efter flera dygn med varmgrader så var natten kall. Solen stiger och värmen med den. Vilken dag vi har framför oss! Lyxigt värre för alla sportlovsfirare.

Jag vet att fiskarna hamnat ovan isen och kommer fylla flera magar under middagar framöver. Tänk vilken lycka och en sån rikedom vi har! Vi får inte glömma bort hur det ser ut i andra delar av världen, för då missar vi vår egen skatt.

Jag laddar för Sportfiskemässan som är i Jönköping nästa helg. Det ska bli kul, kanske jag får besök i montern av gäster som jag lärt känna genom åren. Förhoppningsvis får jag även stifta bekantskap med nya gäster. Hur som helst ska det bli kul och jag finns i Drömfiske Jämtland/Härjedalens monter, varmt välkomna!!

Men idag är idag och solen skiner!

Varmt välkomna!

Marika

2024.02.27

Långa ljusa dagar och sol som värmer, det är fint och skönt på samma gång! Märklig vinter med så växlande väder som vi haft. Men prognosen ser ut att ge oss fortsatt varmt ett gäng dagar framöver.

Snart är det sportlov i vår del av Sverige, Då tror och hoppas jag att vi får se lite aktivitet i bygden. Fisket är iallafall bra nu, håller tummarna att det håller i sig. Och maggot, det finns färska i kylen hos mig nu, leveransen kom idag, bara en sån sak!

Alpinbacken i Stora Blåsjön erbjuder fina backar med äkta natursnö!

Skidspår finns på Blåsjöfjället som Jormvattnets if håller öppna med hjälp av ideella insatser, det är fint tycker jag! Finns förresten på Brattli oxå!

Ni vet väl om att på lördag är det Skoterkafé i Björkvattnet?! Ta en långtur eller korttur om ni är nära och förse er med soppa och våfflor. Brukar vara magiskt gott!

Själv var jag på massage hos Anna i Björkvattnet igår, det kan jag rekommendera varmt. Boka tid för behandling eller spa på vandrarhemmet, det kan du gott unna dig, det är du värd!

Nästa tisdag på lovveckan, då kommer jag servera pizza mellan 11-14, hojta gärna till om ni tänker titta förbi, så blir det enklare att planera mängden.

Varmt välkomna!
Marika

2024.02.16

Återigen fylls det på med mera snö i vårt vackra Frostviken. Alla som älskar snö är jublande glada.

Fiskefolket har börjat rapportera om att det är huggperiod på fina fiskar.

Lediga boenden? Nja, helgerna tenderar att vara bra nog fullbokade. Närmast är nästa helg och då är det bara vår lilla stuga Sviten som är ledig. Så passa på och gå in på bokningssidan och säkra ditt boende.
Är man lite flexibel så finns en hel del luckor från söndag och några dagar framåt. Vecka 10 när vi i vår region har sportlov, då finns det flera stugor lediga.

Följ denna länk för bokning! https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Varmt välkomna!
Marika

2024.02.12

Längtar till den tiden på året då minnen byggs med likasinnade 🥰 jag längtar till flugfiskesäsongen.
Bilder från guidningar, fiskeläger, turer med nära och kära.
Drömmer om vakande fiskar, flugor som försvinner i fiskens mun, myggsvärmar, ösregn och stekande sol.

Ge mig bara lite varmare temperatur så åker jag dit det är öppet vatten 🙏🎣❤️

2024.02.08

Det är den tiden på året när alla verkar ha så där ofantligt bråttom!
Ja iallafall de som kommer till Frostviken men kanske ändå mer när de ska åka härifrån!

Vi bor i byarna, efter vägen går vi med barn och husdjur. Visa oss respekt är ni snäll!

Lätta på gasen innan någon gör sig olycklig för resten av sitt liv!

Älgolyckorna verkar tangera All time high, men bli inte en i statistiken! Jag vill att ni alla kommer fram hela och glada.

Önskar alla en fin helg trots att jag ber er köra lite försiktigare på er väg till slutdestinationen!

Varmt välkomna!
Marika

2024.01.22

Kylan kommer och går. Nu är det oxå lite flöjiga vindar som piskar runt snön som fallit. Januari i ett nötskal.
Men tiden går och snart är det februari. Dagarna blir längre, man har fler ljusa timmar att vistas ute. Härligt!

Än är det lite folk i farten så passa på att boka boende hos oss. Snart kommer veckosluten vara fullbokade, några är redan det så vänta inte för länge.
Följ länken här på hemsidan! https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Önskar alla en härlig vecka!
Varmt välkomna!
Marika

2024.01.15

Nu är det så där bistert igen. Men solen skiner och det är redigt vackert, det om något kan man vara tacksam över!

I helgen var det förarbevisutbildning här på fiskecampen. Samtliga deltagare har nu godkända förarbevis. Jag tycker det är kul att kunna hjälpa till så att man i Frostviken ska kunna ta förarbevis för snöskoter. Om intresse finns kanske det går att ordna ett tillfälle till senare i vår, men det får vi se då. Kul med samarbeten är det iallafall. Detta gör jag tillsammans med www.korskoter.se

Men ett öppnande av friåkningsområdena är det som känns viktigast just nu. Tufft att bedriva stuguthyrning utan gäster, skoteråkarna är viktiga gäster under vintern!

Dessutom, jag laddar för Sportfiskemässan som i år är i Jönköping. Helgen 15-17/3 hoppas jag att träffa gamla och förhoppningsvis nya gäster. Jag finns i monter D272 för Drömfiske Jämtland/Härjedalen men även för min egen verksamhet. Det ska bli kul! www.dromfiske.com

Nu håller vi tummarna för mildare väder och snö!
Boka gärna boende på hemsidan https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Varmt välkomna!
Marika

2024.01.09

Nu är det så där igen. Vädret växlar från det ena extrema till det andra. Plusgrader och regn är ju inte vad man önskar direkt, men man får finna sig i det. Ser oxå att det verkar komma en mindre snödump till helgen. Det är trevligt för vi har förarbevisutbildning här på fiskecampen. Finns platser kvar om någon missat att anmäla sig. Maila till mig i såfall. jormliensmultiflex@gmail.com

Fisket har varit galet fint på det nya året, det känner vi stor tacksamhet för. Hoppas det håller i sig så fler får njuta av det! Bilden har jag fått lov att använda av Mats som var här i helgen och bodde på campingen.

Sommarens första guidning är inplanerad av återkommande gäster. Blir ju så himla glad av sånt <3 Med det sagt så tipsar jag om att gå in här på hemsidan och boka ditt boende redan nu, medans det finns plats. https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/
Men först har vi lite vinter, och även där går dagarna åt i bokningskalendern!

Varmt välkomna!
Marika

2024.01.02

Det finns platser kvar om man känner för att ta förarbevis för snöskoter i Frostviken!

Helgen 13-14/1 är det utbildningsdags i Jormvattnet.

Anmälan skickas till jormliensmultiflex@gmail.com

3095kr, inkl examination, fika och lunch. Egen skoter medtas.

Betalning sker innan utbildningen för att garantera sin plats. Information kring det får man efter anmälan på mailen.

Varmt välkomna!

Marika

2023.12.31

Det är dags för en kort summering av fiskeåret 2023 för att kunna välkomna 2024 ✨️

Bilderna talar för sig själva och ja, det har varit ett innehållsrikt och på många sätt ett fantastiskt år ✨️

Återkommande gäster, nya gäster, många utländska gäster. Jo flödet av gäster har varit fint och jag har haft äran att ta med många gäster på guidning i vårt vackra Frostviken ✨️

Vackra fiskar har skapat glädje till många och jag är övertygad om att de smakat ljuvligt de som följt med hem till matbordet ✨️

Tack till alla som kommit och bott, handlat, ätit, fiskat eller bara för att titta in och säga hej, utan er vore det inte Jormvattnets fiskecamp ✨️

Nu laddar vi för ett nytt fantastiskt år och välkomnar fiskeåret 2024 ✨️

Gott slut och gott nytt år önskar jag er alla ✨️

Kram Marika

2023.12.25

Rödbukar fulla diskhon!

Det är livskvalité om ni frågar mig.

God fortsättning på julen kära ni!

Jag passar på att vara lite ledig när det är riktig lågsäsong. Då tar jag och tankar energi och det gör jag ju bäst i trevligt sällskap och sånt man tycker om att göra. Jag fiskar och Jormsjön är nära och bra. Kan t o m promenera ut till fiskeplatserna.

Kom ni oxå! Boka boende enkelt på hemsidan, på boendesidan.

Varmt välkomna!

Marika #jormvattnetsfiskecamp #Jormvattnetsfvo #Jorm #Jormvattnet #stugor #röding #öring #camping #isfiske #fiske #JämtlandHärjedalen

2023.12.18

Sista veckan innan jul och kanske lite långledighet att se framemot för en del av er?!

Vädret har varit växlande att man har kunnat skifta mellan tjocktröjor och t.-shirt. Nu i skrivandes stund så är det plusgrader och regn i luften. Men jag tänker att är det iskallt och avlöses av plusgrader så är vi en månad tidigare än vad det ”normalt” är. Så med flax så kommer det nya året börja med snö och mera snö.
Fisket har dock varit stabilt bra, helt makalöst fint och vi hoppas det fortsätter så framöver!

Vi ser framemot ett fint avslut på 2023 iallafall. Våra öppettider är denna vecka måndag-fredag 08,00-13,00 lördag har vi öppet 09,00-13,00. Sedan har vi stängt julafton-annandagen och öppnar åter onsdag den 27/12 kl.08,00

Fredag den 29/12 kör vi lite pubmys igen, drar till med pizzabuffé och till den behöver ni föranmäla er, senast 27/12. Begränsat antal platser. Vi serverar från 19,00 och myspub 21,00-00,00

Så, sista veckan för julklappshandel hos oss!
Varmt välkomna!
Marika

2023.12.01

Då var det december och kylan håller i sig. Ute är det vackert så man blir tårögd på riktigt!

Isen ligger på hela Jormsjön, den växer så det sprakar och knakar. Det bådar gott för fina starka isar i Frostviken i år. Kylan ser ut att hålla i sig en bra stund framöver, ingen nederbörd att räkna med alls.

Imorgon så är det stängt här på fiskecampen för det är Ankarede i Advent, där kommer jag vara i stället. Varmt välkomna dit mellan 12,00-17,00

Påminner om att onlinebokningen finns på hemsidan och där kan man glida in vilken tid som helst på dygnet och boka en stuga! www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.11.24

Lite förjulskänsla kan skapas på enkla vis.
I år tänkte vi det passade med jultallrik och efterföljande mysafton.

Förbokningar med begränsat antal platser.
Ring och anmäl er senast 10/12 på tfn: 0672-20100

En liten tvist: Kom utklädda med jultema! Sluten röstning coh vinnaren vinner sin måltid!

Varmt välkomna!
Marika

2023.11.22

Idag har vi fått lite snö, det är ju kul, men jag vill fortfarande att det ska bli riktigt fin is på Jormsjön innan det börjar vräka ner.

Snart är det december och första advent. Det innebär att det är marknad! Ankarede i advent. En tradition som ger oss den 19:e upplagan av riktigt härlig julstämning i vår härliga bygd.

I år kommer jag att vara på marknaden med ett stånd. Det innebär att jag håller stängt på campingen. Vi får helt enkelt träffas där i stället. Kanke kan du hitta nån julklapp eller present hos mig.

Sen vill jag oxå tipsa om att man enkelt kan boka boende här på hemsidan. Det är faktiskt smidigt att kunna sitta hemma och se beläggningen när man är fundersam på över hur det ser ut just den dagen man vill komma hit, även om klockan är sen när tanken slår en.

Hörs hej!

Varmt välkomna!

Marika

2023.11.17

Vintern närmar sig med stormsteg även här!
Då är det kanske dags även för utbildning!

Är du intresserad av att ta förarbevis snöskoter i Jormvattnet?

Vi kommer köra en tvådagarskurs den 13-14 januari där de första åtta anmälda kan göra allt klart på en dag.
Max antal anmälda max 24 elever under hela kursen.
Vi bjuder på lunch och fika men skoter måste medtas.

Om du är Norsk medborgare så kan vi söka samordningsnummer åt er, men det bästa är om man själv har det klart innan kursen börjar.
Det som krävs för att vi ska göra ansökan är:
-Kopia på passet, då behövs ALLA sidor från passet, även de tomma sidorna.
-Ett skrivet dokument där, Namn, kön, födelseort, svensk adress och medborgarskap står skrivet.
-Ett utskrivet personbevis från er skattemyndighet.

Viktigt är att ta med giltig legitimation, varma kläder och ett glatt humör.
För fler frågor kontakta gärna oss på Körskoter.se
Maria 0706884337 eller Anders 0703086163

Pris: 3095kr
Anmäl er redan idag på denna mailadress: jormliensmultiflex@gmail.com men senast 9 januari.

Varmt välkomna!
Marika

2023.11.09

Stora delar av vårt avlånga land har fått snö. Det är tidigt och jag är faktiskt glad att vi inte fått mer än att det är lite ljus i mörkret. Jag håller tummarna för kalla dagar så isarna får lägga ordentligt innan snön faller. Till fjälls ligger isarna men Jormsjöns is får gärna bli ordentligt stark innan snön kommer. Libotten har delvis is och tillräckligt för entusiasterna som gillar isfiske. Drömmer ändå om den kommande vintern och tipsar om att kolla in bokningssidan här på hemsidan https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/ Hitta dina dagar hos oss så ni inte blir utan boende!

Varmt välkomna!

Marika

2023.11.02

2 november och Libotten ligger trots att det i natt har blåst en del. Jag tror och hoppas att det till helgen kan landas de första rödingarna där. Men om det inte gör det så finns det redan väldigt fin is på t ex Leipikvattnet för den som vill komma åt fiskevatten nära väg. I vårt fiskevårdsområde finns flera tjärnar på lagom promenadavstånd om man är lite hurtig.

Vi har fyllt på med lite mera prylar i butiken så är man sugen på att kolla efter julklappar så är man välkommen in. Vi har öppet vardagar 8-13 och lördagar 9-13.

Bilden är från i morse, visst är det vackert?!
Boka ert boende enkelt på sidan om boende.

Varmt välkomna!
Marika

2023.10.20

Soliga härliga höstdagar är riktigt njutbara, även om det stundvis känns rätt kylslaget, nu när man inte är riktigt van än vid minusgrader. Fjällen är vackert vita och så förblir det nog resten av året tror jag.

Alla båtar är på land och snart åker bommarna upp oxå. Känns mycket mera höst och närmare vinter då.

Vägdelen över Stekenjokk stängde i söndags och det är lågsäsong på riktigt, så då håller även vi stängt på söndagar.

Det går dock bra att planera för sina kommande ledigheter och man kan enkelt boka stuga via hemsidan. Smidigt oxå att se hur beläggningen ser ut de aktuella dagarna.

Varmt välkomna!
Marika

2023.10.16

En helg att leva länge på! En härlig helg tillsammans med kvinnor liksom jag jobbar och driver egna företag.
Vi alla har fått stipendium utdelat av LRF, från en stiftelse vilken är ett minne till Katarina Mårtensson i Klocka, dig är jag extra förtjust i!

Intrycken var många denna helg. Starka driftiga kvinnor som delade med sig av erfarenheter och visdom.
Så tacksam att jag fick bli en av dessa kvinnor!

Tid för reflektion, avkoppling men oxå uppladdning. Med mängder av mat, skratt, vila, sauna, yoga, bad, studiebesök, samtal och mycket därtill.

Tacksam ❤️
Marika

@loniballsta
@stromgarden1884
@joyevent_huntandhealth
@fjallhalsen_fik_butik
@klovsjogardsbutik
@morrvikja
@fjallhornet
@optandstradgard
@tjeedtegecafe&butik
@follingers
@smidigochstark
@rudsbyjordoskog
@natcake
@fjallfjoset
@klovsjostenugnsbageri
@happyretreat
@lrf.se/jamtland

2023.10.06

Fredagen den 6 oktober är alltså dagen då första snön föll hos oss.
Nu kan man börja ställa om tanken om att jag ”hinner” nog göra ditt och datt, det är länge kvar än….njaaa, nu är det mera, jag gör det nästa år. Inte det för att jag tror snön ligger kvar, för den smälter säkert bort. Mer att sinnestämningen ställer in sig på att en ny årstid kräver sitt.

Jag kommer iallafall inte att leta fler gula kantareller, den tiden är över. Men säkert kan det vara vackert som tusan till fjälls en solig dag. När det vita pudret ligger på topparna och vidderna är rödskimrande vackra…eller så är det oxå ett minne blott.

Slår ett slag för vinterfiske och skoteråkning! Vänta på inlägget om att första isen ligger, så vi kan krypa ut på Libotten och lura upp drottningen ur vattnet. Boka ert boende här på hemsidan www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.09.27

Färgerna sprakar verkligen, men regnet tar på chanserna till en magisk upplevelse. Fast de soliga stunderna blir verkligen något för minnenas arkiv!

Vägdelen över Stekenjokk stänger den 15 oktober så boka din plats eller stuga så du hinner med!

I övrigt så är det lågsäsong för oss som bor och verkar längst Vildmarksvägen. Det har börjats med höststädning av olika slag, men man passar även på att boka in sig på seminarier och andra föreläsningar som erbjuds. Ett kul inslag i vardagen tycker jag!

VInterns bokningar rullar sakta in och det känns bra! www.jormvattnetsfiskecamp.se här kan man göra sin bokning!

Varmt välkomna!
Marika

2023.09.22

Det är varierad väderlek kan man säga. För en gång skull så stämmer prognosen och vi har fått redigt med regn. Så jag hoppas att morgondagen blir lite ljusare och nederbörden mindre.

I skogarna växer det så det knakar, det är ett skafferi fullt av rikedomar som vi alla bör känna stor tacksamhet för, ni passar väl på att fylla era lager med läckerheter?!

Tre helger kvar, sen bommas vägen över Stekenjokk, planerar ni en tur innan dess? Kom och bo hos oss!

Bokningarna för vintern rullar in, planera in era dagar till fjälls redan nu, gå in på www.jormvattnetsfiskecamp.se och säkra vistelsen!

Vi har öppet varje dag, måndag-lördag 8-13 och söndag 9-13
Varmt välkomna!
Marika

2023.09.18

Höstens alla vackra färger tillsammans med dagar till skogs, fjällen och sjön blir en underbar kombination! Det gäller att passa på för kyligare nätter kommer oftare och det förändrar oxå färgerna.

Nu på onsdag den 20/9 så stänger en hel del fiskevatten i vårt fiskevårdsområde. Då är det Jormsjön och enstaka tjärnar som gäller för hela slanten. Nätförbudet inträder samma dag och nätförbudet gäller till den 20/10.

Jakt i Jorms vvo flyter på bra och det är just nu brunstuppehåll på älgjakten, men småvilt är tillåtet. Kort finns att köpa hos oss, begränsat antal jägare så det inte blir trångt på skogen.

Vildmarksvägen är öppen till den 15 oktober och man är välkommen till oss med sitt egna boende eller om man önskar hyra stuga. Stuga bokar man enkelt här på hemsidan.

Varmt välkomna!
Marika

2023.09.07

För ett år sedan var jag på fjället och njöt av höstglödens färger, något år tillbaka ytterligare så var fjället redan vitt.
Blir spännande att se när det vita guldet behagar att komma i år.

Men, än finns tid alltså för att njuta av färgerna som kommer mer och mer för varje dag!

På måndag, den 11 september så startar älgjakten i Jorm vvo. För att hålla koll på var älgjägarna är för dagen så kan man åka upp till slakthuset och läsa på anslag varje dag om var de håller till. Slakthuset ligger mittemot den fina allaktivitetsparken på väg upp mot Blåsjöfjället strax bortanför Jormskolan.

Själv ska jag ha en vecka av ledighet. Jag åker och hälsar på min dotter som är på Island där hon gör sin praktik under 6 månaders tid. Det är en dröm jag haft i över 30 års tid att besöka landet där vulkaner puttrar och hästar fortfarande lever som vilda. Med lite flax får jag till lite fiske oxå….men annars om tiden inte räcker till så får jag resa dit igen! Men ingen fara att det ska vara stängt, personal finns på plats här hemma!

Önskar alla en fortsatt härlig september! Boka era boenden via hemsidan, tiden går fort nu och snart skottar vi snö och ligger på första isen i jakten på rödingen!

Varmt välkomna!
Marika

2023.09.02

Var sak har sin tid!

Nu är tid för fiskarnas lek och strömmande vatten är fredade för en tid framöver. Vi får dock fortfarande fiska i tjärnar och sjöar ett tag. Så än finns tid till att fånga dina drömmars fisk!

Man kan oxå fylla skafferiet av skogens läckerheter, typ kantareller och andra matnyttiga svampar. Eller kanske fixa den där fågeln till finmiddagen.

Tänk ändå vilken rikedom vi har i vårt vackra avlånga land!

Dessutom är det fortfarande möjligt att färdas över Stekenjokk i en och en halv månad till. Vill man uppleva detta och önskar bo på fiskecampen så kan man enkelt boka sig en stuga via hemsidan!
www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.08.25

Vet ni nu har jag äntligen fått till och med hjälp, kunnat ordna ett onlinebokningsprogram för stugorna! Ni hittar en knapp på hemsidan www.jormvattnetsfiskecamp.se BOKA STUGA

Det innebär för dig som gäst att du ska kunna sitta hemma och välja bland tillgängliga datum enkelt och smidigt. För mig innebär det troligen oxå lite förändringar.

För vinterns gäster erbjuds även möjlighet att beställa frukost. Det är som ett tillval i programmet. Om man är flera som oxå önskar beställa middag kan man göra en extra förfrågan om det för att se om det är möjligt just då. Det som då serveras är husmanskost.

Känns kanske långt bort men svisch så har både hösten och jul passerat och snart står vi här, skottar snö och njuter av minusgrader i Paradiset 🙂 Så in och kika redan nu för att inte missa chansen till stuga hos oss just när du önskar komma hit!

Varmt välkomna!
Marika

2023.08.23

Björnjakt pågår för fullt i skogarna och snart, ja faktiskt redan i övermorgon så startar fågeljakten för i år.

Gör som jägarna och tillsätt en glad färgklick på kläderna så ni syns ni som jagar kantareller.

Man kan oxå glida ut på sjön för lata fiskedagar i en båt.

Vildmarksvägen över Stekenjokk är fortsatt öppet fram till 15/10 så kom gärna och bo hos oss, i stuga eller om ni har med eget boende. Man kan redan nu ana färgskiftningar i naturen!

Njut nu av dagarna som är här!

Varmt välkomna!
Marika

2023.08.15

Ännu en härlig dag med guidning på schemat. Stundvis regnade det på friskt men även solen visade sig.

Naturen i Frostviken är helt enkelt magiskt vacker och jag är så glad att få visa den för andra.

Jag är rik 🥰

Kram Marika

@jormvattnets_fiskecamp @nordicflyfishingdistribution

2023.08.14

Hösten närmar sig och sommargästerna avtar. Det innebär att vi fr o m nu ändrar våra öppettider. Måndag-lördag bemannar vi receptionen 08,00-16,00, söndagar 09,00-14,00

Hjortron i mängder och fortsatt är vi bara i början av kantarellsäsongen, så jag uppmanar till härliga dagar till skogs.

Ripjakten börjar den 25/8 och då blir det ny fart i skogen!

Varmt välkomna!
Marika

2023.08.07

Hjälp så fort tiden rusar iväg! Det är redan augusti, men med dagens väder känns det som september. Jag har haft en väldigt rolig och intensiv vecka med 2 dagar guidning på schemat. Vi fick smaka på riktigt höstruskväder till fjälls med massor av regn och vindar. Andra dagen var det åter sommerfeeling och kläderna åkte av. Tack killar för grymt bra dagar!

Märker av en stor skillnad på turistströmmen, det har minskat rejält sista veckan.

Men nu kommer tid för vandringar till fjälls och i skogen, jakten på det gula guldet, alltså kantarellerna. Sen strax kommer tid för björn-, fågeljakt och så småningom älgjakten.

Innan dess ska jag lägga min lediga tid och energi på fiske i strömmande vatten tror jag. Hur ska du spendera din lediga tid?

Många ställplatser finns tillgängliga!

Varmt välkomna!
Marika

2023.07.28

Information!!

Från och med söndag den 30/7 till onsdag den 2/8 kommer SLU att bedriva provnätfiske i Leipikvattnet. Det innebär att det kommer ligga många nät i sjön under dessa dagar.

Detta kommer påverka tillgängligheten något med andra ord.

Vid ytterligare funderingar eller om man har frågor kan man kontakta Gunnar Öhlund tfn: 070-2131006

mvh Marika

2023.07.23

I veckan som var hade jag fiskeläger med övernattning för fjärde gången. Känns inte som att det ska vara möjligt men tiden går otroligt fort.

Det känns kul med återkommande ungdomar som gillar det här med fiske lika mycket som jag. I år tog vi en dag i rinnande vatten för att utvecklas ytterligare med flugfisketekniken.

Vädret har verkligen varierat under veckan från rejäla regnskurar med inslag av åska till strålande varma sommardagar som inbjuder till bad och lek vid vatten. Till veckan är det dagläger och det ser jag lika mycket framemot!

Vi ser oxå framemot resten av sommaren och tid för mer fiske, bärplockning, vandringar uppe på fjällen.

Apropå vandring, ni vet väl om att Jormvattnets IF arrangerar Toppkortet? Man kan komma in och köpa kortet här hos oos på fiskecampen, sen är det vandring och stämpling av kort som gäller för er. Man är med på utlottning av fina priser när man lämnat in sina kort (senast 15/10) men inget slår de fantastiska vyerna som man får uppleva! Topparna som finns med på Toppkortet är i hela Frostviken.

Varmt välkomna!

Marika

2023.07.17

Sommar, det är oxå fiskeläger för mig och en del ungdomar. I morgon fram till torsdag kör jag årets övernattningsläger. Riktiga veteraner är med på årets läger och jag ser framemot att träffa dom igen.

Vi har nu oxå kommit till andra halvan av sommaren. Höstens gäster hör av sig och försäkrar sig om att få plats. Det är både fiske, vandring, bärplockning, kantarelljakt och fågeljakt som står på deras agendor.

Men nu njuter vi av sommarens varmare dagar, även om vi oxå får slåss med mygg och knott, men mest så njuter vi!

Varmt välkomna!
Marika

2023.07.13

Jormvattnets fvo anställer varje sommar ungdomar och de får chansen till ett riktigt varierat jobb. Det är så varierade arbetsuppgifter att det är allt från städning runt tjärnar och vindskydd, målning av grillkåta. De har ordningställt fiskkassen, markerat fiskeleder, röjt bort sly mm mm

Jag tänker att det måste vara bästa sommarjobbet ever! På fiskecampen hjälper de till dagar när det har behövts och det kan vara allt från gräsklippning till att tömma båtar på vatten.

Dessutom hinner de fiska en hel del, viktigt att veta att vi har bra fiskbestånd i våra vatten! Allt för att fiskegäster och andra naturintresserade ska få sin tänkbart bästa upplevelse i Jormbygden. Vill ni uppleva delar av allt detta så måste ni komma hit!
Bilderna visar fiskelede upp till Holmtjärn.

Varmt välkomna!
Marika

2023.07.11

Så fina ord, tack så hjärtligt för dom!

Och fin service får man även här

@brunflosportochfiske har utrustningen ni behöver om det så är levande agn eller annan fiskeutrustning!

Och till alla som läser och funderar på att åka norrut till oss, ni är varmt välkomna!

Marika

2023.06.28

Nu har jag landat i sommarkänsla på riktigt!
Det är varmt, solen strålar, det kommer åskskurar, campingen är full av glada människor och fisket är på topp!

Sommarcaféet är igång och vi har serverat de första pizzorna. Känns som det är en hit som går hem hos många. Vardagar 11-14 alltså.

Njut nu ordentligt av sommaren och om ni så önskar så är ni varmt välkomna!
Marika

2023.06.20

Fisket har dundrat i gång ordentligt med redigt fina fiskar nu i Jormsjön. Så glad för mina gästers skull då de kommer hem och visar upp sina vackra fångster! Stort grattis till er!

Dessutom har jag nu fått hem Genidragets magiska beten och de syns på filmen här! Kom och köp innan de tar slut!

På midsommarafton så serverar vi sillunch och det är föranmälan med begränsat antal platser, så välkomna att anmäla er. Klockan 13.00 direkt efter båtfisketävlingen kommer vi ställa fram maten!

Varmt välkomna!
Marika

2023.06.17

Äntligen är BÅTTÄVLINGEN på Jormsjön tillbaka!

På midsommarafton så välkomnar vi er till båttävlingen där insatsen avgör prispengen! Utöver detta även fina priser.

Klasser och anmälningsavgift: 2 spön/100:- samt 4 spön/200:-

Anmäl er till fiskecampen med lagnamn/fiskare, ring på 0672-20100

Arr: Jormvattnets fvo och Jormvattnets fiskecamp

Varmt välkomna!

Marika

2023.06.04

Jag hade hoppats på att kunna visa er lite mysig försommarkänsla med sol och grönska som spritter i marken nu när det är juni. Det är inte alls vad jag skulle förmedla med dagens väder, så väljer en annan linje.

Flaggar för sommarens fiskeläger för barn och ungdomar. Övernattningslägret för ungdomar mellan 12-17 år blir den 18-20/7 och daglägret från 8 år blir den 25/7. Sista ansökningsdag blir sista juni.
Maila din intresseanmälan till info@jormvattnetsfiskecamp.se först till kvarn får först fiska. I retur efter anmälan så får man information av mig via mail.

Dessutom är det väldigt nära för öppnandet av Vildmarksvägen, den delen som sträcker sig över Stekenjokk! Den 6 juni kl:12.00 så öppnas bommarna på respektive sida av fjällmassivet! Passa på att stanna för en natt eller flera med ekipaget hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2023.05.26

Det är fortsatt svårigheter att komma fram på telefon och internet kan svaja. Men vi hoppas att ni har tålamod att försöka igen.

Sjön är isfri och vattnet stiger. Efter en del varma dagar kom kylan åter och idag har vi haft redigt kallt. Bilden visar dock att grönskan kämpar för att övervinna snön.

Om vi nu ska kalla det sommarfiske, så har det kommit igång riktigt bra. Jormsjön har bjudit på fina fiskar till de som varit ut och fiskat.

Båtbommarna ligger i sjön och till veckan ska jag försöka få i några båtar. Det tycker jag att bjuda in sommaren på riktigt!

Är ni sugna på att besöka oss med en natt eller två så skicka iväg ett mail med förfrågan om boende på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.05.17

Nu är det vår på riktigt hos oss. Isens bärighet försämras hela tiden och mer öppet vatten tar vid. Nu har jag och fler med mig tagit fram sommarutrustningen och vi har börjat att njuta av det vi har här och framför oss. Mask finns i butiken för den som önskar köpa det!

Sakta töms campingen på vintercampare och det är bara 3 veckor kvar till att vägdelen över Stekenjokk öppnar. Då hoppas jag att vi har försommar med värme i luften och musöron i träden.

Telia har medddelat att de kommer utföra arbete i mobilmasterna i vår region. Detta kommer att påverka samtal och även surf under kommande veckor. Från några timmar till ev lite längre avbrott vid större arbeten. Men det ska göra att vi får ett snabbare och stabilare nät efter att de är klara. Vill man veta mera så surfa in på deras hemsida och läs där.

Så med det sagt, telefonin kan vara begränsad och vi hoppas ni har överseende med det. Skicka gärna mail vid bokningsförfrågningar eller andra frågor, så svarar vi så snart vi kan.

info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.05.11

Jag har plockat undan pimpelspön, blänken och annat som vinterns fiske krävt och sommarfiskets utrustning hänger nu framme. Har lagt beställning på mer utrustning som jag anser vara bra investeringar för den som vill komplettera sin egna utrustning.

Själv har jag varit och tränat kastteknik vid några tillfällen och känt i änden av linan att där ute i det blå så lurar dom som jag så gärna landar i håven. För att sammanfatta det kort så får jag fortsätta träna 🙂

Det är ett ständigt flöde av bokningar och även husvagn och husbilsfolket planerar sina resor inför sommaren. Det börjar bli en del nu och vill man bo på denna fina camping vid Jormsjöns strand i sommar, så kan det vara läge att göra en check på platstillgången. Skicka ett mail med din förfrågan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Vildmarksvägen öppnar vägdelen över Stekenjokk den 6/6 kl: 12,00. Vackra vyer över högfjället som beskådas med enkelhet från ditt fordon.

Varmt välkomna!
Marika

2023.05.04

Tack till alla som kom och bidrog till fin stämning vid Valborgsmässobrasan. Tack för sång och musik, tack till er som kom på tacobuffén och er alla som kom in på efterföljande umgänge när snöstormen slet och drog.

Dagarna som följt har bjudit på kalla nätter men solen har visat sig om dagarna, inte hela tiden men mycket. Tacksam för det!

Maj månad blir stillsammare och på campingen mellanlandar vi med sysslor som passar för tiden. Om lite drygt en månad så öppnar Vildmarksvägen, klockan 12.00 den 6 juni åker bommarna upp. Bokningarna rullar in och jag ser framemot sommaren.

Vill man komma hit går det bra att skicka en bokningsförfrågan på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!

Marika

2023.04.25

Snart Valborgsmässoafton och det firas med brasa vid Jormsjöns strand. Skönsång ledd av Lovisa och sångerna finns utskrivna så alla kan hjälpa till och fylla Jormbygden med ljuva toner.

Tacobuffé serveras från kl:18.00 och förbokning sker senast fredag den 28/4. Maxantal så först till kvarn för att få plats.

Brasan tänds kl:20.00 och efter brasan håller vi Loftet öppet om man vill mysa en stund till. Vi stänger kl:23.00

Boende finns kvar i helgen om man vill boka det, skicka iväg ett mail på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.04.20

Vårkänslorna växer lite mera för varje dag! Solen värmer gott och strömstaren kom och sa godmorgon när vi hade gubbdagis i morse. Satt så fint och vippade på stjärten.

Företagarlunchen som kommun bjöd in till hos mig idag var mycket trevlig och givande på alla sätt och vis! Många kloka tankar om vår framtid och även om vår roll som företagare i kommunen. Xtra kul att vi var så många!

Lågsäsongen närmar sig med stormsteg men än finns det möjlighet till både skoteråkning och isfiske! Kom vetja!

Varmt välkomna!
Marika

2023.04.12

Om drygt 2 veckor så är det sista april, Valborgsmässoafton. Det vill säga dags för majbrasa om man vill. Jag tycker det är trevligt!

Så jag undrar om fler i byn skulle vilja ha en brasa i år? I såfall behöver jag hjälp att samla ihop till en brasa. Den kan med fördel placeras på sedvanlig plats, utanför båtrampen.
Kvistar, grenar, inte impregnerat virke och inga skruvar och spikar som riskerar att hamna i sjön.
Är det dessutom någon som vill ta på sig att slipa fram ett sånghäfte för kvällen så är det extra trevligt!

Vill man dessutom komma och bo här på fiskecampen så kan man skicka iväg en bokningsförfrågan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.04.08

Jag vill tacka för en kalasfin dag! Alla deltagare, arrangörer, kontrollanter och vädret 🌞 Årets upplaga av Påskpimpeln är lagd till handlingarna. 235 st registrerade deltagare, det är en mer än i fjol. Nu firar vi klart påsken och försöker lura upp fler och större fiskar ur våra fina fiskevatten🎣 Tack Jonas för bilden från dagens prisutdelning!Vill man njuta av april månads fiske så kan man skicka iväg en förfrågan om boende på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!

Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #jormsjön #påskpimpeln #2023 #pimpeltävling #tradition

DCIM\100MEDIA\DJI_0074.JPG

2023.04.07

Sneakpeak inför morgondagens prisbord på Påskpimpeln på Jormsjön!

Arrangörsstaben från Jormvattnets fvo, Jormskolan och Jätten Jorms förskola och vi på Jormvattnets fiskecamp önskar er varmt välkomna!

8 april 11.00-13.00

Anmälan öppen från 10.00

Förköp/föranmälan möjlig på fiskecampen!

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #påskpimpeln #pimpeltävling #jormsjön #Jormvattnet #jormskolan #jättenjormsförskola

@jormvattnets_fiskecamp

@picture_jormvattnet

2023.04.04

Ni missar väl inte våra fina pimpeltävlingar i Frostviken nu i påsk?!

På Långfredagen ska ni bege er till Stortjärn och på Påskafton är det Jormsjön som gäller!

Varmt välkomna!

2023.04.03

Tiden är här för att flagga om anställning för sommarens personal.

Är du den som jag söker till fiskecampen? Jag söker dig som kan jobba självständigt, har god vana av kassahantering, är beredd på att serva människor med allt från information om vårt vackra område, servera fika på café, sälja kioskvaror till fiskekort. Du kommer dessutom få klippa gräs, rensa ogräs och städa, sköta båtar och du bör vara villig att jobba helgdagar mm

Skicka ett mail till jormliensmultiflex@gmail.com med din ansökan, berätta vem du är och varför du är den jag söker. Berätta gärna när du kan börja jobba, om du har önskemål om något speciellt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Marika

2023.04.02

Och så var det då april. Med en sån galet fin avslutning på mars och rivstart på april kan vi bara hoppas att påsken blir kalasbra. Kalla nätter och takdropp på eftermiddagen… jag syftar på vädret alltså!

Vädret kan vi inte påverka men sällskap, saker vi gör och mat vi stoppar i oss, det kan vi absolut göra vårt allra bästa med för att lyckas med tillvaron!

På fiskecampen har vi Långfredagspub med start 19.00 och vi stänger 00.00 så alla är pigga och glada på påskafton när vi kör Påskpimpeln på Jormsjön.
Ni har väl inte missat att man kan föranmälan sig redan nu?! Då slipper man stå i kö på lördag morgon när anmälan startar.

Öppettider under påsken:
Skärtorsdag 08.00-16.00
Långfredag 08.00-14.00
Påskafton 09.00-16.00
Påskdagen stängt
Annandag påsk 09.00-13.00

Ve 15
Tisdag-fredag 08.00-12.00
Lördag 09.00-12.00
Söndag stängt

Varmt välkomna!
Marika

2023.03.28

Nu närmar vi oss påsken med stormsteg!

Det är dags att flagga för årets pimpeltävling med andra ord.

Jormvattnets fvo arrangerar i vanlig ordning PÅSKPIMPELN på påskafton den 8 april. Platsen är Jormsjön utanför Jormvattnets fiskecamp.

Det kommer finnas försäljning av hamburgare, korv, kaffe, läsk mm och det är Jormskolan och Jätten Jorms förskola som sköter det.

Föranmälan kan göras redan nu och det görs på fiskecampen.

Varmt välkomna!

Marika

pimpeltävling

2023.03.22

Jag var iväg på Sportfiskemässan i Älvsjö det gångna veckoslutet. Oerhört intensiva dagar som jag gärna gör om.

Jag blev så glad att så många av mina gäster och vänner tittade förbi i montern för @dromfiske där jag huserade! Tack!

Nu är en ny vecka med nya möjligheter, men inget nytt på väderfronten! I vanlig ordning så har vädret beslutsångest med om det ska vara vinter eller vår. Ymnigt snöfall, takdropp, värmande sol och iskalla vindar. Så det är bara att anpassa sin klädsel och sina aktiviteter därefter.

Är ni sugen på att besöka oss men saknar boende så passar det allra bäst söndagar och några dagar från början av veckorna, då det finns störst chans till att hitta ledigt.

Släng iväg ett mail vet ja!

Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!

Marika

2023.03.14

Känns kanske avlägset och långt bort med flugfiske när vintern är som mest intensiv, men att drömma sig bort är enkelt. Jag längtar varje dag till sommarens flugfiskedagar. Jag undrar om fler känner som jag?

Planerar så smått för mina återkommande aktivitetsdagar, som fiskeläger för barn och ungdomar. Håll ut, snart är jag på g!

Men först ska jag fara ner till Älvsjö och @Sportfiskemässan. Den börjar på torsdag och håller på till söndag. Jag, Adam och Bengt åker från Jorm och representerar den norra regionen i @dromfiske ’s monter. Både @jormvattnets_fiskecamp och #jormvattnetsfvo är medlemmar i Drömfiske. Jag hoppas att vänner och gäster kommer förbi och surrar lite.

För de som vill stanna kvar i snöriket så finns det ledigt i helgen. Storstugan och Lillstugan kan bokas. Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2023.03.06

Pga återbud så finns det platser kvar till helgens förarbevisutbildning på Fiskecampen.

Anmäl på mail Jormliensmultiflex@gmail.com 3095kr

Mer info kommer i retur.

Dela gärna så info kommer ut till den som vill ha kortet innan vintern är över!

#jormvattnetsfiskecamp

#skoterutbildning#förarbevisutbildning

#körskoter @korskoter

@jormvattnets_fiskecamp

2023.03.06

Sportlovet fick en fin start med rediga mängder av snö och gnistrande sol.

Här i Frostviken kan sportlov innebära slalomåkning, pulkrace, tura med skidor, åka skoter, fiska och fika såklart! Fika kan vara ute vid ett vindskydd, vid stranden av Jormsjön, på fjälltoppen kanske hos en granne.

Eller hos oss! Här kan man fika våfflor måndag till fredag mellan 11,00-14,00 på Loftet. Malou är ”hemma” och förgyller tillvaron för oss. Kom och njut!

Varmt välkomna!

Marika

2023.02.26

Snart är det sportlov och då kör vi café måndag-fredag 11,00-14,00
Jag är så glad att Malou vill komma och jobba lite extra när det finns möjlighet för henne!

Närmast att skriva in i sin kalender är Sledday nästa lördag den 4 mars. Ta skotern och åk och var med för att uppleva en familjedag med LeMans-tävling, FSX-show med Rasmus Johansson, utställare, hamburgeri, fina utlottningar. En dag på Brattli med extra allt! Frostvikens skoterklubb firar 50 år och det görs med denna fina dag!

Men som sagt, missa inte café med Malou under vecka 10!

Varmt välkomna!
Marika

Hjortron

2023.02.21

Vi är redan inne i vecka 8 på detta år 2023. De har lixom visslat förbi de veckor som passerat. Snart är det sportlov och sen huxflux är vi på andra sidan vinterhalvan. Gäller att passa på att njuta av den vinter vi har.

Jag har glömt meddela om min lilla tävling jag har här på fiskecampen. Den som kom till under pandemin då vi inte hade Påskpimpeln. Jag tycker det är lite trevligt med små tävlingar så jag kör på! Mellan 1 februari och 30 april kan man med fördel komma in och väga samt registrera sin fångst. Fisken ska vara tagen inom Jormvattnets fvo´s fiskevatten. Störst öring och röding vinner pris!

Varmt välkomna!
Marika

Tävling

2023.02.16

Det varierande vädret fortsätter. Veckan startade med plusgrader och nu är det nysnö och nån minusgrad. Ser ut som att det kan komma lite mer snö under de närmaste dagarna, ingen blir gladare än jag. Tycker inte om när vinter inte är vinter.

Snart är det sportlov och då tänker vi ha lite våffelstuga, meddelar närmare om vilka dagar det blir, håll koll!

Bara en månad bort, så är det Sportfiskemässa i Älvsjö. Det ska bli kul. Jag åker dit och jobbar i monter C05:38 för Drömfiske Jämtland Härjedalen. Det gör jag för Jormvattnets Fiskecamp och Jorms fvof är medlem i Drömfiske! Hoppas vi ses där! 16-19 mars är det dags!

Bilden är från igår morse, vackert va?

Vill ni komma hit är ni varmt välkomna!

Marika

Soluppgång

2023.02.11

Detta veckoslut har vi sällskap som bor med helpension. Det tycker jag är lite extra trevligt! Man fixar frukost och surrar om dagens förväntningar, dagen fylls med förberedelser för kvällens middag och sen så får man höra om dagens äventyr.

Jag skrev redan tidigare i början av året om att vi har en märklig vinter med väldigt varierat väder. Ja det fortsätter så. I början av veckan var det plusgrader, på torsdagen dundrar vindar in och tar med sig snöbyar. När lördagen vaknar så har vi åter kallt. Märklig vinter må jag säga!

Bokningarna rullar in och de sista lediga helgerna med lite alternativa stugor är följande: ve 8 (Lillstugan o Sviten), ve 10 (Lillstugan), ve 11 (1 mellanstuga o Lillstugan) ve 12 (Sviten) sen glesar det på lite men påsken är fullbokad sedan länge.

Ta din chans och boka nu för att inte stå utan boende! info@jormvattnetsfiskecamp.se

Samtidigt som vintern är utanför dörren så börjar jag planera och fantisera om sommarens äventyr! Populära fiskeläger för barn och ungdomar, guidade turer till flugfiskevatten, sommarcafé, vänner från när och fjärran som kommer åter till campingen, ja…listan kan göras lång!

Varmt välkomna!
Marika

2023.02.06

En vecka har nu friåkningen varit öppen, det märks!

Jag är så tacksam att vi äntligen kan välkomna skoteråkarna till oss. För mig är det helt avgörande för att kunna bedriva företagandet.

Från inga bokningar och massor av avbokningar så måste jag säga tyvärr det är fullt.

De flesta vill boka vardag fram till söndag. Men jag tipsar om söndag fram till onsdag eller torsdag, då finns det betydligt större chans att få ett boende.

Maila din förfrågan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna

Marika

2023.01.29

Nu äntligen ser det ljust ut på snöfronten

☃️ Det ser riktigt ljust ut. Jag tror att det närmar sig öppning av friåkningsområdena nu, håll tummarna ☃️Bokningsförfrågningar gör ni enklast på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Denna filur som gömmer sig i bilden, passar på att vila som det ser ut. Kan tilläggas att det är många av dessa utefter vägarna så var lite försiktiga!

Varmt välkomna!

Marika

Älg som ligger i snön

22.01.21

Jag hör att fisket är skapligt nu. Eller iallafall för en del, fin storlek på de som kommer upp ovan iskanten.

Har skrivit tidigare om det växlande vädret, det är ingen skillnad nu. Om prognosen stämmer så blir det plusgrader till veckan. Men jag räknar iskallt med att det på höjd är minusgrader.

Om någon känner för att bidra med lite god stämning så är ni välkomna att hänga med i snödansen. Måste ju hjälpa om vi är nog många.

Om önskar man boka boende så går det oxå bra!

Varmt välkomna!
Marika

Afton solnedgång

23.01.05

Nyåret började med redigt varierande temperaturer, ordentligt kallt och sen mildare men med blåst. Blåsten blir besvärlig och köldeffekten obehaglig.
Det verkar dock inte hindra fiskefolket som envist beger sig ut och lurar upp röding och öring från djupet.

Glädjande så har lederna i Frostviken nu öppnat och det möjliggör fiske i fler vatten i vårt vackra Jorm. Har man dessutom köpt Frostvikenkortet så är möjligheterna näst intill oändliga. Ja en liten överdrift kanske men känslan är fantastisk att kunna välja och vraka bland 13 olika fvo.

Igår fylldes det på med maggot oxå i vår lilla butik på fiskecampen, bara en sån sak.

Varmt välkomna!
Marika

Rödingar på isen

22.12.31

Ett svep genom året 2022 och en del av årets dagar förevigade på bild. Tack till alla gäster som fyllt mitt år med härliga minnen tillsammans med er. Nya gäster, återkommande gäster, korta besök, långa stopp, sommar, höst, vår och vintergäster. Ni som kommit in och fikat eller handlat i vår butik. Till alla er som kommit in för att få fisketips eller sökt andra råd för en lyckad dag i Jorm och Frostviken. Året har bjudit på motgångar och medvind, så som livet är. Vädrets makter rår vi inte nånting åt och om vi blickar tillbaka så får vi ju erkänna att sommaren var inte nån topp 10 på kalassomrar precis. Men om vi bortser från det och visar dagar som varit fina så summeras det till slut som bra.Och det är just det som jag gillar att fokusera på, de dagar som gett mig energi och glädje.Från och med imorgon, 1 januari 2023 så arrenderar jag fiskecampen av Jorms utvecklingsekonomiska förening. Ja, det är alltså ny ägare av anläggningen men jag hade turen att få stanna kvar. Jag vill därför tacka Jorms fvof för den tid som varit och för att ni trodde på att jag skulle passa in och driva fiskecampen. Nu blickar jag framåt, 2023 och allt vad som väntar mig i framtiden. Varmt välkomna nya som gamla gäster!

Gott slut, gott nytt år✨️Marika

22.12.23

God Jul tillönskas alla gäster, vänner, bekanta och kollegor i branschen!

Önskar er alla en härlig jul exakt så som ni önskar den att vara!
Ät den mat ni tycker passar bäst! Mys ner i soffan om det är vad ni vill göra. Ut och åk skidor eller isfiska. Promenera eller ta en sparktur. Umgås med nära och kära eller sitt själv, bara ni gör det som ni allra helst önskar göra!

Nu håller vi stängt fram till tisdag den 27/12 ni är varmt välkomna då! Vi håller öppet 08,00-16,00 tisdag till fredag, myspub på fredagen och stängt på nyårsafton.

God Jul <3
Marika

Julgran

22.12.19

In och följ Friåkare – på riktigt!

Skoteråkning, det är något jag värnar om och önskar att vi blir fler som gör. Skotern är ett fantastiskt hjälpmedel för många i yrkesprofession och ett ypperligt sätt att komma ut i naturen för rekreation för ännu fler.

Om vi tillsammans hjälps åt att sprida kunskap, skapa gemenskap med rätt attityd och viljan att bevara det vi har förmånen att få hålla på med, då är vi på rätt väg om vi gör det tillsammans. Då vinner man även respekt!

För mig är det en självklarhet att göra mitt yttersta och med mitt företag så vill jag vara med och påverka! Häng med du oxå!

Och, ni är varmt välkomna!
Marika

www.friakare.se

Skoteråkare

22.12.17

Trots att det nu är den mörkaste tiden på året så njuter jag, av ljuset som vi får uppleva de timmar solen är här! Bjuder på en bild så ni andra får ta del av det magiskt vackra vi har. Många av er har bara upplevt Jorm på sommaren, detta kanske lockar er att komma hit och njuta av vintern oxå.

Julen står för dörren och nästa lördag är självaste julafton. Då har vi stängt och några dagar framåt. Men kommande vecka, måndag till fredag så har vi öppet hela dagen, 8.00-16.00

Fiskegrejerna som jag saknat har nu kommit, så fiskehörnan är fylld till bredden. Kanske den bästa julklappen av dom alla?

Andra goda nyheter, jag är inte längre ensam på fiskecampen utan har god hjälp av Pontus. Det gör att öppettiderna i butiken kommer bli bättre.

Önskar ni komma hit så tveka inte att skicka en bokningsförfrågan på info@jormvattnetsfiskecamp.se Många veckoslut är bokade i vinter men än finns enstaka kvar. Från söndagar fram till onsdag eller torsdag är det desto lättare att hitta boende.

Varmt välkomna!

Marika

Vy över Jormsjön och solen från fiskecampen

22.12.13

11 dagar kvar till julafton! Tiden rusar och Lucia sjunger vackra sånger dagen till ära.

Jormsjön har lagt locket på, utom vid en del inlopp. Glädjande besked men isen bör bara beträdas där det sedan tidigare varit fin is, typ Libotten.

Veckan som var blev en riktig höjdare eftersom det blev vitt och grannt i bygden! Med den kyla som nu är här, hade -20 i morse, så tänker jag att det inte kommer smälta undan heller.

Finns en hel del klappar hos oss om ni är sugen på lite julhandel. Väntar in en laddning med fiskeprylar vilken dag som helst…borde kommit redan, men snart så!

Varmt välkomna!
Marika

Jormsjön i solnedgång
Jultomtar i receptionen

22.12.01

Intressekoll!

Jag vet att det efterfrågas förarbevisutbildning för snöskoter i Frostviken. Nu kommer tillfälle för det här hos mig på fiskecampen.

Räkna med en lång och intensiv dag med både teori och praktisk utbildning, samt prov innan dagen är slut. Minst 7,5h med teori och 3h praktisk utbildning. Du har egen skoter för den praktiska delen av utbildningen. För att få genomföra utbildningen så är man minst 15 år och 9 månader. För att få skriva provet ska du ha fyllt 16 år.

Ett utbildningstillfälle är 13/1 för 4 personer, samma gäller lördag den 14/1, för 4 personer. Pris för utbildningen är 3095kr

Mer info kommer när man anmält sig och fått en plats.

Fylls platserna så kör vi. Först till kvarn får först mala. Intresseanmälan görs till mig på jormliensmultiflex@gmail.com

Varmt välkomna med intresseanmälan!

Marika

Glada skoteråkare till fjälls

22.11.30

Känns konstigt att det inte finns någon snö nere på byn, men till fjälls är det iallafall vitt och fint. Däremot går det inte nog många gånger säga att vi har flax i år med lång period med blankis och möjlighet till skridskoåkning och lättillgängliga fiskevatten. Rekommenderar isdubbar när man ska ut på isen för fiske. På Libotten var det hela 10 personer och fiskade i helgen som var. Och sjön levererar i vanlig ordning. Vilken lycka!

I morgon är det december, sista månaden på året, det kommer inte som en överraskning men jag tycker att det gick fort fram hit.
Julen är snart här och om man letar klappar så finns det lite av allt möjligt här på fiskecampen. Vi har öppet alla vardagar 8,00-12,00 och på lördagar har vi öppet 9,00-11,00

Bokningarna rullar in bra inför den kommande vintern. Är man sugen på besök hos oss så är det hög tid och kanske i sista stund för att passa in i bokningarna och ledigheter. Tveka inte för länge utan skicka iväg mailet till info@jormvattnetsfiskecamp.se med din förfrågan.

Varmt välkomna!
Marika

Röding på blankis med solen i bakgrunden

22.11.27

Adventsfiske på Libotten!

Det är en ynnest att få njuta av fina blanka isar i fantastiskt fina Frostviken! Kom och bo hos oss på Jormvattnets fiskecamp!

Varmt välkommen!

Marika

https://www.instagram.com/reel/CldtjPfK_9s/?igshid=MDJmNzVkMjY=

2022.11.20

Tiden går väldigt fort, lika fort varje dag men ändå så känns det som tempot ökar…

Jag har hunnit med lavinkonferens och motorsågskörkort på sju dagar, sen har även vardagen passerat.

Höjdpunkten denna vecka har ändå varit att vädergudarna har hjälpt till med att bygga en bra grund för vintern.

Vackert frostklätt i varje träd, buske och grässtrå. Lägg till sol som värmer där den lyckas tränga igenom molnen.
Det bästa är ändå att isarna börjat lägga och de blir spegelblank och tjocka på nolltid.

Det är leverans av maggot vilken dag som helst och ni kan slå ihop till en toppenhelg med både julmarknad och isfiske! Rabatterat pris på stugor till helgen.

Varmt välkomna!
Marika

Blankis, frostklätt träd o blå himmel

22.11.10

Många av er vet att jag är en stor beundrare av och älskar snö. Känns så härligt när det äntligen börjar falla vitt guld från himlen. Tyvärr ser jag även på väderprognosen att det är kortvarig glädje 🙂
Nåja, det gör inte så mycket, det ska snöa tre gånger innan snön lägger sig, så vi närmar oss med andra ord.

Jag gillar ju snö så mycket att jag även skaffat mig mera kunskap kring vad snön, vindar och andra väderfaktorer har för effekter. Några kanske minns, men för er andra kan jag berätta att jag utbildade mig till lavintekniker förra året.
Och nu i helgen är det nationell lavinsäkerhetskonferans i Åre och det ska jag åka på. Mer kunskap är bra att ha. Många intressanta föreläsare från flera olika länder kommer deltaga. Det här ser jag framemot!

Pontus håller ställningarna när jag är borta, mailen går bra att använda för bokningar, öppettiderna är som vanligt, vardagar 8-12, lördag 9-11 och stängt på söndag.

1:a advent har vi specialerbjudande på boende i mellanstuga, 600.-/natt, passa på och besök Ankarede i Advent!

Varmt välkomna!
Marika

Lavintekniker

22.11.05

Ett leende, ett hej, en kram., se den du möter! Ibland räcker det med lite för att göra någons dag så mycket bättre.

Det är även Alla helgons dag. Dagen när vi minns och hedrar, tänder ljus för nära och kära är idag.

Hösten är en härlig tid trots att det just nu känns ovanligt mörkt. Nu när löven fallit till backen och vi saknar det lilla ledljuset från frosten och nysnön då är det mörkt. Passa på att gå ut under dagens ljusa timmar, koka kaffet över den öppna elden, grilla korven och fläskbiten, njut av dagen! Önskar alla en fin helg!

Vill ni boka boende så går det bra att skicka mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!

Marika

Ljus för de som lämnat oss

2022.10.22

Jag hoppas att ni alla passar på att njuta av det Moder Jord har att erbjuda. Tiden som är nu är mörk nog som den är, då syftar jag inte enbart på att det är slutet av oktober. Det är krig i världen som är som ett orosmoln över vardagen oxå. Andra situationer som ställer till oro i kroppen kan skingras med hjälp av en stund i skog och fjäll.

Passa på att fylla matförrådet inför vintern med det som är gratis. Kanske inte allt är helt gratis men nära på. Fiske och jakt kostar lite men bär och svamp är gratis. Inte alla som har den fina möjligheten som vi har här i Norden.

Jag kommer inte vara på jobbet under ett litet tag, men det ändrar inte öppettiderna utan Pontus håller ställningarna, så ni är välkomna trots min frånvaro.

Bokningsförfrågningar kan med fördel skickas via mail på info@jormvattnetsfiskecamp.se Vintern är snart här och bokningarna rullar in så vill du säkra din plats så dröj inte för länge.

Önskar er en härlig helg!
Varmt välkomna!
Marika

Trattkantarell

2022.10.13

Första blötsnön föll i helgen och nysnö finns på topparna nästan varje dag nu. Dagarna är mest fyllda av en grå känsla och regn, men vi vet vad som pågår för det är kyligare vindar i luften som visar vägen för den vinter som komma skall. Mina vinteruppställare har kommit nästan allihopa, det är oxå ett säkert tecken.

Löven faller till marken. Mörkret sluter sig runt oss. Vindarna känns kallare än igår. Nu är tid för värmeljus. Sprakande från kaminen, tjocksockar, värmande filtar och rykande te i koppen. Kvällsmys i soffan, pusselläggning, flugbindning, bygganden av fiskedrag. Det är oxå en tid för annat, som att plocka fram snöskoveln, käppa för plogbilen eller som för mig, semesterdags. Tid för umgänge med nära och kära.

Vildmarksvägen stänger delen över Stekenjokk på lördag. Från och med denna söndag så är receptionen stängd. Var sak har sin tid liksom. Det är oxå hög tid att planera för framtiden, det vill säga för många av er så ska det planeras för vinterresor med isfiske, skoterkörning och bokning av boende. Vill ni boka här så skicka iväg ett mail med förfrågan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

Storstugan och snöklädda fjäll

2022.10.06

Höststormar som blandas med regn och sol, det vill säga oktober som sig bör. Såg dessutom på väderprognosen att det kan komma snö snart. Ja det kommer och så försvinner det väl igen innan det lägger för vintern. Men vi förbereder för det som komma skall med att sätta ut röda käppar, klippa gräset en sista gång, ta upp de sista båtarna ur den vältömda sjön. En efter en så plockar vi bort blomlådor och liknande, lite eftersom de blir alldeles för vissna.

Vinteruppställarna börjar sakteligen att komma och fyller åter campingen med vagnar. Ännu ett bevis på den annalkande vintern. I övrigt är det stilla och bara nån enstaka gäst som passerar.

På lördag är receptionen stängd men jag har öppet på söndag igen kl: 09,00-11,00 Passar på när tillfälle ges att njuta av det vackra vi har i naturen, gör det ni oxå!

Boka ditt boende inför vintern, helgerna fylls på rätt fort faktiskt! Maila din förfrågan på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

Höstfärger vid vattenfall

2022.09.29

Vet ni?! Redan på lördag så är oktober ett faktum och det är endast två veckor kvar tills vägdelen över Stekenjokk fäller ner bommarna på respektive sida av fjällmassivet. Sen är det lång väntan till nästa år igen innan det öppnar för vägtrafik.

Jag kommer minska öppettiderna när vägen stänger, jag ska t o m vara ledig är tanken, bara en sån sak. Men det återkommer jag till tids nog.

Jag flaggar för att det blir begränsad service här fredag och lördag!
Pågående Fisketing och årsstämma gör att jag har lite att stå i.
På söndag är det som vanligt igen och vardagen rullar på som sig bör.

Förresten så säljer klass 8-9 på Frostviksskolan Ölandsplast. Deras oerhört bra plastpåsar i 3-pack finns att köpa på fiskecampen.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!
Varmt välkomna!

Marika

Renar på Stekenjokk

2022.09.23

Helg igen och om väderprognosen stämmer så blir det uppehåll. Far ut och njut av alla vackra färger där ute i naturen! Ta turen upp på fjället och ladda fikakorgen, kameran och energin i dig själv! Temperaturen ser ut att vara på er sida!

Imorgon har Jif abonnerat Loftet för middag och möte för arrangörsstaben med alla medarbetare av JormRunt. Men sen öppnar jag upp för er andra från kl 19.00 och håller öppet till 23.00Kom och mys i höstmörkret.Tre veckor kvar, sen stänger vägdelen över Stekenjokk för detta år. Bara så ni vet!

Varmt välkomna!

Marika

Vy över Jormsjön och Jormliklumpen

2022.09.16

Hösten är här på riktigt nu, det vittnar alla vackra färger om! Om jag inte bodde här och kunde njuta av detta vackra varje dag skulle jag åka hit så fort jag bara kunde. Vildmarksvägen är öppen en månad till och över fjället är det mer än lovligt vackert!

Några båtar har fått komma upp på land och snart tar jag upp resten för vintervila. Den 20/9 och en månad fram blir det nätförbud i Jormsjön. Detta gäller då alltså de som får lägga nät i sjön. Det är oxå färdigfiskat i statliga vatten från den 15/9 på många håll, kolla hur det ser ut just dit du tänkt gå. I Jorms fvo finns än några vatten som är upplåtna till den 20/9.

Fågeljakt pågår i våra fjäll och det kan man ju ha i åtanke när man jagar trattkantareller och bär. Klä er i färgglada färger som bryter av mot de som är i naturen nu.

Öppettiderna i receptionen minskas ner från kommande vecka till måndag-fredag 08,00-12,00, lördag-söndag 09,00-11,00 Så klart är man välkommen in om jag ändå är på plats!
Men jag kommer hålla helstängt en del dagar då jag ska på möten eller utbildning, närmast är torsdag den 22/9.

Nu vill jag uppmana er att gå ut och andas in lite frisk luft och njuta av dagen!

Varmt välkomna!
Marika

Stekenjokk

2022.09.10

Första helveckan i september bjöd på underbart väder med varma dagar och vackra norrsken på nätterna.

De vackra höstfärgerna kommer mer och mer nu och till fjälls händer en hel del på färgpaletten. Väntar bara på de första pudervita topparna som kan komma vilken dag som helst.

Vildmarksvägen är öppen en månad till och det är en fantastisk tid att njuta av det vackra landskapet. Kommer man med husbil eller husvagn så är man välkommen att stå här hos mig.

Jag har äran att ha Storöringens fiskeklubb på besök hos mig denna helg och det ska bli kul att höra vad de tycker om vårt fiskevårdsområde när de provat på både tjärnar och Jormsjön.
Jag har lite båtar kvar i vattnet om man vill hyra för att komma sig ut på sjön för lite fiske.

Varmt välkomna!
Marika

Höstfärger

2022.09.01

Så där ja! 1 september är här och det är färdigfiskat I strömmande vatten. Nu fredar vi fiskarna då de går in i lekperiod. Föryngringens tid är här och vi ägna oss åt annat fiske, eller andra intressen. Fantastiska mängder med kantareller gör skogspromenaden ljuvligare och skafferiet kan fyllas på med denna delikatess. Man kanske är jägare och då finns flera alternativ att välja mellan. Från skogsfågel till björn och skogens konung. I vårat område så börjar älgjakten snart och jag ska försöka hålla er uppdaterade med ungefärliga områden som det jaktas inom.Vi går successivt in i lågsäsongens tid gällande hitresande gäster. Men det finns gott om arbetsuppgifter ändå. Snart gör Lindsey sin sista dag här på campingen och hon ska prova på annat jobb. Så jag efterlyser nu en ny medarbetare! Vill du börja med att jobba på timmar hos mig och så småningom jobba mer och fler timmar? Kontakta mig via mail info@jormvattnetsfiskecamp.seHösten känns väldigt nära och du är välkommen att besöka oss för att uppleva förgskiftningarnas tid efter Vildmarksvägen.

Varmt välkommen!

Marika

2022.08.23

På begäran kommer här bilder på de nya fina hoodisarna! Det är alltså 3 färger med 2 olika tryck.Lite färgbeskrivning finns under bilderna! Pris 699kr, vill man få dom skickad så tillkommer frakt!

Hoodies

2022.08.20

Till veckan börjar fågeljakten, den 25 augusti. Men redan imorgon den 21 så börjar björnjakten. Det innebär att man kan stöta på jägare med bössan hängandes på axeln när man är ute i sin egna jakt efter hjortron och kantareller. Tiden visar oxå att hitresande gäster minskar i stor takt. Skolan har redan startat på sina håll och hos oss startar den på torsdag. Vi kommer därför att anpassa våra öppettider något. Från måndag ser det ut som följande:Måndag till fredag 08.00-16.00Lördag och söndag 09.00-13.00 Fiske i strömmande vatten går mot sitt slut, men en och en halv vecka har man på sig om den sortens fiske lockar. Sjöfiske är fortsatt bra och båtar finns att hyra hos oss. Ni har väl inte missat att vi har superfina nya hoodies med härliga färger? Eller varför inte en mössa med snyggt Jormvattnet-tryck nu när det snart blir höst.

Varmt välkomna!

Marika

Hjortron

2022.08.18

Se så fint reportage som Anders Lundin på Sportfiskarna skrivit om årets läger 🥰https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/12618/Fiskel%C3%A4ger-i-Jormvattnet-levererade-f%C3%A5ngst-och-gl%C3%A4dje-till-alla#.Yv3RdYD7EAI.facebook

Fiskeläger

2022.08.17

Här kommer en summering av årets fiskeläger.

Vädret var allt från strålande varm skön sol till hårt stormande ösregn och åska.
Det hindrade oss dock inte från att vara ute, i stormens öga fixade vi tacos till middag. Det var som vilken normal sommar som helst, alltså varmt i luften. Vi njöt och kunde vara ute hela tiden. Inte alls som den sommar vi hittills haft detta år.

Fisket då? Det var kalasbra! Alla fick fisk, och vi fick bra med fisk, så himla kul. Fina sunda öringar finns i denna exklusiva privata tjärn.

Är man på läger hör det väl lite till att det ska tävlas och det gjorde vi. Engagerade tävlanden och alla fick fina priser, såklart  fiskeprylar!

Nytt för i år var att vi hade sällskap av Eva som jobbar på Sportfiskarna. Det var otroligt värdefullt att få ta del av hennes expertis och kunnande. Hon hade även med sig utrustning som ungdomarna fick låna. Ett väldigt trevligt inslag att hon var med oss under hela lägret. Tack!

Jag vill tacka er ungdomar som kom och var med på lägret, ni är underbara! Tack till Thomas som kom och assisterade under lägret, så värdefullt.
Störst tack till Joe som låter oss få vara vid hans tjärn och använda oss av både båt, flotte och hus, så otroligt tacksam för den möjligheten ❤️

Önskemål med idéer från ungdomarna kom om nästa års läger, det värmer i mitt hjärta att de vill komma igen, tack så hjärtligt!

Nu ska jag sova och imorgon fortsätter vardagen som inget har hänt, vi ses väl på fiskecampen!?

Varmt välkomna!
Marika

Fiskeläger

2022.08.13

Efter ett längre uppehåll på mina poster så kommer här en liten blänkare från vår del av världen.

Fisket har varit fortsatt riktigt fint i Jormsjön, men även i andra sjöar har jag sett och hört. Temperaturen i sjön, ja det är kanske inte riktigt badtemperatur, men för fisket är det fint.

Vandringar i vårt vackra Frostviken är något som jag varmt rekommenderar. Det finns färdiga förslag på alternativ och vill man stödja Jormvattnets if så kan man köpa toppkortet. Där finns 5 turer av olika svårighetsgrad att välja på. Toppkortet finns att köpa hos oss på fiskecampen.

Fiske i strömmande vatten är fortfarande tillåtet så passa på och kom och bo hos oss och få tips på för en fin upplevelse.

Övernattningslägret för i år går av stapeln måndag-onsdag till veckan, extra kul att vi få sällskap av Sportfiskarna! Tror deltagarna är lika taggade som jag.

Varmt välkomna!
Marika

Fjäll

2022.07.29

Vips så närmar sig augusti i hiskelig fart… två dagar kvar och sen går det ännu fortare utför! Känns som en gammal dänga passar bra i år…. sommaren är kort, det mesta regnar bort… osv… just idag var det dock strålande sol hela dagen, i princip vindstilla och människorna njöt i fulla drag! Jag ser framemot augusti, fiskeläger, kantareller, fiske, jakt, ja så rullar det på. Men allra först ska jag vara ledig en vecka. Den ägnar jag åt det jag gillar allra mest med sommar, nämligen flugfiske. En hel vecka ska jag dänga tvåhands i grannlandet. Det innebär att jag kommer inte göra några väderprognoser från Jorm den närmaste tiden. I stället kommer det från min ledighet och jag hoppas ni inte misstycker.

På fiskecampen håller Lindsey, Thomas, Eva, Adam och Leo ställningarna. Nästa lördag är det Jorm Runt, det får ni inte missa!

Varmt välkomna!

Marika

Tältplats på fiskecampen

2022.07.22

Säsongens första natt med fullbokat, det hände alltså vecka 29 i år, underbart kul. Denna sommar är verkligen inte som mina två första somrar här på fiskecampen. Det är som det är och man får kämpa på fast det går lite i motvind ibland.Igår hade jag förmånen att få en kort och intensiv guidning med en far och son från Holland. Flugfiske på agendan och det var fantastiskt kul. Idag var en ny dag med nya utmaningar och då fick jag äran att dela med mig av lite flugfiskekunskaper till två män som ville lära sig och prova på flugfiske. Fisket generellt de senaste veckorna har varit jättebra, det är så glädjande att få uppleva andras fiskelycka oxå!Vill du uppleva Jorm, Frostviken och fiskelycka?

Varmt välkomna!

Marika #jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #camping #flugfiske #guidning #fiskelycka #Frostviken #jorm

Guidning

2022.07.15

Nu är vi liksom ”halvvägs” med denna sk sommar. Jag vet inte om jag är så imponerad av vädret än iallafall. Visst har vi haft fantastiskt fina dagar med riktigt go och skön värme, men jag har glömt dom redan. Jag skulle uppskatta fler varma dagar, temperaturer under +10° är inte okej, nu har jag sagt det!

Naturen verkar inte ha tagit så mycket stryk av det växlande vädret. Hittade blivande guld i skogen idag, titta på bilden så förstår ni vad jag menar!

Fisket har varit grymt bra oxå, hoppas det håller i sig! I lilla fiskeshopen på Fiskecampen har jag nu fina handgjorda skeddrag från @genidraget. De är Henrik i Strömsund som är upphovsmannen och jag tycker det är extra kul med ”lokalproducerat”. Kom in och handla så ni inte blir utan!

Varmt välkomna!
Marika

Hjortron

2022.07.10

En makalös fiskevecka för mina gäster som bor på campingen och andra fiskare som jag tipsat om fina vatten! Ren och skär glädje känner jag när fiskelyckan är med de som är ute och njuter av det naturen har att erbjuda.

Vädret ser ut att bli skapligt ”sommarlikt” de kommande dagarna, det är härligt! Har ju varit rätt busigt den senaste tiden.

Efter en hel del strul med båtmotorerna så är vi nu på banan igen efter ypperlig service av vänner och företagare i vårt närområde.

Jag har även beställt ett nytt bastuaggregat och även tv-utrustning och hoppas att inte leveransen blir alldeles för långsam.

Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar!

Varmt välkomna!
Marika

#røyrvikscooterogmaskin
#vänner

2022.07.01

Sista juni bjöd oss på en av de sjukaste åskoväder som jag upplevt i Jorm. Som ett farväl av en månad och innan natten kom så välkomnades juli av sol och vackert väder.

1 juli har varit varm men blåsig. Men väderväxlingen var helt klart något som var väldigt gynnsamt för fisket.
Mina gäster har kommit hem glada och nöjda med flertalet fina fiskar, vilket bilden visar bevis på. Minst 5 fiskar över kilot idag och denna bjässe vägde över 4 kg. Jormsjön visar att det är här vi har drömfisket med stort D.

Jag upplever ett lugnare trafikläge och lite mindre gäster med husbilar och husvagn än så länge, men det kanske kommer i gång till veckan när fler får semester. Önskar just du komma så är du varmt välkommen!
Må gott, kör försiktigt i sommartrafiken!

Varmt välkomna!
Marika

Drömfiske i Jormvattnet

2022.06.23

Midsommar! Smaka på ordet, midsommar! Mjukt, varmt, härligt, soligt och i morgon är det midsommarafton. Väderprognosen för helgen och framöver visar att nu kommer sommarvärmen till oss oxå. Det ska vi försöka njuta av ordentligt tycker jag.

Fiskefolket säger att nu är vi på banan och kan stolta säga att Jormsjön levererar fina fiskar. Det tycker jag är extra kul eftersom jag älskar att fiska oxå.

Från och med i morgon så har vi öppet 08,00-17,00 måndag till fredag och på helgerna har vi öppet 09,00-16,00

Från kommande måndag och alla vardagar har vi precis som tidigare somrar även nybakat bröd till försäljning på morgonen. Bara komma in i receptionen och handla så länge lagret räcker.

Önskar nu er alla en UNDERBAR MIDSOMMAR och varmt välkomna!

Marika

Jungfru Marie nycklar

2022.06.18

Nu verkar fisket vara på g ordentligt. Mina gäster njuter i fulla drag och jag gläds med dom. Rödingstim som vandrar utmed stränder och hårda hugg i långdrag…

Några dagar kvar till det vänder, ja alltså ljuset vänder igen. Går det inte otroligt fort? Det är oxå mindre än en vecka kvar till midsommarafton. Då serverar vi sillunch men endast förbokning på dessa platser. Maila på info@jormvattnetsfiskecamp.se eller ring på 067220100 för att anmäla er, begränsat antal platser.

Det har varit växlande väder men lite sommarfeeling har vi stundvis haft, även om dagen idag visade totala motsatsen.
Vi fortsätter dock njuta av allt det goda i livet som vi får ta del av.

Önskar du komma hit till oss så hör av dig!
Varmt välkomna!
Marika

Piren vid fiskecampen

2022.06.09

Grönskans prakt som vaknar till liv av varma dagar och regnskurar, den är så vacker! Ploppen som man förr var glad att finna till midsommar, den blommar för fullt och lyser klar och gul. Ibland är det svårt att inse att för bara nån vecka sedan så var det fullt med snö här ute på gården. Men fjällen är vackert spräckliga av nyanser som matchar himlen en klar och solig dag.

Fisket har kommit igång, men med blandat resultat. Några fiskare fångar fina fiskar och njuter livets glada dagar medans andra verkar gå lottlösa. Vill man vara med och bidra till forskning kring röding men även öring och dess bestånd i fjällsjöar, så kan man göra det enkelt. Om man fångar en öring eller röding på över 1 kg i Jormsjön så får man mer än gärna komma till campingen så kan jag ta lite prover från den. Bl a huvudet, magpaket och ev fjäll från fisken. En liten ersättning på 25:- kan man få om man önskar.

Vill man campa eller hyra en stuga så kan man maila eller ringa oss, eller spontant droppa in om det finns lediga platser.

Varmt välkomna!

Marika

2022.06.05

I morgon är det dags! Vildmarksvägen öppnar upp på Stekenjokk! Klockan 12.00 åker bommarna upp på respektive sida av fjällmassivet.

Önskar alla som åker denna vackra väg i sommar varmt välkomna.

Vill man droppa förbi hos oss på fiskecampen så är man varmt välkommen och vill man fylla på godismagen eller är sugen på glass så är det alldeles nypåfyllt i kiosken!

Må gott Och varmt välkomna!
Marika

2022.05.27

Det har hänt mycket under veckan som jag var bortrest. Ja med naturens gång från vårvinter till vår alltså. Runt byn är nästan all snö borta, vitsipporna blommar som aldrig förr, alla vattendrag porlar med höga vattenflöden. Allsköns fågelarter har kommit som på vintern är söder ut. Snart är även isen borta på hela sjön, det kan inte vara långt borta tänker jag.

Även om det är en stund kvar till vi kan säga sommar så har sommarfisket, alltså fiske med kastspö eller flugspö kommit igång bra. Har fått rapporter med både film och bildbevis på att det finns granna fiskar i vår kära Jormsjön. Nu längtar jag till vattennivån i sjön stiger så vi kan skicka i bommar och båtar.

Från måndag den maj så utökar vi öppettiderna något. Måndag till fredag kommer receptionen att vara öppen 08,00-12,00 och lördag 09,00-12,00 medans söndag håller vi stängt.

Varmt välkomna!

Marika

Vitsippa

2022.05.23

Mellan två säsonger så måste man försöka vara lite ledig, ja iallafall jag måste det. Men med ledighet för mig så innebär det ofta ändå en hel del jobb. Jag har passat på att investera i saker som jag måste ha för att göra verksamheten lite bättre, på ett eller annat sätt. Det visar sig så småningom om det blir bra eller inte. Men jag har oxå flugfiskat, det bästa jag vet när det är barmarkssäsong!


Även om jag inte är fysiskt på plats så har jag rätt bra koll på livet ändå hemma i byn. Att sjön fortsatt har is är ju t ex en sån sak. Att sjön ligger på sjukt låg vattennivå oxå, det är inte bra tycker jag. Med fjolårets besvärligt låga vattennivå så känns det inte så bra, med tanke på att båtarna ska i sjön snart. Men det ger sig väl med det oxå!
Idag är det dessutom exakt två veckor till vägdelen över Stekenjokk öppnar! Vildmarksvägen, en av kommunens stora turistmagneter öppnar som bekant den 6/6 kl: 12,00 har du planer att vara på plats när bommarna öppnar?
Vi ligger alldeles lagom nära från bommarna och det finns platser för övernattning hos oss. Släng iväg en bokning på mailen. info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

Vadarskor vid vattenbrynet

2022.05.17

Snön smälter bort och husvagnarna rullar iväg efter en lång vintersäsong. Snart blir det tomt och det ska krattas och städas innan sommarens första gäster rullar in.

Ser framemot att Vildmarksvägen öppnar sträckan över Stekenjokk den 6 juni. I år blir det nog en häftig upplevelse igen med chans till mera snö än i fjol då vi hade en mindre mängd än i år. Från den 10/6 så ska man uppmärksamma att man inte får kliva av vägen annat än på särskilda platser. Detta förbud gäller till 10/7 pga fågelrestriktioner.

Söker någon som vill jobba i caféet i sommar, är det du?

Jag längtar oxå till att isen är helt borta och sommarfisket kan komma i gång. Stilla dagar med en båt glidandes fram över en spegelblank yta. Längtar ni efter dagar som denna? Varmt välkomna att besöka oss. Skicka din bokningsförfrågan på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!

Marika

Jormvattnet

2022.05.11

Veckan har kommit halvvägs och är redan så proppfull med innehåll!

Började måndagen med digital utbildning och det bara fortsätter följt av två inspirerande dagar. Så mycket klokhet, expertis, erfarenhetsutbyte, nya bekantskaper, duktiga kursledare, trivsamma kursdeltagare, superflax med väder, trubadur och tådans, skratt och mat, ja listan kan göras längre egentligen men det får räcka där.

Tack till Marcus Eldh från @wildsweden och Sofie Werner från @strovtag som gjorde dessa dagar fantastiskt bra.

Vill du inspireras och kanske gå någon härlig kurs eller andra äventyr så tipsar jag om att klicka in på deras sidor!

Tack oxå till övriga deltagare som förgyllde med sin närvaro och delade med er av era kunskaper.

Önskar alla en fortsatt härlig maj! Imorgon fortsätter jag med digital utbildning.

🌞Marika🌞

@norlenhanna @miles_of_smile @joyevent_huntandhealth @odemarksjagarn @lindsey.otten1

2022.05.08

En vecka har redan passerat i maj men man kan av vädret att döma tro att vi haft april hela veckan. Så växlande väder är det längesedan jag upplevde. Eller så glömmer jag fort, kan vara så oxå.

Kommande vecka är det utbildning 4 av 7 dagar. Det blir kul! Affärsutveckling och naturguidning, det måste ju vara bra att ha i sin ryggsäck tänker jag. Hoppas vädret är med oss lite iallafall eftersom vi ska vara ute oxå.
Resten av maj så kommer jag att ha stängt för bokningar av boenden. Det för att det ska hinnas städas och jag kommer även att ha lite ledigt är tanken.
Och sen är det strax sommar och vi kan doppa fötterna i vatten och njuta av bruset från forsarna. Lyssna till skogens sus och fåglarnas sång, sitta i båten och vänta på det sär hugget av storöringen som lurar där ute i sjön. Ja jag drömmer mig in i framtiden, den ser ljus ut!


Bokningarna rullar in och är du sugen på att besöka oss så skicka iväg en förfrågan på info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

2022.05.01

Jag tackar ödmjukast för att sista april blev en så trevlig tillställning hos mig. I princip fullt hus på tacobuffén och många av byns befolkning som kom och tittade på den majbrasa som bygdens gubbar hjälpte till att anordna, så himla trevligt! Kvällen avslutades med en pubafton med sång och glada människor. Tacksam!


Nu har vi hela maj framför oss och för min del handlar det om utbildningstillfällen, storstäd och återhämtning. Jag måste börja med återhämtning för mitt knä som jag gjorde illa förra måndagen mår inte så bra. Men tar en dag i sänder och hoppas att det blir bra så småningom.


Jag har även en vision om att ha fiskeläger för barn och unga även i sommar. Daglägret blir onsdag den 10 augusti. Övernattningslägret (12-17år) blir måndag till onsdag 15-17/8, detta lite extra spännande för det blir ett samarbete med Sportfiskarna. Anmälan på mailen.
Ser framemot sommaren!

Varmt välkomna!

Marika

2022.04.27

Det är nu det häftiga och mödosamma jobbet börjar över Stekenjokk. Bertil som röjer vägen berättar att det är över 5 meter högt på Jämtlandssidan. Det ska till en skicklig maskinförare med erfarenhet för att bemästra det jobbet!
Varmt välkomna att köra Vildmarksvägen i sommar, den delen som går över fjället öppnar 6 juni i vanlig ordning. Hos oss kan man stå med både husbil och husvagn, vi har även stugor som vi hyr ut!Så drömmer du om att uppleva fjällen med möjligheter till att krama en snöboll så finns det goda chanser till det i år igen.
På Jämtlandssidan så är det förbjudet att gå utanför vägbanan, parkeringsplatser och rastplatser, under perioden 10/6-10/7 pga att det är fågelskyddsområde. Läs mer om Skåarnja på Jämtlands länsstyrelses sida.
Varmt välkomna!

Marika

Bild från reportaget, ej tagen ev mig

2022.04.25

Sista veckan i april är här och även om det var lite grått i morse så sprack nog himlen upp och solen uppenbarade sig oxå.


Nu är det tomt på bokningar för ett tag och vi kan börja fokusera på vårstädning och annat.
Men först så tänker vi avsluta vintersäsongen med en tacobuffé, endast förbokningar och det är begränsat antal platser. Detta gör vi på sista april och förhoppningen är att vi kommer ha en majbrasa ute på isen oxå. Jag önskar därför hjälp av er ortsbor att samla ihop av det ris och obehandlade trämaterial ni har liggandes till en majbrasa. Det går bra att köra ut det på isen utanför campingen.

Blir det ingen majbrasa så tänker vi iallafall njuta av tacobuffé lördag kl:19,00-21,00 sen efter det så har vi puben öppen till 00,00 Anmäl er på mailen info@jormvattnetsfiskecamp.se sista dag fredag kl:13,00

Kom ihåg att boka plats!
Varmt välkomna!

Marika

2022.04.18

En sån påsk!
..Jag vill tacka alla gäster som kom hit och är här, så trevligt när ni fyller stugor och huvagnar!
Tack alla ni som kom på långfredagspub på Loftet, härligt med liv och rörelse!
Likaså vill jag tacka för deltagande i årets Påskpimpeln som var på påskafton, det var närmare 240 entusiaster. Underbart!
Vill även tacka mig själv som lyckades så bra med väderbeställningen 😉 Den ser dessutom ut att hålla i sig hela långa påsklovsveckan, magiskt!
När jag ändå är i farten så tackar jag för alla bokningar som rullar in. Det ger mig en skön känsla inför framtiden!
Önskar alla en fortsatt skön vecka och vår!
Varmt välkomna!

Marika

2022.04.12

Påskledighet!
Vädret i april hittills har verkligen gjort skäl för namnet aprilväder. Det har varit hela registret med snö, duggregn, sol, vindar, ja det är bara att njuta av vad man tycker är bäst. Jag hoppas att det nu kommer härliga dagar så man kan vara ute så mycket som möjligt och kunna njuta av dagarna.


Denna lördag är den efterlängtade Påskpimpeln tillbaka efter ett långt uppehåll. Man kan komma in och köpa sitt startnummer innan lördag om man önskar, torsdag och fredag har vi öppet 14,00-17,00.Under lördagen vi har caféet öppet med våfflor och kaffe om man önskar och ute serveras det hamburgare av Jormskolan och Jätten Jorms förskola.


Öppettider i påsk i receptionen är:

Skärtorsdag 14.00-17.00

Långfredag 14.00-17.00 påskpub 19.00-23.00

Påskafton 09.00-15.00

Påskdagen stängt

Annandagen 09.00-12.00


Önskar alla en underbart GLAD PÅSK 🐣

Varmt välkomna!

Marika

2022.04.04

Efter en lång längtan och ett galet långt uppehåll pga covid som härjat och fortfarande gör, så är det med stor glädje vi känner att det är dags att genomföra PÅSKPIMPELN.

På självaste påskafton, traditionsenligt så kommer pimpeltävlingen genomföras på isen utanför fiskecampen. Förköp på startnummer är möjligt att köpa på campen när jag är på plats. På tävlingsdagen så öppnar försäljningen kl:10.00 och tävlingen pågår kl:11.00-13.00

Första pris 1500kr och andra pris 1000kr, fina priser till de 15 bästa! Utlottning på startnummer, 1x2000kr och 1x1000kr.

Jormskolan och Jätten Jorms förskola kommer sälja hamburgare, kaffe mm. Loftet kommer oxå vara öppet för de som vill köpa våfflor eller annat fika. Arrangör för pimpeltävlingen är Jorms fvof

Vi alla önskar er varmt välkomna!

2022.03.30

Väder är spännande och jag förundras över hur det kan skifta så från en dag till annan, men oxå från timme till timme. Om någon för en sekund trodde att vintern rullade in på slutlinjen så kan ni glömma det! Snöförrådet fylldes på rejält vill jag lova. Och nu strålande sol och redigt kyligt.Så är ni orolig för att påsken ska vara snöfritt? Inte jag!

Påskpimpeln på självaste påskafton är något som det längtats efter länge nu, men äntligen är det dags igen efter covid -uppehållet. I år kommer man kunna köpa startnummer på ”förköp” på campingen. Med start redan i morgon, öppet i receptionen 14.00-17.00 torsdag och fredag.

Mer info om påskpimpeln kommer kort!

Varmt välkomna!

Marika

2022.03.22

Veckan började helt magiskt med strålande sol och rekordvarmt i luften. Vårfeeling på riktigt och våråkningen känns väldigt nära, dessutom så börjar jag fantisera om sommarvarma dagar med flugspöt i handen. Det är inte astronomiskt långt borta längre, det är faktiskt april nästa vecka.


Men innan sommaren så ska vi njuta fullt ut av den femte årstiden och först ut fira påsken. På påskafton så kommer påskpimpeln göra comeback, till mångas glädje.


Detta veckoslut är det möjligt att boka boende hos oss då vi har lediga stugor. Ska ni passa på att komma hit och njuta av vinter och lite isfiske kanske eller lockar skoteråkning i stället?


Varmt välkomna!

Marika

2022.03.16

En av vinterns soligaste veckor, garanterat!

.Utsikten från fjället ner mot Jormsjön är magnifik! Skulle du vilja se dessa fjäll och uppleva glädjen i att vakna på .morgonen och dra ett djupt andetag och fylla lungorna med fjälluft?..

Skulle du oxå vilja jobba på en camping, med allt vad det innebär? Möta människor från jordens alla hörn? Slänga med språkkunskaper, serva och ge tips och råd om fina fiskevatte

n eller vandringsråd? Peka ut på kartan var kantarellerna växer eller vart snön föll ner häromdagen när det var så där underbart ymnigt snöfall?
Jobbet innebär oxå städning, skottning, bakning, servera ibland, stå i kassan, fylla på båtbränsle och ösa ur vatten, ja allt möjligt!

Jag letar någon som vill börja lite försiktigt på timmar. Om vi trivs tillsammans så ökar vi på tiden och till sommarn blir det heltid. Låter det lockande? I sommar behöver jag dessutom flera, så är ett sommarjobb vad du söker, så skicka in din intresseanmälan oxå!

Maila mig och berätta om dig själv, är du den jag söker?

Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2022.03.13

Sportlovsveckan är över. En vecka som gav sol, regn, snö,    tö, vind och stiltje.

Sikten är inställd på nästa ledighet, påsken! Den efterlängtade pimpeltävlingen gör comeback. Mer info kommer senare men tänkte att det kan vara bra att tipsa lite i förväg.

Till helgen finns nåt mindre krypin ledigt så är du sugen på ett besök i Paradiset så skicka ett mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se och så ser vi om det finns nåt som passar kvar.

Varmt välkomna!
Marika

2022.03.03

Det norrländska sportlovet är på intågan och av väderprognosen att döma få får vi både sol och snöfall under veckan som kommer.

Har ni packat skidor, pulkor, skotrar, glatt humör och fiskeutrustningen? Vedsäcken, grillpinnar, kaffepanna, mashmallows och sprutgrädde?
Listan kan göras lång men det viktigaste att ha med sig kommer nu…. era nära och kära!

På lördag är receptionen stängd men istället är det öppet på söndag 09.00-12.00

Jag erkänner att maggotleveransen uteblev så jag hänvisar till Ica Blåsjöfjäll för köp av det! Där hittar ni alla möjliga viktiga inköp för att klara er vecka.

Önskar alla ett härligt veckoslut och ett skönt sportlov!

Varmt välkomna!
Marika

2022.02.27

Denna vecka har satt spår som blir väldigt tydliga i historieböckerna, vem kunde väl tro att det skulle bli så här? Inte jag iallafall, kanske är jag naiv men jag trodde verkligen inte att vi skulle nås av nyheter som de som kablas ut nu. En värld där ”mäktiga” män tagit sig frihet att attackera oskyldiga människor, det känns avlägset och främmande för oss som bor här i Paradiset Jorm. Men även om det är långt bort just idag, så känns det skrämmande nära ändå. 

Men märkligt nog så rullar livet vidare runt om på jorden. Själv har jag haft äran att ha fullbokat av härliga gäster. De har bott med helinackordering kan man säga. Frukost, lunchpaket och middag samt boende. Magiska dagar med sol, snöstorm, vindstilla, underbart sällskap och trevliga kvällar med berättelser om dagens äventyr.

Fullbokade helger framöver, men sen blir det nån lucka igen. Snart är det sportlov även hos oss. Kan hända vi kör lite våffelstuga, det är längesen nu känner vi! Håll utkik!

Varmt välkomna!
Marika

2202.02.18

Bitvis blev det kyligt idag, men ack så skönt solen värmer redan!
I morgon lördag måste vi hålla stängt i receptionen men på söndag har vi öppet i stället 09,00-12,00


Otroligt mycket bokningar framöver och jag kan meddela att jag bara har några enstaka stugor lediga nästa helg, Lillstugan och Sviten. Även mars har bra bokat men där finns nån lucka kvar.


Jag hörde att lokalbefolkningen får fisk! Det är glädjande nyheter efter att det varit lite tyst ett tag.
Kom och njut av en härlig vårvinter, maila din förfrågan till info@jormvattnetsfiskecamp.se


Varmt välkomna!

Marika

2022.02.10

Jag vet att många längtar och drömmer om att få se norrsken. Denna vinter har bjudit på många tillfällen att få se dessa vackra skådespel på himlavalvet.

Ibland måste man planera i god tid för att eventuellt få se dessa fenomen. Kanske är det redan nu dags att fundera på nästa vinter äventyr?

I februari har vi fullt alla helger.  Men oxå många veckodagar börjar bli bokade, finns ingen som är gladare än jag. Funderar du på ett besök, skicka kvickt iväg ett mail med din förfrågan. Mail kollad varje eftermiddag.

Varmt välkomna!
Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #jorm #Jormvattnet #norrajämtland #norrsken #auroraborealis #camping #jämtlandhärjedalen

2022.02.07

Februari har redan kommit och jag fick lite vårfeeling idag. Solen värmde och takdropp. Tänk sen mars och april, när det verkligen är dags för soliga dagar på isen.

Jag är verkligen glad för året började så fint med bra beläggning. Februari ser ut att bli lika fin och det känns så himla skönt.

Sommarens bokningar är i full gång och i huvet försöker jag planera in fiskeläger och dagar för guidning. Jag längtar efter rullknarr och fisk som rusar. Längtar du?

Varmt välkomna!
Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #Jorm #sommar #flugfiske #fiskeläger

2022.01.30

En vecka har åter passerat. Fiske och skoteråkning för hela slanten. Det kom en hel del nederbörd under veckan som gick, snö, bara snö från att det vände i måndags. Jag älskar det!

Efter en lång lång tid av uppehåll med lite extra, så hade vi en liten mysig afterskoter igår kväll. Så där lagom litet med begränsat antal gäster och jag vill tacka er som kom.

Sommarens bokningar rullar in i fin takt och vinterns alla helger är snart fullbokade. Det känns väldigt bra efter ett tufft år ekonomiskt bakom oss .

Mitt hetaste tips till dig som vill komma hit och njuta av vintern kommer nu.  Planera in en visit med start söndag eller måndag och stanna till onsdag. Mindre trängsel och ett lugnare tempo överallt. Maila för bokning på info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2022.01.24

Det är ofrånkomligt att inte kommentera vädret! Ska vi först ta och minnas tillbaka till början av december då Jormsjön fick sin fina is. Jag har inget minne från när isen la sig så tidigt, är det någon som kan påminna sig om när det hände senast?

Sen går vi tillbaka till början av januari. Snö, kyla, regn, plusgrader, mera snö, lite regn, väldigt kallt, -35°, +4°, storm, vindstilla, lite sol och ja, så har det hållit på, även idag. Började med regn, solen glimrande förbi och sen dundrade snöstormen in. Man bara wow, vad händer?!

Fisket har varit kalasfint hela december och så fortsätter det in i januari. Rapporter från idag visar att fisket håller i sig!

Vad gäller boende så tipsar jag om söndag till onsdag!! Där kan vi fortfarande se att det finns luckor, i övrigt är det väldigt mycket bokat redan.

Varmt välkomna!

Marika

2022.01.15

Vädret dundrade in och gav oss rejält med nederbörd, först regn och sen snö! Lägg till hård vind på det så förstår ni att det varit extremt även här. Men idag är det mindre mängd nederbörd och vindarna är inte så man håller sig inne på grund av dom.
Jag ser framför mig en hel del skottning så man får gratis träning när det snöar, man får se det positiva i allt man gör!

Om man är sugen på att komma hit för lite rekreation så gäller det att vara först ut för att få boende. Skicka förfrågan om ni är intresserade av en stuga hos mig! Tiden har en tendens att flyga fram i rasande fart och sommaren är inte allt för långt borta heller!


Varmt välkomna!

Marika

2022.01.09

Några rejält kalla dygn efter nyårets inträde följdes av mycket behagligare väder!

Både fiskefolket och skoteråkarna har fått njuta av otroligt fantastiska dagar. Jormsjön har levererat som aldrig förr och förhållandena till fjälls är magiska. Vad mer kan man begära när man önskar allt gott till ens gäster?!

Vill du uppleva det samma så skicka en bokningsförfrågan på mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2022.01.02

Glädjande så har snön fallit och med det så har några friåkningsområden öppnat i Frostviken. Det känns härligt att säsongen kommer igång nu för skoteråkarna.

Fiskefolket har redan varit i gång länge och Jormsjön har levererat som aldrig förr. Fina rödingar av superklass till nöjda fiskare.

Jag kommer som vanligt att jobba som naturvärd i vinter så mina öppettider i receptionen blir därför enligt följande:
torsdag-fredag 14.00-17.00, lördag 09.00-12.00
övriga dagar är det stängt tills annat meddelas.

Just denna lördag kommer det dock att vara stängt. Jag finns på telefon i möjligaste mån och mailen kollas dagligen.

Varmt välkomna!
Marika

2021.12.30

En vecka i karantän men på lördag den 1/1 har jag receptionen öppen igen, mellan 09.00-12.00 rättare sagt.

Veckan har bjudit på många minusgrader men oxå dagar med mildare väder med bara -5°. Den snö som har behagat komma har varit fjäderlätt och utgör ingen skillnad för skoteråkarna. Jag önskar så innerligt att det snart börjar falla snö för det behövs verkligen.

Fiskefolket jublar då rödingarna ligger på isen efter inte alls lång tids fiske, det är underbart att höra!

Nya öppettider för receptionen kommer annonseras framöver.

Avslutar som så många andra med en önskan om Ett fantastiskt gott nytt år till er alla och så önskar jag er varmt välkomna till Jorm under 2022

Marika

.

2021.12.25

Likt denna gråa tomte är det lite grått just nu.

Jag håller receptionen stängd kommande veckan pga sjukdom.
Så snart läget är annorlunda så öppnar  jag igen.

Tills dess önskar jag er alla god fortsättning på julen!

Må väl!
Marika

2021.12.23

Julen är här!
Till alla er som på ett eller annat sätt korsat min väg fram till idag!


Jag önskar er lugn och ro, god mat, härligt sällskap, ett telefonsamtal. En fisketur, en stund för eftertanke, en nubbe till sillen, en julmust, alternativ julmat, snöfall, en kram, skoterturen. Sparkturen till granngubben, julmusik, en långfilm. Chokladbiten, gravad lax, pizza, ribber.


Till alla som jobbar en fin arbetsdag! Till alla som är ute och kör bil efter vägarna, kör försiktigt, kom fram hellre sent än inte alls.
Hur ni än väljer att fördriva er jul så hoppas jag den blir precis så som ni önskar!
God Jul önskar Marika

2021.12.14

Nu är vi inne på sista helveckan innan jul… wow alltså! Tiden har ett högt tempo så här innan ledigheterna infaller. Ute har vi behaglig temperatur och snö kommer i omgångar. Det ser onekligen ut som vi ska få fira en vit jul i år. Fiskefolket njuter av fin is på Jormsjön, rödingarna är på hugget och krokarna är vässade.

Öppettider fram till jul är enligt följande: vardagar 08,00-12,00 lördag 09,00-12,00. Söndag, julafton-juldagen-annandagen är det stängt. Välkomna in och se ifall det finns julklappar till nära och kära i lilla butiken.Njut av de ljusa timmarna då det är långa mörka timmar på dygnet, men snart vänder det mot bättre tider!

Varmt välkomna!

Marika

2021.12.06

Jag känner tacksamhet när det är kallt ute. Även om vattenledningen frusit lite trots att jag skottat snö runt huset. Kyla innan snö är väldigt bra för isarnas uppbyggnad och det är något jag uppskattar väldigt mycket. I år ser det ut som vi äntligen ska få riktigt bra isar hos oss. Men som vanligt ska man inte ropa hej innan man är över bäcken så jag hojtar inte så högt, men lite grann iallafall.

Isfisket har kommit igång och skridskoåkarna njuter av den fina isen. Närmaste nederbördsperiod kommer eventuellt till helgen, men vi får väl se hur det stämmer med det.

På lördag håller jag stängt på campingen men är åter på måndag i vanlig ordning.

Vinterns bokningar strömmar in, och tips är att kolla tillgänglighet om man funderar på att komma. Det är redan flera veckoslut som är fullbokade.Önskar alla en fin vecka!

Varmt välkomna!

Marika

2021.11.29

Jag är tillbaka från min semester sen någon dag och jag välkomnades av underbar kyla och vitt på backen.

Det håller sig runt 12-15 minusgrader och stillsam vind. Precis så att det krusar på ytan och med lite flax så kommer isen att snart ligga på hela sjön. Libotten ligger redan och jag var ut och provknackade på lördagen. Då var isen för tunn, men söndagsmorgon var det redan runt 3cm. Dessutom så vet jag att både vintercampare och sportstugeägare var ute och drog röding både där och på Baksjön. En fin start på vintersäsongen alltså.

Jag beställde maggot idag så om någon dag så finns det i kylen så till helgen kanske det är fler som vill ut och prova fiskelyckan.

Bokningarna rullar in och jag håller tummarna att gäster får den is och sedan massor av snö som en härlig vinter bör innehålla. Funderar du och dina vänner på en vintersemester, skicka iväg en förfrågan på mailen!

Nu när jag är tillbaka så kommer mina öppettider vara vardagar 08,00-12,00, lördagar 09,00-12,00, söndagar är det stängt.

Varmt välkomna!

Marika

2021.11.10

Nu tar jag semester!
Under min tid som ledig hoppas jag att vintern infinner sig med kylan först. Jag hoppas att isarna lägger och vi kan få rejält kallt i marken, så vi har en god grund att stå på inför kommande vinter.


Jag önskar så att jag kan krypa ut på första isen när jag landar hemma igen. Tänk er känslan att ligga och kika ner i hålet. Se fenor svepa förbi, rödingen som knuffar på pirken och maggot som försvinner in i munnen. Nu snackar vi pulshöjare!


Lagom till jag kommer hem är det oxå dags för Ankarede i Advent. Äntligen! En mysig julmarknad med knallar, café, tomten, tipsrund och mycket mer. Det får ni inte missa!


Men nu, önskar jag er några härliga veckor utan mig! Inga händelser varken här, instagram eller på hemsidan. Men ni kan skicka mail om ni har förfrågningar av några slag!

Varmt välkomna!

Marika

2021.11.06

Snart har en hel vecka av november passerat och jag saknar kylan! Längtan efter frostiga mornar när det knarrar under fötterna när man är ute och går. Eller ljudet av krispigt gräs som ger vika. När sjön börjar få sitt första fina istäcke, då kommer suget efter att testa balanspirken. Man har ansiktet tryckt i hålet för att få se de första vita fenorna. Det längtar jag efter nu!


Men som vanligt när man väntar på något gott så får man pyssla med annat. Jag har haft min yngsta son hemma hela veckan då det är höstlov. Så på eftermiddagarna har vi försökt hitta på något. Vi har varit ute på fiske, grillat korv, kokat kaffe, vi har spelat pingis och vi har varit till Norge på café. Man får nog dagarna att gå ändå.


Nu närmast ser jag framemot ledighet innan vintersäsongen drar igång. Jag kommer inte svara i telefon men mailen kommer jag kolla med jämna mellanrum. På onsdag efter 12.00 så stänger jag i några veckor.


Önskar alla en fin allhelgonahelg!

Varmt välkomna!

Marika

2021.10.31

Sista oktober!
Det har blivit rejält blött och grått igen, trots att vi hade lite snö en stund. Vi fick ställa om klockan till vintertid i natt och då känns det ändå som att vi på riktigt är på väg mot en kallare årstid med förhoppningsvis kyla först. Isar som lägger och vi kan krypa ut på första isen för den ljuvliga jakten på rödingen. Men just nu är sjön så sprängfylld till gränsen av överfull som det kan bli. Märkligt att det ska toppfyllas så mycket nu. Hoppas det inte förstör för isläggningen bara.


I natt var jag på norrskensjakt. Trots avsaknad av min kamera som jag missat att ladda batteriet i, så blev det en vacker upplevelse. Smidigt att man kan få notiser i sin mobiltelefon när det närmar sig norrsken i det området man befinner sig på. Det rekommenderar jag att man laddar ner om man vill jaga norrsken som jag.


Nu kommer jag ha öppet i receptionen fram till nästa onsdag (10/11) 08,00-12,00 på vardagar och lördag 09,00-12,00, söndag stängt. Sen kommer jag ha helstängt för lite sommarsemester. Under den tiden tar jag inte emot förfrågningar via telefon utan det är enbart via mail ni kan komma i kontakt med mig. Jag kommer titta till mailen med jämna mellanrum men ej varje dag pga t ex resdagar. Ha överseende med det tack.


Till veckan som kommer är det lov för juniorerna i vårt rike. Var ute, far på fiske, tänd upp en eld, grilla en fläskbit, umgås med släkt och vänner, njut av er lediga vecka! Nu önskar jag er en härlig söndag!

När ni är redo så är ni Varmt välkomna hit!

Marika

2021.10.23

Två inlägg på samma dag?..

Ja, här någonstans mellan höst och vinter vill jag fånga er och säga TACK!

TACK alla som kommit inom campingen i sommar. Korta som långa stopp. Som en glassköpare, stuggäst, tältare, campare, fiskare, fikagäst, ja vilket ärende ni än må haft. TACK för att just ni kom! Utan alla er vore inte campingen så märkvärdig. Utan er skulle inte jag må så bra. Utan er skulle dagarna kännas märkligt tomma. Ni alla tillsammans berikar mitt liv!
Stort varmt tack till mina fina tjejer som hjälpte till att göra sommaren 2021 till det den blev, toppenfin!

Malou, Erika och Lindsey, ni var fantastiska! ❤

2021.10.23

Veckan startade i Klövsjö på Turismdagen som arrangerades av Jämtland/Härjedalen Turism. Innehållsrik dag som avslutades med fin middag, prisutdelning av årets turismföretagare, vilka förövrigt var Trangia, stort grattis till er. Sen fantastiskt härlig underhållning av Patriks Combo och en sjukt skön säng att sova ut i. Vaknade runt 06 men vila ut och bara fundera på livet i en skön säng är rätt nice oxå.


Veckan har sedan rullat på och jag har hunnit informera om skoterturism och om företagande i coronatid längst Vildmarksvägen. Jag tror det var det sista ”åtagandet” som var utöver normala arbetsuppgifter denna höst. Nu infinner sig en lugnare period och jag ser framemot ledighet i november.


Vinterns bokningar rullar in och vill du vara säker på en plats så tipsar jag om att ringa runt till dina favoritanläggningar i området och kolla hur läget är. Eller ja, mail är riktigt bra för då måste man inte passa tider, min mail är info@jormvattnetsfiskecamp.se Skicka iväg din förfrågan!


Önskar alla en härlig helg och varmt välkomna!

Marika

2021.10.16

Om någon är nyfiken på vad jag gjorde när jag var på annan ort, så ska jag berätta det. Jag var och jobbade som roddare på en reklamfilmsinspelning. Chaufför och matfixare skulle man kunna säga oxå. Otroligt intensivt, jobbigt och jätteroligt! Det gör jag gärna om ifall tillfälle ges.

Här hemma kom första snön, vägdelen över Stekenjokk stängde, doften av vinter infann sig. Ja, det doftar helt annorlunda när den riktiga kylan kommer och rör om i naturen.

På måndag är det dags för Turismdagen i Klövsjö. Jag åker dit, så receptionen är stängd måndag och tisdag. Åter på onsdag. Kan ha svårigheter att svara på telefon så maila gärna om du har en bokningsförfrågan.

Lågsäsong, men ni vet, ni är fortfarande
Varmt välkomna!
Marika

2021.10.10

Veckan som gått har verkligen varit höstlik, regn, vindar, solglimtar och stjärnklara kvällar. Man har verkligen fått försöka lite extra för att få de fina stunderna ute. Finns ett talesätt som jag kom att tänka på. Underbart är kort. Den som myntade det måste jagat solstrålar en höstlik dag.


Grand final, på fredag stänger vägsträckan över Stekenjokk och den delen av Vildmarksvägen går i vintervila. Var där och jobbade lite i fredags och ni kan se på bilden att det var rätt färggrant för att vara så grått. Det är ju alltid vackert där uppe, oavsett väderförhållanden.


Nu kommer några veckor med en hel del stängt på campingen. Jag är och jobbar på annan ort samt har lite uppdrag som jag ska försöka få till. Jag kan dessutom kanske ha lite svårt att svara i telefon, så skicka iväg bokningsförfrågan på mailen så kollar jag tillgänglighet på lördag, då är det öppet i receptionen!


Varmt välkomna!

Marika

2021.10.07

Jag har haft det lite stressigt den senaste tiden, så jag beklagar att jag inte uppdaterat läget för er…..

Hösten kom med brakbesked och det har blåst och regnat ordentligt i veckan. Men magiska stunder har oxå infunnit sig och jag är glad jag hunnit njuta av dom. Jormsjön har oxå visat att höstfiske är mysigt.

Jag har lite fyr för mig och kommer hålla stängt imorgon fredag. Öppet som vanligt på lördag och sen nästa vecka är receptionen stängd fram till lördag. Jag åker bort och jobbar en sväng. Det är som bekant lågsäsong så jag måste se till att få in lite pengar till hushållskassan på annat sätt.

Tar inga extra bokningar förutom de som är gjorda för veckan. Men maila gärna förfrågan om boende i vinter!

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.30

Hösten har tagit sitt järngrepp om oss och piskar både löv och regndroppar på oss. Friska vindar och regn säger även den närliggande väderprognosen. Ingen snö i sikte, än.

När jag vaknar nästa gång är det oktober. Smaka på ordet och låt det sjunka in. Vi går in i fjärde kvartalet år 2021. Oktober.

Har du börjat fundera på vintersemester i fjällen? Tiden går fort, det är oktober i morgon! Om ni missat..

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.26

En vecka går otroligt fort och det är redan söndag igen. Växlande höstväder med både sol och regn, stormar och vindstilla. Men det bästa ändå var turen till Stekenjokk som visade att det vita guldet pudrats på topparna så vackert. Nu är det mindre än en månad kvar som Vildmarksvägen håller öppet över Stekenjokk.

Under veckan har jag fått hjälp så vi tog upp de sista båtarna, så vill man ut på sjön får man ha med sig egen båt. Sjön fick aldrig en riktig chans denna sommar, så det blev aldrig någon normalnivå på vattnet, konstigt. Återigen är det galet lite vatten i sjön så det känns bra att fått upp dom.

Jag kommer att ha stängt på söndagar från den kommande veckan. Börjar varva ner och räknar ut att det snart är dags för lite ledighet efter ett långt och innehållsrikt år. Det ska bli gott tycker jag.

Finns fortfarande några stugor lediga till kommande helg om någon önskar njuta av Jorm och Frostviken.

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.22

Vilken ära, tusen tack för nomineringen! Hejar fram alla som nominerats och gläds med vinnarna! Tack! 🥰

2021.09.18

Färgerna sprakar nästan så man hör det. Så otroligt vackert det är i naturen nu. Glad jag bor här och kan njuta av det varje dag.


Nu har temperaturen sjunkit ytterligare och kvicksilvret ligger mest så det är ensiffrigt nu. Tro om vi snart kan få vårt första snöfall i vårt område? Inte ovanligt att det snöar i mitten av september men att det sen smälter bort innan det är dags för riktig vinter.


Från den 20/9 är det nätförbud i Jormsjön och en månad framåt.


Vildmarksvägen är öppen över Stekenjokk fram till den 15 oktober, kom och njut av det vackra vi har!
Varmt välkomna!

Marika

2021.09.12

Veckan har kommit till sin sista dag och älgjaktsveckan är även den inne på sin sista dag. Sen blir det uppehåll några veckor innan nästa omgång.

Hos oss på campingen har vi så smått börjat ta upp lite båtar, efterfrågan minskar med rask takt när hösten gör entré, Men vi låter en
del av båtarna vara kvar i sjön för det kommer tillfällen när man kanske
vill ut och njuta av en spegelblank Jormsjön eller i ett försök att lura
upp storrödingen eller öringen. I väldigt många vatten är det sista
dagen som fisket är tillåtet nu på onsdag den 15 september. Passa på och ta en kortsemester och ge det en sista chans.

Stekenjokk har haft lite mer kyla och det ser vi på de vackra färgerna
som har kommit där uppe. En underbar årstid att vandra och njuta av
fjällen helt enkelt.  Ni vill inte missa de vackra färgsprakande fjällen
och på er väg kan ni passa på att bo hos oss, eller ha det som
utgångspunkt för era dagsäventyr.

Varmt Välkomna!
Marika

2021.09.06

Älgjakten har startat och det är mycket jägare i våra skogar. Vill man veta var de håller hus för dagen så åker man till slakteriet mittemot lekplatsen/idrottsplan i Jorm. Där finns ett anslag inne i vindskyddet med information.

Grått och mörkt är känslan för dagen när molnen har varit i vägen för solen. Men på marken finns färgerna och de blir fler och vackrare för var dag. Kom gärna hit och upplev det!

Våra öppettider fram till 15 oktober, när Vildmarksvägen stänger är nu enligt följande: måndag-fredag 08.00-12.00 och helger 09.00-12.00

Vill ni passa på att bo i stuga och besöka t ex Stekenjokk så kan ni enkelt skicka en förfrågan via mail. Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.01

1 september och vi har ett höstlikt väder att bjuda på i Frostviken. Dagen spenderas med fördel utomhus med lite aktivitet som kantarellplockning eller fiske. På måndag börjar älgjakten och då bör man kolla med jaktlaget i sitt närområde var i skogen man kan vara utan att vara i fara eller vara ett störande väsen.


Nu är det förbjudet att fiska i strömmande vatten och om någon vecka så fredas även en hel den tjärnar. Men tills dess så är det en trevlig sysselsättning man kan unna sig tycker jag.


Lågsäsong delux har infunnit sig och från och med lördag så har vi bara öppet på förmiddagarna. Helgerna 09,00-12,00 och vardagarna 8,00-12,00


En uppmaning om att hålla utkik efter hunden Zaga som är försvunnen i Jorm. Försvann för två dagar sedan och ser ni henne eller fångar in henne så kontakta ägaren Linda Olsson 0705276913


Vildmarksvägen är öppen fram till 15 oktober och det finns stugor lediga för de som önskar boka sig en sådan.
Varmt välkomna!

Marika

2021.08.27

Dagarna blir kortare, de mörka timmarna blir fler. Det är helt klart en ny årstid på gång nu. Jag välkomnar den med öppna armar och njuter av den klara härliga luften som är här nu.


Björn och fågeljakten är i full gång och snart kommer även älgjakten att dra i gång. Det är mycket folk i skogarna alltså. Men inte bara vilt som jagas utan kantareller är ett hett jaktmål som det verkar.


Fiskdata.se är fantastiskt underhållande att titta in på, det registreras många fina fiskar som vandrar upp och nedströms Blåsjöälven. Det innebär också att det finns fina fiskar i Jormsjön, det fick jag bevis på här med en vacker öring på 3,28kg. Bara att lyfta på hatten och gratulera!
Vill ni komma och njuta av fiske i Jorm så finns det en del lediga stugor i september, boka nu för att säkra ditt boende.

Varmt välkomna!

Marika

2021.08.21

Jag har hört att det är sinnessjuka mängder med kantareller i år. Kul, det gör att vi kan fylla våra skafferier med mat som inte varit förbi någon affär. Tänk ändå vilka rikedomar vi har här som vi får ta del av helt gratis. Just idag så började årets björnjakt, så tänk på det när ni knallar i skogen. Till veckan börjar även fågeljakten och då blir det ännu fler som besöker området.


Vad är det man byggt i Blåsjöälvens mynning egentligen? Jo det är en liten anläggning där man räknar och mäter fisk som vandrar i älven. Det är fantastiskt underhållande och det är oxå med glädje jag ser att vi har riktigt fina fiskar som kliver förbi räkneverket. Vill man följa höstens roligaste skärmbildsunderhållning så kan man göra det på fiskdata.se Det är för övrigt länsstyrelsen som gör detta för att inventera älven och dess invånare.


Finns lite luckor i kalendern över bokningar om någon är sugen på att göra sig en tur till vackra Frostviken. Vildmarksvägen bjuder på fantastiska sevärdheter och hösten är vackrare än vackrast med färger som gör sig bäst på just hösten.


Varmt välkomna!

Marika

2021.08.15

En intensiv vecka har kommit till sitt slut. Fiskeläger för barn och ungdomar och guidning har gjort lite variation för min del, det är extra trevligt tycker jag.


Idag är det exakt två månader kvar som Vildmarksvägen är öppen. Dagarna kommer fyllas med nya vackra färger och atmosfären fylls med en annan luft nu. Kantareller poppar upp ur marken, hjortron fylls i bärkonten. Rikedomarna finns där ute, ta er ut och njut av det. Fisket fortsätter och än har vi några veckor som vi får fiska i strömmande vatten i Frostviken.


Halvlek för augusti och turistströmmen har avtagit märkbart. I delar av landet så börjar skolorna till veckan, semestrarna börjar ta slut för många. Det innebär att vi minskar på öppettiderna i receptionen från och med i morgon. Vi har öppet 08,00-12,00 samt 16,00-20,00.


Varmt välkomna!

Marika

2021.08.12

Då har vi avverkat sommarens sista fiskeläger och det var precis lika lyckat som övernattningslägret förra veckan.
8 fina barn och ungdomar som passade på att fiska, bada, umgås med likasinnade. Otrolig lycka med vädret som eventuellt påverkade fångsten men det kändes som alla var nöjda ändå. Jag vill tacka er alla som varit med, samt tack till Mervärde Frostviken.

För övrigt så har jag hört att Jormsjön visar sig vara ett riktigt bra vatten om man gillar fiske och fisk. Det vill säga god utdelning till de som har fiskeutrustningen i vattnet.

Likaså är kantarellsäsongen igång och jag har boende. Det finns lite luckor  framöver och chansen till träff ökar om man väljer veckodagar istället för helger.

Varmt välkomna!

Marika

2021.08.07

Att man kan ha så fantastiskt massa tur! Tur att just dessa tre härliga killar ville komma på fiskeläger. Tur att vi hade superflax med vädret. Tur att vi hade bra fiske.
Tusen tack Joe för att du är så fantastiskt snäll och låter mig arrangerar fiskeläger vid din tjärn och tack till Thomas som ville och kunde ge oss hjälpande händer. Tack till min familj som hjälpte till med förberedelserna inför lägret.

Några fina ord igår natt efter fisket när vi satt vid lägerelden värmer i hjärtat och kommer göra så väldigt länge. När en av killarna tackar mig för att jag gör det här. Så att de har möjlighet att fara på fiske som är det bästa som finns.
Dessa ord bär jag med mig och gör att jag gärna gör om det igen och igen!

Avslutar med ett gäng bilder, som turligt nog blev rätt bra oxå!

Somnar gott ikväll!

I vanlig ordning så önskar jag er varmt välkomna!

Marika

2021.08.03

Då var det augusti och jag laddar nu för det kommande fiskelägret i veckan. Jag är så glad att vi i fjol fick till så fina dagar och räknar iskallt med samma i år. Vad kan liksom gå fel? Vi alla gillar att fiska, ingen är ditvingad, vädret rår vi inte för så det kan bara bli bra. Kläder efter väder sägs vara en bra slogan att anpassa sig och sina intressen efter. Håller med! Det glada humöret packas ner i ryggsäcken och sovsäcken vädras så den är luftig och härlig. Fiskeprylarna kollas igenom och gummistövlarna har torkats.

Jormsjön har stigit rejält och det känns som det påverkade fisket i positiv riktning, härligt! Cafeét på Loftet håller vi öppet några veckor till och duktiga Malou ser till att det finns fika som är ljuvligt gott! Själv var jag en tur upp på Stekenjokk igår och det är så underbart vackert varje gång. Dit kan jag åka varje dag faktiskt! Fick se vackra renar i flera omgångar!

Kom och må gott i Jorm!
Varmt välkomna!
Marika

2021.07.26

Jag har tur jag! Att få jobba med det jag gillar bäst, det är sann lycka tycker jag!
Fler guidade turer har det blivit under veckan och det är jag väldigt glad över. Likaså att få dela med mig av tips och råd är något jag gör med glädje. Jag hoppas att det ger utdelning när ni står vid vattnet.

Skrev nånting om höstlikt i förra inlägget. Det är som bortblåst igen och högsommarvärmen är maximal.

Men så småningom kommer ändå hösten och färgerna exploderar i naturen. Kom och upplev dom du med, fiskecampen är ett perfekt utgångsläge för dagsvandringar. Vildmarksvägen är öppen ända till 15 oktober!

Varmt välkomna!
Marika

2021.07.20

Känns nästan lite höstlikt med detta kalla regn och vindarna som piskar ska vi inte ens prata om.
Tur man kan förgylla dagarna med det bästa sommarnöjet som finns.

Dessa tre härliga herrar och jag var ut på en underbar flugfiskedag, trots vädret.
Vi landade en hel del fiskar men ingen av dom kvalade in för att få bli nån måltid. De växer sig nu större i älven och då ska de få möta motstånd, det vill jag lova.

Nu kan man somna gott och hålla tummarna för lite varmare väder igen.
Det räcker inte att säga det för att temperaturen ska stiga, men gör det ändå.

Varmt välkomna!
Marika

2021.07.17

Nu har den blöta sommaren gjort entré och regnet skvalar utanför mitt fönster. Så välbehövligt det är detta regn, men tänk ändå om det regnade på natten och var lite soligt om dagarna.
Nu är ju vädret något man inte kan styra över så det är bara att anpassa sig med kläder och gilla läget.

Jag har försökt att maxa mina lediga stunder med lite fiske. Dels med mina barn men oxå med gäster som önskat guidning. Det är så jag kan ladda mina batterier trots att det är begränsat med tid. Vattentemperaturen har varit lite för varm för just fisket, så regnandet och lite svalare luft gör susen. Så ja, jag bjuder på en bild från gårdagen.

Till er som läser detta vill jag bara önska er varmt välkomna!
Marika

2021.07.11

Från helt torr brunn till fint flöde igen, tack vare god hjälp av bäste Kim! Tack så jättemycket! Dagen efter så öppnar sig himlen och försöker göra sitt yttersta för att återställa vattendepåerna. Jag känner tacksamhet.
Att det blir så här beror på flera faktorer, som t ex värmen, mycket gäster och dåligt med nederbörd. Men som sagt nu är det löst.

Gäster kommer och gäster går, med leenden på läpparna och sinnet lite lättare när de far. Det gör gott att vistas i vår vackra bygd med allt vad den har att erbjuda.

Nätterna är fortfarande ljusa och vackra, ni passar väl på att ta tillfället i akt och vistas ute?!

Önskar alla en härlig vecka!
Varmt välkomna!
Marika

2021.07.06

Juni, juli och högsommaren svepte in och lamslog hjärnkontoret i några dagar.
Idag kom lite vindar och svalare temperatur, bara 22° i skuggan. Nu till kvällen kom det utlovade regnet, ett stilla regn än så länge. Det är välbehövligt för det är väldigt torrt i marken. Sjöar o vattendrag är som torrlagda strilar och stränderna är skrämmande långgrunda.
Kan ju tyckas vara skönt med sol och värme och visst håller jag med om det. Men, vi måste få vatten ovanifrån för annars kan det få följder i naturen av icke önskat slag.

Fisket verkar vara bra men själv har jag inte hunnit ut många gånger. Men glädjen är stor även för mig när gäster kommer hem efter en fisketur och rapporterar o fina fångster.

Vill ni uppleva fina fisketurer?
Varmt välkomna
Marika

2021.06.26

Midsommarhelg och det är ljuvligt ute! Lugnt och stilla, lagom temperatur, hemvändare, glada gäster och fiskelycka!
Nu märker vi att turistsäsongen med semestrar dragit igång, det är vi så glada för! Trafiken flyter på relativt fint, men påminner om att köra lugnt och fint, hålla hastigheten genom byarna, så inga olyckor händer.


Måndag till fredag har vi sommarcafé mellan 11,00-14,00 på Loftet.

Önskar alla en fortsatt härlig midsommarhelg!
Det är inte snö som ligger på backen utan en buske som blommat 🙂
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.20

Varierat väder kan man säga att det har varit i området senaste veckan. Allt från +2 till över 20 grader. Rejäla regnskurar blandat med vindstilla soliga dagar. Några dagar fram blir det lite växlande men lagom till midsommar ser det ut som vi kan få lite mer sol igen, det känns fint.
Fisket har kommit i gång riktigt bra och Jormsjön har lämnat ifrån sig både vackra öringar som rödingar, största öring som jag fått ta del av vägde 2,8kg.
Från och med torsdag den 24 juni har vi receptionen öppen alla dagar 08,00-20,00
Sommarcafé kommer finnas från midsommarafton på loftet och är öppet 11,00-14,00
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.13

En intensiv vecka är över och jag har landat hemma i Paradiset igen. Nästan varje dag har jag försökt att njuta av en härlig skogspromenad, då känt mig nästan som hemma. Varje dag har jag passerat sjö eller strömmande vatten och fiskesuget finns där hela tiden.
Hemma här har turistströmmen kommit i gång bra och det gläder mig att även husbil och husvagnsfolket vill stanna och bo på vår fina camping i Jormvattnet.
Dessutom har det nu blivit lite svalare och regn har behagat komma och det är så bra för vi behöver verkligen mera vatten i skog och mark, men framförallt behöver sjön stiga till mer normala förhållanden.
Fortsätt njut av den svenska sommaren och så klart så vill jag önska er alla…
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.04

Denna fantastiska skapelse har Rikard gjort. En ära att få placera den vid infarten till campingen! Ett äkta hantverk gjord med motorsåg. Den har funnits här några dagar nu men först idag fick jag blommor på plats för att kunna visa er andra! Tusen tack Rikard Andersson på Instagram finns han som @bjennrikard

Varmt välkomna till oss!

Marika

2021.06.01

1 Juni och sommaren är här! Vi har haft en fantastisk tid med sol, klarblå himmel, men oxå nån dag med kalla nordanvindar. Nog känns det att det fortfarande finns lite snö till fjälls. Men nu blickar vi framåt och den sommar som vi har framför oss.
Storstugan är äntligen färdig, så när som på en spegel som fattas inne på toaletten. Det känns skönt att äntligen kunna hyra ut den igen efter ett långt avbräck.
Nu längtar vi efter att sjön stiger ytterligare så ska nog båtarna få blöta kölen snart. Båtmotorerna är redo för att användas. Det viktigaste av allt, fisket är i gång på riktigt. Allt från maskmete, kastspö till flugfiske har hittills levererat härliga fångster.
På söndag öppnar Vildmarksvägen officiellt med att bommen låses upp och vi får möjlighet att köra över Stekenjokk längst vägen. Håll koll på vad som gäller angående fågelrestriktionerna på Jämtlandssidan, samt stoppförbudet på andra sidan länsgränsen.
Varmt välkomna!

Marika

21.05.25

Dagarna rusar fram och snart har hela maj passerat. Vi stökar på med storstädning, renovering, inoljning och så äter vi glass och njuter av solen som värmer så gott!

Båtrampen ligger nu där nygjuten och härdar antar jag. Samma plats som tidigare så alla känner nog igen sig fastän avlastningen av båtar kommer gå smidigare än tidigare.

Klappade första myggan på ryggen nu i kväll, kändes fint att dunka lite lagom hårt. Fisket är på g för både maskfisket, med kastspö och flugfiskare har landat vackra öringar. Sitter just nu vid stranden hemma och ser vakande fisk, det är så ljuvligt!

Jag säger det igen, varmt välkomna!
Marika

2021.05.17

Vet ni att snart är all isen borta från sjön! Det kunde man inte tro för en vecka sedan… eller jo kanske.
Jag kan iallafall ana en sommar som vill tåga in i vår vackra del av världen, det grönskar friskt nu.

Idag hissar vi flaggan för våra norska vänner, gratulerar med dagen och hoppas att gränsen öppnas snart.

Vid Blåsjöfallet fiskas det för fullt och Jormsjön levererar vackra fiskar. Jag blir extra glad när den unga generationen fiskare som Doris, visar vart skåpet ska stå! Stort grattis 🐟🎣👌

Varmt välkomna!
Marika

2021.05.13

Vårvindarna är ljumma och regnskurar fyller naturen med dofter som jag drömt om sedan förra året. Det hände något med naturen i början av veckan, när värmen kom. Den vaknade till liv, fågelkvitter hörs lite tydligare nu, bäckarna porlar lite vackrare och dagarna blir lite längre. Vi går mot en fantastisk årstid och jag längtar som en tok till sommaren nu.
Vi pysslar på med storstädning, lagar grejer som gått sönder, beställer varor, ser över utrustning som ska komma till bruk i sommar igen.
Sneglar lite försiktigt på isen och ser att den mörknar för blotta ögat, öppet vatten gör sig större och jo, vattennivån steg 7cm från igår. Det går mot bättre tider helt enkelt!

Planerat din sommar? Planera din sommar!
Varmt välkomna!

Marika

2021.05.07

Jormsjön mörknar, Libotten har börjat tina upp, sandbankarna visar sig. Vilken skillnad mot i fjol denna tid. Törs inte sia om hur länge det är fiskbart på sjön. Men till fjälls går det fint att ta sig och fiske på Siliesjaure kanske lockar?
Det är kul att intresset för fiskelägren finns även i år. Även att övernattningslägret är så populärt, redan 5 som hört av sig och vill vara med om det anordnas.
Dagarna rullar på och även bokningarna inför sommaren gör detsamma, jag är så glad och tacksam.
Fixar och står på med god hjälp av goda vänner som har sin husvagn hos mig. Det blir så bra med lite möjlighet till luftigare känsla i Lillstugan, vad tycker ni andra? På bilden är det halvfärdigt och redan så bra!


Önskar du komma och bo här hos oss? Maila in din förfrågan och håll tummarna att det är ledigt när du vill komma!
Varmt välkomna!

Marika

2021.05.04

Fiskeläger för barn och unga! Nu är dagarna bestämda för dagläger i sommar. Tre olika dagar finns att välja på, 5, 10 och 12 augusti. Övernattningsläger vet jag inte om jag kommer kunna genomföra än, så avvaktar med datum om det. Men finns förfrågningar så uppmanar jag att man skickar ett mail om det så jag vet om intresse finns att ordna det. Maila in anmälan på info@jormvattnetsfiskecamp.se Berätta vem det är som anmäler sig, ålder och datum.

Vidare kan jag utse vinnarna av vinterns tävling. I öringklassen så är vinnaren Kenth Edholm med en vacker bit på 935gr och 50cm. Gert Hellberg knep rödingklassen med en präktig bit på 1200gr på 58cm. Öringen landades vid sundet och rödingen på Libotten i Jormsjön. Vinsterna kommer med posten! Stort grattis till er!


Har ni förberett för ert drömfiske?
Varmt välkomna!

Marika

2021.04.30

Valborgsmässoafton, sista dagen i april. Kallblåst, solglimtar och lite snö i luften, härligt 😉 I morgon är det 1 maj och våren kan komma tycker jag, med värme, fågelsång och en känsla om en sommar så småningom. Maj blir en månad för återhämtning och ladda lite batterier. Men oxå för intensiva städdagar inför sommarens gäster.

Den 6 juni öppnar Vildmarksvägen och det är ju en attraktion bara själva öppningsdagen.

Det blir ingen brasa vid fiskecampen i år utan vi får njuta av minnen. Med önskan om en lugn och härlig Valborg till er alla så hälsar vi Maj välkommen i morgon.

Planera din sommar och varmt välkomna!

Marika

2021.04.27

Jag har varit borta länge både pga covid-19 och nu senast har jag varit på utbildning. Känner mig stolt och glad att jag faktiskt klarade denna tuffa resa som pågått sedan i höstas. Med fyra olika utbildningar under vintern. Den sista i sju dagar i fantastiskt vackra Vuoggatjålme. Jag kan nu lägga till titeln lavintekniker, det är rätt mäktigt om jag får säga det själv.
Men som sagt, nu är jag tillbaka och jag kan berätta att våren har gjort stora framsteg medans jag varit borta. Så mycket snö som försvunnit nere på byn och så klart påverkas även isarna av solens strålar och värme. Det går dock att fiska på många håll och även den som är sugen på att kasta med spö har öppna vatten nu.
Maj kliver in på lördag och det ser just nu lugnt ut på bokningsfronten. Några bokningar finns, men det märks att det är en ny tid som väntar. I helgen är det dock nästan fullt, så jag välkomnar vinterns kanske sista gäster. Bokningarna inför sommaren ser lovande ut och vill man ha stuga kan det vara lurt att se över om det finns ledigt när man önskar komma.
Varmt välkomna!

Marika

2021.04.11

Så var påsklovet över för detta år. Vädret har växlat väldigt mycket under första halvan av april och begreppet aprilväder har gjort sig förtjänt av namnet.Fisket har varit si och så men nu växlar det upp och jag både hör och ser att fångsterna är större och fler. Isarna är fortsatt riktigt bra så isfiske kan man njuta av en bra stund till. Skulle suget efter riktigt fjällfiske bli för stort så påminner jag om att förlängare är nödvändigt om ska kunna släppa ner blänket så fisken har en ärlig chans att hugga.

Är ni sugen på femte årstiden magiska fiske så är ni välkomna att boka boende.

Varmt välkomna!

Marika

2021.04.04

Det här är ju rent bedrövligt vilket väder påsken bjuder på. Ja långfredagen var solig och vacker, men sen har det varit fuktigt alldeles vansinnigt. Trist!

Men det tillsammans med att jag fortfarande är sjuk och inte orkar ut så mycket, så har det gett mig tid till att längta lite extra efter sommaren och flugfiske! På förmiddagen idag så sorterade jag några av mina askar med flugor. Lagom pyssel och välbehövligt att få lite ordning i askarna.

Har du sorterat upp dina flugor eller vilka beten du nu använder? Har du redan varit ut på öppet vatten och drillat fisk på spö? Berätta gärna, jag vill väldigt gärna drömma mig bort med hjälp av dina ord.

När planerar du att komma hit då? Fundera gärna på det och återkom med en bokning!

Varmt välkomna!
Marika

2021.03.30

April väntar på att få ta över och påsken likaså. Aprilvädret har redan börjat och det växlar rejält mellan regn, snöstorm och solsken. Men vi hoppas att alla har möjlighet att njuta av sin lediga tid så gott det går.

Vi kommer ha lite begränsade öppettider men ändå ge er lite service med de resurser vi har.

Receptionen är öppen:
Skärtorsdag 16-18
Långfredag 8-11
Påskafton 9-11
Påskdagen stängt
Annandag påsk 8-11
Tisdag-lördag 8-11
Söndag stängt

Önskar alla en Glad Påsk!
Varmt välkomna!
Marika

2021.03.27

När gästerna vet att unna sig lite extra av de lokalproducerade produkterna från byn. Maria som driver @gronvag.se har en otrolig känsla för vad som passar bra tillsammans och vilka örter som är bäst att användas för allra bästa slutprodukt. Vi har ett fint urval i receptionen.

Jag tycker dessutom det är kul när gästerna delar sin upplevelse med oss andra!

Välkomna in!
Marika

Reposted from @malinselin5700 Passade på att förse mig med från @gronvag.se som säljs i receptionen på campingen, så after-skotern blev extra lyxig 😊 @jormvattnets_fiskecamp

2021.03.25

Tur jag har frisk personal! Lindsey är på plats och tar hand om markservicen när jag själv är i karantän pga covid-19.

Dagar som denna när solen skiner och det droppar från taken, då är det vårvinter riktigt.

Jag hoppas att ni passar på att vara ute och isfiskar, vänder ansiktet mot solen och bara njuter! Tar tillvara på dagarna till fjälls med skidor och skoter tillsammans med era nära och kära.

Vill ni komma och njuta? Boka boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.03.20

En dag som denna när det är plusgrader ute så längtar jag mer än någonsin efter dagar som på bilden! Glida ut med båten en tidig morgon när dimman lättar. Fåglar som bryter tystnaden med vacker sång. Fisken som vakar på lagom kastavstånd.
Plockar fram en karta och tittar djupkanter, strömnackar och hotspots för både mig och fisken. Det är lätt att drömma sig bort med vackra bilder som påminner om hur underbart livet är.
Har du ett drömfiskevatten som du längtar till? Här finns det rakt utanför dörren, det är en ynnest att få bo så här vackert. Ta med dig tältet, husvagnen eller husbilen, eller skynda att boka en stuga.
Varmt välkommen!

Marika

2021.03.13

En vecka går fort och inte görs det undantag för att det varit sportlov. Imorgon är det redan söndag, veckans grand final och sen poff måndag igen.

Jag vill tacka alla som kom förbi under grilldagarna, det var väldigt trevligt att ni kom. Kan hända att det hinner grillas flera dagar innan vi avslutar den vita säsongen.

Imorgon åker jag på utbildning igen och är laddad för lavinräddning som står på schemat. Lindsey håller ställningarna och är er behjälplig medans jag är borta.

Alla som så önskar, ni är varmt välkomna!
Marika

2021.03.09

Sportlov och ledighet för många. Det är glädjande att så många kommer och njuter av allt det fantastiska vi har här i Frostviken.
Nydragna skidspår både i elljusspåret och Blåsjöfjället. Vi har alpinanläggningen som har öppet hela veckan, det är bara att valla skidorna och slipa stålen.
Fiske är givet på sportlovet och fiskekorten finns att köpa hos oss och även på ifiske.se
Fredag och lördag tänker vi stå ute och sälja hamburgare mellan kl:11.00-14.00 det kan ju vara skönt att slippa fixa lunchen en dag.
Varmt välkomna!

Marika

2021.03.03

Det har redan hunnit bli mars! Jag blev lite lamslagen av det intensiva regnandet som kom förra veckan. Tappade lite fotfäste och grät en skvätt. Nu försöker jag glömma det och tänker att det var då och nu är nu.

Drömmer mig bort till varmare temperaturer, rocken som kläcker, spontanfiske vid campingen, båtar som bryter vattenytan. Barn som skrattar och badar, kvällsmusik och doften av grillat.

Jag tror jag ska kolla på en fiskefilm och göra längtan ännu intensivare. Drömmer du oxå om sommar?

Varmt välkomna!

Marika

2021.02.23

Att planera sin fiskesemester är alltid trevligt. Man kollar igenom utrustningen noggrant. Behövs det kompletteras med lite nya prylar eller är man fullt nöjd med det man har sen tidigare? Lusläsning av kartan kanske behövs, studera strömmar, djupkanter, var är det till och frånflöde till sjön? Behövde man boka båt i förväg? Stuga eller eget boende i form av tält, husvagn eller husbil.

Även om det känns avlägset långt bort så visslar tiden raskt och snart är vi där, vid den efterlängtade fiskesemestern.

Har du förberett dig så som du önskar?

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.18

Fiskefolk och skoteråkare, alla stugor är bokade och husvagnarna lyser så mysigt upp när mörkret faller. Det märks att vi fått snö och att de som är här gillar vintern.


En hel del skottning återstår för många och mera snö är på antågan om man ska tro på metrologerna. Det är som vanligt alltså. Lagom till sportlovsveckorna så har vi fått snö och sen fylls det bara på mer och mer.
Apropå sportlov så kommer vi under några dagar att grilla lite hamburgare här utanför, mer information om det kommer senare.


Planerar ni mera fiskeäventyr längre fram i sommar och höst så tveka inte att höra av er om boende eller tips på fina fiskevatten.
Varmt välkomna!

Marika

2021.02.13

Från att ha varit bister isande kyla så länge så vände det över en natt.
Torsdag morgon vaknade jag till -31° och igår morse hade jag 50 cm med nysnö utanför dörren. Kontrasternas värld! Det fortsatte storma och snöa mera under dagen. Inte nog med det, i morse vaknade vi med ytterligare 35-40cm.

Så igår och idag har det skottat i massor på fiskecampen. De vintercampare som kom upp nu i helgen är nog rätt glada att de kom upp medans snön är relativt lätt. Så även om det var tungt och svettigt att skotta så är det ännu tyngre om någon dag.

Ute i terrängen har det varit lika sjuka dagar, det har bilder vittnat om från skoteråkarna. Jag gissar att en bastu i kväll gör susen på möra kroppar.

Vill ni komma och uppleva härliga snörika dagar, ja då är det bästa att boka boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.07

Idag var en helt underbar dag med solsken, runt en -12° mitt på dagen och i princip vindstilla. Det är fint det!
Fick på riktigt vårvinterkänsla, om än lite tidigt. Då spinner huvudet iväg o jag börjar genast drömma mig bort till dagar med flugspö i handen. Har du börjat planera för sommarens fiskesemester än?

För er som inte vill ha sommar än så hoppas jag att ni oxå hinner njuta av dagar som denna. Med massa fina dagar vid ditt favoritvatten eller på skotern till fjälls. Jag hoppas oxå att ni vill komma och bo hos mig!

Dagens bild visar hur fint det var idag. Det är hemma på min gård, bredvid Jormsjön och för mig är detta den vackraste platsen på jorden!

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.04

Februari började kyligt precis som januari. I mitt förra inlägg skrev jag om vackra dagar, nu får vi en bonus till det, norrsken! Fiskecampen och dess omgivning är ett perfekt ställe för just att beskåda norrsken. Du har de vackra fjällen som en siluett i bakgrunden och det är precis perfekt belyst av lite lampor från hus och vägbelysning. Det blir lätt att njuta av, även om man väljer att stanna inomhus, bara man släcker ner runt sig. Annars kan man rigga kameran, ett renskinn och gå ut på isen, promenadavstånd från stugan. Magiskt!


Framförhållning och planering är saker som går hand i hand. Vet man redan nu vad man tänkt göra längre fram, så passa på om att boka boende i stuga eller för all del en husvagnsplats för ert äventyr redan nu.
Ut och njut av vintern, fiske och skoterparadiset finns här, rakt utanför dörren!


Varmt välkomna!

Marika

2021.02.02

Månad 2 året 2021. Ja 2021 började ju onekligen med att visa en icke så attraktiv sida. Ja alltså, när kylan är så ihållande och rejält grinig, då smittar den liksom av sig. Inte så mycket på mig kanske men på avlopp och vattenledningar, strömförbrukning, minskad nederbörd och ja… listan kan ju växa om man vill. Jag väljer att stanna där.

Men en sak kan detta år iallafall göra med bravur i positiv anda och det är att leverera vackra sprakande dagar!

Håll till godo och kom och njut!

Från torsdag denna vecka så ändrar vi öppettider till 16-18 på vardagar och lördagar 9-11, fortsatt stängt på söndagar!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.29

Äntligen har det öppnats upp för friåkning ovan byn, C1 o C2. Extra glad att mina husvagnsgäster ”kommer hem” och njuter av det vi har att erbjuda. Folk i vagnarna som både fiskar, och fisk får dom och skoteråkare.
De trotsar de bistra temperaturerna och lever livet!

Kom ni andra oxå, boka en stuga vet ja!
Varmt välkomna!
Marika

2021.01.26

Nu har det öppnats upp fler friåkningsområden, som dessutom är nära från fiskecampen. Transportsträcka efter fin led och inom några kilometrar så har vi C1 och C2 för de som gillar friåkning på skoter. Glädjande för alla skoteråkare!
Snart är det oxå februari och jag kör en repris på fjolårets fisketävling. Störst öring och störst röding, fångad i vatten som hör till Jormvattnets fvo. Ta med och väg samt fotografera den på plats på campingen, krav för deltagande. Tävlingen pågår från 1 februari och 30 april.
Fisket är för övrigt grymt bra på Jormsjön nu, det vittnar bilder och rapporter om från fiskefolket!
Boka boende, kom och njut!

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.23

En intensiv vecka för mig! Först var jag till Saxnäs på utbildning. Ja sen fick jag panikåka med bilen på verkstad, garantiåtgärd tack och lov. Hemma hade jag frusna vattenledningar så känslan har varit rätt kass faktiskt hela veckan. Dessutom har jag förbaskat ont i en arm. Men se vad jag blev taggad i för härlig film, det väger ju upp allt liksom!
Ronja och hennes spann njuter av snön som kommit hos henne ☃️

Reposted from @teamronjapersson Tror ingen han missat att vi i norr har fått snö, även vi och vi njuter.

Tyvärr kan inte filmen visas här.

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.17

Vi går in i en ny vecka redan i morgon och jag är på utbildning igen. Det är så himla kul att lära sig mer om viktiga ting här i livet! Nu är jag i Saxnäs och ska på lavinutbildning. Ska bli så himla kul!

Hemma så fiskas det för fullt och mina husvagnsgäster visar var skåpet ska stå!

Jag har lovat att berätta för er att kommande Årsmöte och styrelsemöte för Frostvikenkorten är framflyttat. Datum kommer senare. Håll utkik om ni är intresserade av att närvara när det är dags.

Lindsey håller ställningarna hemma på campen så ni får hjälp även om jag är bortrest. Så boka gärna ditt boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.13

Det blåste en rejäl storm över Jorm, men det var lite nederbörd som kom. Så himla trist tycker jag.Jag längtar efter snö och blir glad i hela kroppen när det snöar ute. Nu är det kallt igen och det är väl kanske trevligt för då blir isen ännu bättre.

Ibland så hinner hjärnan tänka långt fram och jag börjar längta efter en ny flugfiskesäsong oxå. Tänk att stå där vid strömmen och drilla en grann öring. Och tittar man i kalendern så är det ju inte alltför långt bort det heller. Så dagens bild får helt enkelt bli en härlig sommarbild när livet leker.

Bokningen för sommaren får man inte glömma bort att göra för redan nu är det mycket som är tingat bland stugorna.

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.08

Jag berättade i mitt förra inlägg att jag var på utbildning. Sjukvårdsutbildning i terräng. Det var riktigt kalla dagar i Sälen, -20° till-25° och vi kämpade på tappert. Funderar du på nåt liknande, då kan jag varmt rekommendera Crister på Aktivut som var vår utbildare.

Mitt mål är att bli bra eller bättre på nya saker. När denna vinter är över så är visionen att jag ska vara färdigutbildad lavintekniker. Detta var en del för att fortsätta vidare till nästa utbildning som är om drygt en vecka. Jippie, jag är superpepp!

Hemma i Jorm har kylan hållt ett stadigt grepp om situationen och isen på sjön växer sig starkare för var dag!
Så boka ditt boende och kom på lite fiskeäventyr!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.04

En fin bild från vackra Frostviken med @teamronjapersson och hennes hundar. Den får symbolisera strävan och längtan efter ljusa härliga dagar tillsammans med de finaste vänner man har.

Jag själv är i Sälen på sjukvårdsutbildning och hemma är det Lindsey som håller i taktpinnen på campingen.

Jag önskar er en fin måndag, trettondag och även resten av veckan.

Skitfiske och goa turer på skidor och med skoter.

Boka gärna boende medans det finns!

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.31

Året som passerat har varit ett år att minnas. Skräckfilmsläskigt oroligt stundvis för att i nästa andetag vara askungeljuvligt alldeles alldeles underbart!

Jag vill tacka alla som hjälpte mig under det gångna året, utan er hade jag inte klarat det. Alla ni som gett mig lyckönskningar och peppat mig med fina ord. Även er som inte sagt eller gjort nåt har motiverat mig att kämpa ännu mera.
Tack till alla hitresande gäster som gett mitt liv mera erfarenhet. Tack alla ni som tror på mig. Alla fina stammisar som gett mig chansen att få er att trivas.

Jag önskar många fler år som berikar både mitt och era liv. Med blicken framåt och siktet inställd på framtiden vill jag önska er alla Gott Nytt År 💖

Som alltid, varmt välkomna!
Marika

2020.12.23

23 december redan!


Jormsjön gjorde ett tappert försök till att lägga sig men vi får se om allt snöandet förstörde det eller inte. Ett är säkert, isar kan vara riktigt lömska så var försiktiga när ni ger er ut på isarna, var ni än är i landet. Ni har väl isdubbar?!


Vi fick under gårdagskvällen och natten drygt 1 dm med snö så det är så juligt vackert ute. Ta till vara på de ljusa timmarna och var ute. Det tänker vi och tar lite julledigt och håller stängt 24-27/12. Finns såklart att få tag på om det krisar.


Med en önskan om en fantastiskt God Jul till er alla. Önskar er umgänge med familj och vänner, både de ni har nära och de som ni får träffa digitalt, i år får vi fira på ett lite annorlunda sätt, men det går! Alla som sitter i bilar på väg till julfirandet, kör försiktigt! Ni vet ju att fint folk kommer alltid sent!

Varmt välkomna!

Marika

2020.12.18

Ljuset!
Det är rent magiskt och även om det bara är för en kort stund så gör den en sådan skillnad, iallafall för mig!


Inte ens en vecka kvar till jul och jag tipsar om att hos mig finns julklappar! Vem vill inte ha fiskeutrustning i julklapp?? Här är det påfyllt till bredden och upp till taket med fiskeprylar. Sen finns såklart en massa annat som kanske kan passa som julklapp. Välkommen in och titta! I morgon lördag har jag öppet 09,00-12,00


Till veckan har vi öppet enligt följande.21/12-23/12 8,00-12,00 julafton, juldagen, annandagen och söndag den 27/12 håller vi stängt.
Självklart hjälper vi till och försöker lösa eventuella önskemål om det uppstår även om vi egentligen håller stängt.
Kom ihåg att boka din stuga för din ledighet!

Varmt välkomna!

Marika

2020.12.12

Idag är ingen vanlig dag utan det är Erikas födelsedag. Jag vill önska henne en riktigt mysig födelsedag med hipp hipp hurra och grattis, blir glad att ni oxå vill skicka en grattishälsning till henne.

Hoppas ni får en fin lördag och passa på att gå ut i naturen om ni har möjlighet.

Vi har öppet 9.00-13.00 idag och kanske kan man hitta en liten julklapp till någon man tycker om.

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.10

Har du köpt alla dina klappar till nära och kära? Om inte så finns det lite smått och gott i vår lilla butik. Prydnadssaker, smycken, fiskeutrustning, tunnbröd, rökt fisk, underställ, stövlar, ja listan kan göras rätt lång faktiskt.

På lördag så har vi öppet 9.00-13.00 så det finns gott om tid att shoppa om man önskar. Den fina nyckelringen som det står Jorm på har jag redan fått flera beställningar på, så kul. Med lite flax så hinner leveransen av dom komma i morgon.

Snart är det jul hör ni!
Varmt välkomna!
Marika

2020.12.07

En vecka går så fort och nu är denna redan slut. Jag hoppas ni tagit er tid till återhämtning så ni har energi till ännu en vecka.

En stund i naturen gör underverk med oss och det behöver inte vara något extra ordinärt. En lugn stund, en eld, mysigt sällskap och vi är på banan igen!

Kom ihåg att se över vinterns semester och boka ditt boende innan någon annan ”snappar” tillfället. Önskar er alla en fin vecka!

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.01

1 december har bjudit på en strimma sol och en del snöfall. Vid campingen har isen börjat lägga vid bäckutloppet. Borta i sundet var det vitt och Libotten har fått en hinna av något som kan liknas vid is, ja så småningom iallafall. Det börjar likna vinter nu!!

Jag vill tacka alla som besökte fiskecampen på skyltsöndagen! Så himla mysigt det var trots att dimman gled in och skapade en råhet av sällan skådat slag. Tack till barn och föräldrar på Jormskolan och Lars-Bertil med sin Marianne som bidrog till en fin söndag.

Nu är tid inne för mig att köra dubbla skift, tar på mig en till arbetsrock och är även naturvärd om dagarna. Goa tider ☃️ Ja snart är det full vinter och för att inte bli utan boende tipsar jag om att boka innan det är fullt på just den helgen som ni planerat att komma till oss.

Varmt välkomna!
Marika

2020.11.26

Till helgen är det dags för skyltsöndag och då har jag öppet mellan 13.00-17.00

Fiskehörnan är påfylld med nya prylar, butiken har även fyllt på frysen med tunnbröd, kanske julklappar, det finns lite smått och gott här.

Jormskolans barn kommer sälja glögg, lotter och lite annat. Lars-Bertil kommer sälja av sina delikatesser, elden kommer spraka. Jag ser framför mig en riktigt mysig eftermiddag!

Varmt välkomna!
Marika

2020.11.20

Kylan, den kom till slut och jag är så glad för det. Hoppas nu att den håller i sig och låter sjöar kallna ner och isar att lägga. Vi fick oxå lite snö och genast blev det ljusare och mycket vackrare i ett annars så vackert område.
Men oj så fort tiden flyger fram! Jag inser att det är snart jul och innan dess ska man hunnit med en massa så klart.


Jag har söndagsöppet första advent, alltså Skyltsöndagen, mellan 13-17. Tillfället är toppen och lokala produkter kommer finnas till försäljning. Även elden vid grillplatsen kommer att spraka och det ges tillfälle att mysa där.
För er som inte kan komma önskar jag en välkomnande famn en annan gång! Boka ditt boende för vinterns äventyr om du inte redan gjort det!
Varmt välkomna!

Marika

2020.11.11

Jag är ödmjuk och väldigt glad över det faktum att jag får berätta i fler forum om min livs drömresa hit till fiskecampen ❣ är ni nyfikna så följ länken till reportaget. Jämtland Härjedalen turism och Adventure Sweden är initiativtagare och jag tackar dom för det.

Är ni sedan sugen på ett besök här hos mig så är ni varmt välkomna!
Marika

Eldsjälen på Jormvattnets fiskecamp | Adventure Sweden
https://adventuresweden.com/eldsjalen-pa-jormvattnets-fiskecamp-adventure-sweden/?lang=sv

2020.11.10

Idag fyller hon år, tjejen som jobbar hos mig! Så duktig och ambitiös, trevlig med alla och har en härlig framåtanda!
Stort grattis Lindsey 🌺

Today it’s your birthday Lindsey! I would like everyone to say HAPPY BIRTHDAY and GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN 🌺🎉🎊 Me myself would also like to thank you for been a lovely friend and a good employed. I wish you the best of days! ❣

20.11.05

En minnesfull dag är till ända! Dagen började med storm över Jorm och avslutades med en mycket trevlig afton på Hotell Nordica i Strömsund.

Ni vet, Vildmarksvägen var en av tre nominerade till årets turismföretagare. Infopoints längst Vildmarksvägen var samlade för en summering av sommaren, samt umgänge med fantastiskt vällagad och god mat. Dessutom så följde vi livesändningen av prisutdelningen och höll tummarna för alla oss, Ida och Johannes samt Anna som oxå var nominerade i andra kategorier.

Kvällen blev mycket trevlig och pratstunden efteråt mycket givande.

Ett stort grattis till alla nominerade samt vinnare av årets Guldgala.

Nu somnar man gott i en skön säng.
I morgon rullar vi hemåt och ni andra är Varmt välkomna till Jorm när helst ni önskar!
Marika

2020.10.31

Ja, då har vi i afton haft årets #kickoff för vintercamparna på fiskecampen!
Jag är så otroligt glad för alla som kunde komma och förgyllde kvällen med sin närvaro. Bonus att vi fick så härligt väder.

Nu längtar jag efter kyla så isarna blir starka och säkra. Så vi kan krypa ut på första isen, knacka hål i isen och ligga där på liggunderlaget. Se de vita fenorna glida in i blickfånget, pulsen som ökar och se maggoten försvinna in i munnen på den vackraste rödingen! Mothugg!! Lyckan!!

Ikväll har jag pratat med de yngre grabbarna om fisket, de har det i sig, känslan, jag blir så glad! Dessutom har de landat flera fina fiskar under dagarna de spenderat här på campen under lovveckan. Tänk att även senhösten kan leverera fina fiskar!

Vill du uppleva fint höstfiske? Boka ditt boende hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.29

Tiden står sannerligen inte stilla och november väntar på att få kliva in!

Mörkret omfamnar längre tid på dygnet för varje dag och fler ljus tänds upp runt i vår by. Jag har investerat I lite nya fina detaljer och jag hoppas gästerna kommer uppskatta dom. Smidigt och bra med timerljus så man inte behöver tänka på brandrisken. Även om jag älskar levande ljus så är dessa otroligt bra!

Vill ni komma och uppleva mysfaktorn själva?

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.23

Vi har ett vitt vackert täcke som ligger i hela Frostviken, kallgrader och med förhoppning om att det får förbli kallt nu så isarna kan lägga och bli starka denna vinter.
Nu börjar höstlovet för skolbarnen och jag hoppas de får en toppenledighet. För vintercamparna har jag planerat en Kickoff och jag hoppas på återkoppling om hur många som har tänkt att komma. Det var väldigt trevligt i fjol och bilden visar hur härligt det är med mörka kvällar, eld och umgänge.
Nu har jag tänkt ha ledigt i några dagar och Lindsey håller ställningarna på campingen under tiden. Planerar ni ledighet och söker boende, maila oss gärna och kolla tillgänglighet. info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

2020.10.20

Vitt och vackert på backen, kyliga vindar och mössan är på huvudet! Det lilla som ligger på backen gör stor skillnad och det känns genast så ljust och fint.
Nu på torsdag och fredag så kommer det vara Elitstövarprov i Jormskogarna. Dessa kommer att vara på Sörsia (från Småvattsbränna fram till Vikvägen), Jormlien samt Vålldal´n. Det kommer alltså vara hundar, jägare och domare där ute. Därmed är det tacksamt om alla andra som vill jaga är på andra ställen än just där dessa är.


Nu har en sorts stillhet infunnit sig i bygden och vi har valt att minska på öppettiderna på campingreceptionen. Nya tider är måndag-fredag 08,00-10,00, lördagar 09,00-11,00 och på söndagar håller vi stängt tills vidare. Har ni bokningsförfrågningar går det bra att maila på info@jormvattnetsfiskecamp.se så får ni svar inom 48 timmar. Ringa kan ni så klart oxå göra!


Varmt välkomna!

Marika

2020.10.15

Så där ja, nu var bommen stängd och vi har inte längre möjlighet att ta bilvägen över Stekenjokk. Jag kommer längta till nästa år men som lite krydda i tillvaron så kan jag berätta för er som missat det, Vildmarksvägen har blivit nominerad som en av tre kandidater i årets Guldgalan som Årets Turismföretag. Alla företag runt Vildmarksvägen kan sträcka på sig och känna stolthet över det jobb ni gör tycker jag. Grattis till er alla!

Gårdspyssel… delar av alla löv är bortkrattade så det ska bli lite trivsammare runt eldstaden inför vintern. Sista båtarna är upptagna från sjön och jag väntar nu på riktig kyla och önskar en vinter med kalasfina isar. Tänk er att krypa ut på första isen och se rödingens vackra vita fenor glimma som guld och den blixtsnabba rörelsen när maggoten sugs in i munnen. Är du beredd på motryck? Snart är vi vara där, förbered er åtminstone för det!


Varmt välkomna

Marika

2020.10.12

Oktober rullar på och åter igen är det älgjakt i skogarna. Ska ni ut och plocka trattkantareller eller nåt annat smaskigt så kolla först var jaktlaget huserar för dagen.

Nu har vi plockat bort de sista blomlådorna och börjar kratta bort löv. Fått god hjälp och lunchkorven av Gudrun och Ingemar.

På torsdag stänger bommarna och Vildmarksvägen kan inte köras förrän till sommaren igen. En vinter väntar och fiske- och skotersäsongen står för dörren. Har du bokat boende än?

Varmt välkomna
Marika

2020.10.08

ÖPPET BREV ANGÅENDE BLÅSJÖÄLVENS KRAFTVERK.

Vi kräver att världens största lekplats för röding återställs

Det sägs att tiden läker de flesta sår. Det kanske stämmer, såvida de
inte gör sig brutalt påminda varje dag året runt.

Vi är många i Frostviken som tycker att det är dags att läka såren efter
den mänskligt orsakade naturkatastrof som utspelade sig här på
1950-talet, och som fortfarande präglar bygden i allra högsta grad. Vi
pratar om kraftverket i Blåsjöälven, som vi anser har spelat ut sin roll
för länge sedan.

Innan kraftverket var detta världens största kända lekplats för röding.
Omkring 100 000 rödingar vandrade årligen upp från Jormvattnet för att
reproducera sig, men efter kraftverksbygget (1957) blev det bara
spillror kvar. I stället blev det betong och en tunnel från Stora
Blåsjön som fraktade vattnet mellan sjöarna, med enorma konsekvenser för
miljön. Inte ens den minsta rännil sparades för att fisken skulle kunna
passera genom Blåsjöälven.

Frostviken är ett storslaget område med mängder av besökare, och många
undrar nog varför Stora Blåsjön periodvis ser så märklig ut på sommaren,
med blottade sandbankar och eroderingar. Svaret är regleringen, en
ödesdiger sådan för oss som lever med den idag.

Fisketurismen är direkt avgörande för många av oss som bor här, och inte
minst denna sommar ser vi en enorm ökning i antalet sålda fiskekort.
Folk reser långt för att fånga vild öring och röding i detta område –
men frågan är om vi kan erbjuda dem det i framtiden?

Inte minst rödingen är känslig för klimatförändringar, och på flera håll
är den redan hårt pressad eftersom den helt enkelt riskerar att dö när
vattnet överstiger 20 grader. Både Stora Blåsjön och Jormvattnet skulle
kunna erbjuda rödingen ett skydd, som vore av både nationellt och
internationellt intresse.

Här finns tillräckligt med djupa områden, och även aktiva
fiskevårdsområden som inser den vilda rödingens värde, både som
sportfisk och ekologisk beståndsdel. Det som fattas är själva
ursprungsvaggan, alltså det rinnande vatten i Blåsjöälven som krävs för
att den både ska kunna reproducera sig storskaligt igen och få ynglen
att överleva.

Visst – vattenkraften har spelat en viktig roll för samhället
utveckling, och gör det fortfarande. Men när vi pratar om Blåsjöälvens
betydelse för elförsörjningen så är det knappt en dallring på de mängder
av kraftledningar som går från denna del av Sverige på sin väg söderut.

För både Frostviken, Strömsunds kommun och naturen vore det en enorm
vinst att se till att rödingen får tillbaka sin rättmätiga lekplats.
Blåsjöälven behöver en rejäl minimitappning från Blåsjön och en
fiskvandringsväg vid sjöutloppet. Den ingår i Faxälvens vattensystem,
och omfattas av den Nationella Planen för miljöanpassning av
vattenkraften. Det finns en fond på 10 miljarder kronor, som kan
användas just till miljöåtgärder i älven, alternativt utrivning av
vattenkraft som spelat ut sin roll.

Det sprids en oro bland människor längs Norrlandsälvarna att löftena om
miljöåtgärder inom vattenkraften bara är tomma löften, trots ett
regeringsbeslut om nya miljövillkor.

Vi måste nu kollektivt höja våra röster, både ortsbor, politiker i
Strömsund, myndigheter och turister, så att kraftverksägaren Fortum
ansöker om att återskapa detta världsarv, som det är i våra ögon.
Pengar, behovet och kunskapen finns.

Vi kommer inte acceptera något annat – varken för vår egen eller
naturens skull. Vänta inte – utan fundera på hur du kan bidra till detta
redan i dag!

mvh
Jormvattnets Fiskevårdsområde,
med stöd av turismentreprenörer och boende i Frostviken.
Lilla Blåsjöns fvo
Jormvattnets fiskecamp
organisationen för Frostvikenkortet
m fl

2020.10.05

Höst!
På riktigt är det höst nu. I morse var det mörkt länge och regnet som föll på förmiddagen var lite blötare än igår…

Sommarens fiskeutrustning är inventerade och bortplockad, vinterns framplockat och jag har bläddrat i kataloger för att komplettera med mera.

Mörkret kommer tillbaka tidigare varje eftermiddag och vintern närmar sig med stormsteg.

Så då vill jag påminna om att även julen kommer och ja, tipsar om julklappar här då, dessa finns hos mig! Fina kakformar va?!

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.01

Nu har det gått exakt ett år sedan jag skrev på pappret om arrende av denna underbara camping!
På ostadiga ben klev jag in i det okända, men med en ambition om att göra mitt allra bästa. Jag hade redan från början en härlig feeling om att jag hittat hem, den känslan bär jag med mig än idag.


Precis som för många andra i branschen så är hösten, innan vintern kommer igång, en seg period med mycket mörker. Men för många är det oxå en tid för återhämtning efter en hektisk sommar. Jag klev rakt in i ett ny jobbsituation från en annan och att tänka på återhämtning var ju inte aktuellt. I huvudet var det full aktivitet om hur jag skulle göra för att växa i min nya roll.


Vintern kom och så även gäster som fiskar, åker skidor och skoter. En härligt tid som jag njöt av till 100%. Sen kom en illa smak av Corona, vilket drabbade många hårt. Ekonomiskt bakslag. Men ur eländet kom möjligheten till ett utbildningstillfälle på sex veckor genom JHT. Klockrena sex veckor, så värdefulla med så mycket tips som jag ska försöka använda mig av så mycket det bara går! Lagom till sommarsäsongen drog igång var utbildningen klar.


Vildmarksvägen öppnade och regeringen flaggade för tillåtelse om att vi får resa i landet. Hurra! En ketchupeffekt utan dess like och turisterna kom, stannade, for vidare, ja jösse och wow för en sommar!
Nu har det åter lugnat ner sig och här sitter jag och detta var en kort summering av mitt första år. Kanske jag ska försöka mig på lite ledighet innan vintern kommer. Jag längtar efter snön, alla gästerna, fisket på första isen och skoterturerna till fjälls.
Längtar du, har du bokat ditt boende?

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.30

Har du gjort resan som du drömt om hela sommaren? Den som går över Stekenjokk, som dessutom bjuder på vackra färger och massor av renar till mångas glädje? Det är hög tid att bege sig på den resan nu för Vildmarksvägen är bara öppen till den 15 oktober. Sen får vi vänta ända till nästa år när det öppnar den 6 juni innan vi kan färdas där igen.

Vi har fortsatt öppet och stugor finns ledigt om man önskar att hyra en sådan. De flesta av vinteruppställarna har kommit men än finns några platser lediga för er som önskar komma med eget boende.

Brobygget närmar sig grand final och den ska besiktas innan den öppnar nästa vecka, det ser jag framemot. Den är riktigt fin måste jag säga.

När ni ändå är ute och åker, kom in och kika på vad som finns i vår lilla butik. Vi har öppet mån-fre 08,00-12,00 och lör-sön 09,00-12,00

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.25

Nu när hösten är här på allvar, då är det riktigt mysigt att minnas tillbaka på en fantastisk sommar!
Glädjestunderna har varit många och sommarens absoluta höjdpunkter var fiskelägrena med barnen och ungdomarna.

Anders Lundin som är reporter åt Fiskejournalen har skrivit om det och ni kan läsa om det i länken.

Tack till alla som var inblandade i arbetet för att vi skulle få så fina dagar. Tack till alla fiskevänner för oförglömliga dagar, jag längtar till nästa gång!

Varmt välkomna!
Marika

https://fiskejournalen.se/sma-fiskare-med-stora-fiskedrommar-i-jormvattnet/

2020.09.22

Idag tittar solen fram och vinden är inte lika ivrig. Några dagars rejält regnande känns skönt att ha bakom sig. Nu passar ni väl på att vara ute i naturen och fyller på era skafferier med läckerheterna som naturen ger oss alldeles gratis.

Vildmarksvägen är öppen till den 15 oktober, passa på att upplev fjällen. Det är otroligt vilken färgprakt som erbjuds och topparna kan ha lite nysnö om man har tur. Vill man inte stressa så passa på att bo en natt eller två hos oss. Vi har några stugor lediga än, eller varför inte ta sista turen med husvagn eller husbil innan ni ställer undan den för vinterförvaring?

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.18

Höstruskväder till det maximala, det bjuds det på i Frostviksfjällen nu. Dock ser prognosen för eftermiddagen lovande ut med sol och vi håller tummarna för att det stämmer.


Från och med söndag den 20 september så stänger flertalet av tjärnarna i vårt fvo ner för fiske. Enstaka tjärnar (Partjärnarna, Hästplutten och Långplutten) har öppet till 1/10. Max 3 fiskar/dygn


Likaså är allt nätfiske förbjudet mellan den 20/9-20/10 i Jormsjön.


Med det sagt så är det en uppmuntran om att ta på vandringskängorna, ta svampkorg och fikat med för njutbara dagar i skog och fjäll.


Vildmarksvägen är fortsatt öppen till den 15 oktober, ta en tur, bo hos oss.
Varmt välkomna!

Marika

2020.09.16

Hösten är här med besked, det är så friskt och härlig luft ute nu. Färgerna i naturen är fantastiskt fina och det märks skillnad från dag till dag. På Stekenjokk har redan första nysnön kommit.


Tiden går väldigt fort och jag märker på bokningarna att många längtar till vintern. Bokningarna ramlar in och många veckor är redan fullbokade. Ingen är gladare än jag! Men ett tips till dig som sitter hemma på kammaren och funderar på om du ska boka eller inte, fundera inte för länge bara om du vill bo hos oss.


Vildmarksvägen är öppen några veckor till, så ut och njut! Bo gärna hos oss, i stuga, husvagn eller husbil!
Varmt välkomna!

Marika

2020.09.10

Veckan har varit regnig, alldeles fantastiskt så regnig den varit, den är det fortfarande för den delen. Härligt! Kantarellerna frodas för fullt och man har världens tillfälle att kontrollera tätheten på gummistövlarna och regnbyxorna.


Vildmarksvägen är öppen en månad till och nu händer det grejer uppe i fjällen. Färgspektrat växer för var dag och en vacker sådan kommer det ligga alldeles ljuvligt vitt av nysnö på topparna. Det vill ni väl inte missa?!


På måndag börjar vi med Moranskaffe, eller Gubbdagis som många säger. Uppehållet är över och nu kan vi mysa tillsammans och prata om allt från älgjakt, fiske, barnafödande, gränsöppningens vara eller icke vara, ja vi dryftar allt möjligt och trevligt har vi det. Kom vet ja!


Ladda batterierna i era kameror o mobiler, ladda era kroppsliga batterier på plats här, minns sedan när ni tittar på bilderna, vilken härlig idé!


Varmt välkomna!

Marika

2020.09.08

Idag startar älgjakten och Jorms jaktlag är inne i Liälvdalen. Bra att hålla koll på så man inte är där och springer. Går oxå bra att se anslagvid slakthuset var de är för dagen

Ja och vi har helt plötsligt känns det som, kommit in en bit i september. Trycket minskar på besök inne i receptionen. Därför ändras öppettiderna till följande nu: mån-fred 08.00-12.00 och lö-sö 08.00-12.00

Skicka gärna förfrågningar på mailen info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2020.09.04

Vi väljer alla hur vi laddar batterierna vi har i våra kroppar. Jag gör det allra bäst genom att vara med nära och kära och då gärna i kombination med naturen.
Några dagars återhämtning med vistelse i naturen gör susen för kroppen och knoppen. Maten lagas bäst över öppen eld, även om det för dagen kanske är soppa med smörgås till.

På måndag börjar älgjakten i många delar av landet och så även i Jorm. Vill man vistas i naturen så är det extra bra att bära kläder som syns väl. Ta reda på vart jaktlaget tänker jaga och välja en annan del av skogen själv.

Bär och svampar frodas av värme och nederbörd. Det behövs för att vi ska få en rik skörd att njuta av senare under det kommande året. Nu ser prognosen ut som att vi kan räkna med det senare alternativet. Jag ser på bilder som delas att det startat upp fint med en del av bären, men andra verkar vi bli utan helt, typ blåbär. Men gissar att är man envis nog och har sina ”ställen” så kan man få nån liter ändå.

Min dag till fjälls kan se ut så här. Hur ser din dag ut?

Varmt välkomna!
Marika

2020.09.01

Dagens inlägg får handla lite om mig själv, trevlig läsning för er hoppas jag. Kommunen ger ut en almanacka och septembermånads profil är jag.

I Frostviken så skiner solen från en klarblå himmel. Två mornar i rad har frosten legat på backen och bilrutan har fått skrapats.
Det är verkligen höst nu, underbar årstid som kommer bjuda på en vacker färgpalett. Frostnätterna sätter fart på den delen av naturen.
Så klart påverkas det i skogens skafferi på bären som kanske blir frostskadade, kanske en del av kantarellskörden förstörs.

Om mindre än en vecka startar älgjakten och då gäller det att man håller koll på vart jaktlaget är för dagen och bedriver jakten.
Det gör man genom att åka till slakthuset och se på anslaget om var de är. Smidigt och säkert för alla som vill vistas i skog och mark.

Nu är det slut på fiske i strömmande vatten här, men det finns goda möjligheter till fiske i tjärnar och sjöar.
Till fjälls fina vatten som är upplåtna till 15 september. Ut och njut!

Vildmarksvägen är öppen till 15 oktober, ta er en tur, bo gärna hos oss!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.29

I strömmande vatten kan det stå de vackraste av skönheter! Gör som Frank och passa på innan den 31 augusti med att placera flugan bakom just ”den stenen” . Pb på fluga är en lycka som är obeskrivlig. En kamp som varade i drygt 30 minuter gav 3,8kg och 75cm kärlek. Stort grattis!

Kom ni andra oxå, än finns några platser lediga för era ekipage.

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.27

Tycker det är kul att min duktiga personal får så mycket uppmärksamhet! SVT ringde och frågade om de fick komma, jag var bortrest och sa att om personalen tycker det är ok så är de mer än välkomna.
Det har verkligen varit en fantastiskt sommar för oss, mycket trevligt att vi ute på glesbygden får vara vinnare en gång om sen. Vi kommer få det tufft sen ändå när de mörka höstmånaderna kommer, ni vet sen när Vildmarksvägen stänger och turisterna inte kommer. Sänder en hälsning till alla branschkollegor: Ni är grymt bra, håll huvudet högt för ni är värda all heder.
👊👍

Kom och njut av allt vi har att erbjuda, det finns massor att upptäcka!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.24

När man kollar igenom mailen och finner ett jättehärligt mail om magiskt flugfiske från Linus och Filip som hade fiskesemester här uppe.
Att mina fisketips gav så fin utdelning är ju dubbel glädje! Flugfiske ligger mig varmt om hjärtat så det värmer extra gott må ni tro när det landas så fina rödingar på flugspö.

Strömmande vatten är upplåtna fram till den 31/8 så än har ni några dagar på er. De flesta vatten till fjälls stänger den 15/9 och då är det dags att lägga utrustningen på hyllan, iallafall för mig.


Vildmarksvägen håller öppet till den 15 oktober, så planera för en höstresa i vackra färger, ni kommer inte ångra er.

Varmt välkomna!

Marika

2020.08.23

Augusti närmar sig slutet och september knackar på dörren. Vackrare än så här blir det inte en augustidag kan jag någonstans känna. Vi har fått njuta till hundra procent av högsommarvärme och ljumma vindar.


Ute i skog och mark så frodas växtligheten i form av kantareller och hjortron som mognar och är färdiga för människans vinterskafferi, vilken ynnest för oss att ha det så!
Nu är även tiden här då vi kan ändra våra öppettider något. Receptionen bemannas när vi tror att det är mest behov för det. Alla dagar med början i morgon har vi öppet 08,00-12,00 och 16,00-20,00. Vi hoppas det känns lika bra för er som för oss. Man kan alltid maila frågor, bokningsförfrågningar eller tankar till oss: info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

2020.08.19

Hösten närmar sig med stormsteg! Det vet vi för att på fredag börjar björnjakten, på ondag är det dags för fågeljakten. Ja, strax efter det blir det älgjakt.

Annan form av jakt kan bedrivas med hink eller korg. Med fördel så har man fika med sig och njuter fullt ut av att vistas i naturen.

Hjortronen och blåbären mognar i omgångar, frysar fylls till mångas belåtenhet. Kantarellerna har sakta börjat ploppa upp säger en del rykten, men man behöver inte stressa ut det är en sanning jag säger er.

Från måndag har vi nya öppettider enligt följande: 08.00-12.00, 16.00-20.00 alla dagar.

Det finns några luckor i bokningskalendern, passa på att ta någon dags ledighet i fjällen!

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.15

Det har varit växlande temperatur nu under ungefär en veckas tid. Högsommarvärme, svala dagar och kalla vindar. Sommaren säger sakta tack och på återseende. Hösten knackar snart på dörren och gör entré. Men vi njuter av sommaren så länge vi bara kan.

Jag har förstått att fisket har varit otroligt varierat den gångna veckan. Allt från att man kommit hem utan fisk till mycket god utdelning. Själv passade jag på att ta en kvällstur igår till Muruån strax utanför Gäddede. Landade 7 öringar, men de var så små att de ska få växa på sig lite innan de hamnar i stekpannan. Men kul är det ändå att få fiska!

Kom och upplev Jorm och Frostviken ni oxå!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.09

Wow säger jag!
Hemma efter kanske sommarens intensivaste helg. Fiskelägret är slut och det är jag oxå!
Fantastiskt härliga ungdomar, sju stycken killar som visade att vi visst har en kommande generation av fiskare. De kommer utklassa oss äldre en dag med flest, mest och de vackraste fiskarna som vi skådat.
Vi har haft strålande Saharasols värme till äkta ’Det blåser en storm över Jorm’ med inslag av åska. Bad, fiske, femkamp, eld, mat och härligt umgänge.
Ett stort tack till Joe Wassdahl som lät oss ha vår fiskecamp vid hans privata vatten, dessutom ställt upp som kapten på flotten. Tack till roddare Thomas som kämpat lika idogt i båten. Tack till min fantastiska familj som hjälpte till före och efter lägret.
Jag kommer somna ovaggad i kväll!

Jag kommer drömma om fantastiska fiskar och ungdomar i natt!
Drömmer du kanske om att besöka Jorm?

Varmt välkomna!
Marika

#MERVÄRDEFROSTVIKEN

2020.08.06

Under två dagar har jag riggat, stökat och förberett för fiskeläger, så pepp!! Glädjer mig otroligt för de kommande dagarna. Blir en form av final av sommarens lägerverksamheter. Jag planerade för 3 dagläger och ett övernattningsläger. Det blev ett dagläger med 9 härliga barn och avslutar med 7 ungdomar denna helg.

Fisket i fantastiska Frostviken fortsätter vara på topp, en fiskesommar som går till historien. Jag är så glad för er allas skull.
Än har vi en bit kvar av sommaren så kom och njut, finns lite luckor i boendekalendern.

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.04

Lite varmare dagar gör augusti lite mera sommarskön, det behövs efter en kylslagen juli. Prognosen ser dessutom rätt så fin ut, det är glädjande!

Fisket är enligt säkra källor fortsatt bra, bild visar att det stämmer oxå. Idag har det landats flera fina öringar men även någon röding.

Det märks att sommaren är på lite avtagande, det är inte samma rusch som i juni och början av juli. Men fortsatt bra med rörelse. Jag har även fått en avbokning på en mellanstuga om någon är intresserad av att komma och bo hos oss. Den finns ledig från 10 augusti och två veckor framåt.

Varmt välkomna!

Marika

2020.08.01

Sökandet efter fina fiskar kan göra att man åker långt för upplevelsen. Det gjorde fyra killar som hamnade på campen till slut. Efter tips och råd landades till slut denna skönhet på 1,25kg. Stort grattis!!

Smaka nu på detta ord … augusti. Tillägger inget mer för denna gång.

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.29

Titta på dessa underbara barn!

Ni föräldrar till dessa barn ska vara stolta över era barn. De har varit fantastiska och superduktiga på dagens fiskeläger!
Nyfikenheten att lära bl a när vi tittade vad fisken hade i magen, respekten i att vänta på sin tur, kamratskapet med att lära känna nya människor.

Hjärtligt tack till mina nya fiskekompisar Hjalmar, Eira, Filippa, Teresa, Viktor, Eskil, Alvi, Eleonor och Edda. Glädjen idag gick inte att ta miste på och jag är tacksam för hjälpen av Joe och Thomas. Ni alla gjorde min dag magisk!

Till er andra säger jag i vanlig ordning…
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.28

Växlande väder måste jag ändå säga att det är! Från ena stunden väldigt hårda vindar med kraftigt regn till strålande sol och vindstilla. Förunderlig värld det här.

Lika växlande är det med vad man lyckas lura upp fisken med. Spinnare, skeddrag, fluga, wobbler, rutetsluken, långdrag, ja listan bara växer. Vad använder du för att få fisk?

I morgon är det fiskeläger för barnen och jag är så laddad för att träffa alla! Ett samarbete med Mervärde Frostviken, toppenbra!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.24

Ni vet glädjen man känner när man får en fin fisk på kroken!?
Samma känsla får jag när det plingar i telefonen och jag får en bild på en grann öring.

Thomas har denna sommar slagit sitt pb på öring, inte bara en gång utan två gånger. Vi gratulerar stort och gläds åt att han får njuta av riktigt fina Jormöringar!
Denna skönhet vägde 2,92kg

Drömfiske i Jämtland Härjedalen delux!
Kom och upplev det ni oxå!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.21

Vi är inne på andra halvan av juli! Man märker det kanske främst på att nätterna börjar bli lite mörkare.


Fisket fortsätter vara av god kvalité och nöjet det bringar är fantastiskt att få ta del av! Hampus, en gäst här på campingen fick njuta av det fullt ut. Denna skönhet landades mitt i natten, 74cm och 3,6kg, Jormsjön levererar! Stort grattis!

Det efterlängtade regnet faller i omgångar och fyller torra bäckar, älvarna blir överfulla och sjöarna fylls till bredden. Värmen ser ut att komma om någon dag igen. Precis som det ska vara.


Vill ni inte komma och njuta av Jämtländsk sommar?

Varmt välkomna!

Marika

2020.07.17

Jag ska erkänna att jag var orolig och rädd i mars. Skulle slutet komma så snabbt, ja då när Corona gjorde entré i vintras?! Men nä… Turistströmmen fortsätter med att den glider fram, in och vidare.
Jag är så glad och tacksam för det som trots väldigt taskiga odds i mars, nu visar sig så toppenbra för oss inom turismnäringen.
En liten artikel i lokalpressen vittnar om att alla anläggningar runt Vildmarksvägen säger det samma.

Dessutom fick vi en rejäl regnskur nu på kvällskvisten, så välbehövligt! Många bäckar har torkat ut sen någon vecka tillbaka, kanske de vaknar till liv igen nu.

Fisket har dock inte gjort varken paus eller någon ny rush, det är nämligen stabilt jämt och bra!

Kom och upplev norra Jämtland ni med!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.12

Varje ny dag ger oss nya möjligheter till att kunna ta till vara på dagen och göra det allra bästa utav den. Se det lilla, dörren kan stå på glänt så se chansen, just idag har du den framför dig. I morgon får du nya möjligheter som du inte får missa!

Jag var ledig i går. Tog med mina pojkar på en liten tur till andra sidan fjället. Vi besökte olika vattenfall och forsar, jag har en viss kärlek till vatten så det lockar alltid. Dessutom är kultur intressant, så både Norgefarargården i Klimpfjäll och Fatmomakke kyrkstad fick besök av oss. Så jag uppmuntrar till lite att se möjligheterna!

Jormsjön fortsätter leverera fina fiskar och det växlande vädret gör ju allt bara lite mera spännande!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.07

Ännu en fantastiskt härlig dag kan läggas till minnesbanken!

Alla får inte chansen eller möjligheten att jobba med det dom gillar allra mest. Jag är lyckligt lottad som får det. Att hjälpa och serva människor, att möta och glädjas med människor som gillar samma saker som jag. Jag får vara i naturen, får fiska och guida, det är helt underbart!

Idag har jag varit ute med en belgare hela dagen. Berättat om allt från olika beten, fisketeknik, utrustning till att stå ute vid vattnet och slutligen även se glädjen i den första fångsten. Det är livet!

Kom och lev livet ni med!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.06

Vi har nu åter fått uppleva en mer normal sommarvecka som passerat. Med sol, regn och även lite frost, visst är det väl fantastiskt?!

Och fisket är oförändrat bra! Är så kul att höra om lyckade dagar, kvällar och nätter i vårt underbara Jorm.

Att fisketipsen ger god utdelning gör glädjen dubbel. För vem vill inte glädjas med andra?!

Vill ni uppleva glädje?
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.02

En ljuvlig kväll i trevligt sällskap efter en bra dag på fiskecampen!
Har fått äran att även visa Lindsey grundläggande teknik i flugfiske. Vilket gjorde susen och hon har redan landat din första öring👌🎣 grattis!!

EN NY FILM FRÅN KVÄLLEN KOMMER LÄGGAS UPP PÅ YOUTUBE!

Fisket i Frostviken är fantastiskt!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.01

Juli, smaka på den!

Juni passerade med rekordfint väder i stort sett varje dag. Juli började med hårda vindar, regnskurar, solglimtar och jättehöga vattenflöden.

Jag har fått äran att ta med en glad flugfiske entusiast på lite guidat fiske idag. Från att igår varit hyfsat ok vattennivå till +60cm idag, så förändrades våra förutsättningar jättemycket, till det sämre. Vi blev utan fisk men glada är vi ändå, för det var bra timmar trots allt. För fiske är fiske även om man inte får landa något, iallafall för mig!

Jormsjön fortsätter med att ge vackra fångster till de som båtfiskar. Vill inte ni komma och uppleva Jorm?

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.28

Fiske är något som ligger mig varmt om hjärtat, det har det gjort sedan barnsben. Att nu få driva en fiskecamp med gäster som kommer och gillar fiske precis som jag, det är en ynnest.


I vårt fiskevårdsområde har vi fantastiska vatten och en del är lättare att nå än andra. Bland annat har vi silverfatet Jormsjön rakt utanför campingen. Tommy fick en fantastiskt vacker öring på 2430gram igår och den tog han från båt. Men det är fullt möjligt att fiska från land här, både vågbrytarn och piren är fina ställen att stå på.


Sen har vi alla underbara fjällsjöar till vårt förfogande. Nu visar det sig faktiskt att en del av dom är rätt svåra att placera ut en fluga eller spinnare i för tillfället. Det ligger nämligen is där fortfarande, bilden visar så otroligt vackert det är vid Siliesjaure nu.


Så vissa vatten kan vi njuta fullt ut av och andra får vi helt enkelt drömma en stund till om. Är du sugen på att ge dina drömmars fisk en chans?


Varmt välkommen!

Marika

2020.06.25

Fortsatt fint väder och det kan man ju tro ska påverka fisket negativt. Ingalunda!!

Jormsjön fortsätter att ge och det är vackra bitar som våra gäster får njuta av.
Rödingen väger 1,1kg och öringen väger 1,7kg, stort grattis! Just dessa är tagna med långdrag.

Tack för fina bilder Göran👌🎣

Vill ni andra oxå njuta av goda måltider, fajtande matcher och magiska vyer?

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.24

Dessa strålande dagar är makalösa, men idag fick vi faktiskt njuta av lite skuggiga moln på förmiddagen. Någon sa att imorgon ska värmen toppa ordentligt, vi får se om det stämmer.

Året 2020 måste gå till historien som husbilssommaren! Helt sjukt så många husbilar det rullar på Vildmarksvägen.

Jormsjön fortsätter visa att vi har ett fantastiskt fiske här, kom gärna in och dela med er av era fångster.

Önskar alla en fortsatt skön sommar!

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.22

Vet inte när vi senast hade sådant här väder, så länge?! Makalöst, magiskt och varmt! Gästerna badar, eller sitter i skuggan. Andra glider runt på sjön.

Midsommarhelgen var ur en fiskaren ögon oxå bra, jag har fått se oerhört vackra bilder på skönheter som landets.

Från och med nu så erbjuder vi er möjlighet att beställa bröd för att komma in och hämta det alldeles nybakat på morgonen.

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.19

Mina varmaste midsommarkramar till er alla🌺 Är ni ute och kör så ta det lugnt, bättre att komma fram senare. Fint folk kommer alltid sent 🌺 Från idag så finns vi till för att hjälpa er så gott vi kan, med öppettider mellan 08.00 och 20.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.16

Under söndagen fick campingen en hel del kärlek av hjälpande händer. Träd sågades bort, båtramper snickrades ihop, krattning och städning och lite annat trixande. Varmt och hjärtligt tack till er som kom och hjälpte till❣

Nu har vi kommit in på midsommarveckan och sommaren har officiellt kommit igång riktigt bra med skön värme. Det firar de yngre människorna med bad…

Från och med midsommafton kommer vi ändra våra öppettider. Vi kommer att vara på plats mellan 08.00 till 20.00 varje dag och ha öppet.

Inom kort kommer vi oxå att köra i gång med nybakat bröd på mornarna. Man lägger en order dagen innan och hämtar det på morgonen. Mer detaljer kommer snart.

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.12

Frostviken har haft en vecka med strålande sol varje dag. Lycka!

Jag har skrivit slutrapporterna och gjort sista dagen på min sexveckorsutbildning. Lycka!

Jormsjön bevisar varför vi nämner drömfiske och levererar ena storfisken efter den andra. Lycka!

Fantastiska människor kommer och bor på campingen. Lycka!

Fortfarande finns det massor av snö på Stekenjokk för den som önskar. Lycka!

Vill ni uppleva lycka?
Varmt välkomna!
Marika

2020.06.10

En sådan fantastisk sommardag vi haft idag! Nästan helt vindstilla stora delar av dagen, dessutom varmt och soligt!

Spontana incheckningar, bokningar via telefon och mail, så glädjande.

Glassboxen har fyllts till bredden igen, mums!

Sista pontonerna är i sjön och flertalet av båtarna likaså. Känns toppenbra med tanke på att Jormsjön levererar fina fiskar till våra hitresta gäster. Så glad för deras skull!

Nu ska det bli gott att sova en stund!

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.08

Hör ni vilken succé det blev när Vildmarksvägen öppnade! Galet vad mycket fordon. Stort Tack till alla som kom och fikade!

Intresset vaknade så klart efter nyheten om restriktionerna om 2 timmars resväg, så då kommer frågorna om hur vi har det här i Norrland. Mycket snö? Massor av mygg? Islossning och vårflod?
Check på snö och vatten, men myggen har inte vaknat hos oss iallafall. Med lite tur så blir det mindre än vanligt. Tänker att småfåglarna må ju uppleva en ofrivillig diet nu när det knappt vaknat några flygfän än. Så när det blir mygg, då öppnas buffébordet för fåglarna, mindre för oss människor. Ja det hoppas jag på!

Min sista vecka i studier, jag längtar tills det är klart! Blir lite strrssad av att inte kunna jobba som vanligt. Bokningarna rullar in och jag har en härlig känsla inför den annalkande sommaren. Isen är borta, fisken är på hugget, har ni bokat?

Varmt välkomna!
Marika

Bonusinlägg

2020.06.05

En vecka går fort när man har roligt! Mycket har vi hunnit gjort och det är en trivsam sommarfeeling över det hela, även vädret bjuder till med värme.

Lyckades få ner de två första båtarna i sjön så det känns ju toppenbra!

FHM öppnade upp för resande i Svea rike, så otroligt trevligt tycker jag och många med mig.

I morgon är det Sveriges nationaldag och då öppnar Vildmarksvägen! Det märks, för oj en sån trafik det blev i Frostviken.

Dagen till ära så har vi öppet sommarens första café och det ser vi framemot!
Öppet 11.00-15.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.02

Sommaren gör verkligen allt för att visa oss att nu kommer hon, den värmen är så ljuvlig! Isen är så gott som borta nu, bara lite grann kvar på Libotten, den var seg i år, vem kunde tro det i februari?Studietiden går mot sitt slut och jag har bara drygt 1,5 vecka kvar. Galet fort tiden går!

Vi har fyllt på campingbutiken med lite nyheter! Vi är stolta över att ha lokalproducerad mat i form av torkat älg- och renkött, salami med den finaste kvalitén på köttet från djur som levt ett underbart liv i Jorm. Och lufttorkad älgkorv, allt detta goda från Fågelbergets gårdschark!

Dessutom så har vi fina blockljus, boken, dvd’n och självaste Dunderklumpen till försäljning nu!Blommor har planterats för att ge lite färg runt campingområdet. Mera sommarfeeling.

En stor fin altan är byggd vid relaxen och snart ska den kompletteras med skydd. Pirens gamla sittplatser har rivits bort för det är dags för en ny säker plats. Läckra fina fiskar plockas upp till sportfiskarnas stora glädje och imorgon lägger vi i pontonerna, snart ska båtarna i oxå.

Så började veckan med en rivstart, vill ni komma och njuta av allt detta oxå?

Varmt välkomna!Marika

2020.05.31

Sista dagen i maj och morsdag, så jag hoppas att alla mammor fått en tanke, sms, en teckning, kanske en blomma eller ja, vad som helst, uppmärksammats av sina barn på något vis! Grattis från mig🌺Glassboxen är påfylld för den glassglada! Det ger sommarfeeling på riktigt!

I morgon blir det utbildning igen och på eftermiddagen blir det en tur för att hämta upp varor till campingbutiken. Det ger mer sommarfeeling! Till helgen öppnar Vildmarksvägen och än finns platser för husvagnar och husbilar att komma och stå hos oss.

Varmt välkomna!

Marika

2020.05.27

Blink blink 27 maj… exakt 10 dagar kvar till årets öppning av Vildmarksvägen. Är ni laddade?Nya färgglada vackra flaggor pryder nu infarten till campingen och Jämtlandsflaggan svajar för vinden nere på piren. Tänkte det passade bra lagom till sommaren, nästan så man får lite sommarvibbar.

När jag påbörjade utbildningen tänkte jag att 6 veckor är lång tid, nu är det drygt två kvar. Hur gick det till? Vi har dundrat igenom otroligt mycket och huvet är lite mosigt stundvis. Men vi jobbar med bilder och film just nu och jag tänkte visa ett litet klipp som kanske lockar till ett besök här hos oss. Jag fick skapa ett Youtube-konto för att kunna visa er filmen, så varsågoda 🙂

Varmt välkomna!

Marika

Sommarminnen

2020.05.22

Dagarna rusar fram, det är känslan jag har. Bara två veckor kvar till öppningen av Vildmarksvägen! Samtidigt så har vi nu äntligen börjat känna av värme i luften. Vi har varit upp på tvåsiffrigt på kvicksilverpinnen, lycka!

Stora fina fiskar landas både uppe till fjälls på isfiske men även på öppet vatten. Kontrasternas värld!

Vi planerar för fullt inför sommaren och vi har bestämt oss för att ha café, öppningsdag och tider meddelas senare.

Varmt välkomna!
Marika

2020.05.17

I dag vill jag gratulerar våra norska gäster på er dag, 17 maj. Jag hoppas ni alla haft en fantastisk dag. Här har vi haft allt från snöstorm till strålande sol på kvällen. Från kyligt på förmiddagen till vårkänsla och varmt, jag har en positiv känsla av att nu är förändringens tid här och vi går mot en sommar.

Ny vecka väntar, en långhelg står på tur, vårstäd och skolarbete står på schemat. Jag önskar er alla en härlig vecka! Är ni sugna på en avkopplande ledighet så kanske vår egna nationaldag kan vara en lämplig dag? Ni har väl inte missat att jag drar av 100kr om ni bokar den helgen!?

Varmt välkomna!

Marika

2020.05.15

Nu vill jag passa på och påminna om att det öppnas en helt fantastisk vägsträcka alldeles i närheten av denna lilla camping. Kan inte undgått någon, att i år har man chans att uppleva rekordstora mängder av snö! Det är såklart Vildmarksvägen jag pratar om och den 6 juni är det dags att öppna bommarna upp till Stekenjokk.

Vill man vara riktigt väl förberedd så är en god idé att vara nära redan på fredagen den 5:e. Passar ju alldeles utmärkt att ställa sig på vår camping med sin husvagn eller husbil alternativt hyra en stuga.

Boka ditt boende hos oss denna helg och jag drar av 100:- på priset. Vill även slå ett slag för hemsidan, den fylls på eftersom med information som kan vara till glädje för er. Besök den! www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkommen!

Marika

2020.05.14

Vecka 20 och det händer saker på campingen.
Just nu håller vi på att byta dörrar på mellanstugorna, det blir jättefint och känns härligt för de gamla dörrarna var inte vackra alls.Parallellt med dörrbyten har vi fått ett fönster bytt som blev trasigt i vintras, känns skönt att man inte behöver oroa sig för ev skärskador. Det härliga är att vi har lokala entreprenörer i bygden som fixar sånt här!


Vinterns fisketävling avslutades den sista april och vinnaren i klassen störst röding blev Gudrun Holmberg med en skönhet på 6,18 hg. Hans-Olof Engström gick segrande i klassen öring och hans skönhet vägde 7,86 hg. Stort grattis till er och varmt välkomna in och hämta era priser.


Man kan tycka att den 14 maj skulle kunna vara en skir härlig grönskas tid, men icke! Snön faller utanför mitt fönster och det är rejält kallt. Men jag längtar efter värme och jag önskar att solen skiner. Men man får lov att passa på att njuta av det vita guldet och det kan man göra än.


Varmt välkomna!

Marika

2020.05.08

Detta är en vecka som ändå måste gå till historien! Hade ni frågat mig för ett år sedan om jag skulle kunna tänka mig att sätta mig i ”skolbänken” igen, då hade jag skrattat högt!
Nu har det redan gått en vecka och så kul det är!!

Mina husvagnsgäster som varit här hela vintern har sakta börjat minska till antal. Säsongen närmar sig sitt slut även om Kung Bore bjuder upp till motstånd, rejält.

Denna härliga utsikt kommer snart att ha öppet vatten under fönstret. Sommarsorl av fågelkvitter, vågor som skvalpar och människor som njuter av underbara grillkvällar tillsammans. Det längtar jag till nu, längtar du efter att få uppleva det oxå?

Varmt välkomna!
Marika

2020.05.06

Jag har som jag berättade tidigare påbörjat en utbildning nu i måndags och jag måste bara få flika in att det är otroligt kul och jag får sån inspiration! Ser framemot dessa 6 veckor och jag har en fin känsla av att jag får många bra verktyg att använda i framtiden, just för att utveckla företagandet med campingen.
Igår blev veden körd ut till vindskydden och det var i grevens tid, är ju snart ingen snö kvar …. hahhaha galet vilken värld det är! Är det någon som känner igen sig och kan säga vilket vindskydd som detta vedlass hamnat vid?
Blir ni inte sugen att komma hit och njuta av en sprakande eld och se rödingen och öringen vaka ute på sjön? Världens läge, jag har stugor och campingplatser för husvagnar och husbilar! Jippiiie! Sen kan man ta dagsturer eller nån natt ute i det fria och njuta av moder jords gudomlighet!


Varmt välkomna!

Marika

2020.05.03

Maj anses vara en riktig vårmånad, iallafall av mig. Det blir svårare att ta in den känslan när det är så mycket snö som i år. Men jag laddar om tankarna till en kommande sommar och så lägger jag mera fokus på det.

De kommande veckorna blir väldigt spännande för mig och många andra inom turismbranschen. Vi sätter oss i en form av skolbänk, med webbföreläsningar, självstudier och redovisningar. Utbildning i 6 veckor, något som inte skulle hända om inte en pandemi slagit rot och blommade ut som den nu gör. Det blir spännande veckor! När utbildningen är klar så är det juni och sommar. Wow!

I och med det så påminner jag er alla om sommarens fiskeläger för barn och ungdomar!
Anmäl era juniorer, de har möjlighet till dagläger eller övernattningsläger i juni, juli och augusti. Ni andra i familjen kan utforska området som har fantastiska sevärdheter!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.30

För ett år sedan så sjöng vi välkommen sköna maj och önskade trevlig Valborg. Jag önskar alla en trevlig Valborg idag oxå även om det blir utan brasa. En annorlunda sista april då världsläget är mer än märkligt.

Min första vinter som arrendator och jag är trots omständigheterna väldigt glad och nöjd över denna vinter. Många härliga människor har korsat min väg denna vinter och jag ser glatt framemot den kommande sommaren med nya bekantskaper.

Men först njuter vi av det sista av vårvintern innan vår och försommar blixtrar förbi. Jag ser fortfarande fina möjligheter till att kunna njuta av snö, skoter, fiske och skidåkning i vårt underbar Jorm.

Bo här! Smidigt och nära till allt!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.28

Ett fantastiskt vackert område som jag hoppas att fler hittar till! På er väg dit eller när ni redan varit där, då är ni välkomna till mig och den lilla fina campingen som ligger så ljuvligt vid Jormsjöns strand!
Stekenjokkvägen öppar den 6 juni!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.25

Dagarna blir längre, ljuset ger oss energi och vårfåglarnas ankomst säger att vi går mot sommar. Men än känns det trots det, som att vi får njuta av vår femte årstid en stund till.
Vi har haft och fortfarande har vi otroligt mycket snö hos oss. Nätterna är fortsatt lite svala men dagarna är varma. Så passa på och njut.

Jag har sett att dagsländor börjar synas och en och annan fjäril har vaknat till liv. Suget efter öppet vatten och flugfisket blir bara större ich större. Ja, jag var faktiskt och tränade lite kastteknik här i veckan där vi har öppet vatten.

Jag längtar rejält, längtar du? Har du planerat sommarens fiskeresor än? Ta med familjen och locka med fiskeläger till de yngre, då får du möjlighet till en dags fiske tillsammans med mannen eller kvinnan. Under tiden så fiskar de yngre på sitt håll. Anmäl vetja!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.22

Snart, mycket snart är det dags för det fantastiskt vackra Stekenjokk att få besök av hjulburna gäster igen.Många påbörjar sina resor långt bortom Jämtlands länsgräns. Att få uppleva denna rikedom som vi har rakt utanför dörren, det är jag otroligt tacksam över. Glad att många ser skönheten i naturen och vill uppleva den hos oss. Även om Stekenjokk är ett fågelskyddsområde till en början, så vill många se och uppleva vidderna, det storslagna, från sitt fordon. Man får nämligen inte gå av vägbanan (med vissa undantag) på Jämtlandssidan förrän efter 10 juli. Vill man veta mera om området som heter Skåarnja och dess fågelskydd får man söka på länsstyrelsens hemsida.

De säger att resan är målet och då säger jag som den naturligaste saken i världen, mellanmålet måste ju då bli Jormvattnets fiskecamp! Mellanlanda hos oss och njut av det vackra vi har att erbjuda här i Jormbygden. Boka din plats för husbilen eller husvagnen redan nu, skicka iväg ett mail så återkommer jag med svar. info@jormvattnetsfiskecamp.se

Väl mött i sommar och varmt välkomna!

Marika

2020.04.21

I dessa tider känns det som reklam är en viktig nyckelfaktor för att lyckas i framtiden, eller åtminstone hålla sig kvar ovanför vattenytan. För hur det än är, jag har dragit ner på erbjudanden denna vår som annars skulle kunna vara inkomstbringande för mitt företag. Så alla bäckar som kan generera i inkomst, de försöker man följa med i. Så när en tidning gör reklam om Vildmarksvägen då måste man passa på och dela det tycker jag. För ni vet väl att Jormvattnets fiskecamp ligger vid Vildmarksvägen? Så det blir ju ett givet stopp här hos mig en natt eller två på er resa genom det fantastiska landskapet. Här är man välkommen med tält, husbil eller husvagn, eller så bokar man en stuga.

Passa på och upptäck norra Jämtland, en pärla i Svea rike som inte lämnar någon oberörd med sin storslagna natur. Här finns allt från underjordiska älvar, grottor av olika slag, högfjäll, underbara dalar, fiskevatten som är en fiskares innersta fantasi. En blomsterprakt som inte kan mätas, ett djurliv en fotograf bara kan drömma om.Allt detta och mer därtill finns ett stenkast bort när ni kör längst Vildmarksvägen. Titta in hos oss företagare i området, boka ett boende som passar just dig, få tips som passar barnfamiljer, pensionärer eller den aktivaste av atleter.

Det du drömmer om finns hos oss, kom och upplev det du oxå!

Varmt välkomna!

Marika

Varsågoda, in och läs! https://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/europa/sverige/64-roliga-sommarutflykter-i-sverige-for-stora-och-sma/?fbclid=IwAR1CQeWid_fx7Vl7bwJIR34IxQ0DerFOEEcgZMt-aBFqDxq4koJgI6djzoA

2020.04.17

.Lite underbar läsning bjuds det på av Fiskejournalen och Allt om flugfiske!
Enjoy!

Www.fiskejournalen.se www.alltomflugfiske.se

Må gott och varmt välkomna till oss!

Marika

2020.04.14

Första vardagen efter påsken, den påsken kommer vi aldrig glömma.Min första påsk på campingen och inget blev som jag tänkt. Nåja, nu är siktet inställt på andra sidan Corona. För jag hoppas att det inte är för långt bort som vi börjar få en någorlunda normal vardag igen. När vi kan blicka tillbaka och säga, det där rodde vi i hamn rätt bra trots allt.

Så mitt sikte är inställt på sommaren och då vill jag påminna om sommaräventyr för barn och ungdomar! Flera tillfällen att vara med på fiskeläger i fantastiska Frostviken. Anmäl era juniorer redan nu för att säkra platsen! Maila in anmälan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

15/6, 29/7, 3/8, 7-9/8

Är man sugen på att komma andra tillfällen är man såklart hjärtligt välkommen! Tilläggas bör att Jormsjön levererar fisk i stora lass nu!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.09

Idag är det skärtorsdag och påsken kan väl anses som invigd. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig med två veckor av diverse aktiviteter, som pimpeltävling, påsklunch, café och pubafton. Det blev ingenting av det där, Corona ni vet…


Men snart är denna oroande tiden förbi och det kommer en ny tid med värme och positiva tankar om en ljus framtid.
Denna påsk är begränsad till öppettider i receptionen som alla andra dagar, 8-10 fram till påskafton och påskdagen 9-11. Annandagen är det öppet 8-10 igen och veckan rullar på som vanligt.
Tack till er alla för förståelse i hur det kan vara, men vi får ta dagen som den kommer och helt enkelt njuta till max av det underbara aprilvädret!


Säljer förövrigt hoodies med fiskecampens logga nu om det är någon som vill köpa en. Och lite annat smått och gott som handskar, mössor, filtar, nykläckta maggots…


Önskar er alla en GLAD PÅSK!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.05

Uppladdning inför sommarens fiske är i full gång, iallafall i mitt huvud! Sitter och kollar på satellitbilder över vattendrag. Ja det är faktiskt så jag gör för att se var det finns grund och skär, djupa höljor och strömmar.

Rätt fascinerande om man upptäcker en ny fiskeplats bara genom det enkla, hemma i soffan.

Så har du länge varit nyfiken på ett speciellt vatten, men kanske tänkt att jag orkar aldrig gå hela den sträckan, eller där är det bara så grunt att det är ingen idé att ens försöka. Tänk om!
Det kan gömma sig en guldgruva av drömfiskar just i det vattnet!

Googla, dröm, planera, boka ditt boende! Sommarens drömfiske är snart här!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.02

Påsken är räddad, iallafall för oss som älskar tunnbröd! Nybakat idag av Barbro.

Jag har öppet 16.00-20.00 idag, imorgon som vanligt 08.00-10.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.01

Mina tankar och funderingar gör att huvudet värker. Jag är så kluven i hur man ska agera kring den verksamhet som en annan bedriver i denna svåra stund vi alla befinner oss i. Jag erkänner att ena sekunden vill jag stänga och nästa sekund vill jag ha öppet som vanligt.
Jag har tänkt och grubblat och till sist så blev mitt ställningstagande som följer.

Jag välkomnar alla som önskar komma hit. Jag tänker som så att man är i sin egna stuga, blandar inte ihop sig med andra, utan sköter sig själv. Ja, man är välkommen och det under förutsättning att gästen själv är ansvarsfull och ärlig. Man agerar med att genast åka hem om man blir minsta krasslig, man tar inga onödiga risker när man är ute i naturen. Några olyckor har vi nämligen inte råd med. All sjukvård måste oavkortat ges till de som verkligen behöver det, inte pga någon olycka som man orsakat av vårdslöshet.

Bastun håller vi stängd tillsvidare! Vänligen men bestämt så använder man duschen i sin egna stuga. De stugor som ej har egen dusch använder de som finns i gemensamma utrymmen.
Privata stugägare får klara sig utan att besöka vår anläggning i påsk och tillsvidare, vänligen respektera det. Även om jag tidigare lovat er duschning så väljer jag nu att säga -välkomna när Coronakrisen är över.

Självklart blir det heller ingen caféverksamhet, ingen pubafton och ingen påsklunch. Vi siktar på ett annat år i stället.

Det är en tuff tid och jag försöker leva på att bedriva verksamheten, framåt och långsiktigt. Jag vill verkligen inte bli en av de som går i konkurs pga Corona. Så med största ödmjukhet och respekt till er som väljer ett annat tillvägagångssätt, hoppas jag att mitt agerande inte genererar i onda blickar eller elaka tungor utan att jag har förståelse för hur jag gör.

Må vi alla överleva och gå starka ur det här!
Varmt välkomna!
Marika

2020.03.30

Ny vecka startade med strålande sol och rejält kallt, typ -17 i morse. Men vårsolen är magisk och värmer gott. Spenderade förmiddagen inne städandes stugor och duschar.
Sen gjorde det susen att få komma ut och då passade jag på och åkte upp till fjälls och njöt av eftermiddagen ute. Sällskap av en fin vän och ett gäng ripor. Det är bra härligt ute nu!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.26

Vårsolen värmer gott nu, takdropp och fågelkvitter. En sådan underbar årstid vi har framför oss.
Många som är ute och provar fiskelyckan nu och det ger utdelning hör jag minsann. Härligt!
Nästa helg finns det några stugor ledigt om det är någon som vill göra sig en tur till Paradiset.
Varmt välkomna!

Marika

2020.03.23

Lite sorgligt är det allt med den här Corona som ställer till det. Årets pimpeltävling på påskafton kommer inte att äga rum. En fin tradition som får lov att ta ett uppehåll i år. Men när läget ser annorlunda ut så kommer vi köra en tävling, var så säkra på det!
Jag påminner återigen om att i sommar blir det 4 tillfällen för de unga fiskeentusiasterna att få vara med på läger. Maila in anmälan, info@jormvattnetsfiskecamp.se 15/6, 29/7 och 3/8 är det dagläger, från 8 år. Den 7-9/8 blir det övernattningsläger för de som är 12-17 år. Anmälan fram till sista maj.
Nu närmast så är det läge att bege sig ut på isarna och njuta av vårfisket. Huggperioden ser ut att stå redo för alla som är villiga att ge den en chans.


Varmt välkomna!

Marika

2020.03.22

Helgen är snart över och vädrets som det bjudits på har varit ömsom snö och ömsom sol. En härlig tid har vi framför oss med solen som värmer gott när den är framme. Jag ser en syn framför mig med lyckliga människor med ansiktet mot solen och ett leende på läpparna.

Det är snart påsk och en 4 bäddstuga finns ledig om någon är sugen på en visit hos oss. Maila ditt intresse på Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Självklart tänker vi oss för lite extra nu när vi har en tuff tid framför oss med influnsan som härjar. Vi umgås med de närmaste och är vi sjuka så stannar vi hemma. Allt enligt de rekommendationer som ges till allmänheten.

Men skulle det vilja sig så illa att man blir sjuk, så hoppas jag att man bokar om och inte av. Jag menar att både ni och jag skulle bli glad av att ni kommer hit. Alla mår bra av lite härlig fjälluft i lungorna.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.17

Några sena avbokningar möjliggör för någon annan att få komma till oss denna helg, blir det du?

Kanske är det denna helg som vinterns rekordfiskar ska luras upp? Maggot och fiskekort finns att köpa såklart, även utrustning om man så önskar.

Kom ihåg att komma in och väga din fina fisk och deltag i vinterns tävling! Håll dig uppdaterad på fiskebarometern om hur du ligger till!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.16

Vårsolen värmde gott idag, underbart skönt! Gläds åt möjligheten att kunna vistas ute i mitt jobb. Ja inte hela tiden kanske men delar av dagen, det är faktiskt inte alla som kan det. Värmen väckte sommarfeeling och ja ni vet, sommarhobbydax.

Det slog mig idag att för mitt bästa sommarnöje, flugfiske, så är det snart dags för laxpremiär. Som en käftsmäll slog det mig att jag kanske inte får åka till min favoritälv då. Gränsen är stängd till Norge! Hemska tanke…

Men jag låter mig inte sänkas av den tanken, först vårvinter här hemma, kom och njut av den hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.13

När ett virus lamslår stora delar av världen, då får man tänka framåt, med ett långsiktigt planerande. Då tänker jag inte på att ge råd om vad man ska ha hemma i matväg, medicin och liknande, nä det klarar ni så bra själva. Jag tänker på att planera in i almanackan ett äventyr till sommaren.

Riktar mina tankar och idéer till den yngre generationens fiskare. Längtar ni inte efter lite spänning och äventyr? Det behöver inte vara så vidlyftigt och stort som att åka på en världsomsegling på de stora haven. Nej mera som vid en liten tjärn en ljummen sommarkväll vid lägereldens sprakande, tillsammans med nyvunna vänner, berättande om dagens fiske.

Tre möjligheter med dagläger presenteras här: må 15/6, ons 29/7 och må 3/8. Kostnad: 100:-/person Ålder från 8 år
Ett övernattningsläger 7-9/8 då bor vi i tält. Kostnad: 500:-/person Ålder lämpligt 12-17 år
Anmälningarna är öppna från idag till sista maj och de görs via mail på info@jormvattnetsfiskecamp.se. Begränsat antal platser. Mer information kommer såklart senare men datumen är klara!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.11

Förbannade Corona! Som jag längtat, som jag sett framemot att åka på Sportfiskemässan, nu får jag inte det. Inte jag heller, för vi är många som sett detta som vårens happening, skit rent ut sagt! Undrar om det blir inställt och man får vänta till nästa år eller om det senareläggs…

Luften gick som lite ur mig. Får drömma om en härlig aprildag med vacker solnedgång och en brasa i stället. Ja det går inte av för hackor heller!

Är ni friska, goa och glada är ni varmt välkomna till mig!
Marika

2020.03.10

Corona… inte ska det få sätta käppar i hjulet inte. Drygt en vecka kvar till Sportfiskemässan i Älvsjö. Ser framemot att få åka och träffa glada fiskeentusiaster där.
Drömma mig bort en stund till varmare temperaturer och ett flugspö i handen.

Sommarens bokningar strömmar in och jag känner en härlig känsla i min kropp. En känsla av att äntligen kommit rätt i livet. Tillfredsställelse i det jag gör. En rätt skön feeling faktiskt.

Vill du komma till mig, skicka iväg ett mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se och håll tummarna för att det finns nåt ledigt när det passar dig.

Men först lite vinterfiske och nu är det på g med fiskelycka igen! Maggot och fiskekort finns hos mig.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.08

Sportlovsveckan är över för i år. Tusen hjärtligt tack till alla er som kom och bodde på campingen, i stugor och husvagnar!

Så glad att så många hittade till caféet på Loftet, känslan min säger att vi kan ha det öppet flera gånger.

Fisket som varit lite segt verkar nu börja vakna till liv igen, går vi in i en ny huggperiod tro?

En ny vecka knackar på dörren och vi välkomnar den med öppna armar!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.05

Strålande sol och glada människor, det är vad jag har runt i kring mig. Jag är så tacksam över det!

Idag var det ännu fler som kom på cafét, tack, så glad jag blir!

Dagarna svischar förbi i ett högt tempo och snart drar jag, Bengt och Lars-Bertil iväg på Sportfiskemässan i Älvsjö. Det ska bli riktigt skoj. Kommer säkert få riktig sommarfeeling när man får klämma och känna på nyheterna som kommer finnas där. Glädjer mig åt det!

Vill du glädjas åt nåt kanske ett besök i Paradiset är nåt att satsa på! Värt att kolla om det finns nån ledig stuga som matchar ditt schema.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.04

Vilken succé med café! Superkul att så många kom och fikade hos oss idag. Tack!
Vi fortsätter veckan ut! Kl:11.00-14.00

Fisket är varierat, småfisk men även stora rackare som sliter sönder utrustningen. Maggot finns hos oss!

Dessutom har frysen fyllts med mera tunnbröd!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.02

Swish så var det måndag igen, dessutom en ny månad. Mars, smaka på den, lite vårfeeling får jag iallafall.

Efter ett gäng kalla dagar så blev det lite mildare och med det kom även snö. Inga mängder men snö är snö, kom ihåg det!

Sportlovet är här och det syns i husvagnarna, så himla kul när det är liv på campingen även om det är måndag. Annars är det mera helgbetonat även om helgen börjar på onsdagen.

Vi välkomnar er lite extra onsdag till söndag för då är café Loftet öppet 11.00-14.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.27

Tusen järn i elden. Lite så känns det som. Förmiddagen på Skoterinfo, sen köra lite ärenden. Upp och handla i bästa Icaaffären som är uppe i Blåsjön.
Förbereda middag, baka kaka, prata i radio, årsmöte med Jormvattnets fvo, pappersjobb och avsluta dagen med en dusch och ett sent inlägg.

En intensiv dag är slut och en stjärnklar natt är nu här. Nu kommer jag nog sova gott!

Imorgon så börjar vi om!
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.25

Frisk, klar, kall luft med -17 grader i morse. Dagen har varit magisk med strålande sol och jag vet att fiskefolket inte gått hem tomhänta. Maggot finnes i butiken och utrustningen likaså.

Fick en sen avbokning så jag har en mellanstuga ledig för 4 personer om någon är sugen på en visit i Paradiset. Eget kök, toalett och dusch, 800:-/natten, ledig från idag till 5 mars. Först till kvarn!

Sportlovsveckor så lördag och söndag denna vecka så har vi Café Loftet öppet 11.00-14.00

Frestar med en bild av axplock på allt härligt som man kan njuta av i Frostviken, alla årstidernas Paradis!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.24

Mera snö och vindar, sol på det och nya gäster.
Fiskekort och maggotförsäljningen fortlöper och tron på fin fångst råder det inget tvivel om.

Vardagssysslorna på en camping och lite extra när det händer annat har varit dagens happenings.

Eftermiddagens bild visar hur det ser ut i Paradiset idag. Kvällen har jag ägnat åt bakning, det är kul.

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.23

Söndag eftermiddag och snart är helgen över. En fantastisk helg med ett härligt gäng skoteråkare från Sidehillers som varit här och njutit av det vita guldet. Tack för att ni ville dela er helg med mig och min personal.

Blickar ut och ser landskapet förändras. Hela sjön var full av skoterspår i morse och nu är de ett minne blott. Ymnigt snöfall och hård blåst har svept bort allt.
Man kan säga att vi börjar från skratch igen. Ny vecka, nya gäster och nya möjligheter!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.19

Magiska Jorm och underbara Jormsjön! Den här sjön är alla fiskares dröm! Titta bara vilka fantastiska fiskar Niklas har dragit idag, den stora väger ca 2 kg.
Solen har varit gudagod idag och bjudit till värme och vårkänslor, kvällningen börjar bli sval och natten ser ut att kunna bli stjärnklar, av läget att döma nu.
Anläggningen börjar fyllas av entusiastiska skoteråkare och denna helg önskar vi Sidehillers välkomna!
Är ni sugen på ett besök? Boka i tid!

Varmt välkomna!

Marika

2020.02.17

En ny vecka med nya utmaningar och uppdrag!
Spännande att få vara en pusselbit i andras liv.

Laddat hela dagen med beställningar, bokningar, drömmar och planer. Framtiden är ljus och jag känner glädje i det jag gör och får vara med om.

Dessutom var solen framme och visade sig, så härligt!

Vill ni komma och njuta av storslagna fjäll och magiska fiskevatten?

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.16

En oerhört intensiv helg är över. Tack till gänget Midsweden skoters för förtroendet att jag fick chansen att försöka göra er weekend bra.

Dagen idag var tanken att jag skulle ladda batterierna med lite skoteråkning, blev en tur till campen och tillbaka! Blev lite jobb i stället.

Förresten så har jag fått hem denna smidiga mattermos från Barocook nu, kom och handla.
290kr, som hittat.

Nu laddar jag om för en ny vecka och nästa gäng. Framförhållning gällande bokningar är a och o, det är ett som är säkert!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.12

Nyss kommit hem efter en lång dag. Tänk att det fortsätter snöa som det gör. Ska bli spännande att höra sen när vintern är slut, vad mängden nederbörd slutade på till slut.
Det är sjukt mycket redan… bilden är från min uppfart hemma. Niklas som plogar i de norra delarna av Frostviken har ett otroligt stort område att sköta. Det gör han med bravur och är värd en blomsterbukett för det!

Imorgon fylls fiskecampen av glada medlemmar i Midsweden skoters. En tradition de har är att besöka Frostviken och jag är glad att de fortsätter bo på campen efter att jag tog över. Välkomna till er!

Vill du komma och bo? Boka!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.11

Handlat, möblerat, städat, skottat…har även haft hjälp av bästa Tobias som hjälper mig med sånt som han är proffs på. Direkt efter dagens jobb så in på ett inspirerande årsmöte med Jormvattnets IF.

Håll utkik efter information om sommarens bästa vecka!! Jag kommer ha specialerbjudanden så kom ihåg att följa mina inlägg så ni inte missar nåt!

Vinter, vår o snart sommar! Boka ert boende!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.10

Gläds fortfarande med fiskefolkets lycka i helgen, wow vilken jackpot! Har beställt hem lite mera maggot oxå, bra att ha!

Börjat planera för sommarens fiskeäventyr i mitt huvud…. barn och ungdomar finns det gott om, skulle ett läger vara intressant? Grunden ligger klar, bara sommar och deltagare som ska till.

Vill ni komma och bo innan dess, ring innan det är försent!
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.09

Vilken fiskehelg det blev för entusiasterna! Fantastiskt ljuvligt med den färgprakt som kommer ligga på tallrikarna när fisken sen ska avnjutas!

En ny vecka nalkas och jag noterar att skottning blir en av arbetsuppgifterna, makalöst. Men det är ju härligt till tusen. På torsdag kommer ett stort skotersällskap som beställt mat och boende ända till söndag. De kommer för snön och skoteråkningen, gläds med dom att prognosen visar snö.

Vill du njuta av fiske eller skoter?
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.07

Då var TÄVLINGEN i gång på allvar! Mina fina husvagnsgäster dammade av fiskeutrustningen och visade vart skåpet ska stå. Libotten levererar fantastiska mängder med fin matfisk! På eftermiddagen så ordnade Hans-Olof och Agnetha varsitt fint bidrag till tävlingen som jag har på hemsidan. Www.Jormvattnetsfiskecamp.se Men även Jörgen och Stina kammade full pott på två timmars fiske på förmiddagen! Vi älskar fiske och Jormsjön levererar, frysarna fylls och @dromfiske är ett faktum!

Varmt välkomna! Marika

2020.02.06

Termometern visade på -20 grader i morse igen… det är så bra för isarna! Jag kan inte säga hur tacksam jag är över lite minusgrader, men det är jag.
Stugorna fylls varje helg och även att jag får en till säsongsuppställare till helgen, det tycker jag är supertrevligt!
Det känns nu att vintern är här på allvar, men sommarens gäster hör av sig och dagarna blir längre, vi går en ljus framtid till mötes! Längtar du efter en stilla kväll i båten med bara rocken som kläcker som sällskap? Känner själv ett visst sug efter det, det är magiskt!
Vill du uppleva detta, vinter eller sommar, vad du än väljer så kommer du trivas!
Varmt välkomna!

Marika

2020.02.05

Man behöver inget innegym när man bor i Jorm, utegym funkar lika bra. 3 timmar skottning på agendan idag.Sen någon timme inne med bokföring, det är inte lika kul som att skotta snö.


Man kan ju göra annat än att skotta snö oxå om man har tid. Fiska t ex, hör rykten om att Baksjön levererar stort med vackra fiskar! Jag drömmer om en vacker sommarkväll vid ett rinnande vatten med flugspöt i handen. Det är härligt det!


Sommarens bokningar rullar på fint och vill man förgylla tillvaron här för oss med sin närvaro så hör av er och boka boende!


Varmt välkomna!

Marika

2020.02.04

Hotell är bokat och nu kan man börja ladda ordentligt för årets Sportfiskemässa!
Det är många år sedan jag var iväg på den så det ska bli superkul att få bli en helt annan del av det än vad jag tidigare varit.

Drömfiske Jämtland/Härjedalen finns där med monter och jag kommer vara där tillsammans med andra fiskeglada människor. Det är 20-22/3 och jag är nyfiken, ses vi?

Jag längtar!

Längta bort eller längta hit, det är frågan vad som gäller för just dig som läser nu? Längtar du hit så boka ditt boende omgående!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.03

Laddat batterier genom att umgås med kära vänner och göra det jag älskar allra mest på vintern, köra skoter!

Åter på plats i Paradiset så fortgår det dagliga med städ, tvätt, bokningar och planering. Dessutom naturvärdskap på det, med andra ord så leker livet!

Har även hämtat ut paket idag, snygga, värmande och praktiska profilkläder till personalen!

Vill ni se hur vi ser ut i dom?
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.29

Den årliga semestern tillbringar jag på skotern i Saxnäs. Men hemmavid är läget under kontroll, annars tror jag telefonen hade ringt.

Tänkte berätta att det nu finns möjlighet att köpa en supersmidig matlåda hos mig. Barocook kräver ingen eld, ingen el, utan bara vatten (snö går oxå bra) och en liten påse. Den påsen kastar man sedan i soporna och disken tar man med hem. Du kan alltså äta varm god mat till fjälls, du bestämmer själv vad du vill äta. Finns både matlådor och refillpack med 10 påsar.

Funderar du på lite vinterledigt? Tveka inte på att boka ditt boende i tid!

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.27

Så har en ny vecka börjat och den inleder vi med lite snöskottning.
Effekten av allt snöande är att telefon ringer ofantligt mycket, och inkorgen på mailen fylls på. Det är svårt att göra människor glada idag känner jag. Men jag har hänvisat vidare till andra boendeanläggningar och hoppas att det ger resultat någonstans iallafall.
Även om jag inte kan ge er ett boende denna helg eller kanske nästa, så är det klart värt att ringa och chansa, återbud kan komma oxå. En enkel stuga som denna snöinklädda är ju bara för härlig!
Sen har jag plitat med annonser och produktblad. Nu ska jag åka hem och sova!
Varmt välkomna!

Marika

2020.01.26

Jag vill rikta ett stort varmt tack till min fina personal! Ni jobbar och sliter allt vad ni kan. Det är beundransvärt med engagerade människor och jag känner att jag fått det allra bäst! En riktig vinstlott helt enkelt, så tack till både kvinnorna och männen som är mig behjälpliga ❤

Den härliga känslan jag har över att få driva denna fina camping, det känns verkligen som att få komma hem.

Vill ni komma hem till mig?
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.25

Snön fortsätter vräka ner i vårt underbara Paradis! Magin har inga gränser.

Jag har fått in en laddning med de snyggaste hoodiesarna! Kom in och shoppa vet ja! Många storlekar, iallafall nån dag.

Imorgon är veckans sista dag, siktet inställt på en ny! Hurra för livet!

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.24

Jag är helt begeistrad av detta väder. Fascinerad minst sagt.
Längesen jag upplevt så starka vindar fulla med snö.

Jag lider med alla som vill ut på isarna för fiske, det blir ju inte bra alls det här!

Men oj så jag gläds med de som älskar snö lika mycket som jag!

Dessutom är det vackert!

Kom och bo hos mig!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.21

Igår var jag lite deprimerad över allt regnande och de hårda vindarna. Idag var det galet en sån snöstorm delux det bjöds på!
Vräker ner snö fortfarande och jag gläds med de som får ut och njuta i det vita guldet snart.

Ikväll har jag varit på Gäddede och blivit inspirerad av kursen om att ”Berätta sin historia ”. Fått fler verktyg att förmedla med och jag hoppas att det ger resultat.

Imorgon blir det nog skottning på schemat.
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.19

Wow! Så fantastiskt trevlig fiskeafton vi fick till i fredags! Tusen tack till alla som kom och förgyllde med sin närvaro. Jag uppskattar det jättemycket. Det måste vi göra om tycker jag.

Helgen har varit otroligt intensiv och tanken var att jag skulle ladda lite batterier med dottern några timmar på eftermiddagen igår. Blev inte så mycket av det, mitt andra jobb slukade upp tiden i ett nafs genom sjukt många telefonsamtal.

Städat undan efter helgen och börjat ladda för en ny vecka. Har du laddat om för en ny vecka, är det kanske hos mig?

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.16

Vilket fantastiskt område Frostviken ändå är! Jägare, fiskare och skoteråkare fyller stugor och husvagnar. Alla olika intressen får plats och kan njuta av allt det fantastiska vi har, häftigt!

Förberedelserna för morgondagen pågick långt in på kvällen så nu så är det skönt att lägga sig för natten.

I morgonkväll efter ”Fiskeafton”, från kl.20.00 så öppnar puben och vi stänger för natten 00.00. Vi kör även pub på lördag mellan 20.00-00.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.15

Började förmiddagen som naturvärd. Sen har jag i princip suttit fast i telefon. Det märks att snön är här nu. Besvikelsen över att inte få boende går inte att missta. Har hänvisat till andra anläggningar och jag hoppas att man fått napp där.

Kvällen ägnades åt styrelsemöte med branschorganisationen för hållbar snöskoterturism. Jag är så klart medlem där då jag anser det som viktigt att det finns en bransch som fokuserar på snöskoterturismen.

Framförhållning är alltid bra, när man kan planera i god tid och sedan lägga fokus på nuet. Mycket man ska få till med planering och jag är glad att pusselbitar med bra personal fungerar bättre för varje dag.

Har du planerat för en tripp hit och haft framförhållning? Om inte så kan det vara bra att skynda, bara ett tips.

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.14

Några timmar inne med kaffegänget och sen papperspyssla lite.
Sen tog jag på mig en annan arbetskeps och for och trampa och sladda leder. Oj så mycket snö vi har fått på kort tid. Vikingarna fick verkligen bekänna färg idag. Jag och min kollega Morgan oxå. Vi behöver inget gym det är då ett som är säkert. Det var allt från snöfall till att avsluta eftermiddagen med lite ljus och vackra färger, så det fick bli en liten filmsnutt men den vill inte ses.
Sen åter in på campen för lite bokningar och telefonsamtal.

Ikväll kommer jag somna ovaggad och jag hoppas att natten blir lång.

Fredag och lördag kör vi pub 20.00-00.00, välkomna!

Vill ni komma hit och njuta av det vita guldet precis som jag? Varmt välkommen att boka boende!
Marika

2020.01.13

Kan lätt bli sena kvällar när man sitter och förbereder och klipper och klistrar med bilder. På fredag är det Fiskeafton med möjlighet att ljuga ihop sin värsta fiskehistoria. Vi njuter av silltallrik till det och ser vem som lyckas bäst! Jag kan ju försöka dra ihop en historia kring dagens bild.

Ja dagarna rullar på iallafall och jag är jätteglad för alla gäster som dyker in och som ringer och bokar boenden.

Snön den fortsätter att falla och det känns ju fantastiskt kul!
Boka ditt boende du oxå!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.12

Jag vill inte vara sämre än andra som delat denna vackra film. En helt fantastiskt fin film från vårt vackra område Frostviken.


Detta får avsluta veckans inlägg och jag summerar veckan som fantastisk, precis som filmen. Jag hoppas att alla kan se den och bli inspirerade till äventyr. Vill man inte gå all in som i filmen utan välja en lite mera light version så kan man boka sitt boende här på fiskecampen och få tips som förgyller er vistelse här. Finns äventyr nära inpå knuten här, som passar både barnfamiljer eller andra äventyrare.

För övrigt så fortsätter snöandet här och gillar man skoterkörning och att bo i stuga, så är man välkommen att boka.


Jag önskar er alla en härlig söndagskväll och välkomnar nästa vecka med öppna armar och ett sinne likadant.


Varmt välkomna!Marika

2020.01.10

Idag har jag knappt hunnit sätta in foten på campen. Det känns märkligt tomt på ett vis.
Dubbla jobb är brutalt ibland, men det går.
Jag har super personal så det känns bra ändå!

Märks att skotersäsongen är i gång på allvar, det är mycket folk i stugorna, härligt! Men det finns plats för några till. Lite fiske kanske kan locka? Utrustning, fiskekort o maggot finns hos oss!

Snön fortsätter falla i Frostviken och det enda som är lite dumt med det är att isarna blir så dåliga om de inte hunnit grunda ordentligt.

Imorgon kör vi på igen!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.08

2020.01.07

Det är som kul när pusselbitar börjar falla på plats. När saker flyter på lite enklare. Planerar för framtiden och ser ljust på den.
Att lägga lite beställningar av olika slag. Veta att kalendern har röda ringar runt speciella dagar, det skapar framtidstro och hopp.

Idag hördes man lite i radion, ämnet som ligger mig så varmt om hjärtat, skoter. Imorgon åker jag med min kollega Daniel till Sorsele, där ska vi prata mer om skoter. Blir nog inget inlägg i morgon.

Kan hända att jag lägger mig tidigt idag, blir några mil i bil ju.

Snön faller ute, boka ditt boende!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.06

Helgens sista dag, men oxå veckans första, det är inte utan att man är lite förvirrad.

Jag har varit på jobbet hela dagen, det vet jag, men har nästan glömt bort vad jag gjort.
Jag var iaf där hela dagen så något måste jag fått gjort.

Nu är jag trött och sängen lockar. I morgon är det tisdag, kaffe på Loftet.

Varmt välkomna!
Marika

2020-01.05

Snacka om tillströmning av folk idag, alla skoteråkare. Men glad att man kan vara till hjälp.


Väder har vi haft rejält idag oxå, ymnigt snöfall. Vi får se om det slår över till regn eller om vi klarar oss. Håller tummarna för mera snö.


Snart klar med bokföringen oxå, det känns bra. Sista finliret kvar men det behöver jag hjälp med. Tur vi har proffs i byn.


Nu verkar det som om fisket vaknat till liv igen efter en mindre dvala. Så här fina fiskar fick mina husvagnsgäster idag. De var ute och njöt av både snö och fiske, vilken underbar kombo!Fiskekort och maggot finns hos mig, även fiskeutrustningen om du saknar något!


Boka ditt boende för liknande upplevelser!

Varmt välkomna! Marika

2020.01.04

Förmiddagen var jag på Skoterinfo och välkomnade de första friåkarna, kan lova att samtliga som kom in var förväntansfulla och glada.
Eftermiddagen har jag ägnat åt att fila vidare på hemsidan. Uppdatera den med lite kompletterande bilder och lite text. Ska ordna en plats för webbkameran oxå är väl tanken. Den måste jag ge konstgjord andning först, men sen kanske…eller inte, vi får se.


Fiskebarometern måste komma i gång igen, det fångas så många fina fiskar så det är ju skam på torra land att inte vi visar de vackra fiskarna till omvärlden. Fiskebarometern finns oxå här på hemsidan. Så jag uppmanar er alltså att komma in hit så vi kan fotodokumentera och skriva in era uppgifter.

I och med detta så utlyser vi en tävling! Största öring och största röding tagen inom Jormvattnets fvo mellan 1 februari och sista april går segrande ur matchen. Fina priser i potten!


Så här ser inläggen ut på facebook och instagram. Men jag vill att även ni ska se vad jag gör och vad som händer i världens mitt Jorm. Så ja, titta runt på hemsidan, funkar det?
Nu ska jag kanske avsluta arbetsdagen iallafall, kommer en dag i morgon oxå. Vill du komma och bo är ni välkomna att boka boende!
Varmt välkomna!Marika