Senaste nytt!

2021.11.29

Jag är tillbaka från min semester sen någon dag och jag välkomnades av underbar kyla och vitt på backen.

Det håller sig runt 12-15 minusgrader och stillsam vind. Precis så att det krusar på ytan och med lite flax så kommer isen att snart ligga på hela sjön. Libotten ligger redan och jag var ut och provknackade på lördagen. Då var isen för tunn, men söndagsmorgon var det redan runt 3cm. Dessutom så vet jag att både vintercampare och sportstugeägare var ute och drog röding både där och på Baksjön. En fin start på vintersäsongen alltså.

Jag beställde maggot idag så om någon dag så finns det i kylen så till helgen kanske det är fler som vill ut och prova fiskelyckan.

Bokningarna rullar in och jag håller tummarna att gäster får den is och sedan massor av snö som en härlig vinter bör innehålla. Funderar du och dina vänner på en vintersemester, skicka iväg en förfrågan på mailen!

Nu när jag är tillbaka så kommer mina öppettider vara vardagar 08,00-12,00, lördagar 09,00-12,00, söndagar är det stängt.

Varmt välkomna!

Marika

2021.11.10

Nu tar jag semester!
Under min tid som ledig hoppas jag att vintern infinner sig med kylan först. Jag hoppas att isarna lägger och vi kan få rejält kallt i marken, så vi har en god grund att stå på inför kommande vinter.


Jag önskar så att jag kan krypa ut på första isen när jag landar hemma igen. Tänk er känslan att ligga och kika ner i hålet. Se fenor svepa förbi, rödingen som knuffar på pirken och maggot som försvinner in i munnen. Nu snackar vi pulshöjare!


Lagom till jag kommer hem är det oxå dags för Ankarede i Advent. Äntligen! En mysig julmarknad med knallar, café, tomten, tipsrund och mycket mer. Det får ni inte missa!


Men nu, önskar jag er några härliga veckor utan mig! Inga händelser varken här, instagram eller på hemsidan. Men ni kan skicka mail om ni har förfrågningar av några slag!

Varmt välkomna!

Marika

2021.11.06

Snart har en hel vecka av november passerat och jag saknar kylan! Längtan efter frostiga mornar när det knarrar under fötterna när man är ute och går. Eller ljudet av krispigt gräs som ger vika. När sjön börjar få sitt första fina istäcke, då kommer suget efter att testa balanspirken. Man har ansiktet tryckt i hålet för att få se de första vita fenorna. Det längtar jag efter nu!


Men som vanligt när man väntar på något gott så får man pyssla med annat. Jag har haft min yngsta son hemma hela veckan då det är höstlov. Så på eftermiddagarna har vi försökt hitta på något. Vi har varit ute på fiske, grillat korv, kokat kaffe, vi har spelat pingis och vi har varit till Norge på café. Man får nog dagarna att gå ändå.


Nu närmast ser jag framemot ledighet innan vintersäsongen drar igång. Jag kommer inte svara i telefon men mailen kommer jag kolla med jämna mellanrum. På onsdag efter 12.00 så stänger jag i några veckor.


Önskar alla en fin allhelgonahelg!

Varmt välkomna!

Marika

2021.10.31

Sista oktober!
Det har blivit rejält blött och grått igen, trots att vi hade lite snö en stund. Vi fick ställa om klockan till vintertid i natt och då känns det ändå som att vi på riktigt är på väg mot en kallare årstid med förhoppningsvis kyla först. Isar som lägger och vi kan krypa ut på första isen för den ljuvliga jakten på rödingen. Men just nu är sjön så sprängfylld till gränsen av överfull som det kan bli. Märkligt att det ska toppfyllas så mycket nu. Hoppas det inte förstör för isläggningen bara.


I natt var jag på norrskensjakt. Trots avsaknad av min kamera som jag missat att ladda batteriet i, så blev det en vacker upplevelse. Smidigt att man kan få notiser i sin mobiltelefon när det närmar sig norrsken i det området man befinner sig på. Det rekommenderar jag att man laddar ner om man vill jaga norrsken som jag.


Nu kommer jag ha öppet i receptionen fram till nästa onsdag (10/11) 08,00-12,00 på vardagar och lördag 09,00-12,00, söndag stängt. Sen kommer jag ha helstängt för lite sommarsemester. Under den tiden tar jag inte emot förfrågningar via telefon utan det är enbart via mail ni kan komma i kontakt med mig. Jag kommer titta till mailen med jämna mellanrum men ej varje dag pga t ex resdagar. Ha överseende med det tack.


Till veckan som kommer är det lov för juniorerna i vårt rike. Var ute, far på fiske, tänd upp en eld, grilla en fläskbit, umgås med släkt och vänner, njut av er lediga vecka! Nu önskar jag er en härlig söndag!

När ni är redo så är ni Varmt välkomna hit!

Marika

2021.10.23

Två inlägg på samma dag?..

Ja, här någonstans mellan höst och vinter vill jag fånga er och säga TACK!

TACK alla som kommit inom campingen i sommar. Korta som långa stopp. Som en glassköpare, stuggäst, tältare, campare, fiskare, fikagäst, ja vilket ärende ni än må haft. TACK för att just ni kom! Utan alla er vore inte campingen så märkvärdig. Utan er skulle inte jag må så bra. Utan er skulle dagarna kännas märkligt tomma. Ni alla tillsammans berikar mitt liv!
Stort varmt tack till mina fina tjejer som hjälpte till att göra sommaren 2021 till det den blev, toppenfin!

Malou, Erika och Lindsey, ni var fantastiska! ❤

2021.10.23

Veckan startade i Klövsjö på Turismdagen som arrangerades av Jämtland/Härjedalen Turism. Innehållsrik dag som avslutades med fin middag, prisutdelning av årets turismföretagare, vilka förövrigt var Trangia, stort grattis till er. Sen fantastiskt härlig underhållning av Patriks Combo och en sjukt skön säng att sova ut i. Vaknade runt 06 men vila ut och bara fundera på livet i en skön säng är rätt nice oxå.


Veckan har sedan rullat på och jag har hunnit informera om skoterturism och om företagande i coronatid längst Vildmarksvägen. Jag tror det var det sista ”åtagandet” som var utöver normala arbetsuppgifter denna höst. Nu infinner sig en lugnare period och jag ser framemot ledighet i november.


Vinterns bokningar rullar in och vill du vara säker på en plats så tipsar jag om att ringa runt till dina favoritanläggningar i området och kolla hur läget är. Eller ja, mail är riktigt bra för då måste man inte passa tider, min mail är info@jormvattnetsfiskecamp.se Skicka iväg din förfrågan!


Önskar alla en härlig helg och varmt välkomna!

Marika

2021.10.16

Om någon är nyfiken på vad jag gjorde när jag var på annan ort, så ska jag berätta det. Jag var och jobbade som roddare på en reklamfilmsinspelning. Chaufför och matfixare skulle man kunna säga oxå. Otroligt intensivt, jobbigt och jätteroligt! Det gör jag gärna om ifall tillfälle ges.

Här hemma kom första snön, vägdelen över Stekenjokk stängde, doften av vinter infann sig. Ja, det doftar helt annorlunda när den riktiga kylan kommer och rör om i naturen.

På måndag är det dags för Turismdagen i Klövsjö. Jag åker dit, så receptionen är stängd måndag och tisdag. Åter på onsdag. Kan ha svårigheter att svara på telefon så maila gärna om du har en bokningsförfrågan.

Lågsäsong, men ni vet, ni är fortfarande
Varmt välkomna!
Marika

2021.10.10

Veckan som gått har verkligen varit höstlik, regn, vindar, solglimtar och stjärnklara kvällar. Man har verkligen fått försöka lite extra för att få de fina stunderna ute. Finns ett talesätt som jag kom att tänka på. Underbart är kort. Den som myntade det måste jagat solstrålar en höstlik dag.


Grand final, på fredag stänger vägsträckan över Stekenjokk och den delen av Vildmarksvägen går i vintervila. Var där och jobbade lite i fredags och ni kan se på bilden att det var rätt färggrant för att vara så grått. Det är ju alltid vackert där uppe, oavsett väderförhållanden.


Nu kommer några veckor med en hel del stängt på campingen. Jag är och jobbar på annan ort samt har lite uppdrag som jag ska försöka få till. Jag kan dessutom kanske ha lite svårt att svara i telefon, så skicka iväg bokningsförfrågan på mailen så kollar jag tillgänglighet på lördag, då är det öppet i receptionen!


Varmt välkomna!

Marika

2021.10.07

Jag har haft det lite stressigt den senaste tiden, så jag beklagar att jag inte uppdaterat läget för er…..

Hösten kom med brakbesked och det har blåst och regnat ordentligt i veckan. Men magiska stunder har oxå infunnit sig och jag är glad jag hunnit njuta av dom. Jormsjön har oxå visat att höstfiske är mysigt.

Jag har lite fyr för mig och kommer hålla stängt imorgon fredag. Öppet som vanligt på lördag och sen nästa vecka är receptionen stängd fram till lördag. Jag åker bort och jobbar en sväng. Det är som bekant lågsäsong så jag måste se till att få in lite pengar till hushållskassan på annat sätt.

Tar inga extra bokningar förutom de som är gjorda för veckan. Men maila gärna förfrågan om boende i vinter!

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.30

Hösten har tagit sitt järngrepp om oss och piskar både löv och regndroppar på oss. Friska vindar och regn säger även den närliggande väderprognosen. Ingen snö i sikte, än.

När jag vaknar nästa gång är det oktober. Smaka på ordet och låt det sjunka in. Vi går in i fjärde kvartalet år 2021. Oktober.

Har du börjat fundera på vintersemester i fjällen? Tiden går fort, det är oktober i morgon! Om ni missat..

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.26

En vecka går otroligt fort och det är redan söndag igen. Växlande höstväder med både sol och regn, stormar och vindstilla. Men det bästa ändå var turen till Stekenjokk som visade att det vita guldet pudrats på topparna så vackert. Nu är det mindre än en månad kvar som Vildmarksvägen håller öppet över Stekenjokk.

Under veckan har jag fått hjälp så vi tog upp de sista båtarna, så vill man ut på sjön får man ha med sig egen båt. Sjön fick aldrig en riktig chans denna sommar, så det blev aldrig någon normalnivå på vattnet, konstigt. Återigen är det galet lite vatten i sjön så det känns bra att fått upp dom.

Jag kommer att ha stängt på söndagar från den kommande veckan. Börjar varva ner och räknar ut att det snart är dags för lite ledighet efter ett långt och innehållsrikt år. Det ska bli gott tycker jag.

Finns fortfarande några stugor lediga till kommande helg om någon önskar njuta av Jorm och Frostviken.

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.22

Vilken ära, tusen tack för nomineringen! Hejar fram alla som nominerats och gläds med vinnarna! Tack! 🥰

2021.09.18

Färgerna sprakar nästan så man hör det. Så otroligt vackert det är i naturen nu. Glad jag bor här och kan njuta av det varje dag.


Nu har temperaturen sjunkit ytterligare och kvicksilvret ligger mest så det är ensiffrigt nu. Tro om vi snart kan få vårt första snöfall i vårt område? Inte ovanligt att det snöar i mitten av september men att det sen smälter bort innan det är dags för riktig vinter.


Från den 20/9 är det nätförbud i Jormsjön och en månad framåt.


Vildmarksvägen är öppen över Stekenjokk fram till den 15 oktober, kom och njut av det vackra vi har!
Varmt välkomna!

Marika

2021.09.12

Veckan har kommit till sin sista dag och älgjaktsveckan är även den inne på sin sista dag. Sen blir det uppehåll några veckor innan nästa omgång.

Hos oss på campingen har vi så smått börjat ta upp lite båtar, efterfrågan minskar med rask takt när hösten gör entré, Men vi låter en
del av båtarna vara kvar i sjön för det kommer tillfällen när man kanske
vill ut och njuta av en spegelblank Jormsjön eller i ett försök att lura
upp storrödingen eller öringen. I väldigt många vatten är det sista
dagen som fisket är tillåtet nu på onsdag den 15 september. Passa på och ta en kortsemester och ge det en sista chans.

Stekenjokk har haft lite mer kyla och det ser vi på de vackra färgerna
som har kommit där uppe. En underbar årstid att vandra och njuta av
fjällen helt enkelt.  Ni vill inte missa de vackra färgsprakande fjällen
och på er väg kan ni passa på att bo hos oss, eller ha det som
utgångspunkt för era dagsäventyr.

Varmt Välkomna!
Marika

2021.09.06

Älgjakten har startat och det är mycket jägare i våra skogar. Vill man veta var de håller hus för dagen så åker man till slakteriet mittemot lekplatsen/idrottsplan i Jorm. Där finns ett anslag inne i vindskyddet med information.

Grått och mörkt är känslan för dagen när molnen har varit i vägen för solen. Men på marken finns färgerna och de blir fler och vackrare för var dag. Kom gärna hit och upplev det!

Våra öppettider fram till 15 oktober, när Vildmarksvägen stänger är nu enligt följande: måndag-fredag 08.00-12.00 och helger 09.00-12.00

Vill ni passa på att bo i stuga och besöka t ex Stekenjokk så kan ni enkelt skicka en förfrågan via mail. Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2021.09.01

1 september och vi har ett höstlikt väder att bjuda på i Frostviken. Dagen spenderas med fördel utomhus med lite aktivitet som kantarellplockning eller fiske. På måndag börjar älgjakten och då bör man kolla med jaktlaget i sitt närområde var i skogen man kan vara utan att vara i fara eller vara ett störande väsen.


Nu är det förbjudet att fiska i strömmande vatten och om någon vecka så fredas även en hel den tjärnar. Men tills dess så är det en trevlig sysselsättning man kan unna sig tycker jag.


Lågsäsong delux har infunnit sig och från och med lördag så har vi bara öppet på förmiddagarna. Helgerna 09,00-12,00 och vardagarna 8,00-12,00


En uppmaning om att hålla utkik efter hunden Zaga som är försvunnen i Jorm. Försvann för två dagar sedan och ser ni henne eller fångar in henne så kontakta ägaren Linda Olsson 0705276913


Vildmarksvägen är öppen fram till 15 oktober och det finns stugor lediga för de som önskar boka sig en sådan.
Varmt välkomna!

Marika

2021.08.27

Dagarna blir kortare, de mörka timmarna blir fler. Det är helt klart en ny årstid på gång nu. Jag välkomnar den med öppna armar och njuter av den klara härliga luften som är här nu.


Björn och fågeljakten är i full gång och snart kommer även älgjakten att dra i gång. Det är mycket folk i skogarna alltså. Men inte bara vilt som jagas utan kantareller är ett hett jaktmål som det verkar.


Fiskdata.se är fantastiskt underhållande att titta in på, det registreras många fina fiskar som vandrar upp och nedströms Blåsjöälven. Det innebär också att det finns fina fiskar i Jormsjön, det fick jag bevis på här med en vacker öring på 3,28kg. Bara att lyfta på hatten och gratulera!
Vill ni komma och njuta av fiske i Jorm så finns det en del lediga stugor i september, boka nu för att säkra ditt boende.

Varmt välkomna!

Marika

2021.08.21

Jag har hört att det är sinnessjuka mängder med kantareller i år. Kul, det gör att vi kan fylla våra skafferier med mat som inte varit förbi någon affär. Tänk ändå vilka rikedomar vi har här som vi får ta del av helt gratis. Just idag så började årets björnjakt, så tänk på det när ni knallar i skogen. Till veckan börjar även fågeljakten och då blir det ännu fler som besöker området.


Vad är det man byggt i Blåsjöälvens mynning egentligen? Jo det är en liten anläggning där man räknar och mäter fisk som vandrar i älven. Det är fantastiskt underhållande och det är oxå med glädje jag ser att vi har riktigt fina fiskar som kliver förbi räkneverket. Vill man följa höstens roligaste skärmbildsunderhållning så kan man göra det på fiskdata.se Det är för övrigt länsstyrelsen som gör detta för att inventera älven och dess invånare.


Finns lite luckor i kalendern över bokningar om någon är sugen på att göra sig en tur till vackra Frostviken. Vildmarksvägen bjuder på fantastiska sevärdheter och hösten är vackrare än vackrast med färger som gör sig bäst på just hösten.


Varmt välkomna!

Marika

2021.08.15

En intensiv vecka har kommit till sitt slut. Fiskeläger för barn och ungdomar och guidning har gjort lite variation för min del, det är extra trevligt tycker jag.


Idag är det exakt två månader kvar som Vildmarksvägen är öppen. Dagarna kommer fyllas med nya vackra färger och atmosfären fylls med en annan luft nu. Kantareller poppar upp ur marken, hjortron fylls i bärkonten. Rikedomarna finns där ute, ta er ut och njut av det. Fisket fortsätter och än har vi några veckor som vi får fiska i strömmande vatten i Frostviken.


Halvlek för augusti och turistströmmen har avtagit märkbart. I delar av landet så börjar skolorna till veckan, semestrarna börjar ta slut för många. Det innebär att vi minskar på öppettiderna i receptionen från och med i morgon. Vi har öppet 08,00-12,00 samt 16,00-20,00.


Varmt välkomna!

Marika

2021.08.12

Då har vi avverkat sommarens sista fiskeläger och det var precis lika lyckat som övernattningslägret förra veckan.
8 fina barn och ungdomar som passade på att fiska, bada, umgås med likasinnade. Otrolig lycka med vädret som eventuellt påverkade fångsten men det kändes som alla var nöjda ändå. Jag vill tacka er alla som varit med, samt tack till Mervärde Frostviken.

För övrigt så har jag hört att Jormsjön visar sig vara ett riktigt bra vatten om man gillar fiske och fisk. Det vill säga god utdelning till de som har fiskeutrustningen i vattnet.

Likaså är kantarellsäsongen igång och jag har boende. Det finns lite luckor  framöver och chansen till träff ökar om man väljer veckodagar istället för helger.

Varmt välkomna!

Marika

2021.08.07

Att man kan ha så fantastiskt massa tur! Tur att just dessa tre härliga killar ville komma på fiskeläger. Tur att vi hade superflax med vädret. Tur att vi hade bra fiske.
Tusen tack Joe för att du är så fantastiskt snäll och låter mig arrangerar fiskeläger vid din tjärn och tack till Thomas som ville och kunde ge oss hjälpande händer. Tack till min familj som hjälpte till med förberedelserna inför lägret.

Några fina ord igår natt efter fisket när vi satt vid lägerelden värmer i hjärtat och kommer göra så väldigt länge. När en av killarna tackar mig för att jag gör det här. Så att de har möjlighet att fara på fiske som är det bästa som finns.
Dessa ord bär jag med mig och gör att jag gärna gör om det igen och igen!

Avslutar med ett gäng bilder, som turligt nog blev rätt bra oxå!

Somnar gott ikväll!

I vanlig ordning så önskar jag er varmt välkomna!

Marika

2021.08.03

Då var det augusti och jag laddar nu för det kommande fiskelägret i veckan. Jag är så glad att vi i fjol fick till så fina dagar och räknar iskallt med samma i år. Vad kan liksom gå fel? Vi alla gillar att fiska, ingen är ditvingad, vädret rår vi inte för så det kan bara bli bra. Kläder efter väder sägs vara en bra slogan att anpassa sig och sina intressen efter. Håller med! Det glada humöret packas ner i ryggsäcken och sovsäcken vädras så den är luftig och härlig. Fiskeprylarna kollas igenom och gummistövlarna har torkats.

Jormsjön har stigit rejält och det känns som det påverkade fisket i positiv riktning, härligt! Cafeét på Loftet håller vi öppet några veckor till och duktiga Malou ser till att det finns fika som är ljuvligt gott! Själv var jag en tur upp på Stekenjokk igår och det är så underbart vackert varje gång. Dit kan jag åka varje dag faktiskt! Fick se vackra renar i flera omgångar!

Kom och må gott i Jorm!
Varmt välkomna!
Marika

2021.07.26

Jag har tur jag! Att få jobba med det jag gillar bäst, det är sann lycka tycker jag!
Fler guidade turer har det blivit under veckan och det är jag väldigt glad över. Likaså att få dela med mig av tips och råd är något jag gör med glädje. Jag hoppas att det ger utdelning när ni står vid vattnet.

Skrev nånting om höstlikt i förra inlägget. Det är som bortblåst igen och högsommarvärmen är maximal.

Men så småningom kommer ändå hösten och färgerna exploderar i naturen. Kom och upplev dom du med, fiskecampen är ett perfekt utgångsläge för dagsvandringar. Vildmarksvägen är öppen ända till 15 oktober!

Varmt välkomna!
Marika

2021.07.20

Känns nästan lite höstlikt med detta kalla regn och vindarna som piskar ska vi inte ens prata om.
Tur man kan förgylla dagarna med det bästa sommarnöjet som finns.

Dessa tre härliga herrar och jag var ut på en underbar flugfiskedag, trots vädret.
Vi landade en hel del fiskar men ingen av dom kvalade in för att få bli nån måltid. De växer sig nu större i älven och då ska de få möta motstånd, det vill jag lova.

Nu kan man somna gott och hålla tummarna för lite varmare väder igen.
Det räcker inte att säga det för att temperaturen ska stiga, men gör det ändå.

Varmt välkomna!
Marika

2021.07.17

Nu har den blöta sommaren gjort entré och regnet skvalar utanför mitt fönster. Så välbehövligt det är detta regn, men tänk ändå om det regnade på natten och var lite soligt om dagarna.
Nu är ju vädret något man inte kan styra över så det är bara att anpassa sig med kläder och gilla läget.

Jag har försökt att maxa mina lediga stunder med lite fiske. Dels med mina barn men oxå med gäster som önskat guidning. Det är så jag kan ladda mina batterier trots att det är begränsat med tid. Vattentemperaturen har varit lite för varm för just fisket, så regnandet och lite svalare luft gör susen. Så ja, jag bjuder på en bild från gårdagen.

Till er som läser detta vill jag bara önska er varmt välkomna!
Marika

2021.07.11

Från helt torr brunn till fint flöde igen, tack vare god hjälp av bäste Kim! Tack så jättemycket! Dagen efter så öppnar sig himlen och försöker göra sitt yttersta för att återställa vattendepåerna. Jag känner tacksamhet.
Att det blir så här beror på flera faktorer, som t ex värmen, mycket gäster och dåligt med nederbörd. Men som sagt nu är det löst.

Gäster kommer och gäster går, med leenden på läpparna och sinnet lite lättare när de far. Det gör gott att vistas i vår vackra bygd med allt vad den har att erbjuda.

Nätterna är fortfarande ljusa och vackra, ni passar väl på att ta tillfället i akt och vistas ute?!

Önskar alla en härlig vecka!
Varmt välkomna!
Marika

2021.07.06

Juni, juli och högsommaren svepte in och lamslog hjärnkontoret i några dagar.
Idag kom lite vindar och svalare temperatur, bara 22° i skuggan. Nu till kvällen kom det utlovade regnet, ett stilla regn än så länge. Det är välbehövligt för det är väldigt torrt i marken. Sjöar o vattendrag är som torrlagda strilar och stränderna är skrämmande långgrunda.
Kan ju tyckas vara skönt med sol och värme och visst håller jag med om det. Men, vi måste få vatten ovanifrån för annars kan det få följder i naturen av icke önskat slag.

Fisket verkar vara bra men själv har jag inte hunnit ut många gånger. Men glädjen är stor även för mig när gäster kommer hem efter en fisketur och rapporterar o fina fångster.

Vill ni uppleva fina fisketurer?
Varmt välkomna
Marika

2021.06.26

Midsommarhelg och det är ljuvligt ute! Lugnt och stilla, lagom temperatur, hemvändare, glada gäster och fiskelycka!
Nu märker vi att turistsäsongen med semestrar dragit igång, det är vi så glada för! Trafiken flyter på relativt fint, men påminner om att köra lugnt och fint, hålla hastigheten genom byarna, så inga olyckor händer.


Måndag till fredag har vi sommarcafé mellan 11,00-14,00 på Loftet.

Önskar alla en fortsatt härlig midsommarhelg!
Det är inte snö som ligger på backen utan en buske som blommat 🙂
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.20

Varierat väder kan man säga att det har varit i området senaste veckan. Allt från +2 till över 20 grader. Rejäla regnskurar blandat med vindstilla soliga dagar. Några dagar fram blir det lite växlande men lagom till midsommar ser det ut som vi kan få lite mer sol igen, det känns fint.
Fisket har kommit i gång riktigt bra och Jormsjön har lämnat ifrån sig både vackra öringar som rödingar, största öring som jag fått ta del av vägde 2,8kg.
Från och med torsdag den 24 juni har vi receptionen öppen alla dagar 08,00-20,00
Sommarcafé kommer finnas från midsommarafton på loftet och är öppet 11,00-14,00
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.13

En intensiv vecka är över och jag har landat hemma i Paradiset igen. Nästan varje dag har jag försökt att njuta av en härlig skogspromenad, då känt mig nästan som hemma. Varje dag har jag passerat sjö eller strömmande vatten och fiskesuget finns där hela tiden.
Hemma här har turistströmmen kommit i gång bra och det gläder mig att även husbil och husvagnsfolket vill stanna och bo på vår fina camping i Jormvattnet.
Dessutom har det nu blivit lite svalare och regn har behagat komma och det är så bra för vi behöver verkligen mera vatten i skog och mark, men framförallt behöver sjön stiga till mer normala förhållanden.
Fortsätt njut av den svenska sommaren och så klart så vill jag önska er alla…
Varmt välkomna!

Marika

2021.06.04

Denna fantastiska skapelse har Rikard gjort. En ära att få placera den vid infarten till campingen! Ett äkta hantverk gjord med motorsåg. Den har funnits här några dagar nu men först idag fick jag blommor på plats för att kunna visa er andra! Tusen tack Rikard Andersson på Instagram finns han som @bjennrikard

Varmt välkomna till oss!

Marika

2021.06.01

1 Juni och sommaren är här! Vi har haft en fantastisk tid med sol, klarblå himmel, men oxå nån dag med kalla nordanvindar. Nog känns det att det fortfarande finns lite snö till fjälls. Men nu blickar vi framåt och den sommar som vi har framför oss.
Storstugan är äntligen färdig, så när som på en spegel som fattas inne på toaletten. Det känns skönt att äntligen kunna hyra ut den igen efter ett långt avbräck.
Nu längtar vi efter att sjön stiger ytterligare så ska nog båtarna få blöta kölen snart. Båtmotorerna är redo för att användas. Det viktigaste av allt, fisket är i gång på riktigt. Allt från maskmete, kastspö till flugfiske har hittills levererat härliga fångster.
På söndag öppnar Vildmarksvägen officiellt med att bommen låses upp och vi får möjlighet att köra över Stekenjokk längst vägen. Håll koll på vad som gäller angående fågelrestriktionerna på Jämtlandssidan, samt stoppförbudet på andra sidan länsgränsen.
Varmt välkomna!

Marika

21.05.25

Dagarna rusar fram och snart har hela maj passerat. Vi stökar på med storstädning, renovering, inoljning och så äter vi glass och njuter av solen som värmer så gott!

Båtrampen ligger nu där nygjuten och härdar antar jag. Samma plats som tidigare så alla känner nog igen sig fastän avlastningen av båtar kommer gå smidigare än tidigare.

Klappade första myggan på ryggen nu i kväll, kändes fint att dunka lite lagom hårt. Fisket är på g för både maskfisket, med kastspö och flugfiskare har landat vackra öringar. Sitter just nu vid stranden hemma och ser vakande fisk, det är så ljuvligt!

Jag säger det igen, varmt välkomna!
Marika

2021.05.17

Vet ni att snart är all isen borta från sjön! Det kunde man inte tro för en vecka sedan… eller jo kanske.
Jag kan iallafall ana en sommar som vill tåga in i vår vackra del av världen, det grönskar friskt nu.

Idag hissar vi flaggan för våra norska vänner, gratulerar med dagen och hoppas att gränsen öppnas snart.

Vid Blåsjöfallet fiskas det för fullt och Jormsjön levererar vackra fiskar. Jag blir extra glad när den unga generationen fiskare som Doris, visar vart skåpet ska stå! Stort grattis 🐟🎣👌

Varmt välkomna!
Marika

2021.05.13

Vårvindarna är ljumma och regnskurar fyller naturen med dofter som jag drömt om sedan förra året. Det hände något med naturen i början av veckan, när värmen kom. Den vaknade till liv, fågelkvitter hörs lite tydligare nu, bäckarna porlar lite vackrare och dagarna blir lite längre. Vi går mot en fantastisk årstid och jag längtar som en tok till sommaren nu.
Vi pysslar på med storstädning, lagar grejer som gått sönder, beställer varor, ser över utrustning som ska komma till bruk i sommar igen.
Sneglar lite försiktigt på isen och ser att den mörknar för blotta ögat, öppet vatten gör sig större och jo, vattennivån steg 7cm från igår. Det går mot bättre tider helt enkelt!

Planerat din sommar? Planera din sommar!
Varmt välkomna!

Marika

2021.05.07

Jormsjön mörknar, Libotten har börjat tina upp, sandbankarna visar sig. Vilken skillnad mot i fjol denna tid. Törs inte sia om hur länge det är fiskbart på sjön. Men till fjälls går det fint att ta sig och fiske på Siliesjaure kanske lockar?
Det är kul att intresset för fiskelägren finns även i år. Även att övernattningslägret är så populärt, redan 5 som hört av sig och vill vara med om det anordnas.
Dagarna rullar på och även bokningarna inför sommaren gör detsamma, jag är så glad och tacksam.
Fixar och står på med god hjälp av goda vänner som har sin husvagn hos mig. Det blir så bra med lite möjlighet till luftigare känsla i Lillstugan, vad tycker ni andra? På bilden är det halvfärdigt och redan så bra!


Önskar du komma och bo här hos oss? Maila in din förfrågan och håll tummarna att det är ledigt när du vill komma!
Varmt välkomna!

Marika

2021.05.04

Fiskeläger för barn och unga! Nu är dagarna bestämda för dagläger i sommar. Tre olika dagar finns att välja på, 5, 10 och 12 augusti. Övernattningsläger vet jag inte om jag kommer kunna genomföra än, så avvaktar med datum om det. Men finns förfrågningar så uppmanar jag att man skickar ett mail om det så jag vet om intresse finns att ordna det. Maila in anmälan på info@jormvattnetsfiskecamp.se Berätta vem det är som anmäler sig, ålder och datum.

Vidare kan jag utse vinnarna av vinterns tävling. I öringklassen så är vinnaren Kenth Edholm med en vacker bit på 935gr och 50cm. Gert Hellberg knep rödingklassen med en präktig bit på 1200gr på 58cm. Öringen landades vid sundet och rödingen på Libotten i Jormsjön. Vinsterna kommer med posten! Stort grattis till er!


Har ni förberett för ert drömfiske?
Varmt välkomna!

Marika

2021.04.30

Valborgsmässoafton, sista dagen i april. Kallblåst, solglimtar och lite snö i luften, härligt 😉 I morgon är det 1 maj och våren kan komma tycker jag, med värme, fågelsång och en känsla om en sommar så småningom. Maj blir en månad för återhämtning och ladda lite batterier. Men oxå för intensiva städdagar inför sommarens gäster.

Den 6 juni öppnar Vildmarksvägen och det är ju en attraktion bara själva öppningsdagen.

Det blir ingen brasa vid fiskecampen i år utan vi får njuta av minnen. Med önskan om en lugn och härlig Valborg till er alla så hälsar vi Maj välkommen i morgon.

Planera din sommar och varmt välkomna!

Marika

2021.04.27

Jag har varit borta länge både pga covid-19 och nu senast har jag varit på utbildning. Känner mig stolt och glad att jag faktiskt klarade denna tuffa resa som pågått sedan i höstas. Med fyra olika utbildningar under vintern. Den sista i sju dagar i fantastiskt vackra Vuoggatjålme. Jag kan nu lägga till titeln lavintekniker, det är rätt mäktigt om jag får säga det själv.
Men som sagt, nu är jag tillbaka och jag kan berätta att våren har gjort stora framsteg medans jag varit borta. Så mycket snö som försvunnit nere på byn och så klart påverkas även isarna av solens strålar och värme. Det går dock att fiska på många håll och även den som är sugen på att kasta med spö har öppna vatten nu.
Maj kliver in på lördag och det ser just nu lugnt ut på bokningsfronten. Några bokningar finns, men det märks att det är en ny tid som väntar. I helgen är det dock nästan fullt, så jag välkomnar vinterns kanske sista gäster. Bokningarna inför sommaren ser lovande ut och vill man ha stuga kan det vara lurt att se över om det finns ledigt när man önskar komma.
Varmt välkomna!

Marika

2021.04.11

Så var påsklovet över för detta år. Vädret har växlat väldigt mycket under första halvan av april och begreppet aprilväder har gjort sig förtjänt av namnet.Fisket har varit si och så men nu växlar det upp och jag både hör och ser att fångsterna är större och fler. Isarna är fortsatt riktigt bra så isfiske kan man njuta av en bra stund till. Skulle suget efter riktigt fjällfiske bli för stort så påminner jag om att förlängare är nödvändigt om ska kunna släppa ner blänket så fisken har en ärlig chans att hugga.

Är ni sugen på femte årstiden magiska fiske så är ni välkomna att boka boende.

Varmt välkomna!

Marika

2021.04.04

Det här är ju rent bedrövligt vilket väder påsken bjuder på. Ja långfredagen var solig och vacker, men sen har det varit fuktigt alldeles vansinnigt. Trist!

Men det tillsammans med att jag fortfarande är sjuk och inte orkar ut så mycket, så har det gett mig tid till att längta lite extra efter sommaren och flugfiske! På förmiddagen idag så sorterade jag några av mina askar med flugor. Lagom pyssel och välbehövligt att få lite ordning i askarna.

Har du sorterat upp dina flugor eller vilka beten du nu använder? Har du redan varit ut på öppet vatten och drillat fisk på spö? Berätta gärna, jag vill väldigt gärna drömma mig bort med hjälp av dina ord.

När planerar du att komma hit då? Fundera gärna på det och återkom med en bokning!

Varmt välkomna!
Marika

2021.03.30

April väntar på att få ta över och påsken likaså. Aprilvädret har redan börjat och det växlar rejält mellan regn, snöstorm och solsken. Men vi hoppas att alla har möjlighet att njuta av sin lediga tid så gott det går.

Vi kommer ha lite begränsade öppettider men ändå ge er lite service med de resurser vi har.

Receptionen är öppen:
Skärtorsdag 16-18
Långfredag 8-11
Påskafton 9-11
Påskdagen stängt
Annandag påsk 8-11
Tisdag-lördag 8-11
Söndag stängt

Önskar alla en Glad Påsk!
Varmt välkomna!
Marika

2021.03.27

När gästerna vet att unna sig lite extra av de lokalproducerade produkterna från byn. Maria som driver @gronvag.se har en otrolig känsla för vad som passar bra tillsammans och vilka örter som är bäst att användas för allra bästa slutprodukt. Vi har ett fint urval i receptionen.

Jag tycker dessutom det är kul när gästerna delar sin upplevelse med oss andra!

Välkomna in!
Marika

Reposted from @malinselin5700 Passade på att förse mig med från @gronvag.se som säljs i receptionen på campingen, så after-skotern blev extra lyxig 😊 @jormvattnets_fiskecamp

2021.03.25

Tur jag har frisk personal! Lindsey är på plats och tar hand om markservicen när jag själv är i karantän pga covid-19.

Dagar som denna när solen skiner och det droppar från taken, då är det vårvinter riktigt.

Jag hoppas att ni passar på att vara ute och isfiskar, vänder ansiktet mot solen och bara njuter! Tar tillvara på dagarna till fjälls med skidor och skoter tillsammans med era nära och kära.

Vill ni komma och njuta? Boka boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.03.20

En dag som denna när det är plusgrader ute så längtar jag mer än någonsin efter dagar som på bilden! Glida ut med båten en tidig morgon när dimman lättar. Fåglar som bryter tystnaden med vacker sång. Fisken som vakar på lagom kastavstånd.
Plockar fram en karta och tittar djupkanter, strömnackar och hotspots för både mig och fisken. Det är lätt att drömma sig bort med vackra bilder som påminner om hur underbart livet är.
Har du ett drömfiskevatten som du längtar till? Här finns det rakt utanför dörren, det är en ynnest att få bo så här vackert. Ta med dig tältet, husvagnen eller husbilen, eller skynda att boka en stuga.
Varmt välkommen!

Marika

2021.03.13

En vecka går fort och inte görs det undantag för att det varit sportlov. Imorgon är det redan söndag, veckans grand final och sen poff måndag igen.

Jag vill tacka alla som kom förbi under grilldagarna, det var väldigt trevligt att ni kom. Kan hända att det hinner grillas flera dagar innan vi avslutar den vita säsongen.

Imorgon åker jag på utbildning igen och är laddad för lavinräddning som står på schemat. Lindsey håller ställningarna och är er behjälplig medans jag är borta.

Alla som så önskar, ni är varmt välkomna!
Marika

2021.03.09

Sportlov och ledighet för många. Det är glädjande att så många kommer och njuter av allt det fantastiska vi har här i Frostviken.
Nydragna skidspår både i elljusspåret och Blåsjöfjället. Vi har alpinanläggningen som har öppet hela veckan, det är bara att valla skidorna och slipa stålen.
Fiske är givet på sportlovet och fiskekorten finns att köpa hos oss och även på ifiske.se
Fredag och lördag tänker vi stå ute och sälja hamburgare mellan kl:11.00-14.00 det kan ju vara skönt att slippa fixa lunchen en dag.
Varmt välkomna!

Marika

2021.03.03

Det har redan hunnit bli mars! Jag blev lite lamslagen av det intensiva regnandet som kom förra veckan. Tappade lite fotfäste och grät en skvätt. Nu försöker jag glömma det och tänker att det var då och nu är nu.

Drömmer mig bort till varmare temperaturer, rocken som kläcker, spontanfiske vid campingen, båtar som bryter vattenytan. Barn som skrattar och badar, kvällsmusik och doften av grillat.

Jag tror jag ska kolla på en fiskefilm och göra längtan ännu intensivare. Drömmer du oxå om sommar?

Varmt välkomna!

Marika

2021.02.23

Att planera sin fiskesemester är alltid trevligt. Man kollar igenom utrustningen noggrant. Behövs det kompletteras med lite nya prylar eller är man fullt nöjd med det man har sen tidigare? Lusläsning av kartan kanske behövs, studera strömmar, djupkanter, var är det till och frånflöde till sjön? Behövde man boka båt i förväg? Stuga eller eget boende i form av tält, husvagn eller husbil.

Även om det känns avlägset långt bort så visslar tiden raskt och snart är vi där, vid den efterlängtade fiskesemestern.

Har du förberett dig så som du önskar?

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.18

Fiskefolk och skoteråkare, alla stugor är bokade och husvagnarna lyser så mysigt upp när mörkret faller. Det märks att vi fått snö och att de som är här gillar vintern.


En hel del skottning återstår för många och mera snö är på antågan om man ska tro på metrologerna. Det är som vanligt alltså. Lagom till sportlovsveckorna så har vi fått snö och sen fylls det bara på mer och mer.
Apropå sportlov så kommer vi under några dagar att grilla lite hamburgare här utanför, mer information om det kommer senare.


Planerar ni mera fiskeäventyr längre fram i sommar och höst så tveka inte att höra av er om boende eller tips på fina fiskevatten.
Varmt välkomna!

Marika

2021.02.13

Från att ha varit bister isande kyla så länge så vände det över en natt.
Torsdag morgon vaknade jag till -31° och igår morse hade jag 50 cm med nysnö utanför dörren. Kontrasternas värld! Det fortsatte storma och snöa mera under dagen. Inte nog med det, i morse vaknade vi med ytterligare 35-40cm.

Så igår och idag har det skottat i massor på fiskecampen. De vintercampare som kom upp nu i helgen är nog rätt glada att de kom upp medans snön är relativt lätt. Så även om det var tungt och svettigt att skotta så är det ännu tyngre om någon dag.

Ute i terrängen har det varit lika sjuka dagar, det har bilder vittnat om från skoteråkarna. Jag gissar att en bastu i kväll gör susen på möra kroppar.

Vill ni komma och uppleva härliga snörika dagar, ja då är det bästa att boka boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.07

Idag var en helt underbar dag med solsken, runt en -12° mitt på dagen och i princip vindstilla. Det är fint det!
Fick på riktigt vårvinterkänsla, om än lite tidigt. Då spinner huvudet iväg o jag börjar genast drömma mig bort till dagar med flugspö i handen. Har du börjat planera för sommarens fiskesemester än?

För er som inte vill ha sommar än så hoppas jag att ni oxå hinner njuta av dagar som denna. Med massa fina dagar vid ditt favoritvatten eller på skotern till fjälls. Jag hoppas oxå att ni vill komma och bo hos mig!

Dagens bild visar hur fint det var idag. Det är hemma på min gård, bredvid Jormsjön och för mig är detta den vackraste platsen på jorden!

Varmt välkomna!
Marika

2021.02.04

Februari började kyligt precis som januari. I mitt förra inlägg skrev jag om vackra dagar, nu får vi en bonus till det, norrsken! Fiskecampen och dess omgivning är ett perfekt ställe för just att beskåda norrsken. Du har de vackra fjällen som en siluett i bakgrunden och det är precis perfekt belyst av lite lampor från hus och vägbelysning. Det blir lätt att njuta av, även om man väljer att stanna inomhus, bara man släcker ner runt sig. Annars kan man rigga kameran, ett renskinn och gå ut på isen, promenadavstånd från stugan. Magiskt!


Framförhållning och planering är saker som går hand i hand. Vet man redan nu vad man tänkt göra längre fram, så passa på om att boka boende i stuga eller för all del en husvagnsplats för ert äventyr redan nu.
Ut och njut av vintern, fiske och skoterparadiset finns här, rakt utanför dörren!


Varmt välkomna!

Marika

2021.02.02

Månad 2 året 2021. Ja 2021 började ju onekligen med att visa en icke så attraktiv sida. Ja alltså, när kylan är så ihållande och rejält grinig, då smittar den liksom av sig. Inte så mycket på mig kanske men på avlopp och vattenledningar, strömförbrukning, minskad nederbörd och ja… listan kan ju växa om man vill. Jag väljer att stanna där.

Men en sak kan detta år iallafall göra med bravur i positiv anda och det är att leverera vackra sprakande dagar!

Håll till godo och kom och njut!

Från torsdag denna vecka så ändrar vi öppettider till 16-18 på vardagar och lördagar 9-11, fortsatt stängt på söndagar!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.29

Äntligen har det öppnats upp för friåkning ovan byn, C1 o C2. Extra glad att mina husvagnsgäster ”kommer hem” och njuter av det vi har att erbjuda. Folk i vagnarna som både fiskar, och fisk får dom och skoteråkare.
De trotsar de bistra temperaturerna och lever livet!

Kom ni andra oxå, boka en stuga vet ja!
Varmt välkomna!
Marika

2021.01.26

Nu har det öppnats upp fler friåkningsområden, som dessutom är nära från fiskecampen. Transportsträcka efter fin led och inom några kilometrar så har vi C1 och C2 för de som gillar friåkning på skoter. Glädjande för alla skoteråkare!
Snart är det oxå februari och jag kör en repris på fjolårets fisketävling. Störst öring och störst röding, fångad i vatten som hör till Jormvattnets fvo. Ta med och väg samt fotografera den på plats på campingen, krav för deltagande. Tävlingen pågår från 1 februari och 30 april.
Fisket är för övrigt grymt bra på Jormsjön nu, det vittnar bilder och rapporter om från fiskefolket!
Boka boende, kom och njut!

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.23

En intensiv vecka för mig! Först var jag till Saxnäs på utbildning. Ja sen fick jag panikåka med bilen på verkstad, garantiåtgärd tack och lov. Hemma hade jag frusna vattenledningar så känslan har varit rätt kass faktiskt hela veckan. Dessutom har jag förbaskat ont i en arm. Men se vad jag blev taggad i för härlig film, det väger ju upp allt liksom!
Ronja och hennes spann njuter av snön som kommit hos henne ☃️

Reposted from @teamronjapersson Tror ingen han missat att vi i norr har fått snö, även vi och vi njuter.

Tyvärr kan inte filmen visas här.

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.17

Vi går in i en ny vecka redan i morgon och jag är på utbildning igen. Det är så himla kul att lära sig mer om viktiga ting här i livet! Nu är jag i Saxnäs och ska på lavinutbildning. Ska bli så himla kul!

Hemma så fiskas det för fullt och mina husvagnsgäster visar var skåpet ska stå!

Jag har lovat att berätta för er att kommande Årsmöte och styrelsemöte för Frostvikenkorten är framflyttat. Datum kommer senare. Håll utkik om ni är intresserade av att närvara när det är dags.

Lindsey håller ställningarna hemma på campen så ni får hjälp även om jag är bortrest. Så boka gärna ditt boende!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.13

Det blåste en rejäl storm över Jorm, men det var lite nederbörd som kom. Så himla trist tycker jag.Jag längtar efter snö och blir glad i hela kroppen när det snöar ute. Nu är det kallt igen och det är väl kanske trevligt för då blir isen ännu bättre.

Ibland så hinner hjärnan tänka långt fram och jag börjar längta efter en ny flugfiskesäsong oxå. Tänk att stå där vid strömmen och drilla en grann öring. Och tittar man i kalendern så är det ju inte alltför långt bort det heller. Så dagens bild får helt enkelt bli en härlig sommarbild när livet leker.

Bokningen för sommaren får man inte glömma bort att göra för redan nu är det mycket som är tingat bland stugorna.

Varmt välkomna!

Marika

2021.01.08

Jag berättade i mitt förra inlägg att jag var på utbildning. Sjukvårdsutbildning i terräng. Det var riktigt kalla dagar i Sälen, -20° till-25° och vi kämpade på tappert. Funderar du på nåt liknande, då kan jag varmt rekommendera Crister på Aktivut som var vår utbildare.

Mitt mål är att bli bra eller bättre på nya saker. När denna vinter är över så är visionen att jag ska vara färdigutbildad lavintekniker. Detta var en del för att fortsätta vidare till nästa utbildning som är om drygt en vecka. Jippie, jag är superpepp!

Hemma i Jorm har kylan hållt ett stadigt grepp om situationen och isen på sjön växer sig starkare för var dag!
Så boka ditt boende och kom på lite fiskeäventyr!

Varmt välkomna!
Marika

2021.01.04

En fin bild från vackra Frostviken med @teamronjapersson och hennes hundar. Den får symbolisera strävan och längtan efter ljusa härliga dagar tillsammans med de finaste vänner man har.

Jag själv är i Sälen på sjukvårdsutbildning och hemma är det Lindsey som håller i taktpinnen på campingen.

Jag önskar er en fin måndag, trettondag och även resten av veckan.

Skitfiske och goa turer på skidor och med skoter.

Boka gärna boende medans det finns!

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.31

Året som passerat har varit ett år att minnas. Skräckfilmsläskigt oroligt stundvis för att i nästa andetag vara askungeljuvligt alldeles alldeles underbart!

Jag vill tacka alla som hjälpte mig under det gångna året, utan er hade jag inte klarat det. Alla ni som gett mig lyckönskningar och peppat mig med fina ord. Även er som inte sagt eller gjort nåt har motiverat mig att kämpa ännu mera.
Tack till alla hitresande gäster som gett mitt liv mera erfarenhet. Tack alla ni som tror på mig. Alla fina stammisar som gett mig chansen att få er att trivas.

Jag önskar många fler år som berikar både mitt och era liv. Med blicken framåt och siktet inställd på framtiden vill jag önska er alla Gott Nytt År 💖

Som alltid, varmt välkomna!
Marika

2020.12.23

23 december redan!


Jormsjön gjorde ett tappert försök till att lägga sig men vi får se om allt snöandet förstörde det eller inte. Ett är säkert, isar kan vara riktigt lömska så var försiktiga när ni ger er ut på isarna, var ni än är i landet. Ni har väl isdubbar?!


Vi fick under gårdagskvällen och natten drygt 1 dm med snö så det är så juligt vackert ute. Ta till vara på de ljusa timmarna och var ute. Det tänker vi och tar lite julledigt och håller stängt 24-27/12. Finns såklart att få tag på om det krisar.


Med en önskan om en fantastiskt God Jul till er alla. Önskar er umgänge med familj och vänner, både de ni har nära och de som ni får träffa digitalt, i år får vi fira på ett lite annorlunda sätt, men det går! Alla som sitter i bilar på väg till julfirandet, kör försiktigt! Ni vet ju att fint folk kommer alltid sent!

Varmt välkomna!

Marika

2020.12.18

Ljuset!
Det är rent magiskt och även om det bara är för en kort stund så gör den en sådan skillnad, iallafall för mig!


Inte ens en vecka kvar till jul och jag tipsar om att hos mig finns julklappar! Vem vill inte ha fiskeutrustning i julklapp?? Här är det påfyllt till bredden och upp till taket med fiskeprylar. Sen finns såklart en massa annat som kanske kan passa som julklapp. Välkommen in och titta! I morgon lördag har jag öppet 09,00-12,00


Till veckan har vi öppet enligt följande.21/12-23/12 8,00-12,00 julafton, juldagen, annandagen och söndag den 27/12 håller vi stängt.
Självklart hjälper vi till och försöker lösa eventuella önskemål om det uppstår även om vi egentligen håller stängt.
Kom ihåg att boka din stuga för din ledighet!

Varmt välkomna!

Marika

2020.12.12

Idag är ingen vanlig dag utan det är Erikas födelsedag. Jag vill önska henne en riktigt mysig födelsedag med hipp hipp hurra och grattis, blir glad att ni oxå vill skicka en grattishälsning till henne.

Hoppas ni får en fin lördag och passa på att gå ut i naturen om ni har möjlighet.

Vi har öppet 9.00-13.00 idag och kanske kan man hitta en liten julklapp till någon man tycker om.

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.10

Har du köpt alla dina klappar till nära och kära? Om inte så finns det lite smått och gott i vår lilla butik. Prydnadssaker, smycken, fiskeutrustning, tunnbröd, rökt fisk, underställ, stövlar, ja listan kan göras rätt lång faktiskt.

På lördag så har vi öppet 9.00-13.00 så det finns gott om tid att shoppa om man önskar. Den fina nyckelringen som det står Jorm på har jag redan fått flera beställningar på, så kul. Med lite flax så hinner leveransen av dom komma i morgon.

Snart är det jul hör ni!
Varmt välkomna!
Marika

2020.12.07

En vecka går så fort och nu är denna redan slut. Jag hoppas ni tagit er tid till återhämtning så ni har energi till ännu en vecka.

En stund i naturen gör underverk med oss och det behöver inte vara något extra ordinärt. En lugn stund, en eld, mysigt sällskap och vi är på banan igen!

Kom ihåg att se över vinterns semester och boka ditt boende innan någon annan ”snappar” tillfället. Önskar er alla en fin vecka!

Varmt välkomna!
Marika

2020.12.01

1 december har bjudit på en strimma sol och en del snöfall. Vid campingen har isen börjat lägga vid bäckutloppet. Borta i sundet var det vitt och Libotten har fått en hinna av något som kan liknas vid is, ja så småningom iallafall. Det börjar likna vinter nu!!

Jag vill tacka alla som besökte fiskecampen på skyltsöndagen! Så himla mysigt det var trots att dimman gled in och skapade en råhet av sällan skådat slag. Tack till barn och föräldrar på Jormskolan och Lars-Bertil med sin Marianne som bidrog till en fin söndag.

Nu är tid inne för mig att köra dubbla skift, tar på mig en till arbetsrock och är även naturvärd om dagarna. Goa tider ☃️ Ja snart är det full vinter och för att inte bli utan boende tipsar jag om att boka innan det är fullt på just den helgen som ni planerat att komma till oss.

Varmt välkomna!
Marika

2020.11.26

Till helgen är det dags för skyltsöndag och då har jag öppet mellan 13.00-17.00

Fiskehörnan är påfylld med nya prylar, butiken har även fyllt på frysen med tunnbröd, kanske julklappar, det finns lite smått och gott här.

Jormskolans barn kommer sälja glögg, lotter och lite annat. Lars-Bertil kommer sälja av sina delikatesser, elden kommer spraka. Jag ser framför mig en riktigt mysig eftermiddag!

Varmt välkomna!
Marika

2020.11.20

Kylan, den kom till slut och jag är så glad för det. Hoppas nu att den håller i sig och låter sjöar kallna ner och isar att lägga. Vi fick oxå lite snö och genast blev det ljusare och mycket vackrare i ett annars så vackert område.
Men oj så fort tiden flyger fram! Jag inser att det är snart jul och innan dess ska man hunnit med en massa så klart.


Jag har söndagsöppet första advent, alltså Skyltsöndagen, mellan 13-17. Tillfället är toppen och lokala produkter kommer finnas till försäljning. Även elden vid grillplatsen kommer att spraka och det ges tillfälle att mysa där.
För er som inte kan komma önskar jag en välkomnande famn en annan gång! Boka ditt boende för vinterns äventyr om du inte redan gjort det!
Varmt välkomna!

Marika

2020.11.11

Jag är ödmjuk och väldigt glad över det faktum att jag får berätta i fler forum om min livs drömresa hit till fiskecampen ❣ är ni nyfikna så följ länken till reportaget. Jämtland Härjedalen turism och Adventure Sweden är initiativtagare och jag tackar dom för det.

Är ni sedan sugen på ett besök här hos mig så är ni varmt välkomna!
Marika

Eldsjälen på Jormvattnets fiskecamp | Adventure Sweden
https://adventuresweden.com/eldsjalen-pa-jormvattnets-fiskecamp-adventure-sweden/?lang=sv

2020.11.10

Idag fyller hon år, tjejen som jobbar hos mig! Så duktig och ambitiös, trevlig med alla och har en härlig framåtanda!
Stort grattis Lindsey 🌺

Today it’s your birthday Lindsey! I would like everyone to say HAPPY BIRTHDAY and GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN 🌺🎉🎊 Me myself would also like to thank you for been a lovely friend and a good employed. I wish you the best of days! ❣

20.11.05

En minnesfull dag är till ända! Dagen började med storm över Jorm och avslutades med en mycket trevlig afton på Hotell Nordica i Strömsund.

Ni vet, Vildmarksvägen var en av tre nominerade till årets turismföretagare. Infopoints längst Vildmarksvägen var samlade för en summering av sommaren, samt umgänge med fantastiskt vällagad och god mat. Dessutom så följde vi livesändningen av prisutdelningen och höll tummarna för alla oss, Ida och Johannes samt Anna som oxå var nominerade i andra kategorier.

Kvällen blev mycket trevlig och pratstunden efteråt mycket givande.

Ett stort grattis till alla nominerade samt vinnare av årets Guldgala.

Nu somnar man gott i en skön säng.
I morgon rullar vi hemåt och ni andra är Varmt välkomna till Jorm när helst ni önskar!
Marika

2020.10.31

Ja, då har vi i afton haft årets #kickoff för vintercamparna på fiskecampen!
Jag är så otroligt glad för alla som kunde komma och förgyllde kvällen med sin närvaro. Bonus att vi fick så härligt väder.

Nu längtar jag efter kyla så isarna blir starka och säkra. Så vi kan krypa ut på första isen, knacka hål i isen och ligga där på liggunderlaget. Se de vita fenorna glida in i blickfånget, pulsen som ökar och se maggoten försvinna in i munnen på den vackraste rödingen! Mothugg!! Lyckan!!

Ikväll har jag pratat med de yngre grabbarna om fisket, de har det i sig, känslan, jag blir så glad! Dessutom har de landat flera fina fiskar under dagarna de spenderat här på campen under lovveckan. Tänk att även senhösten kan leverera fina fiskar!

Vill du uppleva fint höstfiske? Boka ditt boende hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.29

Tiden står sannerligen inte stilla och november väntar på att få kliva in!

Mörkret omfamnar längre tid på dygnet för varje dag och fler ljus tänds upp runt i vår by. Jag har investerat I lite nya fina detaljer och jag hoppas gästerna kommer uppskatta dom. Smidigt och bra med timerljus så man inte behöver tänka på brandrisken. Även om jag älskar levande ljus så är dessa otroligt bra!

Vill ni komma och uppleva mysfaktorn själva?

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.23

Vi har ett vitt vackert täcke som ligger i hela Frostviken, kallgrader och med förhoppning om att det får förbli kallt nu så isarna kan lägga och bli starka denna vinter.
Nu börjar höstlovet för skolbarnen och jag hoppas de får en toppenledighet. För vintercamparna har jag planerat en Kickoff och jag hoppas på återkoppling om hur många som har tänkt att komma. Det var väldigt trevligt i fjol och bilden visar hur härligt det är med mörka kvällar, eld och umgänge.
Nu har jag tänkt ha ledigt i några dagar och Lindsey håller ställningarna på campingen under tiden. Planerar ni ledighet och söker boende, maila oss gärna och kolla tillgänglighet. info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

2020.10.20

Vitt och vackert på backen, kyliga vindar och mössan är på huvudet! Det lilla som ligger på backen gör stor skillnad och det känns genast så ljust och fint.
Nu på torsdag och fredag så kommer det vara Elitstövarprov i Jormskogarna. Dessa kommer att vara på Sörsia (från Småvattsbränna fram till Vikvägen), Jormlien samt Vålldal´n. Det kommer alltså vara hundar, jägare och domare där ute. Därmed är det tacksamt om alla andra som vill jaga är på andra ställen än just där dessa är.


Nu har en sorts stillhet infunnit sig i bygden och vi har valt att minska på öppettiderna på campingreceptionen. Nya tider är måndag-fredag 08,00-10,00, lördagar 09,00-11,00 och på söndagar håller vi stängt tills vidare. Har ni bokningsförfrågningar går det bra att maila på info@jormvattnetsfiskecamp.se så får ni svar inom 48 timmar. Ringa kan ni så klart oxå göra!


Varmt välkomna!

Marika

2020.10.15

Så där ja, nu var bommen stängd och vi har inte längre möjlighet att ta bilvägen över Stekenjokk. Jag kommer längta till nästa år men som lite krydda i tillvaron så kan jag berätta för er som missat det, Vildmarksvägen har blivit nominerad som en av tre kandidater i årets Guldgalan som Årets Turismföretag. Alla företag runt Vildmarksvägen kan sträcka på sig och känna stolthet över det jobb ni gör tycker jag. Grattis till er alla!

Gårdspyssel… delar av alla löv är bortkrattade så det ska bli lite trivsammare runt eldstaden inför vintern. Sista båtarna är upptagna från sjön och jag väntar nu på riktig kyla och önskar en vinter med kalasfina isar. Tänk er att krypa ut på första isen och se rödingens vackra vita fenor glimma som guld och den blixtsnabba rörelsen när maggoten sugs in i munnen. Är du beredd på motryck? Snart är vi vara där, förbered er åtminstone för det!


Varmt välkomna

Marika

2020.10.12

Oktober rullar på och åter igen är det älgjakt i skogarna. Ska ni ut och plocka trattkantareller eller nåt annat smaskigt så kolla först var jaktlaget huserar för dagen.

Nu har vi plockat bort de sista blomlådorna och börjar kratta bort löv. Fått god hjälp och lunchkorven av Gudrun och Ingemar.

På torsdag stänger bommarna och Vildmarksvägen kan inte köras förrän till sommaren igen. En vinter väntar och fiske- och skotersäsongen står för dörren. Har du bokat boende än?

Varmt välkomna
Marika

2020.10.08

ÖPPET BREV ANGÅENDE BLÅSJÖÄLVENS KRAFTVERK.

Vi kräver att världens största lekplats för röding återställs

Det sägs att tiden läker de flesta sår. Det kanske stämmer, såvida de
inte gör sig brutalt påminda varje dag året runt.

Vi är många i Frostviken som tycker att det är dags att läka såren efter
den mänskligt orsakade naturkatastrof som utspelade sig här på
1950-talet, och som fortfarande präglar bygden i allra högsta grad. Vi
pratar om kraftverket i Blåsjöälven, som vi anser har spelat ut sin roll
för länge sedan.

Innan kraftverket var detta världens största kända lekplats för röding.
Omkring 100 000 rödingar vandrade årligen upp från Jormvattnet för att
reproducera sig, men efter kraftverksbygget (1957) blev det bara
spillror kvar. I stället blev det betong och en tunnel från Stora
Blåsjön som fraktade vattnet mellan sjöarna, med enorma konsekvenser för
miljön. Inte ens den minsta rännil sparades för att fisken skulle kunna
passera genom Blåsjöälven.

Frostviken är ett storslaget område med mängder av besökare, och många
undrar nog varför Stora Blåsjön periodvis ser så märklig ut på sommaren,
med blottade sandbankar och eroderingar. Svaret är regleringen, en
ödesdiger sådan för oss som lever med den idag.

Fisketurismen är direkt avgörande för många av oss som bor här, och inte
minst denna sommar ser vi en enorm ökning i antalet sålda fiskekort.
Folk reser långt för att fånga vild öring och röding i detta område –
men frågan är om vi kan erbjuda dem det i framtiden?

Inte minst rödingen är känslig för klimatförändringar, och på flera håll
är den redan hårt pressad eftersom den helt enkelt riskerar att dö när
vattnet överstiger 20 grader. Både Stora Blåsjön och Jormvattnet skulle
kunna erbjuda rödingen ett skydd, som vore av både nationellt och
internationellt intresse.

Här finns tillräckligt med djupa områden, och även aktiva
fiskevårdsområden som inser den vilda rödingens värde, både som
sportfisk och ekologisk beståndsdel. Det som fattas är själva
ursprungsvaggan, alltså det rinnande vatten i Blåsjöälven som krävs för
att den både ska kunna reproducera sig storskaligt igen och få ynglen
att överleva.

Visst – vattenkraften har spelat en viktig roll för samhället
utveckling, och gör det fortfarande. Men när vi pratar om Blåsjöälvens
betydelse för elförsörjningen så är det knappt en dallring på de mängder
av kraftledningar som går från denna del av Sverige på sin väg söderut.

För både Frostviken, Strömsunds kommun och naturen vore det en enorm
vinst att se till att rödingen får tillbaka sin rättmätiga lekplats.
Blåsjöälven behöver en rejäl minimitappning från Blåsjön och en
fiskvandringsväg vid sjöutloppet. Den ingår i Faxälvens vattensystem,
och omfattas av den Nationella Planen för miljöanpassning av
vattenkraften. Det finns en fond på 10 miljarder kronor, som kan
användas just till miljöåtgärder i älven, alternativt utrivning av
vattenkraft som spelat ut sin roll.

Det sprids en oro bland människor längs Norrlandsälvarna att löftena om
miljöåtgärder inom vattenkraften bara är tomma löften, trots ett
regeringsbeslut om nya miljövillkor.

Vi måste nu kollektivt höja våra röster, både ortsbor, politiker i
Strömsund, myndigheter och turister, så att kraftverksägaren Fortum
ansöker om att återskapa detta världsarv, som det är i våra ögon.
Pengar, behovet och kunskapen finns.

Vi kommer inte acceptera något annat – varken för vår egen eller
naturens skull. Vänta inte – utan fundera på hur du kan bidra till detta
redan i dag!

mvh
Jormvattnets Fiskevårdsområde,
med stöd av turismentreprenörer och boende i Frostviken.
Lilla Blåsjöns fvo
Jormvattnets fiskecamp
organisationen för Frostvikenkortet
m fl

2020.10.05

Höst!
På riktigt är det höst nu. I morse var det mörkt länge och regnet som föll på förmiddagen var lite blötare än igår…

Sommarens fiskeutrustning är inventerade och bortplockad, vinterns framplockat och jag har bläddrat i kataloger för att komplettera med mera.

Mörkret kommer tillbaka tidigare varje eftermiddag och vintern närmar sig med stormsteg.

Så då vill jag påminna om att även julen kommer och ja, tipsar om julklappar här då, dessa finns hos mig! Fina kakformar va?!

Varmt välkomna!
Marika

2020.10.01

Nu har det gått exakt ett år sedan jag skrev på pappret om arrende av denna underbara camping!
På ostadiga ben klev jag in i det okända, men med en ambition om att göra mitt allra bästa. Jag hade redan från början en härlig feeling om att jag hittat hem, den känslan bär jag med mig än idag.


Precis som för många andra i branschen så är hösten, innan vintern kommer igång, en seg period med mycket mörker. Men för många är det oxå en tid för återhämtning efter en hektisk sommar. Jag klev rakt in i ett ny jobbsituation från en annan och att tänka på återhämtning var ju inte aktuellt. I huvudet var det full aktivitet om hur jag skulle göra för att växa i min nya roll.


Vintern kom och så även gäster som fiskar, åker skidor och skoter. En härligt tid som jag njöt av till 100%. Sen kom en illa smak av Corona, vilket drabbade många hårt. Ekonomiskt bakslag. Men ur eländet kom möjligheten till ett utbildningstillfälle på sex veckor genom JHT. Klockrena sex veckor, så värdefulla med så mycket tips som jag ska försöka använda mig av så mycket det bara går! Lagom till sommarsäsongen drog igång var utbildningen klar.


Vildmarksvägen öppnade och regeringen flaggade för tillåtelse om att vi får resa i landet. Hurra! En ketchupeffekt utan dess like och turisterna kom, stannade, for vidare, ja jösse och wow för en sommar!
Nu har det åter lugnat ner sig och här sitter jag och detta var en kort summering av mitt första år. Kanske jag ska försöka mig på lite ledighet innan vintern kommer. Jag längtar efter snön, alla gästerna, fisket på första isen och skoterturerna till fjälls.
Längtar du, har du bokat ditt boende?

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.30

Har du gjort resan som du drömt om hela sommaren? Den som går över Stekenjokk, som dessutom bjuder på vackra färger och massor av renar till mångas glädje? Det är hög tid att bege sig på den resan nu för Vildmarksvägen är bara öppen till den 15 oktober. Sen får vi vänta ända till nästa år när det öppnar den 6 juni innan vi kan färdas där igen.

Vi har fortsatt öppet och stugor finns ledigt om man önskar att hyra en sådan. De flesta av vinteruppställarna har kommit men än finns några platser lediga för er som önskar komma med eget boende.

Brobygget närmar sig grand final och den ska besiktas innan den öppnar nästa vecka, det ser jag framemot. Den är riktigt fin måste jag säga.

När ni ändå är ute och åker, kom in och kika på vad som finns i vår lilla butik. Vi har öppet mån-fre 08,00-12,00 och lör-sön 09,00-12,00

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.25

Nu när hösten är här på allvar, då är det riktigt mysigt att minnas tillbaka på en fantastisk sommar!
Glädjestunderna har varit många och sommarens absoluta höjdpunkter var fiskelägrena med barnen och ungdomarna.

Anders Lundin som är reporter åt Fiskejournalen har skrivit om det och ni kan läsa om det i länken.

Tack till alla som var inblandade i arbetet för att vi skulle få så fina dagar. Tack till alla fiskevänner för oförglömliga dagar, jag längtar till nästa gång!

Varmt välkomna!
Marika

https://fiskejournalen.se/sma-fiskare-med-stora-fiskedrommar-i-jormvattnet/

2020.09.22

Idag tittar solen fram och vinden är inte lika ivrig. Några dagars rejält regnande känns skönt att ha bakom sig. Nu passar ni väl på att vara ute i naturen och fyller på era skafferier med läckerheterna som naturen ger oss alldeles gratis.

Vildmarksvägen är öppen till den 15 oktober, passa på att upplev fjällen. Det är otroligt vilken färgprakt som erbjuds och topparna kan ha lite nysnö om man har tur. Vill man inte stressa så passa på att bo en natt eller två hos oss. Vi har några stugor lediga än, eller varför inte ta sista turen med husvagn eller husbil innan ni ställer undan den för vinterförvaring?

Varmt välkomna!

Marika

2020.09.18

Höstruskväder till det maximala, det bjuds det på i Frostviksfjällen nu. Dock ser prognosen för eftermiddagen lovande ut med sol och vi håller tummarna för att det stämmer.


Från och med söndag den 20 september så stänger flertalet av tjärnarna i vårt fvo ner för fiske. Enstaka tjärnar (Partjärnarna, Hästplutten och Långplutten) har öppet till 1/10. Max 3 fiskar/dygn


Likaså är allt nätfiske förbjudet mellan den 20/9-20/10 i Jormsjön.


Med det sagt så är det en uppmuntran om att ta på vandringskängorna, ta svampkorg och fikat med för njutbara dagar i skog och fjäll.


Vildmarksvägen är fortsatt öppen till den 15 oktober, ta en tur, bo hos oss.
Varmt välkomna!

Marika

2020.09.16

Hösten är här med besked, det är så friskt och härlig luft ute nu. Färgerna i naturen är fantastiskt fina och det märks skillnad från dag till dag. På Stekenjokk har redan första nysnön kommit.


Tiden går väldigt fort och jag märker på bokningarna att många längtar till vintern. Bokningarna ramlar in och många veckor är redan fullbokade. Ingen är gladare än jag! Men ett tips till dig som sitter hemma på kammaren och funderar på om du ska boka eller inte, fundera inte för länge bara om du vill bo hos oss.


Vildmarksvägen är öppen några veckor till, så ut och njut! Bo gärna hos oss, i stuga, husvagn eller husbil!
Varmt välkomna!

Marika

2020.09.10

Veckan har varit regnig, alldeles fantastiskt så regnig den varit, den är det fortfarande för den delen. Härligt! Kantarellerna frodas för fullt och man har världens tillfälle att kontrollera tätheten på gummistövlarna och regnbyxorna.


Vildmarksvägen är öppen en månad till och nu händer det grejer uppe i fjällen. Färgspektrat växer för var dag och en vacker sådan kommer det ligga alldeles ljuvligt vitt av nysnö på topparna. Det vill ni väl inte missa?!


På måndag börjar vi med Moranskaffe, eller Gubbdagis som många säger. Uppehållet är över och nu kan vi mysa tillsammans och prata om allt från älgjakt, fiske, barnafödande, gränsöppningens vara eller icke vara, ja vi dryftar allt möjligt och trevligt har vi det. Kom vet ja!


Ladda batterierna i era kameror o mobiler, ladda era kroppsliga batterier på plats här, minns sedan när ni tittar på bilderna, vilken härlig idé!


Varmt välkomna!

Marika

2020.09.08

Idag startar älgjakten och Jorms jaktlag är inne i Liälvdalen. Bra att hålla koll på så man inte är där och springer. Går oxå bra att se anslagvid slakthuset var de är för dagen

Ja och vi har helt plötsligt känns det som, kommit in en bit i september. Trycket minskar på besök inne i receptionen. Därför ändras öppettiderna till följande nu: mån-fred 08.00-12.00 och lö-sö 08.00-12.00

Skicka gärna förfrågningar på mailen info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkomna!
Marika

2020.09.04

Vi väljer alla hur vi laddar batterierna vi har i våra kroppar. Jag gör det allra bäst genom att vara med nära och kära och då gärna i kombination med naturen.
Några dagars återhämtning med vistelse i naturen gör susen för kroppen och knoppen. Maten lagas bäst över öppen eld, även om det för dagen kanske är soppa med smörgås till.

På måndag börjar älgjakten i många delar av landet och så även i Jorm. Vill man vistas i naturen så är det extra bra att bära kläder som syns väl. Ta reda på vart jaktlaget tänker jaga och välja en annan del av skogen själv.

Bär och svampar frodas av värme och nederbörd. Det behövs för att vi ska få en rik skörd att njuta av senare under det kommande året. Nu ser prognosen ut som att vi kan räkna med det senare alternativet. Jag ser på bilder som delas att det startat upp fint med en del av bären, men andra verkar vi bli utan helt, typ blåbär. Men gissar att är man envis nog och har sina ”ställen” så kan man få nån liter ändå.

Min dag till fjälls kan se ut så här. Hur ser din dag ut?

Varmt välkomna!
Marika

2020.09.01

Dagens inlägg får handla lite om mig själv, trevlig läsning för er hoppas jag. Kommunen ger ut en almanacka och septembermånads profil är jag.

I Frostviken så skiner solen från en klarblå himmel. Två mornar i rad har frosten legat på backen och bilrutan har fått skrapats.
Det är verkligen höst nu, underbar årstid som kommer bjuda på en vacker färgpalett. Frostnätterna sätter fart på den delen av naturen.
Så klart påverkas det i skogens skafferi på bären som kanske blir frostskadade, kanske en del av kantarellskörden förstörs.

Om mindre än en vecka startar älgjakten och då gäller det att man håller koll på vart jaktlaget är för dagen och bedriver jakten.
Det gör man genom att åka till slakthuset och se på anslaget om var de är. Smidigt och säkert för alla som vill vistas i skog och mark.

Nu är det slut på fiske i strömmande vatten här, men det finns goda möjligheter till fiske i tjärnar och sjöar.
Till fjälls fina vatten som är upplåtna till 15 september. Ut och njut!

Vildmarksvägen är öppen till 15 oktober, ta er en tur, bo gärna hos oss!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.29

I strömmande vatten kan det stå de vackraste av skönheter! Gör som Frank och passa på innan den 31 augusti med att placera flugan bakom just ”den stenen” . Pb på fluga är en lycka som är obeskrivlig. En kamp som varade i drygt 30 minuter gav 3,8kg och 75cm kärlek. Stort grattis!

Kom ni andra oxå, än finns några platser lediga för era ekipage.

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.27

Tycker det är kul att min duktiga personal får så mycket uppmärksamhet! SVT ringde och frågade om de fick komma, jag var bortrest och sa att om personalen tycker det är ok så är de mer än välkomna.
Det har verkligen varit en fantastiskt sommar för oss, mycket trevligt att vi ute på glesbygden får vara vinnare en gång om sen. Vi kommer få det tufft sen ändå när de mörka höstmånaderna kommer, ni vet sen när Vildmarksvägen stänger och turisterna inte kommer. Sänder en hälsning till alla branschkollegor: Ni är grymt bra, håll huvudet högt för ni är värda all heder.
👊👍

Kom och njut av allt vi har att erbjuda, det finns massor att upptäcka!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.24

När man kollar igenom mailen och finner ett jättehärligt mail om magiskt flugfiske från Linus och Filip som hade fiskesemester här uppe.
Att mina fisketips gav så fin utdelning är ju dubbel glädje! Flugfiske ligger mig varmt om hjärtat så det värmer extra gott må ni tro när det landas så fina rödingar på flugspö.

Strömmande vatten är upplåtna fram till den 31/8 så än har ni några dagar på er. De flesta vatten till fjälls stänger den 15/9 och då är det dags att lägga utrustningen på hyllan, iallafall för mig.


Vildmarksvägen håller öppet till den 15 oktober, så planera för en höstresa i vackra färger, ni kommer inte ångra er.

Varmt välkomna!

Marika

2020.08.23

Augusti närmar sig slutet och september knackar på dörren. Vackrare än så här blir det inte en augustidag kan jag någonstans känna. Vi har fått njuta till hundra procent av högsommarvärme och ljumma vindar.


Ute i skog och mark så frodas växtligheten i form av kantareller och hjortron som mognar och är färdiga för människans vinterskafferi, vilken ynnest för oss att ha det så!
Nu är även tiden här då vi kan ändra våra öppettider något. Receptionen bemannas när vi tror att det är mest behov för det. Alla dagar med början i morgon har vi öppet 08,00-12,00 och 16,00-20,00. Vi hoppas det känns lika bra för er som för oss. Man kan alltid maila frågor, bokningsförfrågningar eller tankar till oss: info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt välkomna!

Marika

2020.08.19

Hösten närmar sig med stormsteg! Det vet vi för att på fredag börjar björnjakten, på ondag är det dags för fågeljakten. Ja, strax efter det blir det älgjakt.

Annan form av jakt kan bedrivas med hink eller korg. Med fördel så har man fika med sig och njuter fullt ut av att vistas i naturen.

Hjortronen och blåbären mognar i omgångar, frysar fylls till mångas belåtenhet. Kantarellerna har sakta börjat ploppa upp säger en del rykten, men man behöver inte stressa ut det är en sanning jag säger er.

Från måndag har vi nya öppettider enligt följande: 08.00-12.00, 16.00-20.00 alla dagar.

Det finns några luckor i bokningskalendern, passa på att ta någon dags ledighet i fjällen!

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.15

Det har varit växlande temperatur nu under ungefär en veckas tid. Högsommarvärme, svala dagar och kalla vindar. Sommaren säger sakta tack och på återseende. Hösten knackar snart på dörren och gör entré. Men vi njuter av sommaren så länge vi bara kan.

Jag har förstått att fisket har varit otroligt varierat den gångna veckan. Allt från att man kommit hem utan fisk till mycket god utdelning. Själv passade jag på att ta en kvällstur igår till Muruån strax utanför Gäddede. Landade 7 öringar, men de var så små att de ska få växa på sig lite innan de hamnar i stekpannan. Men kul är det ändå att få fiska!

Kom och upplev Jorm och Frostviken ni oxå!
Varmt välkomna!
Marika

2020.08.09

Wow säger jag!
Hemma efter kanske sommarens intensivaste helg. Fiskelägret är slut och det är jag oxå!
Fantastiskt härliga ungdomar, sju stycken killar som visade att vi visst har en kommande generation av fiskare. De kommer utklassa oss äldre en dag med flest, mest och de vackraste fiskarna som vi skådat.
Vi har haft strålande Saharasols värme till äkta ’Det blåser en storm över Jorm’ med inslag av åska. Bad, fiske, femkamp, eld, mat och härligt umgänge.
Ett stort tack till Joe Wassdahl som lät oss ha vår fiskecamp vid hans privata vatten, dessutom ställt upp som kapten på flotten. Tack till roddare Thomas som kämpat lika idogt i båten. Tack till min fantastiska familj som hjälpte till före och efter lägret.
Jag kommer somna ovaggad i kväll!

Jag kommer drömma om fantastiska fiskar och ungdomar i natt!
Drömmer du kanske om att besöka Jorm?

Varmt välkomna!
Marika

#MERVÄRDEFROSTVIKEN

2020.08.06

Under två dagar har jag riggat, stökat och förberett för fiskeläger, så pepp!! Glädjer mig otroligt för de kommande dagarna. Blir en form av final av sommarens lägerverksamheter. Jag planerade för 3 dagläger och ett övernattningsläger. Det blev ett dagläger med 9 härliga barn och avslutar med 7 ungdomar denna helg.

Fisket i fantastiska Frostviken fortsätter vara på topp, en fiskesommar som går till historien. Jag är så glad för er allas skull.
Än har vi en bit kvar av sommaren så kom och njut, finns lite luckor i boendekalendern.

Varmt välkomna!
Marika

2020.08.04

Lite varmare dagar gör augusti lite mera sommarskön, det behövs efter en kylslagen juli. Prognosen ser dessutom rätt så fin ut, det är glädjande!

Fisket är enligt säkra källor fortsatt bra, bild visar att det stämmer oxå. Idag har det landats flera fina öringar men även någon röding.

Det märks att sommaren är på lite avtagande, det är inte samma rusch som i juni och början av juli. Men fortsatt bra med rörelse. Jag har även fått en avbokning på en mellanstuga om någon är intresserad av att komma och bo hos oss. Den finns ledig från 10 augusti och två veckor framåt.

Varmt välkomna!

Marika

2020.08.01

Sökandet efter fina fiskar kan göra att man åker långt för upplevelsen. Det gjorde fyra killar som hamnade på campen till slut. Efter tips och råd landades till slut denna skönhet på 1,25kg. Stort grattis!!

Smaka nu på detta ord … augusti. Tillägger inget mer för denna gång.

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.29

Titta på dessa underbara barn!

Ni föräldrar till dessa barn ska vara stolta över era barn. De har varit fantastiska och superduktiga på dagens fiskeläger!
Nyfikenheten att lära bl a när vi tittade vad fisken hade i magen, respekten i att vänta på sin tur, kamratskapet med att lära känna nya människor.

Hjärtligt tack till mina nya fiskekompisar Hjalmar, Eira, Filippa, Teresa, Viktor, Eskil, Alvi, Eleonor och Edda. Glädjen idag gick inte att ta miste på och jag är tacksam för hjälpen av Joe och Thomas. Ni alla gjorde min dag magisk!

Till er andra säger jag i vanlig ordning…
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.28

Växlande väder måste jag ändå säga att det är! Från ena stunden väldigt hårda vindar med kraftigt regn till strålande sol och vindstilla. Förunderlig värld det här.

Lika växlande är det med vad man lyckas lura upp fisken med. Spinnare, skeddrag, fluga, wobbler, rutetsluken, långdrag, ja listan bara växer. Vad använder du för att få fisk?

I morgon är det fiskeläger för barnen och jag är så laddad för att träffa alla! Ett samarbete med Mervärde Frostviken, toppenbra!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.24

Ni vet glädjen man känner när man får en fin fisk på kroken!?
Samma känsla får jag när det plingar i telefonen och jag får en bild på en grann öring.

Thomas har denna sommar slagit sitt pb på öring, inte bara en gång utan två gånger. Vi gratulerar stort och gläds åt att han får njuta av riktigt fina Jormöringar!
Denna skönhet vägde 2,92kg

Drömfiske i Jämtland Härjedalen delux!
Kom och upplev det ni oxå!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.21

Vi är inne på andra halvan av juli! Man märker det kanske främst på att nätterna börjar bli lite mörkare.


Fisket fortsätter vara av god kvalité och nöjet det bringar är fantastiskt att få ta del av! Hampus, en gäst här på campingen fick njuta av det fullt ut. Denna skönhet landades mitt i natten, 74cm och 3,6kg, Jormsjön levererar! Stort grattis!

Det efterlängtade regnet faller i omgångar och fyller torra bäckar, älvarna blir överfulla och sjöarna fylls till bredden. Värmen ser ut att komma om någon dag igen. Precis som det ska vara.


Vill ni inte komma och njuta av Jämtländsk sommar?

Varmt välkomna!

Marika

2020.07.17

Jag ska erkänna att jag var orolig och rädd i mars. Skulle slutet komma så snabbt, ja då när Corona gjorde entré i vintras?! Men nä… Turistströmmen fortsätter med att den glider fram, in och vidare.
Jag är så glad och tacksam för det som trots väldigt taskiga odds i mars, nu visar sig så toppenbra för oss inom turismnäringen.
En liten artikel i lokalpressen vittnar om att alla anläggningar runt Vildmarksvägen säger det samma.

Dessutom fick vi en rejäl regnskur nu på kvällskvisten, så välbehövligt! Många bäckar har torkat ut sen någon vecka tillbaka, kanske de vaknar till liv igen nu.

Fisket har dock inte gjort varken paus eller någon ny rush, det är nämligen stabilt jämt och bra!

Kom och upplev norra Jämtland ni med!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.12

Varje ny dag ger oss nya möjligheter till att kunna ta till vara på dagen och göra det allra bästa utav den. Se det lilla, dörren kan stå på glänt så se chansen, just idag har du den framför dig. I morgon får du nya möjligheter som du inte får missa!

Jag var ledig i går. Tog med mina pojkar på en liten tur till andra sidan fjället. Vi besökte olika vattenfall och forsar, jag har en viss kärlek till vatten så det lockar alltid. Dessutom är kultur intressant, så både Norgefarargården i Klimpfjäll och Fatmomakke kyrkstad fick besök av oss. Så jag uppmuntrar till lite att se möjligheterna!

Jormsjön fortsätter leverera fina fiskar och det växlande vädret gör ju allt bara lite mera spännande!

Varmt välkomna!
Marika

2020.07.07

Ännu en fantastiskt härlig dag kan läggas till minnesbanken!

Alla får inte chansen eller möjligheten att jobba med det dom gillar allra mest. Jag är lyckligt lottad som får det. Att hjälpa och serva människor, att möta och glädjas med människor som gillar samma saker som jag. Jag får vara i naturen, får fiska och guida, det är helt underbart!

Idag har jag varit ute med en belgare hela dagen. Berättat om allt från olika beten, fisketeknik, utrustning till att stå ute vid vattnet och slutligen även se glädjen i den första fångsten. Det är livet!

Kom och lev livet ni med!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.06

Vi har nu åter fått uppleva en mer normal sommarvecka som passerat. Med sol, regn och även lite frost, visst är det väl fantastiskt?!

Och fisket är oförändrat bra! Är så kul att höra om lyckade dagar, kvällar och nätter i vårt underbara Jorm.

Att fisketipsen ger god utdelning gör glädjen dubbel. För vem vill inte glädjas med andra?!

Vill ni uppleva glädje?
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.02

En ljuvlig kväll i trevligt sällskap efter en bra dag på fiskecampen!
Har fått äran att även visa Lindsey grundläggande teknik i flugfiske. Vilket gjorde susen och hon har redan landat din första öring👌🎣 grattis!!

EN NY FILM FRÅN KVÄLLEN KOMMER LÄGGAS UPP PÅ YOUTUBE!

Fisket i Frostviken är fantastiskt!
Varmt välkomna!
Marika

2020.07.01

Juli, smaka på den!

Juni passerade med rekordfint väder i stort sett varje dag. Juli började med hårda vindar, regnskurar, solglimtar och jättehöga vattenflöden.

Jag har fått äran att ta med en glad flugfiske entusiast på lite guidat fiske idag. Från att igår varit hyfsat ok vattennivå till +60cm idag, så förändrades våra förutsättningar jättemycket, till det sämre. Vi blev utan fisk men glada är vi ändå, för det var bra timmar trots allt. För fiske är fiske även om man inte får landa något, iallafall för mig!

Jormsjön fortsätter med att ge vackra fångster till de som båtfiskar. Vill inte ni komma och uppleva Jorm?

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.28

Fiske är något som ligger mig varmt om hjärtat, det har det gjort sedan barnsben. Att nu få driva en fiskecamp med gäster som kommer och gillar fiske precis som jag, det är en ynnest.


I vårt fiskevårdsområde har vi fantastiska vatten och en del är lättare att nå än andra. Bland annat har vi silverfatet Jormsjön rakt utanför campingen. Tommy fick en fantastiskt vacker öring på 2430gram igår och den tog han från båt. Men det är fullt möjligt att fiska från land här, både vågbrytarn och piren är fina ställen att stå på.


Sen har vi alla underbara fjällsjöar till vårt förfogande. Nu visar det sig faktiskt att en del av dom är rätt svåra att placera ut en fluga eller spinnare i för tillfället. Det ligger nämligen is där fortfarande, bilden visar så otroligt vackert det är vid Siliesjaure nu.


Så vissa vatten kan vi njuta fullt ut av och andra får vi helt enkelt drömma en stund till om. Är du sugen på att ge dina drömmars fisk en chans?


Varmt välkommen!

Marika

2020.06.25

Fortsatt fint väder och det kan man ju tro ska påverka fisket negativt. Ingalunda!!

Jormsjön fortsätter att ge och det är vackra bitar som våra gäster får njuta av.
Rödingen väger 1,1kg och öringen väger 1,7kg, stort grattis! Just dessa är tagna med långdrag.

Tack för fina bilder Göran👌🎣

Vill ni andra oxå njuta av goda måltider, fajtande matcher och magiska vyer?

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.24

Dessa strålande dagar är makalösa, men idag fick vi faktiskt njuta av lite skuggiga moln på förmiddagen. Någon sa att imorgon ska värmen toppa ordentligt, vi får se om det stämmer.

Året 2020 måste gå till historien som husbilssommaren! Helt sjukt så många husbilar det rullar på Vildmarksvägen.

Jormsjön fortsätter visa att vi har ett fantastiskt fiske här, kom gärna in och dela med er av era fångster.

Önskar alla en fortsatt skön sommar!

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.22

Vet inte när vi senast hade sådant här väder, så länge?! Makalöst, magiskt och varmt! Gästerna badar, eller sitter i skuggan. Andra glider runt på sjön.

Midsommarhelgen var ur en fiskaren ögon oxå bra, jag har fått se oerhört vackra bilder på skönheter som landets.

Från och med nu så erbjuder vi er möjlighet att beställa bröd för att komma in och hämta det alldeles nybakat på morgonen.

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.19

Mina varmaste midsommarkramar till er alla🌺 Är ni ute och kör så ta det lugnt, bättre att komma fram senare. Fint folk kommer alltid sent 🌺 Från idag så finns vi till för att hjälpa er så gott vi kan, med öppettider mellan 08.00 och 20.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.16

Under söndagen fick campingen en hel del kärlek av hjälpande händer. Träd sågades bort, båtramper snickrades ihop, krattning och städning och lite annat trixande. Varmt och hjärtligt tack till er som kom och hjälpte till❣

Nu har vi kommit in på midsommarveckan och sommaren har officiellt kommit igång riktigt bra med skön värme. Det firar de yngre människorna med bad…

Från och med midsommafton kommer vi ändra våra öppettider. Vi kommer att vara på plats mellan 08.00 till 20.00 varje dag och ha öppet.

Inom kort kommer vi oxå att köra i gång med nybakat bröd på mornarna. Man lägger en order dagen innan och hämtar det på morgonen. Mer detaljer kommer snart.

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.12

Frostviken har haft en vecka med strålande sol varje dag. Lycka!

Jag har skrivit slutrapporterna och gjort sista dagen på min sexveckorsutbildning. Lycka!

Jormsjön bevisar varför vi nämner drömfiske och levererar ena storfisken efter den andra. Lycka!

Fantastiska människor kommer och bor på campingen. Lycka!

Fortfarande finns det massor av snö på Stekenjokk för den som önskar. Lycka!

Vill ni uppleva lycka?
Varmt välkomna!
Marika

2020.06.10

En sådan fantastisk sommardag vi haft idag! Nästan helt vindstilla stora delar av dagen, dessutom varmt och soligt!

Spontana incheckningar, bokningar via telefon och mail, så glädjande.

Glassboxen har fyllts till bredden igen, mums!

Sista pontonerna är i sjön och flertalet av båtarna likaså. Känns toppenbra med tanke på att Jormsjön levererar fina fiskar till våra hitresta gäster. Så glad för deras skull!

Nu ska det bli gott att sova en stund!

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.08

Hör ni vilken succé det blev när Vildmarksvägen öppnade! Galet vad mycket fordon. Stort Tack till alla som kom och fikade!

Intresset vaknade så klart efter nyheten om restriktionerna om 2 timmars resväg, så då kommer frågorna om hur vi har det här i Norrland. Mycket snö? Massor av mygg? Islossning och vårflod?
Check på snö och vatten, men myggen har inte vaknat hos oss iallafall. Med lite tur så blir det mindre än vanligt. Tänker att småfåglarna må ju uppleva en ofrivillig diet nu när det knappt vaknat några flygfän än. Så när det blir mygg, då öppnas buffébordet för fåglarna, mindre för oss människor. Ja det hoppas jag på!

Min sista vecka i studier, jag längtar tills det är klart! Blir lite strrssad av att inte kunna jobba som vanligt. Bokningarna rullar in och jag har en härlig känsla inför den annalkande sommaren. Isen är borta, fisken är på hugget, har ni bokat?

Varmt välkomna!
Marika

Bonusinlägg

2020.06.05

En vecka går fort när man har roligt! Mycket har vi hunnit gjort och det är en trivsam sommarfeeling över det hela, även vädret bjuder till med värme.

Lyckades få ner de två första båtarna i sjön så det känns ju toppenbra!

FHM öppnade upp för resande i Svea rike, så otroligt trevligt tycker jag och många med mig.

I morgon är det Sveriges nationaldag och då öppnar Vildmarksvägen! Det märks, för oj en sån trafik det blev i Frostviken.

Dagen till ära så har vi öppet sommarens första café och det ser vi framemot!
Öppet 11.00-15.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.06.02

Sommaren gör verkligen allt för att visa oss att nu kommer hon, den värmen är så ljuvlig! Isen är så gott som borta nu, bara lite grann kvar på Libotten, den var seg i år, vem kunde tro det i februari?Studietiden går mot sitt slut och jag har bara drygt 1,5 vecka kvar. Galet fort tiden går!

Vi har fyllt på campingbutiken med lite nyheter! Vi är stolta över att ha lokalproducerad mat i form av torkat älg- och renkött, salami med den finaste kvalitén på köttet från djur som levt ett underbart liv i Jorm. Och lufttorkad älgkorv, allt detta goda från Fågelbergets gårdschark!

Dessutom så har vi fina blockljus, boken, dvd’n och självaste Dunderklumpen till försäljning nu!Blommor har planterats för att ge lite färg runt campingområdet. Mera sommarfeeling.

En stor fin altan är byggd vid relaxen och snart ska den kompletteras med skydd. Pirens gamla sittplatser har rivits bort för det är dags för en ny säker plats. Läckra fina fiskar plockas upp till sportfiskarnas stora glädje och imorgon lägger vi i pontonerna, snart ska båtarna i oxå.

Så började veckan med en rivstart, vill ni komma och njuta av allt detta oxå?

Varmt välkomna!Marika

2020.05.31

Sista dagen i maj och morsdag, så jag hoppas att alla mammor fått en tanke, sms, en teckning, kanske en blomma eller ja, vad som helst, uppmärksammats av sina barn på något vis! Grattis från mig🌺Glassboxen är påfylld för den glassglada! Det ger sommarfeeling på riktigt!

I morgon blir det utbildning igen och på eftermiddagen blir det en tur för att hämta upp varor till campingbutiken. Det ger mer sommarfeeling! Till helgen öppnar Vildmarksvägen och än finns platser för husvagnar och husbilar att komma och stå hos oss.

Varmt välkomna!

Marika

2020.05.27

Blink blink 27 maj… exakt 10 dagar kvar till årets öppning av Vildmarksvägen. Är ni laddade?Nya färgglada vackra flaggor pryder nu infarten till campingen och Jämtlandsflaggan svajar för vinden nere på piren. Tänkte det passade bra lagom till sommaren, nästan så man får lite sommarvibbar.

När jag påbörjade utbildningen tänkte jag att 6 veckor är lång tid, nu är det drygt två kvar. Hur gick det till? Vi har dundrat igenom otroligt mycket och huvet är lite mosigt stundvis. Men vi jobbar med bilder och film just nu och jag tänkte visa ett litet klipp som kanske lockar till ett besök här hos oss. Jag fick skapa ett Youtube-konto för att kunna visa er filmen, så varsågoda 🙂

Varmt välkomna!

Marika

Sommarminnen

2020.05.22

Dagarna rusar fram, det är känslan jag har. Bara två veckor kvar till öppningen av Vildmarksvägen! Samtidigt så har vi nu äntligen börjat känna av värme i luften. Vi har varit upp på tvåsiffrigt på kvicksilverpinnen, lycka!

Stora fina fiskar landas både uppe till fjälls på isfiske men även på öppet vatten. Kontrasternas värld!

Vi planerar för fullt inför sommaren och vi har bestämt oss för att ha café, öppningsdag och tider meddelas senare.

Varmt välkomna!
Marika

2020.05.17

I dag vill jag gratulerar våra norska gäster på er dag, 17 maj. Jag hoppas ni alla haft en fantastisk dag. Här har vi haft allt från snöstorm till strålande sol på kvällen. Från kyligt på förmiddagen till vårkänsla och varmt, jag har en positiv känsla av att nu är förändringens tid här och vi går mot en sommar.

Ny vecka väntar, en långhelg står på tur, vårstäd och skolarbete står på schemat. Jag önskar er alla en härlig vecka! Är ni sugna på en avkopplande ledighet så kanske vår egna nationaldag kan vara en lämplig dag? Ni har väl inte missat att jag drar av 100kr om ni bokar den helgen!?

Varmt välkomna!

Marika

2020.05.15

Nu vill jag passa på och påminna om att det öppnas en helt fantastisk vägsträcka alldeles i närheten av denna lilla camping. Kan inte undgått någon, att i år har man chans att uppleva rekordstora mängder av snö! Det är såklart Vildmarksvägen jag pratar om och den 6 juni är det dags att öppna bommarna upp till Stekenjokk.

Vill man vara riktigt väl förberedd så är en god idé att vara nära redan på fredagen den 5:e. Passar ju alldeles utmärkt att ställa sig på vår camping med sin husvagn eller husbil alternativt hyra en stuga.

Boka ditt boende hos oss denna helg och jag drar av 100:- på priset. Vill även slå ett slag för hemsidan, den fylls på eftersom med information som kan vara till glädje för er. Besök den! www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt välkommen!

Marika

2020.05.14

Vecka 20 och det händer saker på campingen.
Just nu håller vi på att byta dörrar på mellanstugorna, det blir jättefint och känns härligt för de gamla dörrarna var inte vackra alls.Parallellt med dörrbyten har vi fått ett fönster bytt som blev trasigt i vintras, känns skönt att man inte behöver oroa sig för ev skärskador. Det härliga är att vi har lokala entreprenörer i bygden som fixar sånt här!


Vinterns fisketävling avslutades den sista april och vinnaren i klassen störst röding blev Gudrun Holmberg med en skönhet på 6,18 hg. Hans-Olof Engström gick segrande i klassen öring och hans skönhet vägde 7,86 hg. Stort grattis till er och varmt välkomna in och hämta era priser.


Man kan tycka att den 14 maj skulle kunna vara en skir härlig grönskas tid, men icke! Snön faller utanför mitt fönster och det är rejält kallt. Men jag längtar efter värme och jag önskar att solen skiner. Men man får lov att passa på att njuta av det vita guldet och det kan man göra än.


Varmt välkomna!

Marika

2020.05.08

Detta är en vecka som ändå måste gå till historien! Hade ni frågat mig för ett år sedan om jag skulle kunna tänka mig att sätta mig i ”skolbänken” igen, då hade jag skrattat högt!
Nu har det redan gått en vecka och så kul det är!!

Mina husvagnsgäster som varit här hela vintern har sakta börjat minska till antal. Säsongen närmar sig sitt slut även om Kung Bore bjuder upp till motstånd, rejält.

Denna härliga utsikt kommer snart att ha öppet vatten under fönstret. Sommarsorl av fågelkvitter, vågor som skvalpar och människor som njuter av underbara grillkvällar tillsammans. Det längtar jag till nu, längtar du efter att få uppleva det oxå?

Varmt välkomna!
Marika

2020.05.06

Jag har som jag berättade tidigare påbörjat en utbildning nu i måndags och jag måste bara få flika in att det är otroligt kul och jag får sån inspiration! Ser framemot dessa 6 veckor och jag har en fin känsla av att jag får många bra verktyg att använda i framtiden, just för att utveckla företagandet med campingen.
Igår blev veden körd ut till vindskydden och det var i grevens tid, är ju snart ingen snö kvar …. hahhaha galet vilken värld det är! Är det någon som känner igen sig och kan säga vilket vindskydd som detta vedlass hamnat vid?
Blir ni inte sugen att komma hit och njuta av en sprakande eld och se rödingen och öringen vaka ute på sjön? Världens läge, jag har stugor och campingplatser för husvagnar och husbilar! Jippiiie! Sen kan man ta dagsturer eller nån natt ute i det fria och njuta av moder jords gudomlighet!


Varmt välkomna!

Marika

2020.05.03

Maj anses vara en riktig vårmånad, iallafall av mig. Det blir svårare att ta in den känslan när det är så mycket snö som i år. Men jag laddar om tankarna till en kommande sommar och så lägger jag mera fokus på det.

De kommande veckorna blir väldigt spännande för mig och många andra inom turismbranschen. Vi sätter oss i en form av skolbänk, med webbföreläsningar, självstudier och redovisningar. Utbildning i 6 veckor, något som inte skulle hända om inte en pandemi slagit rot och blommade ut som den nu gör. Det blir spännande veckor! När utbildningen är klar så är det juni och sommar. Wow!

I och med det så påminner jag er alla om sommarens fiskeläger för barn och ungdomar!
Anmäl era juniorer, de har möjlighet till dagläger eller övernattningsläger i juni, juli och augusti. Ni andra i familjen kan utforska området som har fantastiska sevärdheter!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.30

För ett år sedan så sjöng vi välkommen sköna maj och önskade trevlig Valborg. Jag önskar alla en trevlig Valborg idag oxå även om det blir utan brasa. En annorlunda sista april då världsläget är mer än märkligt.

Min första vinter som arrendator och jag är trots omständigheterna väldigt glad och nöjd över denna vinter. Många härliga människor har korsat min väg denna vinter och jag ser glatt framemot den kommande sommaren med nya bekantskaper.

Men först njuter vi av det sista av vårvintern innan vår och försommar blixtrar förbi. Jag ser fortfarande fina möjligheter till att kunna njuta av snö, skoter, fiske och skidåkning i vårt underbar Jorm.

Bo här! Smidigt och nära till allt!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.28

Ett fantastiskt vackert område som jag hoppas att fler hittar till! På er väg dit eller när ni redan varit där, då är ni välkomna till mig och den lilla fina campingen som ligger så ljuvligt vid Jormsjöns strand!
Stekenjokkvägen öppar den 6 juni!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.25

Dagarna blir längre, ljuset ger oss energi och vårfåglarnas ankomst säger att vi går mot sommar. Men än känns det trots det, som att vi får njuta av vår femte årstid en stund till.
Vi har haft och fortfarande har vi otroligt mycket snö hos oss. Nätterna är fortsatt lite svala men dagarna är varma. Så passa på och njut.

Jag har sett att dagsländor börjar synas och en och annan fjäril har vaknat till liv. Suget efter öppet vatten och flugfisket blir bara större ich större. Ja, jag var faktiskt och tränade lite kastteknik här i veckan där vi har öppet vatten.

Jag längtar rejält, längtar du? Har du planerat sommarens fiskeresor än? Ta med familjen och locka med fiskeläger till de yngre, då får du möjlighet till en dags fiske tillsammans med mannen eller kvinnan. Under tiden så fiskar de yngre på sitt håll. Anmäl vetja!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.22

Snart, mycket snart är det dags för det fantastiskt vackra Stekenjokk att få besök av hjulburna gäster igen.Många påbörjar sina resor långt bortom Jämtlands länsgräns. Att få uppleva denna rikedom som vi har rakt utanför dörren, det är jag otroligt tacksam över. Glad att många ser skönheten i naturen och vill uppleva den hos oss. Även om Stekenjokk är ett fågelskyddsområde till en början, så vill många se och uppleva vidderna, det storslagna, från sitt fordon. Man får nämligen inte gå av vägbanan (med vissa undantag) på Jämtlandssidan förrän efter 10 juli. Vill man veta mera om området som heter Skåarnja och dess fågelskydd får man söka på länsstyrelsens hemsida.

De säger att resan är målet och då säger jag som den naturligaste saken i världen, mellanmålet måste ju då bli Jormvattnets fiskecamp! Mellanlanda hos oss och njut av det vackra vi har att erbjuda här i Jormbygden. Boka din plats för husbilen eller husvagnen redan nu, skicka iväg ett mail så återkommer jag med svar. info@jormvattnetsfiskecamp.se

Väl mött i sommar och varmt välkomna!

Marika

2020.04.21

I dessa tider känns det som reklam är en viktig nyckelfaktor för att lyckas i framtiden, eller åtminstone hålla sig kvar ovanför vattenytan. För hur det än är, jag har dragit ner på erbjudanden denna vår som annars skulle kunna vara inkomstbringande för mitt företag. Så alla bäckar som kan generera i inkomst, de försöker man följa med i. Så när en tidning gör reklam om Vildmarksvägen då måste man passa på och dela det tycker jag. För ni vet väl att Jormvattnets fiskecamp ligger vid Vildmarksvägen? Så det blir ju ett givet stopp här hos mig en natt eller två på er resa genom det fantastiska landskapet. Här är man välkommen med tält, husbil eller husvagn, eller så bokar man en stuga.

Passa på och upptäck norra Jämtland, en pärla i Svea rike som inte lämnar någon oberörd med sin storslagna natur. Här finns allt från underjordiska älvar, grottor av olika slag, högfjäll, underbara dalar, fiskevatten som är en fiskares innersta fantasi. En blomsterprakt som inte kan mätas, ett djurliv en fotograf bara kan drömma om.Allt detta och mer därtill finns ett stenkast bort när ni kör längst Vildmarksvägen. Titta in hos oss företagare i området, boka ett boende som passar just dig, få tips som passar barnfamiljer, pensionärer eller den aktivaste av atleter.

Det du drömmer om finns hos oss, kom och upplev det du oxå!

Varmt välkomna!

Marika

Varsågoda, in och läs! https://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/europa/sverige/64-roliga-sommarutflykter-i-sverige-for-stora-och-sma/?fbclid=IwAR1CQeWid_fx7Vl7bwJIR34IxQ0DerFOEEcgZMt-aBFqDxq4koJgI6djzoA

2020.04.17

.Lite underbar läsning bjuds det på av Fiskejournalen och Allt om flugfiske!
Enjoy!

Www.fiskejournalen.se www.alltomflugfiske.se

Må gott och varmt välkomna till oss!

Marika

2020.04.14

Första vardagen efter påsken, den påsken kommer vi aldrig glömma.Min första påsk på campingen och inget blev som jag tänkt. Nåja, nu är siktet inställt på andra sidan Corona. För jag hoppas att det inte är för långt bort som vi börjar få en någorlunda normal vardag igen. När vi kan blicka tillbaka och säga, det där rodde vi i hamn rätt bra trots allt.

Så mitt sikte är inställt på sommaren och då vill jag påminna om sommaräventyr för barn och ungdomar! Flera tillfällen att vara med på fiskeläger i fantastiska Frostviken. Anmäl era juniorer redan nu för att säkra platsen! Maila in anmälan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

15/6, 29/7, 3/8, 7-9/8

Är man sugen på att komma andra tillfällen är man såklart hjärtligt välkommen! Tilläggas bör att Jormsjön levererar fisk i stora lass nu!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.09

Idag är det skärtorsdag och påsken kan väl anses som invigd. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig med två veckor av diverse aktiviteter, som pimpeltävling, påsklunch, café och pubafton. Det blev ingenting av det där, Corona ni vet…


Men snart är denna oroande tiden förbi och det kommer en ny tid med värme och positiva tankar om en ljus framtid.
Denna påsk är begränsad till öppettider i receptionen som alla andra dagar, 8-10 fram till påskafton och påskdagen 9-11. Annandagen är det öppet 8-10 igen och veckan rullar på som vanligt.
Tack till er alla för förståelse i hur det kan vara, men vi får ta dagen som den kommer och helt enkelt njuta till max av det underbara aprilvädret!


Säljer förövrigt hoodies med fiskecampens logga nu om det är någon som vill köpa en. Och lite annat smått och gott som handskar, mössor, filtar, nykläckta maggots…


Önskar er alla en GLAD PÅSK!

Varmt välkomna!

Marika

2020.04.05

Uppladdning inför sommarens fiske är i full gång, iallafall i mitt huvud! Sitter och kollar på satellitbilder över vattendrag. Ja det är faktiskt så jag gör för att se var det finns grund och skär, djupa höljor och strömmar.

Rätt fascinerande om man upptäcker en ny fiskeplats bara genom det enkla, hemma i soffan.

Så har du länge varit nyfiken på ett speciellt vatten, men kanske tänkt att jag orkar aldrig gå hela den sträckan, eller där är det bara så grunt att det är ingen idé att ens försöka. Tänk om!
Det kan gömma sig en guldgruva av drömfiskar just i det vattnet!

Googla, dröm, planera, boka ditt boende! Sommarens drömfiske är snart här!

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.02

Påsken är räddad, iallafall för oss som älskar tunnbröd! Nybakat idag av Barbro.

Jag har öppet 16.00-20.00 idag, imorgon som vanligt 08.00-10.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.04.01

Mina tankar och funderingar gör att huvudet värker. Jag är så kluven i hur man ska agera kring den verksamhet som en annan bedriver i denna svåra stund vi alla befinner oss i. Jag erkänner att ena sekunden vill jag stänga och nästa sekund vill jag ha öppet som vanligt.
Jag har tänkt och grubblat och till sist så blev mitt ställningstagande som följer.

Jag välkomnar alla som önskar komma hit. Jag tänker som så att man är i sin egna stuga, blandar inte ihop sig med andra, utan sköter sig själv. Ja, man är välkommen och det under förutsättning att gästen själv är ansvarsfull och ärlig. Man agerar med att genast åka hem om man blir minsta krasslig, man tar inga onödiga risker när man är ute i naturen. Några olyckor har vi nämligen inte råd med. All sjukvård måste oavkortat ges till de som verkligen behöver det, inte pga någon olycka som man orsakat av vårdslöshet.

Bastun håller vi stängd tillsvidare! Vänligen men bestämt så använder man duschen i sin egna stuga. De stugor som ej har egen dusch använder de som finns i gemensamma utrymmen.
Privata stugägare får klara sig utan att besöka vår anläggning i påsk och tillsvidare, vänligen respektera det. Även om jag tidigare lovat er duschning så väljer jag nu att säga -välkomna när Coronakrisen är över.

Självklart blir det heller ingen caféverksamhet, ingen pubafton och ingen påsklunch. Vi siktar på ett annat år i stället.

Det är en tuff tid och jag försöker leva på att bedriva verksamheten, framåt och långsiktigt. Jag vill verkligen inte bli en av de som går i konkurs pga Corona. Så med största ödmjukhet och respekt till er som väljer ett annat tillvägagångssätt, hoppas jag att mitt agerande inte genererar i onda blickar eller elaka tungor utan att jag har förståelse för hur jag gör.

Må vi alla överleva och gå starka ur det här!
Varmt välkomna!
Marika

2020.03.30

Ny vecka startade med strålande sol och rejält kallt, typ -17 i morse. Men vårsolen är magisk och värmer gott. Spenderade förmiddagen inne städandes stugor och duschar.
Sen gjorde det susen att få komma ut och då passade jag på och åkte upp till fjälls och njöt av eftermiddagen ute. Sällskap av en fin vän och ett gäng ripor. Det är bra härligt ute nu!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.26

Vårsolen värmer gott nu, takdropp och fågelkvitter. En sådan underbar årstid vi har framför oss.
Många som är ute och provar fiskelyckan nu och det ger utdelning hör jag minsann. Härligt!
Nästa helg finns det några stugor ledigt om det är någon som vill göra sig en tur till Paradiset.
Varmt välkomna!

Marika

2020.03.23

Lite sorgligt är det allt med den här Corona som ställer till det. Årets pimpeltävling på påskafton kommer inte att äga rum. En fin tradition som får lov att ta ett uppehåll i år. Men när läget ser annorlunda ut så kommer vi köra en tävling, var så säkra på det!
Jag påminner återigen om att i sommar blir det 4 tillfällen för de unga fiskeentusiasterna att få vara med på läger. Maila in anmälan, info@jormvattnetsfiskecamp.se 15/6, 29/7 och 3/8 är det dagläger, från 8 år. Den 7-9/8 blir det övernattningsläger för de som är 12-17 år. Anmälan fram till sista maj.
Nu närmast så är det läge att bege sig ut på isarna och njuta av vårfisket. Huggperioden ser ut att stå redo för alla som är villiga att ge den en chans.


Varmt välkomna!

Marika

2020.03.22

Helgen är snart över och vädrets som det bjudits på har varit ömsom snö och ömsom sol. En härlig tid har vi framför oss med solen som värmer gott när den är framme. Jag ser en syn framför mig med lyckliga människor med ansiktet mot solen och ett leende på läpparna.

Det är snart påsk och en 4 bäddstuga finns ledig om någon är sugen på en visit hos oss. Maila ditt intresse på Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Självklart tänker vi oss för lite extra nu när vi har en tuff tid framför oss med influnsan som härjar. Vi umgås med de närmaste och är vi sjuka så stannar vi hemma. Allt enligt de rekommendationer som ges till allmänheten.

Men skulle det vilja sig så illa att man blir sjuk, så hoppas jag att man bokar om och inte av. Jag menar att både ni och jag skulle bli glad av att ni kommer hit. Alla mår bra av lite härlig fjälluft i lungorna.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.17

Några sena avbokningar möjliggör för någon annan att få komma till oss denna helg, blir det du?

Kanske är det denna helg som vinterns rekordfiskar ska luras upp? Maggot och fiskekort finns att köpa såklart, även utrustning om man så önskar.

Kom ihåg att komma in och väga din fina fisk och deltag i vinterns tävling! Håll dig uppdaterad på fiskebarometern om hur du ligger till!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.16

Vårsolen värmde gott idag, underbart skönt! Gläds åt möjligheten att kunna vistas ute i mitt jobb. Ja inte hela tiden kanske men delar av dagen, det är faktiskt inte alla som kan det. Värmen väckte sommarfeeling och ja ni vet, sommarhobbydax.

Det slog mig idag att för mitt bästa sommarnöje, flugfiske, så är det snart dags för laxpremiär. Som en käftsmäll slog det mig att jag kanske inte får åka till min favoritälv då. Gränsen är stängd till Norge! Hemska tanke…

Men jag låter mig inte sänkas av den tanken, först vårvinter här hemma, kom och njut av den hos oss!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.13

När ett virus lamslår stora delar av världen, då får man tänka framåt, med ett långsiktigt planerande. Då tänker jag inte på att ge råd om vad man ska ha hemma i matväg, medicin och liknande, nä det klarar ni så bra själva. Jag tänker på att planera in i almanackan ett äventyr till sommaren.

Riktar mina tankar och idéer till den yngre generationens fiskare. Längtar ni inte efter lite spänning och äventyr? Det behöver inte vara så vidlyftigt och stort som att åka på en världsomsegling på de stora haven. Nej mera som vid en liten tjärn en ljummen sommarkväll vid lägereldens sprakande, tillsammans med nyvunna vänner, berättande om dagens fiske.

Tre möjligheter med dagläger presenteras här: må 15/6, ons 29/7 och må 3/8. Kostnad: 100:-/person Ålder från 8 år
Ett övernattningsläger 7-9/8 då bor vi i tält. Kostnad: 500:-/person Ålder lämpligt 12-17 år
Anmälningarna är öppna från idag till sista maj och de görs via mail på info@jormvattnetsfiskecamp.se. Begränsat antal platser. Mer information kommer såklart senare men datumen är klara!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.11

Förbannade Corona! Som jag längtat, som jag sett framemot att åka på Sportfiskemässan, nu får jag inte det. Inte jag heller, för vi är många som sett detta som vårens happening, skit rent ut sagt! Undrar om det blir inställt och man får vänta till nästa år eller om det senareläggs…

Luften gick som lite ur mig. Får drömma om en härlig aprildag med vacker solnedgång och en brasa i stället. Ja det går inte av för hackor heller!

Är ni friska, goa och glada är ni varmt välkomna till mig!
Marika

2020.03.10

Corona… inte ska det få sätta käppar i hjulet inte. Drygt en vecka kvar till Sportfiskemässan i Älvsjö. Ser framemot att få åka och träffa glada fiskeentusiaster där.
Drömma mig bort en stund till varmare temperaturer och ett flugspö i handen.

Sommarens bokningar strömmar in och jag känner en härlig känsla i min kropp. En känsla av att äntligen kommit rätt i livet. Tillfredsställelse i det jag gör. En rätt skön feeling faktiskt.

Vill du komma till mig, skicka iväg ett mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se och håll tummarna för att det finns nåt ledigt när det passar dig.

Men först lite vinterfiske och nu är det på g med fiskelycka igen! Maggot och fiskekort finns hos mig.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.08

Sportlovsveckan är över för i år. Tusen hjärtligt tack till alla er som kom och bodde på campingen, i stugor och husvagnar!

Så glad att så många hittade till caféet på Loftet, känslan min säger att vi kan ha det öppet flera gånger.

Fisket som varit lite segt verkar nu börja vakna till liv igen, går vi in i en ny huggperiod tro?

En ny vecka knackar på dörren och vi välkomnar den med öppna armar!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.05

Strålande sol och glada människor, det är vad jag har runt i kring mig. Jag är så tacksam över det!

Idag var det ännu fler som kom på cafét, tack, så glad jag blir!

Dagarna svischar förbi i ett högt tempo och snart drar jag, Bengt och Lars-Bertil iväg på Sportfiskemässan i Älvsjö. Det ska bli riktigt skoj. Kommer säkert få riktig sommarfeeling när man får klämma och känna på nyheterna som kommer finnas där. Glädjer mig åt det!

Vill du glädjas åt nåt kanske ett besök i Paradiset är nåt att satsa på! Värt att kolla om det finns nån ledig stuga som matchar ditt schema.

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.04

Vilken succé med café! Superkul att så många kom och fikade hos oss idag. Tack!
Vi fortsätter veckan ut! Kl:11.00-14.00

Fisket är varierat, småfisk men även stora rackare som sliter sönder utrustningen. Maggot finns hos oss!

Dessutom har frysen fyllts med mera tunnbröd!

Varmt välkomna!
Marika

2020.03.02

Swish så var det måndag igen, dessutom en ny månad. Mars, smaka på den, lite vårfeeling får jag iallafall.

Efter ett gäng kalla dagar så blev det lite mildare och med det kom även snö. Inga mängder men snö är snö, kom ihåg det!

Sportlovet är här och det syns i husvagnarna, så himla kul när det är liv på campingen även om det är måndag. Annars är det mera helgbetonat även om helgen börjar på onsdagen.

Vi välkomnar er lite extra onsdag till söndag för då är café Loftet öppet 11.00-14.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.27

Tusen järn i elden. Lite så känns det som. Förmiddagen på Skoterinfo, sen köra lite ärenden. Upp och handla i bästa Icaaffären som är uppe i Blåsjön.
Förbereda middag, baka kaka, prata i radio, årsmöte med Jormvattnets fvo, pappersjobb och avsluta dagen med en dusch och ett sent inlägg.

En intensiv dag är slut och en stjärnklar natt är nu här. Nu kommer jag nog sova gott!

Imorgon så börjar vi om!
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.25

Frisk, klar, kall luft med -17 grader i morse. Dagen har varit magisk med strålande sol och jag vet att fiskefolket inte gått hem tomhänta. Maggot finnes i butiken och utrustningen likaså.

Fick en sen avbokning så jag har en mellanstuga ledig för 4 personer om någon är sugen på en visit i Paradiset. Eget kök, toalett och dusch, 800:-/natten, ledig från idag till 5 mars. Först till kvarn!

Sportlovsveckor så lördag och söndag denna vecka så har vi Café Loftet öppet 11.00-14.00

Frestar med en bild av axplock på allt härligt som man kan njuta av i Frostviken, alla årstidernas Paradis!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.24

Mera snö och vindar, sol på det och nya gäster.
Fiskekort och maggotförsäljningen fortlöper och tron på fin fångst råder det inget tvivel om.

Vardagssysslorna på en camping och lite extra när det händer annat har varit dagens happenings.

Eftermiddagens bild visar hur det ser ut i Paradiset idag. Kvällen har jag ägnat åt bakning, det är kul.

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.23

Söndag eftermiddag och snart är helgen över. En fantastisk helg med ett härligt gäng skoteråkare från Sidehillers som varit här och njutit av det vita guldet. Tack för att ni ville dela er helg med mig och min personal.

Blickar ut och ser landskapet förändras. Hela sjön var full av skoterspår i morse och nu är de ett minne blott. Ymnigt snöfall och hård blåst har svept bort allt.
Man kan säga att vi börjar från skratch igen. Ny vecka, nya gäster och nya möjligheter!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.19

Magiska Jorm och underbara Jormsjön! Den här sjön är alla fiskares dröm! Titta bara vilka fantastiska fiskar Niklas har dragit idag, den stora väger ca 2 kg.
Solen har varit gudagod idag och bjudit till värme och vårkänslor, kvällningen börjar bli sval och natten ser ut att kunna bli stjärnklar, av läget att döma nu.
Anläggningen börjar fyllas av entusiastiska skoteråkare och denna helg önskar vi Sidehillers välkomna!
Är ni sugen på ett besök? Boka i tid!

Varmt välkomna!

Marika

2020.02.17

En ny vecka med nya utmaningar och uppdrag!
Spännande att få vara en pusselbit i andras liv.

Laddat hela dagen med beställningar, bokningar, drömmar och planer. Framtiden är ljus och jag känner glädje i det jag gör och får vara med om.

Dessutom var solen framme och visade sig, så härligt!

Vill ni komma och njuta av storslagna fjäll och magiska fiskevatten?

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.16

En oerhört intensiv helg är över. Tack till gänget Midsweden skoters för förtroendet att jag fick chansen att försöka göra er weekend bra.

Dagen idag var tanken att jag skulle ladda batterierna med lite skoteråkning, blev en tur till campen och tillbaka! Blev lite jobb i stället.

Förresten så har jag fått hem denna smidiga mattermos från Barocook nu, kom och handla.
290kr, som hittat.

Nu laddar jag om för en ny vecka och nästa gäng. Framförhållning gällande bokningar är a och o, det är ett som är säkert!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.12

Nyss kommit hem efter en lång dag. Tänk att det fortsätter snöa som det gör. Ska bli spännande att höra sen när vintern är slut, vad mängden nederbörd slutade på till slut.
Det är sjukt mycket redan… bilden är från min uppfart hemma. Niklas som plogar i de norra delarna av Frostviken har ett otroligt stort område att sköta. Det gör han med bravur och är värd en blomsterbukett för det!

Imorgon fylls fiskecampen av glada medlemmar i Midsweden skoters. En tradition de har är att besöka Frostviken och jag är glad att de fortsätter bo på campen efter att jag tog över. Välkomna till er!

Vill du komma och bo? Boka!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.11

Handlat, möblerat, städat, skottat…har även haft hjälp av bästa Tobias som hjälper mig med sånt som han är proffs på. Direkt efter dagens jobb så in på ett inspirerande årsmöte med Jormvattnets IF.

Håll utkik efter information om sommarens bästa vecka!! Jag kommer ha specialerbjudanden så kom ihåg att följa mina inlägg så ni inte missar nåt!

Vinter, vår o snart sommar! Boka ert boende!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.10

Gläds fortfarande med fiskefolkets lycka i helgen, wow vilken jackpot! Har beställt hem lite mera maggot oxå, bra att ha!

Börjat planera för sommarens fiskeäventyr i mitt huvud…. barn och ungdomar finns det gott om, skulle ett läger vara intressant? Grunden ligger klar, bara sommar och deltagare som ska till.

Vill ni komma och bo innan dess, ring innan det är försent!
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.09

Vilken fiskehelg det blev för entusiasterna! Fantastiskt ljuvligt med den färgprakt som kommer ligga på tallrikarna när fisken sen ska avnjutas!

En ny vecka nalkas och jag noterar att skottning blir en av arbetsuppgifterna, makalöst. Men det är ju härligt till tusen. På torsdag kommer ett stort skotersällskap som beställt mat och boende ända till söndag. De kommer för snön och skoteråkningen, gläds med dom att prognosen visar snö.

Vill du njuta av fiske eller skoter?
Varmt välkomna!
Marika

2020.02.07

Då var TÄVLINGEN i gång på allvar! Mina fina husvagnsgäster dammade av fiskeutrustningen och visade vart skåpet ska stå. Libotten levererar fantastiska mängder med fin matfisk! På eftermiddagen så ordnade Hans-Olof och Agnetha varsitt fint bidrag till tävlingen som jag har på hemsidan. Www.Jormvattnetsfiskecamp.se Men även Jörgen och Stina kammade full pott på två timmars fiske på förmiddagen! Vi älskar fiske och Jormsjön levererar, frysarna fylls och @dromfiske är ett faktum!

Varmt välkomna! Marika

2020.02.06

Termometern visade på -20 grader i morse igen… det är så bra för isarna! Jag kan inte säga hur tacksam jag är över lite minusgrader, men det är jag.
Stugorna fylls varje helg och även att jag får en till säsongsuppställare till helgen, det tycker jag är supertrevligt!
Det känns nu att vintern är här på allvar, men sommarens gäster hör av sig och dagarna blir längre, vi går en ljus framtid till mötes! Längtar du efter en stilla kväll i båten med bara rocken som kläcker som sällskap? Känner själv ett visst sug efter det, det är magiskt!
Vill du uppleva detta, vinter eller sommar, vad du än väljer så kommer du trivas!
Varmt välkomna!

Marika

2020.02.05

Man behöver inget innegym när man bor i Jorm, utegym funkar lika bra. 3 timmar skottning på agendan idag.Sen någon timme inne med bokföring, det är inte lika kul som att skotta snö.


Man kan ju göra annat än att skotta snö oxå om man har tid. Fiska t ex, hör rykten om att Baksjön levererar stort med vackra fiskar! Jag drömmer om en vacker sommarkväll vid ett rinnande vatten med flugspöt i handen. Det är härligt det!


Sommarens bokningar rullar på fint och vill man förgylla tillvaron här för oss med sin närvaro så hör av er och boka boende!


Varmt välkomna!

Marika

2020.02.04

Hotell är bokat och nu kan man börja ladda ordentligt för årets Sportfiskemässa!
Det är många år sedan jag var iväg på den så det ska bli superkul att få bli en helt annan del av det än vad jag tidigare varit.

Drömfiske Jämtland/Härjedalen finns där med monter och jag kommer vara där tillsammans med andra fiskeglada människor. Det är 20-22/3 och jag är nyfiken, ses vi?

Jag längtar!

Längta bort eller längta hit, det är frågan vad som gäller för just dig som läser nu? Längtar du hit så boka ditt boende omgående!

Varmt välkomna!
Marika

2020.02.03

Laddat batterier genom att umgås med kära vänner och göra det jag älskar allra mest på vintern, köra skoter!

Åter på plats i Paradiset så fortgår det dagliga med städ, tvätt, bokningar och planering. Dessutom naturvärdskap på det, med andra ord så leker livet!

Har även hämtat ut paket idag, snygga, värmande och praktiska profilkläder till personalen!

Vill ni se hur vi ser ut i dom?
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.29

Den årliga semestern tillbringar jag på skotern i Saxnäs. Men hemmavid är läget under kontroll, annars tror jag telefonen hade ringt.

Tänkte berätta att det nu finns möjlighet att köpa en supersmidig matlåda hos mig. Barocook kräver ingen eld, ingen el, utan bara vatten (snö går oxå bra) och en liten påse. Den påsen kastar man sedan i soporna och disken tar man med hem. Du kan alltså äta varm god mat till fjälls, du bestämmer själv vad du vill äta. Finns både matlådor och refillpack med 10 påsar.

Funderar du på lite vinterledigt? Tveka inte på att boka ditt boende i tid!

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.27

Så har en ny vecka börjat och den inleder vi med lite snöskottning.
Effekten av allt snöande är att telefon ringer ofantligt mycket, och inkorgen på mailen fylls på. Det är svårt att göra människor glada idag känner jag. Men jag har hänvisat vidare till andra boendeanläggningar och hoppas att det ger resultat någonstans iallafall.
Även om jag inte kan ge er ett boende denna helg eller kanske nästa, så är det klart värt att ringa och chansa, återbud kan komma oxå. En enkel stuga som denna snöinklädda är ju bara för härlig!
Sen har jag plitat med annonser och produktblad. Nu ska jag åka hem och sova!
Varmt välkomna!

Marika

2020.01.26

Jag vill rikta ett stort varmt tack till min fina personal! Ni jobbar och sliter allt vad ni kan. Det är beundransvärt med engagerade människor och jag känner att jag fått det allra bäst! En riktig vinstlott helt enkelt, så tack till både kvinnorna och männen som är mig behjälpliga ❤

Den härliga känslan jag har över att få driva denna fina camping, det känns verkligen som att få komma hem.

Vill ni komma hem till mig?
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.25

Snön fortsätter vräka ner i vårt underbara Paradis! Magin har inga gränser.

Jag har fått in en laddning med de snyggaste hoodiesarna! Kom in och shoppa vet ja! Många storlekar, iallafall nån dag.

Imorgon är veckans sista dag, siktet inställt på en ny! Hurra för livet!

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.24

Jag är helt begeistrad av detta väder. Fascinerad minst sagt.
Längesen jag upplevt så starka vindar fulla med snö.

Jag lider med alla som vill ut på isarna för fiske, det blir ju inte bra alls det här!

Men oj så jag gläds med de som älskar snö lika mycket som jag!

Dessutom är det vackert!

Kom och bo hos mig!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.21

Igår var jag lite deprimerad över allt regnande och de hårda vindarna. Idag var det galet en sån snöstorm delux det bjöds på!
Vräker ner snö fortfarande och jag gläds med de som får ut och njuta i det vita guldet snart.

Ikväll har jag varit på Gäddede och blivit inspirerad av kursen om att ”Berätta sin historia ”. Fått fler verktyg att förmedla med och jag hoppas att det ger resultat.

Imorgon blir det nog skottning på schemat.
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.19

Wow! Så fantastiskt trevlig fiskeafton vi fick till i fredags! Tusen tack till alla som kom och förgyllde med sin närvaro. Jag uppskattar det jättemycket. Det måste vi göra om tycker jag.

Helgen har varit otroligt intensiv och tanken var att jag skulle ladda lite batterier med dottern några timmar på eftermiddagen igår. Blev inte så mycket av det, mitt andra jobb slukade upp tiden i ett nafs genom sjukt många telefonsamtal.

Städat undan efter helgen och börjat ladda för en ny vecka. Har du laddat om för en ny vecka, är det kanske hos mig?

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.16

Vilket fantastiskt område Frostviken ändå är! Jägare, fiskare och skoteråkare fyller stugor och husvagnar. Alla olika intressen får plats och kan njuta av allt det fantastiska vi har, häftigt!

Förberedelserna för morgondagen pågick långt in på kvällen så nu så är det skönt att lägga sig för natten.

I morgonkväll efter ”Fiskeafton”, från kl.20.00 så öppnar puben och vi stänger för natten 00.00. Vi kör även pub på lördag mellan 20.00-00.00

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.15

Började förmiddagen som naturvärd. Sen har jag i princip suttit fast i telefon. Det märks att snön är här nu. Besvikelsen över att inte få boende går inte att missta. Har hänvisat till andra anläggningar och jag hoppas att man fått napp där.

Kvällen ägnades åt styrelsemöte med branschorganisationen för hållbar snöskoterturism. Jag är så klart medlem där då jag anser det som viktigt att det finns en bransch som fokuserar på snöskoterturismen.

Framförhållning är alltid bra, när man kan planera i god tid och sedan lägga fokus på nuet. Mycket man ska få till med planering och jag är glad att pusselbitar med bra personal fungerar bättre för varje dag.

Har du planerat för en tripp hit och haft framförhållning? Om inte så kan det vara bra att skynda, bara ett tips.

Varmt välkomna!
Marika

2020.01.14

Några timmar inne med kaffegänget och sen papperspyssla lite.
Sen tog jag på mig en annan arbetskeps och for och trampa och sladda leder. Oj så mycket snö vi har fått på kort tid. Vikingarna fick verkligen bekänna färg idag. Jag och min kollega Morgan oxå. Vi behöver inget gym det är då ett som är säkert. Det var allt från snöfall till att avsluta eftermiddagen med lite ljus och vackra färger, så det fick bli en liten filmsnutt men den vill inte ses.
Sen åter in på campen för lite bokningar och telefonsamtal.

Ikväll kommer jag somna ovaggad och jag hoppas att natten blir lång.

Fredag och lördag kör vi pub 20.00-00.00, välkomna!

Vill ni komma hit och njuta av det vita guldet precis som jag? Varmt välkommen att boka boende!
Marika

2020.01.13

Kan lätt bli sena kvällar när man sitter och förbereder och klipper och klistrar med bilder. På fredag är det Fiskeafton med möjlighet att ljuga ihop sin värsta fiskehistoria. Vi njuter av silltallrik till det och ser vem som lyckas bäst! Jag kan ju försöka dra ihop en historia kring dagens bild.

Ja dagarna rullar på iallafall och jag är jätteglad för alla gäster som dyker in och som ringer och bokar boenden.

Snön den fortsätter att falla och det känns ju fantastiskt kul!
Boka ditt boende du oxå!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.12

Jag vill inte vara sämre än andra som delat denna vackra film. En helt fantastiskt fin film från vårt vackra område Frostviken.


Detta får avsluta veckans inlägg och jag summerar veckan som fantastisk, precis som filmen. Jag hoppas att alla kan se den och bli inspirerade till äventyr. Vill man inte gå all in som i filmen utan välja en lite mera light version så kan man boka sitt boende här på fiskecampen och få tips som förgyller er vistelse här. Finns äventyr nära inpå knuten här, som passar både barnfamiljer eller andra äventyrare.

För övrigt så fortsätter snöandet här och gillar man skoterkörning och att bo i stuga, så är man välkommen att boka.


Jag önskar er alla en härlig söndagskväll och välkomnar nästa vecka med öppna armar och ett sinne likadant.


Varmt välkomna!Marika

2020.01.10

Idag har jag knappt hunnit sätta in foten på campen. Det känns märkligt tomt på ett vis.
Dubbla jobb är brutalt ibland, men det går.
Jag har super personal så det känns bra ändå!

Märks att skotersäsongen är i gång på allvar, det är mycket folk i stugorna, härligt! Men det finns plats för några till. Lite fiske kanske kan locka? Utrustning, fiskekort o maggot finns hos oss!

Snön fortsätter falla i Frostviken och det enda som är lite dumt med det är att isarna blir så dåliga om de inte hunnit grunda ordentligt.

Imorgon kör vi på igen!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.08

2020.01.07

Det är som kul när pusselbitar börjar falla på plats. När saker flyter på lite enklare. Planerar för framtiden och ser ljust på den.
Att lägga lite beställningar av olika slag. Veta att kalendern har röda ringar runt speciella dagar, det skapar framtidstro och hopp.

Idag hördes man lite i radion, ämnet som ligger mig så varmt om hjärtat, skoter. Imorgon åker jag med min kollega Daniel till Sorsele, där ska vi prata mer om skoter. Blir nog inget inlägg i morgon.

Kan hända att jag lägger mig tidigt idag, blir några mil i bil ju.

Snön faller ute, boka ditt boende!
Varmt välkomna!
Marika

2020.01.06

Helgens sista dag, men oxå veckans första, det är inte utan att man är lite förvirrad.

Jag har varit på jobbet hela dagen, det vet jag, men har nästan glömt bort vad jag gjort.
Jag var iaf där hela dagen så något måste jag fått gjort.

Nu är jag trött och sängen lockar. I morgon är det tisdag, kaffe på Loftet.

Varmt välkomna!
Marika

2020-01.05

Snacka om tillströmning av folk idag, alla skoteråkare. Men glad att man kan vara till hjälp.


Väder har vi haft rejält idag oxå, ymnigt snöfall. Vi får se om det slår över till regn eller om vi klarar oss. Håller tummarna för mera snö.


Snart klar med bokföringen oxå, det känns bra. Sista finliret kvar men det behöver jag hjälp med. Tur vi har proffs i byn.


Nu verkar det som om fisket vaknat till liv igen efter en mindre dvala. Så här fina fiskar fick mina husvagnsgäster idag. De var ute och njöt av både snö och fiske, vilken underbar kombo!Fiskekort och maggot finns hos mig, även fiskeutrustningen om du saknar något!


Boka ditt boende för liknande upplevelser!

Varmt välkomna! Marika

2020.01.04

Förmiddagen var jag på Skoterinfo och välkomnade de första friåkarna, kan lova att samtliga som kom in var förväntansfulla och glada.
Eftermiddagen har jag ägnat åt att fila vidare på hemsidan. Uppdatera den med lite kompletterande bilder och lite text. Ska ordna en plats för webbkameran oxå är väl tanken. Den måste jag ge konstgjord andning först, men sen kanske…eller inte, vi får se.


Fiskebarometern måste komma i gång igen, det fångas så många fina fiskar så det är ju skam på torra land att inte vi visar de vackra fiskarna till omvärlden. Fiskebarometern finns oxå här på hemsidan. Så jag uppmanar er alltså att komma in hit så vi kan fotodokumentera och skriva in era uppgifter.

I och med detta så utlyser vi en tävling! Största öring och största röding tagen inom Jormvattnets fvo mellan 1 februari och sista april går segrande ur matchen. Fina priser i potten!


Så här ser inläggen ut på facebook och instagram. Men jag vill att även ni ska se vad jag gör och vad som händer i världens mitt Jorm. Så ja, titta runt på hemsidan, funkar det?
Nu ska jag kanske avsluta arbetsdagen iallafall, kommer en dag i morgon oxå. Vill du komma och bo är ni välkomna att boka boende!
Varmt välkomna!Marika