Senaste nytt!

2024.05.01

1 maj 2024 🌞

Jag vill tacka alla som har stĂ€llt upp och ordnat sĂ„ vi fick en sĂ„ fin brasa i Jorm Ă€ven i Ă„r đŸ”„

Tack till alla som kom för att njuta av en varm, solig, glad ValborgsmĂ€ssoafton utanför fiskecampen 🌞

Varmt tack till alla er som kom till buffĂ©n och till er som kom efter brasan! Tack för glada och stĂ€mningsfulla skönsjungande toner lĂ„ngt in till midnatt đŸŽ¶

Jag vill vĂ€lkomna sköna maj med öppna armar đŸ€—

Snart Àr sommaren hÀr, har ni bokat in en vistelse i hÀrliga Jorm?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.04.22

Är det sĂ„ att jag Ă€ntligen planerat för fiskelĂ€ger för barn och ungdomar? Ja minsann, den 18 juni sĂ„ kommer jag ha endagslĂ€ger för barn och ungdomar mellan 8-12 Ă„r. MĂ„ndag till onsdag ve 28 tĂ€nkte jag passade bra för övernattningslĂ€gret. 12-17 Ă„r Ă€r lĂ€mpliga Ă„ldrar. AnmĂ€l via mail pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se Mer info om tider, kostnader, förtĂ€ring kan man lĂ€sa om pĂ„ hemsidan och informationsbrev skickas ut till deltagarna i god tid innan lĂ€gret.

NÀsta vecka Àr det ValborgsmÀssoafton och jag hoppas att bygdens folk vill bidra med att fÄ till en brasa?! Jag har som jag skrev tidigare inte möjlighet sÄ det hÀnger pÄ andra att det blir en brasa. Tacoafton Àr fullbokad men man Àr vÀlkommen efter brasan pÄ valborgsmÀssohÀng.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.04.09

Aprilsolen vÀrmer gott om dagarna och vÄrkÀnslan spritter i kroppen. VÄrslush-föret Àr pÄ ingÄng ordentligt för skoterÄkarna. Fisket Àr fint och asfalten tittar fram, underbart.

Snart Àr det oxÄ sista april och ValborgsmÀssoafton. Det innebÀr enligt tradition, om man vill kalla det sÄ, Àven tid för majbrasa vid Jormsjöns strand, utanför campingen. SÄ jag hoppas att bygdens folk hjÀlper till att samla brasmaterial och ni kan med fördel börja redan nu sÄ vi ser att det faktiskt blir en brasa. Jag kommer inte sjÀlv att kunna ordna det sÄ jag litar till 100% pÄ er andra. Skulle dessutom bli Ànnu lite gladare om vÄra sÄngfÄglar i byn vill styra upp sÄngen, lika vackert som i fjol kanske?!

Och jag tÀnkte ha tacoafton och tar emot bokningar via telefon, begrÀnsat antal platser. 067220100 LÀmpligt att Àta innan brasan tÀnds och sen kan vi fortsÀtta fira Valborg till att sista vÀn gÄtt hem eller fram till midnatt.

Önskar er alla en fin fortsĂ€ttning pĂ„ april!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.04.03

AlltsĂ„ jag hann inte med riktigt, pĂ„sken har passerat och lovet Ă€r halvvĂ€gs undan. Aprilsolen skiner som aldrig förr, kylan kom Ă„ter och vi garanteras ytterligare hĂ„llbar vinter med den kylan. Nere i södra Sverige Ă€r det visst snökaos igen… tycker synd om er dĂ€r nere som sannolikt fĂ„tt riktig vĂ„rkĂ€nsla med grönska och blommor. Och detta bakslag Ă€r inte sĂ„ kul för er med allt vad det innebĂ€r.

Men som sagt, hos oss Àr isfisket pÄ vÄrisen en fantastisk tid och det gÀller att passa pÄ för ett tu tre sÄ Àr isen ett minne blott och kastspöt mÄste fram.

Vi har Àven fantastiska snöförhÄllanden till fjÀlls. PÄskhelgen gav oss en redig snödump pÄ fjÀllet. SÄ sÀsongen Àr inte slut för skoterÄkarna heller!

Se över belÀggningen och boka online, enkelt och smidigt!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2024.03.21

Jag har varit ivÀg och jag har landat, Àr Äter pÄ jobbet efter Ärets SportfiskemÀssa. Vilka fantastiskt roliga dagar med massor av nya bekantskaper och Àven fina stammisar som hÀlsade pÄ mig i montern. SÄ himla glad blev jag över de besöken!

Även vĂ€ldigt glad över att den första bokningen frĂ„n Jönköping rullade in redan i mĂ„ndags!

Nu Àr det vardag och i helgen har jag ett sÀllskap som bokat bÄde frukost och middag, det Àr ju superkul nÀr jag fÄr de förfrÄgningarna och det passar in i schemat.

ApropÄ schema sÄ kommer jag behöva sommarpersonal i Är igen.

En kille eller tjej som vill vara caféansvarig, med start mÄndag den 24/6 och 7 veckor framÄt. Detta jobb innebÀr bakning/servering/stÀd/disk/kassahantering och det Àr mÄndag-fredag som man arbetar.

Men jag söker Àven nÄgon som Àr hÀndig, noggrann, serviceintriktad och gillar att ta hand om mÀnniskor. Jobbet innebÀr kassahantering/bokningar/reception/ stÀdning/grÀsklippning/se över bÄtar mm mm Finns det ett intresse för fiske sÄ Àr det sÄ klart en bonus, för dÄ kan man ge goda rÄd och kanske Àven följa med pÄ guidningar. Med start mÄndag den 17/6 och denna anstÀllning innebÀr Àven helgtjÀnstgöring.

Maila mig pÄ jormliensmultiflex@gmail.com för ytterligare frÄgor och ansökan.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2024.03.12

Det Àr dags att flagga för pÄskens happening Jorm!

PÄskpimpeln gÄr av tradtion pÄ pÄskafton pÄ Jormsjön. Rakt utanför fiskecampen och i vanlig ordning sÄ Àr det fina priser i potten.
Förköp kan köpas pÄ fiskecampen frÄn 23/3

Hamburgeri anordnas av Jormskolan och JÀtten Jorms förskola, nÀra och bra, de finns hÀr pÄ fiskecampen oxÄ.

SĂ„ boka in lördag den 30/3 som helt vigd till isfiske i goda vĂ€nners lag och motstĂ„nd 🙂 Arrangör Ă€r Jormvattnets fvo och lite jag som vanligt.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.03.06

Mars mÄnad och vÄrfeelingen Àr hÀr pÄ riktigt. Efter flera dygn med varmgrader sÄ var natten kall. Solen stiger och vÀrmen med den. Vilken dag vi har framför oss! Lyxigt vÀrre för alla sportlovsfirare.

Jag vet att fiskarna hamnat ovan isen och kommer fylla flera magar under middagar framöver. TÀnk vilken lycka och en sÄn rikedom vi har! Vi fÄr inte glömma bort hur det ser ut i andra delar av vÀrlden, för dÄ missar vi vÄr egen skatt.

Jag laddar för SportfiskemÀssan som Àr i Jönköping nÀsta helg. Det ska bli kul, kanske jag fÄr besök i montern av gÀster som jag lÀrt kÀnna genom Ären. Förhoppningsvis fÄr jag Àven stifta bekantskap med nya gÀster. Hur som helst ska det bli kul och jag finns i Drömfiske JÀmtland/HÀrjedalens monter, varmt vÀlkomna!!

Men idag Àr idag och solen skiner!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2024.02.27

LÄnga ljusa dagar och sol som vÀrmer, det Àr fint och skönt pÄ samma gÄng! MÀrklig vinter med sÄ vÀxlande vÀder som vi haft. Men prognosen ser ut att ge oss fortsatt varmt ett gÀng dagar framöver.

Snart Àr det sportlov i vÄr del av Sverige, DÄ tror och hoppas jag att vi fÄr se lite aktivitet i bygden. Fisket Àr iallafall bra nu, hÄller tummarna att det hÄller i sig. Och maggot, det finns fÀrska i kylen hos mig nu, leveransen kom idag, bara en sÄn sak!

Alpinbacken i Stora BlÄsjön erbjuder fina backar med Àkta natursnö!

SkidspÄr finns pÄ BlÄsjöfjÀllet som Jormvattnets if hÄller öppna med hjÀlp av ideella insatser, det Àr fint tycker jag! Finns förresten pÄ Brattli oxÄ!

Ni vet vÀl om att pÄ lördag Àr det Skoterkafé i Björkvattnet?! Ta en lÄngtur eller korttur om ni Àr nÀra och förse er med soppa och vÄfflor. Brukar vara magiskt gott!

SjÀlv var jag pÄ massage hos Anna i Björkvattnet igÄr, det kan jag rekommendera varmt. Boka tid för behandling eller spa pÄ vandrarhemmet, det kan du gott unna dig, det Àr du vÀrd!

NÀsta tisdag pÄ lovveckan, dÄ kommer jag servera pizza mellan 11-14, hojta gÀrna till om ni tÀnker titta förbi, sÄ blir det enklare att planera mÀngden.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.02.16

Återigen fylls det pĂ„ med mera snö i vĂ„rt vackra Frostviken. Alla som Ă€lskar snö Ă€r jublande glada.

Fiskefolket har börjat rapportera om att det Àr huggperiod pÄ fina fiskar.

Lediga boenden? Nja, helgerna tenderar att vara bra nog fullbokade. NÀrmast Àr nÀsta helg och dÄ Àr det bara vÄr lilla stuga Sviten som Àr ledig. SÄ passa pÄ och gÄ in pÄ bokningssidan och sÀkra ditt boende.
Är man lite flexibel sĂ„ finns en hel del luckor frĂ„n söndag och nĂ„gra dagar framĂ„t. Vecka 10 nĂ€r vi i vĂ„r region har sportlov, dĂ„ finns det flera stugor lediga.

Följ denna lÀnk för bokning! https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.02.12

LĂ€ngtar till den tiden pĂ„ Ă„ret dĂ„ minnen byggs med likasinnade đŸ„° jag lĂ€ngtar till flugfiskesĂ€songen.
Bilder frÄn guidningar, fiskelÀger, turer med nÀra och kÀra.
Drömmer om vakande fiskar, flugor som försvinner i fiskens mun, myggsvÀrmar, ösregn och stekande sol.

Ge mig bara lite varmare temperatur sĂ„ Ă„ker jag dit det Ă€r öppet vatten đŸ™đŸŽŁâ€ïž

2024.02.08

Det Àr den tiden pÄ Äret nÀr alla verkar ha sÄ dÀr ofantligt brÄttom!
Ja iallafall de som kommer till Frostviken men kanske ÀndÄ mer nÀr de ska Äka hÀrifrÄn!

Vi bor i byarna, efter vÀgen gÄr vi med barn och husdjur. Visa oss respekt Àr ni snÀll!

LÀtta pÄ gasen innan nÄgon gör sig olycklig för resten av sitt liv!

Älgolyckorna verkar tangera All time high, men bli inte en i statistiken! Jag vill att ni alla kommer fram hela och glada.

Önskar alla en fin helg trots att jag ber er köra lite försiktigare pĂ„ er vĂ€g till slutdestinationen!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.01.22

Kylan kommer och gÄr. Nu Àr det oxÄ lite flöjiga vindar som piskar runt snön som fallit. Januari i ett nötskal.
Men tiden gÄr och snart Àr det februari. Dagarna blir lÀngre, man har fler ljusa timmar att vistas ute. HÀrligt!

Än Ă€r det lite folk i farten sĂ„ passa pĂ„ att boka boende hos oss. Snart kommer veckosluten vara fullbokade, nĂ„gra Ă€r redan det sĂ„ vĂ€nta inte för lĂ€nge.
Följ lÀnken hÀr pÄ hemsidan! https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Önskar alla en hĂ€rlig vecka!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.01.15

Nu Àr det sÄ dÀr bistert igen. Men solen skiner och det Àr redigt vackert, det om nÄgot kan man vara tacksam över!

I helgen var det förarbevisutbildning hÀr pÄ fiskecampen. Samtliga deltagare har nu godkÀnda förarbevis. Jag tycker det Àr kul att kunna hjÀlpa till sÄ att man i Frostviken ska kunna ta förarbevis för snöskoter. Om intresse finns kanske det gÄr att ordna ett tillfÀlle till senare i vÄr, men det fÄr vi se dÄ. Kul med samarbeten Àr det iallafall. Detta gör jag tillsammans med www.korskoter.se

Men ett öppnande av friÄkningsomrÄdena Àr det som kÀnns viktigast just nu. Tufft att bedriva stuguthyrning utan gÀster, skoterÄkarna Àr viktiga gÀster under vintern!

Dessutom, jag laddar för SportfiskemÀssan som i Är Àr i Jönköping. Helgen 15-17/3 hoppas jag att trÀffa gamla och förhoppningsvis nya gÀster. Jag finns i monter D272 för Drömfiske JÀmtland/HÀrjedalen men Àven för min egen verksamhet. Det ska bli kul! www.dromfiske.com

Nu hÄller vi tummarna för mildare vÀder och snö!
Boka gÀrna boende pÄ hemsidan https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.01.09

Nu Àr det sÄ dÀr igen. VÀdret vÀxlar frÄn det ena extrema till det andra. Plusgrader och regn Àr ju inte vad man önskar direkt, men man fÄr finna sig i det. Ser oxÄ att det verkar komma en mindre snödump till helgen. Det Àr trevligt för vi har förarbevisutbildning hÀr pÄ fiskecampen. Finns platser kvar om nÄgon missat att anmÀla sig. Maila till mig i sÄfall. jormliensmultiflex@gmail.com

Fisket har varit galet fint pÄ det nya Äret, det kÀnner vi stor tacksamhet för. Hoppas det hÄller i sig sÄ fler fÄr njuta av det! Bilden har jag fÄtt lov att anvÀnda av Mats som var hÀr i helgen och bodde pÄ campingen.

Sommarens första guidning Àr inplanerad av Äterkommande gÀster. Blir ju sÄ himla glad av sÄnt <3 Med det sagt sÄ tipsar jag om att gÄ in hÀr pÄ hemsidan och boka ditt boende redan nu, medans det finns plats. https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/
Men först har vi lite vinter, och Àven dÀr gÄr dagarna Ät i bokningskalendern!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2024.01.02

Det finns platser kvar om man kÀnner för att ta förarbevis för snöskoter i Frostviken!

Helgen 13-14/1 Àr det utbildningsdags i Jormvattnet.

AnmÀlan skickas till jormliensmultiflex@gmail.com

3095kr, inkl examination, fika och lunch. Egen skoter medtas.

Betalning sker innan utbildningen för att garantera sin plats. Information kring det fÄr man efter anmÀlan pÄ mailen.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.12.31

Det Ă€r dags för en kort summering av fiskeĂ„ret 2023 för att kunna vĂ€lkomna 2024 ✚

Bilderna talar för sig sjĂ€lva och ja, det har varit ett innehĂ„llsrikt och pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt ett fantastiskt Ă„r ✚

Återkommande gĂ€ster, nya gĂ€ster, mĂ„nga utlĂ€ndska gĂ€ster. Jo flödet av gĂ€ster har varit fint och jag har haft Ă€ran att ta med mĂ„nga gĂ€ster pĂ„ guidning i vĂ„rt vackra Frostviken ✚

Vackra fiskar har skapat glĂ€dje till mĂ„nga och jag Ă€r övertygad om att de smakat ljuvligt de som följt med hem till matbordet ✚

Tack till alla som kommit och bott, handlat, Ă€tit, fiskat eller bara för att titta in och sĂ€ga hej, utan er vore det inte Jormvattnets fiskecamp ✚

Nu laddar vi för ett nytt fantastiskt Ă„r och vĂ€lkomnar fiskeĂ„ret 2024 ✚

Gott slut och gott nytt Ă„r önskar jag er alla ✚

Kram Marika

2023.12.25

Rödbukar fulla diskhon!

Det Àr livskvalité om ni frÄgar mig.

God fortsÀttning pÄ julen kÀra ni!

Jag passar pÄ att vara lite ledig nÀr det Àr riktig lÄgsÀsong. DÄ tar jag och tankar energi och det gör jag ju bÀst i trevligt sÀllskap och sÄnt man tycker om att göra. Jag fiskar och Jormsjön Àr nÀra och bra. Kan t o m promenera ut till fiskeplatserna.

Kom ni oxÄ! Boka boende enkelt pÄ hemsidan, pÄ boendesidan.

Varmt vÀlkomna!

Marika #jormvattnetsfiskecamp #Jormvattnetsfvo #Jorm #Jormvattnet #stugor #röding #öring #camping #isfiske #fiske #JÀmtlandHÀrjedalen

2023.12.18

Sista veckan innan jul och kanske lite lÄngledighet att se framemot för en del av er?!

VĂ€dret har varit vĂ€xlande att man har kunnat skifta mellan tjocktröjor och t.-shirt. Nu i skrivandes stund sĂ„ Ă€r det plusgrader och regn i luften. Men jag tĂ€nker att Ă€r det iskallt och avlöses av plusgrader sĂ„ Ă€r vi en mĂ„nad tidigare Ă€n vad det ”normalt” Ă€r. SĂ„ med flax sĂ„ kommer det nya Ă„ret börja med snö och mera snö.
Fisket har dock varit stabilt bra, helt makalöst fint och vi hoppas det fortsÀtter sÄ framöver!

Vi ser framemot ett fint avslut pÄ 2023 iallafall. VÄra öppettider Àr denna vecka mÄndag-fredag 08,00-13,00 lördag har vi öppet 09,00-13,00. Sedan har vi stÀngt julafton-annandagen och öppnar Äter onsdag den 27/12 kl.08,00

Fredag den 29/12 kör vi lite pubmys igen, drar till med pizzabuffé och till den behöver ni föranmÀla er, senast 27/12. BegrÀnsat antal platser. Vi serverar frÄn 19,00 och myspub 21,00-00,00

SÄ, sista veckan för julklappshandel hos oss!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.12.01

DÄ var det december och kylan hÄller i sig. Ute Àr det vackert sÄ man blir tÄrögd pÄ riktigt!

Isen ligger pÄ hela Jormsjön, den vÀxer sÄ det sprakar och knakar. Det bÄdar gott för fina starka isar i Frostviken i Är. Kylan ser ut att hÄlla i sig en bra stund framöver, ingen nederbörd att rÀkna med alls.

Imorgon sÄ Àr det stÀngt hÀr pÄ fiskecampen för det Àr Ankarede i Advent, dÀr kommer jag vara i stÀllet. Varmt vÀlkomna dit mellan 12,00-17,00

PÄminner om att onlinebokningen finns pÄ hemsidan och dÀr kan man glida in vilken tid som helst pÄ dygnet och boka en stuga! www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.11.24

Lite förjulskÀnsla kan skapas pÄ enkla vis.
I Är tÀnkte vi det passade med jultallrik och efterföljande mysafton.

Förbokningar med begrÀnsat antal platser.
Ring och anmÀl er senast 10/12 pÄ tfn: 0672-20100

En liten tvist: Kom utklÀdda med jultema! Sluten röstning coh vinnaren vinner sin mÄltid!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.11.22

Idag har vi fÄtt lite snö, det Àr ju kul, men jag vill fortfarande att det ska bli riktigt fin is pÄ Jormsjön innan det börjar vrÀka ner.

Snart Àr det december och första advent. Det innebÀr att det Àr marknad! Ankarede i advent. En tradition som ger oss den 19:e upplagan av riktigt hÀrlig julstÀmning i vÄr hÀrliga bygd.

I Är kommer jag att vara pÄ marknaden med ett stÄnd. Det innebÀr att jag hÄller stÀngt pÄ campingen. Vi fÄr helt enkelt trÀffas dÀr i stÀllet. Kanke kan du hitta nÄn julklapp eller present hos mig.

Sen vill jag oxÄ tipsa om att man enkelt kan boka boende hÀr pÄ hemsidan. Det Àr faktiskt smidigt att kunna sitta hemma och se belÀggningen nÀr man Àr fundersam pÄ över hur det ser ut just den dagen man vill komma hit, Àven om klockan Àr sen nÀr tanken slÄr en.

Hörs hej!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.11.17

Vintern nÀrmar sig med stormsteg Àven hÀr!
DÄ Àr det kanske dags Àven för utbildning!

Är du intresserad av att ta förarbevis snöskoter i Jormvattnet?

Vi kommer köra en tvÄdagarskurs den 13-14 januari dÀr de första Ätta anmÀlda kan göra allt klart pÄ en dag.
Max antal anmÀlda max 24 elever under hela kursen.
Vi bjuder pÄ lunch och fika men skoter mÄste medtas.

Om du Àr Norsk medborgare sÄ kan vi söka samordningsnummer Ät er, men det bÀsta Àr om man sjÀlv har det klart innan kursen börjar.
Det som krÀvs för att vi ska göra ansökan Àr:
-Kopia pÄ passet, dÄ behövs ALLA sidor frÄn passet, Àven de tomma sidorna.
-Ett skrivet dokument dÀr, Namn, kön, födelseort, svensk adress och medborgarskap stÄr skrivet.
-Ett utskrivet personbevis frÄn er skattemyndighet.

Viktigt Àr att ta med giltig legitimation, varma klÀder och ett glatt humör.
För fler frÄgor kontakta gÀrna oss pÄ Körskoter.se
Maria 0706884337 eller Anders 0703086163

Pris: 3095kr
AnmÀl er redan idag pÄ denna mailadress: jormliensmultiflex@gmail.com men senast 9 januari.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.11.09

Stora delar av vÄrt avlÄnga land har fÄtt snö. Det Àr tidigt och jag Àr faktiskt glad att vi inte fÄtt mer Àn att det Àr lite ljus i mörkret. Jag hÄller tummarna för kalla dagar sÄ isarna fÄr lÀgga ordentligt innan snön faller. Till fjÀlls ligger isarna men Jormsjöns is fÄr gÀrna bli ordentligt stark innan snön kommer. Libotten har delvis is och tillrÀckligt för entusiasterna som gillar isfiske. Drömmer ÀndÄ om den kommande vintern och tipsar om att kolla in bokningssidan hÀr pÄ hemsidan https://jormvattnetsfiskecamp.se/wordpress/boka-stuga/ Hitta dina dagar hos oss sÄ ni inte blir utan boende!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.11.02

2 november och Libotten ligger trots att det i natt har blÄst en del. Jag tror och hoppas att det till helgen kan landas de första rödingarna dÀr. Men om det inte gör det sÄ finns det redan vÀldigt fin is pÄ t ex Leipikvattnet för den som vill komma Ät fiskevatten nÀra vÀg. I vÄrt fiskevÄrdsomrÄde finns flera tjÀrnar pÄ lagom promenadavstÄnd om man Àr lite hurtig.

Vi har fyllt pÄ med lite mera prylar i butiken sÄ Àr man sugen pÄ att kolla efter julklappar sÄ Àr man vÀlkommen in. Vi har öppet vardagar 8-13 och lördagar 9-13.

Bilden Àr frÄn i morse, visst Àr det vackert?!
Boka ert boende enkelt pÄ sidan om boende.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.10.20

Soliga hÀrliga höstdagar Àr riktigt njutbara, Àven om det stundvis kÀnns rÀtt kylslaget, nu nÀr man inte Àr riktigt van Àn vid minusgrader. FjÀllen Àr vackert vita och sÄ förblir det nog resten av Äret tror jag.

Alla bÄtar Àr pÄ land och snart Äker bommarna upp oxÄ. KÀnns mycket mera höst och nÀrmare vinter dÄ.

VÀgdelen över Stekenjokk stÀngde i söndags och det Àr lÄgsÀsong pÄ riktigt, sÄ dÄ hÄller Àven vi stÀngt pÄ söndagar.

Det gÄr dock bra att planera för sina kommande ledigheter och man kan enkelt boka stuga via hemsidan. Smidigt oxÄ att se hur belÀggningen ser ut de aktuella dagarna.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.10.16

En helg att leva lÀnge pÄ! En hÀrlig helg tillsammans med kvinnor liksom jag jobbar och driver egna företag.
Vi alla har fÄtt stipendium utdelat av LRF, frÄn en stiftelse vilken Àr ett minne till Katarina MÄrtensson i Klocka, dig Àr jag extra förtjust i!

Intrycken var mÄnga denna helg. Starka driftiga kvinnor som delade med sig av erfarenheter och visdom.
SĂ„ tacksam att jag fick bli en av dessa kvinnor!

Tid för reflektion, avkoppling men oxÄ uppladdning. Med mÀngder av mat, skratt, vila, sauna, yoga, bad, studiebesök, samtal och mycket dÀrtill.

Tacksam ❀
Marika

@loniballsta
@stromgarden1884
@joyevent_huntandhealth
@fjallhalsen_fik_butik
@klovsjogardsbutik
@morrvikja
@fjallhornet
@optandstradgard
@tjeedtegecafe&butik
@follingers
@smidigochstark
@rudsbyjordoskog
@natcake
@fjallfjoset
@klovsjostenugnsbageri
@happyretreat
@lrf.se/jamtland

2023.10.06

Fredagen den 6 oktober Àr alltsÄ dagen dÄ första snön föll hos oss.
Nu kan man börja stĂ€lla om tanken om att jag ”hinner” nog göra ditt och datt, det Ă€r lĂ€nge kvar Ă€n….njaaa, nu Ă€r det mera, jag gör det nĂ€sta Ă„r. Inte det för att jag tror snön ligger kvar, för den smĂ€lter sĂ€kert bort. Mer att sinnestĂ€mningen stĂ€ller in sig pĂ„ att en ny Ă„rstid krĂ€ver sitt.

Jag kommer iallafall inte att leta fler gula kantareller, den tiden Ă€r över. Men sĂ€kert kan det vara vackert som tusan till fjĂ€lls en solig dag. NĂ€r det vita pudret ligger pĂ„ topparna och vidderna Ă€r rödskimrande vackra…eller sĂ„ Ă€r det oxĂ„ ett minne blott.

SlÄr ett slag för vinterfiske och skoterÄkning! VÀnta pÄ inlÀgget om att första isen ligger, sÄ vi kan krypa ut pÄ Libotten och lura upp drottningen ur vattnet. Boka ert boende hÀr pÄ hemsidan www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.09.27

FÀrgerna sprakar verkligen, men regnet tar pÄ chanserna till en magisk upplevelse. Fast de soliga stunderna blir verkligen nÄgot för minnenas arkiv!

VÀgdelen över Stekenjokk stÀnger den 15 oktober sÄ boka din plats eller stuga sÄ du hinner med!

I övrigt sÄ Àr det lÄgsÀsong för oss som bor och verkar lÀngst VildmarksvÀgen. Det har börjats med höststÀdning av olika slag, men man passar Àven pÄ att boka in sig pÄ seminarier och andra förelÀsningar som erbjuds. Ett kul inslag i vardagen tycker jag!

VInterns bokningar rullar sakta in och det kÀnns bra! www.jormvattnetsfiskecamp.se hÀr kan man göra sin bokning!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.09.22

Det Àr varierad vÀderlek kan man sÀga. För en gÄng skull sÄ stÀmmer prognosen och vi har fÄtt redigt med regn. SÄ jag hoppas att morgondagen blir lite ljusare och nederbörden mindre.

I skogarna vÀxer det sÄ det knakar, det Àr ett skafferi fullt av rikedomar som vi alla bör kÀnna stor tacksamhet för, ni passar vÀl pÄ att fylla era lager med lÀckerheter?!

Tre helger kvar, sen bommas vÀgen över Stekenjokk, planerar ni en tur innan dess? Kom och bo hos oss!

Bokningarna för vintern rullar in, planera in era dagar till fjÀlls redan nu, gÄ in pÄ www.jormvattnetsfiskecamp.se och sÀkra vistelsen!

Vi har öppet varje dag, mÄndag-lördag 8-13 och söndag 9-13
Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.09.18

Höstens alla vackra fÀrger tillsammans med dagar till skogs, fjÀllen och sjön blir en underbar kombination! Det gÀller att passa pÄ för kyligare nÀtter kommer oftare och det förÀndrar oxÄ fÀrgerna.

Nu pÄ onsdag den 20/9 sÄ stÀnger en hel del fiskevatten i vÄrt fiskevÄrdsomrÄde. DÄ Àr det Jormsjön och enstaka tjÀrnar som gÀller för hela slanten. NÀtförbudet intrÀder samma dag och nÀtförbudet gÀller till den 20/10.

Jakt i Jorms vvo flyter pÄ bra och det Àr just nu brunstuppehÄll pÄ Àlgjakten, men smÄvilt Àr tillÄtet. Kort finns att köpa hos oss, begrÀnsat antal jÀgare sÄ det inte blir trÄngt pÄ skogen.

VildmarksvÀgen Àr öppen till den 15 oktober och man Àr vÀlkommen till oss med sitt egna boende eller om man önskar hyra stuga. Stuga bokar man enkelt hÀr pÄ hemsidan.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.09.07

För ett Är sedan var jag pÄ fjÀllet och njöt av höstglödens fÀrger, nÄgot Är tillbaka ytterligare sÄ var fjÀllet redan vitt.
Blir spÀnnande att se nÀr det vita guldet behagar att komma i Är.

Men, Àn finns tid alltsÄ för att njuta av fÀrgerna som kommer mer och mer för varje dag!

PÄ mÄndag, den 11 september sÄ startar Àlgjakten i Jorm vvo. För att hÄlla koll pÄ var ÀlgjÀgarna Àr för dagen sÄ kan man Äka upp till slakthuset och lÀsa pÄ anslag varje dag om var de hÄller till. Slakthuset ligger mittemot den fina allaktivitetsparken pÄ vÀg upp mot BlÄsjöfjÀllet strax bortanför Jormskolan.

SjĂ€lv ska jag ha en vecka av ledighet. Jag Ă„ker och hĂ€lsar pĂ„ min dotter som Ă€r pĂ„ Island dĂ€r hon gör sin praktik under 6 mĂ„naders tid. Det Ă€r en dröm jag haft i över 30 Ă„rs tid att besöka landet dĂ€r vulkaner puttrar och hĂ€star fortfarande lever som vilda. Med lite flax fĂ„r jag till lite fiske oxĂ„….men annars om tiden inte rĂ€cker till sĂ„ fĂ„r jag resa dit igen! Men ingen fara att det ska vara stĂ€ngt, personal finns pĂ„ plats hĂ€r hemma!

Önskar alla en fortsatt hĂ€rlig september! Boka era boenden via hemsidan, tiden gĂ„r fort nu och snart skottar vi snö och ligger pĂ„ första isen i jakten pĂ„ rödingen!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.09.02

Var sak har sin tid!

Nu Àr tid för fiskarnas lek och strömmande vatten Àr fredade för en tid framöver. Vi fÄr dock fortfarande fiska i tjÀrnar och sjöar ett tag. SÄ Àn finns tid till att fÄnga dina drömmars fisk!

Man kan oxÄ fylla skafferiet av skogens lÀckerheter, typ kantareller och andra matnyttiga svampar. Eller kanske fixa den dÀr fÄgeln till finmiddagen.

TÀnk ÀndÄ vilken rikedom vi har i vÄrt vackra avlÄnga land!

Dessutom Àr det fortfarande möjligt att fÀrdas över Stekenjokk i en och en halv mÄnad till. Vill man uppleva detta och önskar bo pÄ fiskecampen sÄ kan man enkelt boka sig en stuga via hemsidan!
www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.08.25

Vet ni nu har jag Àntligen fÄtt till och med hjÀlp, kunnat ordna ett onlinebokningsprogram för stugorna! Ni hittar en knapp pÄ hemsidan www.jormvattnetsfiskecamp.se BOKA STUGA

Det innebÀr för dig som gÀst att du ska kunna sitta hemma och vÀlja bland tillgÀngliga datum enkelt och smidigt. För mig innebÀr det troligen oxÄ lite förÀndringar.

För vinterns gÀster erbjuds Àven möjlighet att bestÀlla frukost. Det Àr som ett tillval i programmet. Om man Àr flera som oxÄ önskar bestÀlla middag kan man göra en extra förfrÄgan om det för att se om det Àr möjligt just dÄ. Det som dÄ serveras Àr husmanskost.

KĂ€nns kanske lĂ„ngt bort men svisch sĂ„ har bĂ„de hösten och jul passerat och snart stĂ„r vi hĂ€r, skottar snö och njuter av minusgrader i Paradiset 🙂 SĂ„ in och kika redan nu för att inte missa chansen till stuga hos oss just nĂ€r du önskar komma hit!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.08.23

Björnjakt pÄgÄr för fullt i skogarna och snart, ja faktiskt redan i övermorgon sÄ startar fÄgeljakten för i Är.

Gör som jÀgarna och tillsÀtt en glad fÀrgklick pÄ klÀderna sÄ ni syns ni som jagar kantareller.

Man kan oxÄ glida ut pÄ sjön för lata fiskedagar i en bÄt.

VildmarksvÀgen över Stekenjokk Àr fortsatt öppet fram till 15/10 sÄ kom gÀrna och bo hos oss, i stuga eller om ni har med eget boende. Man kan redan nu ana fÀrgskiftningar i naturen!

Njut nu av dagarna som Àr hÀr!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.08.15

Ännu en hĂ€rlig dag med guidning pĂ„ schemat. Stundvis regnade det pĂ„ friskt men Ă€ven solen visade sig.

Naturen i Frostviken Àr helt enkelt magiskt vacker och jag Àr sÄ glad att fÄ visa den för andra.

Jag Ă€r rik đŸ„°

Kram Marika

@jormvattnets_fiskecamp @nordicflyfishingdistribution

2023.08.14

Hösten nÀrmar sig och sommargÀsterna avtar. Det innebÀr att vi fr o m nu Àndrar vÄra öppettider. MÄndag-lördag bemannar vi receptionen 08,00-16,00, söndagar 09,00-14,00

Hjortron i mÀngder och fortsatt Àr vi bara i början av kantarellsÀsongen, sÄ jag uppmanar till hÀrliga dagar till skogs.

Ripjakten börjar den 25/8 och dÄ blir det ny fart i skogen!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.08.07

HjÀlp sÄ fort tiden rusar ivÀg! Det Àr redan augusti, men med dagens vÀder kÀnns det som september. Jag har haft en vÀldigt rolig och intensiv vecka med 2 dagar guidning pÄ schemat. Vi fick smaka pÄ riktigt höstruskvÀder till fjÀlls med massor av regn och vindar. Andra dagen var det Äter sommerfeeling och klÀderna Äkte av. Tack killar för grymt bra dagar!

MÀrker av en stor skillnad pÄ turistströmmen, det har minskat rejÀlt sista veckan.

Men nu kommer tid för vandringar till fjÀlls och i skogen, jakten pÄ det gula guldet, alltsÄ kantarellerna. Sen strax kommer tid för björn-, fÄgeljakt och sÄ smÄningom Àlgjakten.

Innan dess ska jag lÀgga min lediga tid och energi pÄ fiske i strömmande vatten tror jag. Hur ska du spendera din lediga tid?

MÄnga stÀllplatser finns tillgÀngliga!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.07.28

Information!!

FrÄn och med söndag den 30/7 till onsdag den 2/8 kommer SLU att bedriva provnÀtfiske i Leipikvattnet. Det innebÀr att det kommer ligga mÄnga nÀt i sjön under dessa dagar.

Detta kommer pÄverka tillgÀngligheten nÄgot med andra ord.

Vid ytterligare funderingar eller om man har frĂ„gor kan man kontakta Gunnar Öhlund tfn: 070-2131006

mvh Marika

2023.07.23

I veckan som var hade jag fiskelÀger med övernattning för fjÀrde gÄngen. KÀnns inte som att det ska vara möjligt men tiden gÄr otroligt fort.

Det kÀnns kul med Äterkommande ungdomar som gillar det hÀr med fiske lika mycket som jag. I Är tog vi en dag i rinnande vatten för att utvecklas ytterligare med flugfisketekniken.

VÀdret har verkligen varierat under veckan frÄn rejÀla regnskurar med inslag av Äska till strÄlande varma sommardagar som inbjuder till bad och lek vid vatten. Till veckan Àr det daglÀger och det ser jag lika mycket framemot!

Vi ser oxÄ framemot resten av sommaren och tid för mer fiske, bÀrplockning, vandringar uppe pÄ fjÀllen.

ApropÄ vandring, ni vet vÀl om att Jormvattnets IF arrangerar Toppkortet? Man kan komma in och köpa kortet hÀr hos oos pÄ fiskecampen, sen Àr det vandring och stÀmpling av kort som gÀller för er. Man Àr med pÄ utlottning av fina priser nÀr man lÀmnat in sina kort (senast 15/10) men inget slÄr de fantastiska vyerna som man fÄr uppleva! Topparna som finns med pÄ Toppkortet Àr i hela Frostviken.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.07.17

Sommar, det Àr oxÄ fiskelÀger för mig och en del ungdomar. I morgon fram till torsdag kör jag Ärets övernattningslÀger. Riktiga veteraner Àr med pÄ Ärets lÀger och jag ser framemot att trÀffa dom igen.

Vi har nu oxÄ kommit till andra halvan av sommaren. Höstens gÀster hör av sig och försÀkrar sig om att fÄ plats. Det Àr bÄde fiske, vandring, bÀrplockning, kantarelljakt och fÄgeljakt som stÄr pÄ deras agendor.

Men nu njuter vi av sommarens varmare dagar, Àven om vi oxÄ fÄr slÄss med mygg och knott, men mest sÄ njuter vi!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.07.13

Jormvattnets fvo anstÀller varje sommar ungdomar och de fÄr chansen till ett riktigt varierat jobb. Det Àr sÄ varierade arbetsuppgifter att det Àr allt frÄn stÀdning runt tjÀrnar och vindskydd, mÄlning av grillkÄta. De har ordningstÀllt fiskkassen, markerat fiskeleder, röjt bort sly mm mm

Jag tÀnker att det mÄste vara bÀsta sommarjobbet ever! PÄ fiskecampen hjÀlper de till dagar nÀr det har behövts och det kan vara allt frÄn grÀsklippning till att tömma bÄtar pÄ vatten.

Dessutom hinner de fiska en hel del, viktigt att veta att vi har bra fiskbestÄnd i vÄra vatten! Allt för att fiskegÀster och andra naturintresserade ska fÄ sin tÀnkbart bÀsta upplevelse i Jormbygden. Vill ni uppleva delar av allt detta sÄ mÄste ni komma hit!
Bilderna visar fiskelede upp till HolmtjÀrn.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.07.11

SÄ fina ord, tack sÄ hjÀrtligt för dom!

Och fin service fÄr man Àven hÀr

@brunflosportochfiske har utrustningen ni behöver om det sÄ Àr levande agn eller annan fiskeutrustning!

Och till alla som lÀser och funderar pÄ att Äka norrut till oss, ni Àr varmt vÀlkomna!

Marika

2023.06.28

Nu har jag landat i sommarkÀnsla pÄ riktigt!
Det Àr varmt, solen strÄlar, det kommer Äskskurar, campingen Àr full av glada mÀnniskor och fisket Àr pÄ topp!

Sommarcaféet Àr igÄng och vi har serverat de första pizzorna. KÀnns som det Àr en hit som gÄr hem hos mÄnga. Vardagar 11-14 alltsÄ.

Njut nu ordentligt av sommaren och om ni sÄ önskar sÄ Àr ni varmt vÀlkomna!
Marika

2023.06.20

Fisket har dundrat i gÄng ordentligt med redigt fina fiskar nu i Jormsjön. SÄ glad för mina gÀsters skull dÄ de kommer hem och visar upp sina vackra fÄngster! Stort grattis till er!

Dessutom har jag nu fÄtt hem Genidragets magiska beten och de syns pÄ filmen hÀr! Kom och köp innan de tar slut!

PÄ midsommarafton sÄ serverar vi sillunch och det Àr föranmÀlan med begrÀnsat antal platser, sÄ vÀlkomna att anmÀla er. Klockan 13.00 direkt efter bÄtfisketÀvlingen kommer vi stÀlla fram maten!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.06.17

Äntligen Ă€r BÅTTÄVLINGEN pĂ„ Jormsjön tillbaka!

PÄ midsommarafton sÄ vÀlkomnar vi er till bÄttÀvlingen dÀr insatsen avgör prispengen! Utöver detta Àven fina priser.

Klasser och anmÀlningsavgift: 2 spön/100:- samt 4 spön/200:-

AnmÀl er till fiskecampen med lagnamn/fiskare, ring pÄ 0672-20100

Arr: Jormvattnets fvo och Jormvattnets fiskecamp

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.06.04

Jag hade hoppats pÄ att kunna visa er lite mysig försommarkÀnsla med sol och grönska som spritter i marken nu nÀr det Àr juni. Det Àr inte alls vad jag skulle förmedla med dagens vÀder, sÄ vÀljer en annan linje.

Flaggar för sommarens fiskelĂ€ger för barn och ungdomar. ÖvernattningslĂ€gret för ungdomar mellan 12-17 Ă„r blir den 18-20/7 och daglĂ€gret frĂ„n 8 Ă„r blir den 25/7. Sista ansökningsdag blir sista juni.
Maila din intresseanmÀlan till info@jormvattnetsfiskecamp.se först till kvarn fÄr först fiska. I retur efter anmÀlan sÄ fÄr man information av mig via mail.

Dessutom Àr det vÀldigt nÀra för öppnandet av VildmarksvÀgen, den delen som strÀcker sig över Stekenjokk! Den 6 juni kl:12.00 sÄ öppnas bommarna pÄ respektive sida av fjÀllmassivet! Passa pÄ att stanna för en natt eller flera med ekipaget hos oss!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.05.26

Det Àr fortsatt svÄrigheter att komma fram pÄ telefon och internet kan svaja. Men vi hoppas att ni har tÄlamod att försöka igen.

Sjön Àr isfri och vattnet stiger. Efter en del varma dagar kom kylan Äter och idag har vi haft redigt kallt. Bilden visar dock att grönskan kÀmpar för att övervinna snön.

Om vi nu ska kalla det sommarfiske, sÄ har det kommit igÄng riktigt bra. Jormsjön har bjudit pÄ fina fiskar till de som varit ut och fiskat.

BÄtbommarna ligger i sjön och till veckan ska jag försöka fÄ i nÄgra bÄtar. Det tycker jag att bjuda in sommaren pÄ riktigt!

Är ni sugna pĂ„ att besöka oss med en natt eller tvĂ„ sĂ„ skicka ivĂ€g ett mail med förfrĂ„gan om boende pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.05.17

Nu Àr det vÄr pÄ riktigt hos oss. Isens bÀrighet försÀmras hela tiden och mer öppet vatten tar vid. Nu har jag och fler med mig tagit fram sommarutrustningen och vi har börjat att njuta av det vi har hÀr och framför oss. Mask finns i butiken för den som önskar köpa det!

Sakta töms campingen pÄ vintercampare och det Àr bara 3 veckor kvar till att vÀgdelen över Stekenjokk öppnar. DÄ hoppas jag att vi har försommar med vÀrme i luften och musöron i trÀden.

Telia har medddelat att de kommer utföra arbete i mobilmasterna i vÄr region. Detta kommer att pÄverka samtal och Àven surf under kommande veckor. FrÄn nÄgra timmar till ev lite lÀngre avbrott vid större arbeten. Men det ska göra att vi fÄr ett snabbare och stabilare nÀt efter att de Àr klara. Vill man veta mera sÄ surfa in pÄ deras hemsida och lÀs dÀr.

SÄ med det sagt, telefonin kan vara begrÀnsad och vi hoppas ni har överseende med det. Skicka gÀrna mail vid bokningsförfrÄgningar eller andra frÄgor, sÄ svarar vi sÄ snart vi kan.

info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.05.11

Jag har plockat undan pimpelspön, blÀnken och annat som vinterns fiske krÀvt och sommarfiskets utrustning hÀnger nu framme. Har lagt bestÀllning pÄ mer utrustning som jag anser vara bra investeringar för den som vill komplettera sin egna utrustning.

SjĂ€lv har jag varit och trĂ€nat kastteknik vid nĂ„gra tillfĂ€llen och kĂ€nt i Ă€nden av linan att dĂ€r ute i det blĂ„ sĂ„ lurar dom som jag sĂ„ gĂ€rna landar i hĂ„ven. För att sammanfatta det kort sĂ„ fĂ„r jag fortsĂ€tta trĂ€na 🙂

Det Àr ett stÀndigt flöde av bokningar och Àven husvagn och husbilsfolket planerar sina resor inför sommaren. Det börjar bli en del nu och vill man bo pÄ denna fina camping vid Jormsjöns strand i sommar, sÄ kan det vara lÀge att göra en check pÄ platstillgÄngen. Skicka ett mail med din förfrÄgan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

VildmarksvÀgen öppnar vÀgdelen över Stekenjokk den 6/6 kl: 12,00. Vackra vyer över högfjÀllet som beskÄdas med enkelhet frÄn ditt fordon.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.05.04

Tack till alla som kom och bidrog till fin stÀmning vid ValborgsmÀssobrasan. Tack för sÄng och musik, tack till er som kom pÄ tacobuffén och er alla som kom in pÄ efterföljande umgÀnge nÀr snöstormen slet och drog.

Dagarna som följt har bjudit pÄ kalla nÀtter men solen har visat sig om dagarna, inte hela tiden men mycket. Tacksam för det!

Maj mÄnad blir stillsammare och pÄ campingen mellanlandar vi med sysslor som passar för tiden. Om lite drygt en mÄnad sÄ öppnar VildmarksvÀgen, klockan 12.00 den 6 juni Äker bommarna upp. Bokningarna rullar in och jag ser framemot sommaren.

Vill man komma hit gÄr det bra att skicka en bokningsförfrÄgan pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.04.25

Snart ValborgsmÀssoafton och det firas med brasa vid Jormsjöns strand. SkönsÄng ledd av Lovisa och sÄngerna finns utskrivna sÄ alla kan hjÀlpa till och fylla Jormbygden med ljuva toner.

Tacobuffé serveras frÄn kl:18.00 och förbokning sker senast fredag den 28/4. Maxantal sÄ först till kvarn för att fÄ plats.

Brasan tÀnds kl:20.00 och efter brasan hÄller vi Loftet öppet om man vill mysa en stund till. Vi stÀnger kl:23.00

Boende finns kvar i helgen om man vill boka det, skicka ivÀg ett mail pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.04.20

VÄrkÀnslorna vÀxer lite mera för varje dag! Solen vÀrmer gott och strömstaren kom och sa godmorgon nÀr vi hade gubbdagis i morse. Satt sÄ fint och vippade pÄ stjÀrten.

Företagarlunchen som kommun bjöd in till hos mig idag var mycket trevlig och givande pÄ alla sÀtt och vis! MÄnga kloka tankar om vÄr framtid och Àven om vÄr roll som företagare i kommunen. Xtra kul att vi var sÄ mÄnga!

LÄgsÀsongen nÀrmar sig med stormsteg men Àn finns det möjlighet till bÄde skoterÄkning och isfiske! Kom vetja!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.04.12

Om drygt 2 veckor sÄ Àr det sista april, ValborgsmÀssoafton. Det vill sÀga dags för majbrasa om man vill. Jag tycker det Àr trevligt!

SÄ jag undrar om fler i byn skulle vilja ha en brasa i Är? I sÄfall behöver jag hjÀlp att samla ihop till en brasa. Den kan med fördel placeras pÄ sedvanlig plats, utanför bÄtrampen.
Kvistar, grenar, inte impregnerat virke och inga skruvar och spikar som riskerar att hamna i sjön.
Är det dessutom nĂ„gon som vill ta pĂ„ sig att slipa fram ett sĂ„nghĂ€fte för kvĂ€llen sĂ„ Ă€r det extra trevligt!

Vill man dessutom komma och bo hÀr pÄ fiskecampen sÄ kan man skicka ivÀg en bokningsförfrÄgan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.04.08

Jag vill tacka för en kalasfin dag! Alla deltagare, arrangörer, kontrollanter och vĂ€dret 🌞 Årets upplaga av PĂ„skpimpeln Ă€r lagd till handlingarna. 235 st registrerade deltagare, det Ă€r en mer Ă€n i fjol. Nu firar vi klart pĂ„sken och försöker lura upp fler och större fiskar ur vĂ„ra fina fiskevatten🎣 Tack Jonas för bilden frĂ„n dagens prisutdelning!Vill man njuta av april mĂ„nads fiske sĂ„ kan man skicka ivĂ€g en förfrĂ„gan om boende pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!

Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #jormsjön #pÄskpimpeln #2023 #pimpeltÀvling #tradition

DCIM\100MEDIA\DJI_0074.JPG

2023.04.07

Sneakpeak inför morgondagens prisbord pÄ PÄskpimpeln pÄ Jormsjön!

Arrangörsstaben frÄn Jormvattnets fvo, Jormskolan och JÀtten Jorms förskola och vi pÄ Jormvattnets fiskecamp önskar er varmt vÀlkomna!

8 april 11.00-13.00

AnmÀlan öppen frÄn 10.00

Förköp/föranmÀlan möjlig pÄ fiskecampen!

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #pÄskpimpeln #pimpeltÀvling #jormsjön #Jormvattnet #jormskolan #jÀttenjormsförskola

@jormvattnets_fiskecamp

@picture_jormvattnet

2023.04.04

Ni missar vÀl inte vÄra fina pimpeltÀvlingar i Frostviken nu i pÄsk?!

PÄ LÄngfredagen ska ni bege er till StortjÀrn och pÄ PÄskafton Àr det Jormsjön som gÀller!

Varmt vÀlkomna!

2023.04.03

Tiden Àr hÀr för att flagga om anstÀllning för sommarens personal.

Är du den som jag söker till fiskecampen? Jag söker dig som kan jobba sjĂ€lvstĂ€ndigt, har god vana av kassahantering, Ă€r beredd pĂ„ att serva mĂ€nniskor med allt frĂ„n information om vĂ„rt vackra omrĂ„de, servera fika pĂ„ cafĂ©, sĂ€lja kioskvaror till fiskekort. Du kommer dessutom fĂ„ klippa grĂ€s, rensa ogrĂ€s och stĂ€da, sköta bĂ„tar och du bör vara villig att jobba helgdagar mm

Skicka ett mail till jormliensmultiflex@gmail.com med din ansökan, berÀtta vem du Àr och varför du Àr den jag söker. BerÀtta gÀrna nÀr du kan börja jobba, om du har önskemÄl om nÄgot speciellt.

Varmt vÀlkommen med din ansökan!
Marika

2023.04.02

Och sÄ var det dÄ april. Med en sÄn galet fin avslutning pÄ mars och rivstart pÄ april kan vi bara hoppas att pÄsken blir kalasbra. Kalla nÀtter och takdropp pÄ eftermiddagen
 jag syftar pÄ vÀdret alltsÄ!

VÀdret kan vi inte pÄverka men sÀllskap, saker vi gör och mat vi stoppar i oss, det kan vi absolut göra vÄrt allra bÀsta med för att lyckas med tillvaron!

PÄ fiskecampen har vi LÄngfredagspub med start 19.00 och vi stÀnger 00.00 sÄ alla Àr pigga och glada pÄ pÄskafton nÀr vi kör PÄskpimpeln pÄ Jormsjön.
Ni har vÀl inte missat att man kan föranmÀlan sig redan nu?! DÄ slipper man stÄ i kö pÄ lördag morgon nÀr anmÀlan startar.

Öppettider under pĂ„sken:
SkÀrtorsdag 08.00-16.00
LĂ„ngfredag 08.00-14.00
PĂ„skafton 09.00-16.00
PÄskdagen stÀngt
Annandag pÄsk 09.00-13.00

Ve 15
Tisdag-fredag 08.00-12.00
Lördag 09.00-12.00
Söndag stÀngt

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.03.28

Nu nÀrmar vi oss pÄsken med stormsteg!

Det Àr dags att flagga för Ärets pimpeltÀvling med andra ord.

Jormvattnets fvo arrangerar i vanlig ordning PÅSKPIMPELN pĂ„ pĂ„skafton den 8 april. Platsen Ă€r Jormsjön utanför Jormvattnets fiskecamp.

Det kommer finnas försÀljning av hamburgare, korv, kaffe, lÀsk mm och det Àr Jormskolan och JÀtten Jorms förskola som sköter det.

FöranmÀlan kan göras redan nu och det görs pÄ fiskecampen.

Varmt vÀlkomna!

Marika

pimpeltÀvling

2023.03.22

Jag var ivĂ€g pĂ„ SportfiskemĂ€ssan i Älvsjö det gĂ„ngna veckoslutet. Oerhört intensiva dagar som jag gĂ€rna gör om.

Jag blev sÄ glad att sÄ mÄnga av mina gÀster och vÀnner tittade förbi i montern för @dromfiske dÀr jag huserade! Tack!

Nu Àr en ny vecka med nya möjligheter, men inget nytt pÄ vÀderfronten! I vanlig ordning sÄ har vÀdret beslutsÄngest med om det ska vara vinter eller vÄr. Ymnigt snöfall, takdropp, vÀrmande sol och iskalla vindar. SÄ det Àr bara att anpassa sin klÀdsel och sina aktiviteter dÀrefter.

Är ni sugen pĂ„ att besöka oss men saknar boende sĂ„ passar det allra bĂ€st söndagar och nĂ„gra dagar frĂ„n början av veckorna, dĂ„ det finns störst chans till att hitta ledigt.

SlÀng ivÀg ett mail vet ja!

Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.03.14

KÀnns kanske avlÀgset och lÄngt bort med flugfiske nÀr vintern Àr som mest intensiv, men att drömma sig bort Àr enkelt. Jag lÀngtar varje dag till sommarens flugfiskedagar. Jag undrar om fler kÀnner som jag?

Planerar sÄ smÄtt för mina Äterkommande aktivitetsdagar, som fiskelÀger för barn och ungdomar. HÄll ut, snart Àr jag pÄ g!

Men först ska jag fara ner till Älvsjö och @SportfiskemĂ€ssan. Den börjar pĂ„ torsdag och hĂ„ller pĂ„ till söndag. Jag, Adam och Bengt Ă„ker frĂ„n Jorm och representerar den norra regionen i @dromfiske ’s monter. BĂ„de @jormvattnets_fiskecamp och #jormvattnetsfvo Ă€r medlemmar i Drömfiske. Jag hoppas att vĂ€nner och gĂ€ster kommer förbi och surrar lite.

För de som vill stanna kvar i snöriket sÄ finns det ledigt i helgen. Storstugan och Lillstugan kan bokas. Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.03.06

Pga Äterbud sÄ finns det platser kvar till helgens förarbevisutbildning pÄ Fiskecampen.

AnmÀl pÄ mail Jormliensmultiflex@gmail.com 3095kr

Mer info kommer i retur.

Dela gÀrna sÄ info kommer ut till den som vill ha kortet innan vintern Àr över!

#jormvattnetsfiskecamp

#skoterutbildning#förarbevisutbildning

#körskoter @korskoter

@jormvattnets_fiskecamp

2023.03.06

Sportlovet fick en fin start med rediga mÀngder av snö och gnistrande sol.

HÀr i Frostviken kan sportlov innebÀra slalomÄkning, pulkrace, tura med skidor, Äka skoter, fiska och fika sÄklart! Fika kan vara ute vid ett vindskydd, vid stranden av Jormsjön, pÄ fjÀlltoppen kanske hos en granne.

Eller hos oss! HĂ€r kan man fika vĂ„fflor mĂ„ndag till fredag mellan 11,00-14,00 pĂ„ Loftet. Malou Ă€r ”hemma” och förgyller tillvaron för oss. Kom och njut!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2023.02.26

Snart Àr det sportlov och dÄ kör vi café mÄndag-fredag 11,00-14,00
Jag Àr sÄ glad att Malou vill komma och jobba lite extra nÀr det finns möjlighet för henne!

NÀrmast att skriva in i sin kalender Àr Sledday nÀsta lördag den 4 mars. Ta skotern och Äk och var med för att uppleva en familjedag med LeMans-tÀvling, FSX-show med Rasmus Johansson, utstÀllare, hamburgeri, fina utlottningar. En dag pÄ Brattli med extra allt! Frostvikens skoterklubb firar 50 Är och det görs med denna fina dag!

Men som sagt, missa inte café med Malou under vecka 10!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Hjortron

2023.02.21

Vi Àr redan inne i vecka 8 pÄ detta Är 2023. De har lixom visslat förbi de veckor som passerat. Snart Àr det sportlov och sen huxflux Àr vi pÄ andra sidan vinterhalvan. GÀller att passa pÄ att njuta av den vinter vi har.

Jag har glömt meddela om min lilla tÀvling jag har hÀr pÄ fiskecampen. Den som kom till under pandemin dÄ vi inte hade PÄskpimpeln. Jag tycker det Àr lite trevligt med smÄ tÀvlingar sÄ jag kör pÄ! Mellan 1 februari och 30 april kan man med fördel komma in och vÀga samt registrera sin fÄngst. Fisken ska vara tagen inom Jormvattnets fvoŽs fiskevatten. Störst öring och röding vinner pris!

Varmt vÀlkomna!
Marika

TĂ€vling

2023.02.16

Det varierande vÀdret fortsÀtter. Veckan startade med plusgrader och nu Àr det nysnö och nÄn minusgrad. Ser ut som att det kan komma lite mer snö under de nÀrmaste dagarna, ingen blir gladare Àn jag. Tycker inte om nÀr vinter inte Àr vinter.

Snart Àr det sportlov och dÄ tÀnker vi ha lite vÄffelstuga, meddelar nÀrmare om vilka dagar det blir, hÄll koll!

Bara en mĂ„nad bort, sĂ„ Ă€r det SportfiskemĂ€ssa i Älvsjö. Det ska bli kul. Jag Ă„ker dit och jobbar i monter C05:38 för Drömfiske JĂ€mtland HĂ€rjedalen. Det gör jag för Jormvattnets Fiskecamp och Jorms fvof Ă€r medlem i Drömfiske! Hoppas vi ses dĂ€r! 16-19 mars Ă€r det dags!

Bilden Àr frÄn igÄr morse, vackert va?

Vill ni komma hit Àr ni varmt vÀlkomna!

Marika

SoluppgÄng

2023.02.11

Detta veckoslut har vi sÀllskap som bor med helpension. Det tycker jag Àr lite extra trevligt! Man fixar frukost och surrar om dagens förvÀntningar, dagen fylls med förberedelser för kvÀllens middag och sen sÄ fÄr man höra om dagens Àventyr.

Jag skrev redan tidigare i början av Äret om att vi har en mÀrklig vinter med vÀldigt varierat vÀder. Ja det fortsÀtter sÄ. I början av veckan var det plusgrader, pÄ torsdagen dundrar vindar in och tar med sig snöbyar. NÀr lördagen vaknar sÄ har vi Äter kallt. MÀrklig vinter mÄ jag sÀga!

Bokningarna rullar in och de sista lediga helgerna med lite alternativa stugor Àr följande: ve 8 (Lillstugan o Sviten), ve 10 (Lillstugan), ve 11 (1 mellanstuga o Lillstugan) ve 12 (Sviten) sen glesar det pÄ lite men pÄsken Àr fullbokad sedan lÀnge.

Ta din chans och boka nu för att inte stÄ utan boende! info@jormvattnetsfiskecamp.se

Samtidigt som vintern Ă€r utanför dörren sĂ„ börjar jag planera och fantisera om sommarens Ă€ventyr! PopulĂ€ra fiskelĂ€ger för barn och ungdomar, guidade turer till flugfiskevatten, sommarcafĂ©, vĂ€nner frĂ„n nĂ€r och fjĂ€rran som kommer Ă„ter till campingen, ja…listan kan göras lĂ„ng!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2023.02.06

En vecka har nu friÄkningen varit öppen, det mÀrks!

Jag Àr sÄ tacksam att vi Àntligen kan vÀlkomna skoterÄkarna till oss. För mig Àr det helt avgörande för att kunna bedriva företagandet.

FrÄn inga bokningar och massor av avbokningar sÄ mÄste jag sÀga tyvÀrr det Àr fullt.

De flesta vill boka vardag fram till söndag. Men jag tipsar om söndag fram till onsdag eller torsdag, dÄ finns det betydligt större chans att fÄ ett boende.

Maila din förfrÄgan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna

Marika

2023.01.29

Nu Àntligen ser det ljust ut pÄ snöfronten

☃ Det ser riktigt ljust ut. Jag tror att det nĂ€rmar sig öppning av friĂ„kningsomrĂ„dena nu, hĂ„ll tummarna ☃BokningsförfrĂ„gningar gör ni enklast pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Denna filur som gömmer sig i bilden, passar pÄ att vila som det ser ut. Kan tillÀggas att det Àr mÄnga av dessa utefter vÀgarna sÄ var lite försiktiga!

Varmt vÀlkomna!

Marika

Älg som ligger i snön

22.01.21

Jag hör att fisket Àr skapligt nu. Eller iallafall för en del, fin storlek pÄ de som kommer upp ovan iskanten.

Har skrivit tidigare om det vÀxlande vÀdret, det Àr ingen skillnad nu. Om prognosen stÀmmer sÄ blir det plusgrader till veckan. Men jag rÀknar iskallt med att det pÄ höjd Àr minusgrader.

Om nÄgon kÀnner för att bidra med lite god stÀmning sÄ Àr ni vÀlkomna att hÀnga med i snödansen. MÄste ju hjÀlpa om vi Àr nog mÄnga.

Om önskar man boka boende sÄ gÄr det oxÄ bra!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Afton solnedgÄng

23.01.05

NyÄret började med redigt varierande temperaturer, ordentligt kallt och sen mildare men med blÄst. BlÄsten blir besvÀrlig och köldeffekten obehaglig.
Det verkar dock inte hindra fiskefolket som envist beger sig ut och lurar upp röding och öring frÄn djupet.

GlÀdjande sÄ har lederna i Frostviken nu öppnat och det möjliggör fiske i fler vatten i vÄrt vackra Jorm. Har man dessutom köpt Frostvikenkortet sÄ Àr möjligheterna nÀst intill oÀndliga. Ja en liten överdrift kanske men kÀnslan Àr fantastisk att kunna vÀlja och vraka bland 13 olika fvo.

IgÄr fylldes det pÄ med maggot oxÄ i vÄr lilla butik pÄ fiskecampen, bara en sÄn sak.

Varmt vÀlkomna!
Marika

Rödingar pÄ isen

22.12.31

Ett svep genom Ă„ret 2022 och en del av Ă„rets dagar förevigade pĂ„ bild. Tack till alla gĂ€ster som fyllt mitt Ă„r med hĂ€rliga minnen tillsammans med er. Nya gĂ€ster, Ă„terkommande gĂ€ster, korta besök, lĂ„nga stopp, sommar, höst, vĂ„r och vintergĂ€ster. Ni som kommit in och fikat eller handlat i vĂ„r butik. Till alla er som kommit in för att fĂ„ fisketips eller sökt andra rĂ„d för en lyckad dag i Jorm och Frostviken. Året har bjudit pĂ„ motgĂ„ngar och medvind, sĂ„ som livet Ă€r. VĂ€drets makter rĂ„r vi inte nĂ„nting Ă„t och om vi blickar tillbaka sĂ„ fĂ„r vi ju erkĂ€nna att sommaren var inte nĂ„n topp 10 pĂ„ kalassomrar precis. Men om vi bortser frĂ„n det och visar dagar som varit fina sĂ„ summeras det till slut som bra.Och det Ă€r just det som jag gillar att fokusera pĂ„, de dagar som gett mig energi och glĂ€dje.FrĂ„n och med imorgon, 1 januari 2023 sĂ„ arrenderar jag fiskecampen av Jorms utvecklingsekonomiska förening. Ja, det Ă€r alltsĂ„ ny Ă€gare av anlĂ€ggningen men jag hade turen att fĂ„ stanna kvar. Jag vill dĂ€rför tacka Jorms fvof för den tid som varit och för att ni trodde pĂ„ att jag skulle passa in och driva fiskecampen. Nu blickar jag framĂ„t, 2023 och allt vad som vĂ€ntar mig i framtiden. Varmt vĂ€lkomna nya som gamla gĂ€ster!

Gott slut, gott nytt Ă„r✚Marika

22.12.23

God Jul tillönskas alla gÀster, vÀnner, bekanta och kollegor i branschen!

Önskar er alla en hĂ€rlig jul exakt sĂ„ som ni önskar den att vara!
Ät den mat ni tycker passar bĂ€st! Mys ner i soffan om det Ă€r vad ni vill göra. Ut och Ă„k skidor eller isfiska. Promenera eller ta en sparktur. UmgĂ„s med nĂ€ra och kĂ€ra eller sitt sjĂ€lv, bara ni gör det som ni allra helst önskar göra!

Nu hÄller vi stÀngt fram till tisdag den 27/12 ni Àr varmt vÀlkomna dÄ! Vi hÄller öppet 08,00-16,00 tisdag till fredag, myspub pÄ fredagen och stÀngt pÄ nyÄrsafton.

God Jul <3
Marika

Julgran

22.12.19

In och följ FriĂ„kare – pĂ„ riktigt!

SkoterÄkning, det Àr nÄgot jag vÀrnar om och önskar att vi blir fler som gör. Skotern Àr ett fantastiskt hjÀlpmedel för mÄnga i yrkesprofession och ett ypperligt sÀtt att komma ut i naturen för rekreation för Ànnu fler.

Om vi tillsammans hjÀlps Ät att sprida kunskap, skapa gemenskap med rÀtt attityd och viljan att bevara det vi har förmÄnen att fÄ hÄlla pÄ med, dÄ Àr vi pÄ rÀtt vÀg om vi gör det tillsammans. DÄ vinner man Àven respekt!

För mig Àr det en sjÀlvklarhet att göra mitt yttersta och med mitt företag sÄ vill jag vara med och pÄverka! HÀng med du oxÄ!

Och, ni Àr varmt vÀlkomna!
Marika

www.friakare.se

SkoterÄkare

22.12.17

Trots att det nu Àr den mörkaste tiden pÄ Äret sÄ njuter jag, av ljuset som vi fÄr uppleva de timmar solen Àr hÀr! Bjuder pÄ en bild sÄ ni andra fÄr ta del av det magiskt vackra vi har. MÄnga av er har bara upplevt Jorm pÄ sommaren, detta kanske lockar er att komma hit och njuta av vintern oxÄ.

Julen stÄr för dörren och nÀsta lördag Àr sjÀlvaste julafton. DÄ har vi stÀngt och nÄgra dagar framÄt. Men kommande vecka, mÄndag till fredag sÄ har vi öppet hela dagen, 8.00-16.00

Fiskegrejerna som jag saknat har nu kommit, sÄ fiskehörnan Àr fylld till bredden. Kanske den bÀsta julklappen av dom alla?

Andra goda nyheter, jag Àr inte lÀngre ensam pÄ fiskecampen utan har god hjÀlp av Pontus. Det gör att öppettiderna i butiken kommer bli bÀttre.

Önskar ni komma hit sĂ„ tveka inte att skicka en bokningsförfrĂ„gan pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se MĂ„nga veckoslut Ă€r bokade i vinter men Ă€n finns enstaka kvar. FrĂ„n söndagar fram till onsdag eller torsdag Ă€r det desto lĂ€ttare att hitta boende.

Varmt vÀlkomna!

Marika

Vy över Jormsjön och solen frÄn fiskecampen

22.12.13

11 dagar kvar till julafton! Tiden rusar och Lucia sjunger vackra sÄnger dagen till Àra.

Jormsjön har lagt locket pÄ, utom vid en del inlopp. GlÀdjande besked men isen bör bara betrÀdas dÀr det sedan tidigare varit fin is, typ Libotten.

Veckan som var blev en riktig höjdare eftersom det blev vitt och grannt i bygden! Med den kyla som nu Àr hÀr, hade -20 i morse, sÄ tÀnker jag att det inte kommer smÀlta undan heller.

Finns en hel del klappar hos oss om ni Ă€r sugen pĂ„ lite julhandel. VĂ€ntar in en laddning med fiskeprylar vilken dag som helst…borde kommit redan, men snart sĂ„!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Jormsjön i solnedgÄng
Jultomtar i receptionen

22.12.01

Intressekoll!

Jag vet att det efterfrÄgas förarbevisutbildning för snöskoter i Frostviken. Nu kommer tillfÀlle för det hÀr hos mig pÄ fiskecampen.

RÀkna med en lÄng och intensiv dag med bÄde teori och praktisk utbildning, samt prov innan dagen Àr slut. Minst 7,5h med teori och 3h praktisk utbildning. Du har egen skoter för den praktiska delen av utbildningen. För att fÄ genomföra utbildningen sÄ Àr man minst 15 Är och 9 mÄnader. För att fÄ skriva provet ska du ha fyllt 16 Är.

Ett utbildningstillfÀlle Àr 13/1 för 4 personer, samma gÀller lördag den 14/1, för 4 personer. Pris för utbildningen Àr 3095kr

Mer info kommer nÀr man anmÀlt sig och fÄtt en plats.

Fylls platserna sÄ kör vi. Först till kvarn fÄr först mala. IntresseanmÀlan görs till mig pÄ jormliensmultiflex@gmail.com

Varmt vÀlkomna med intresseanmÀlan!

Marika

Glada skoterÄkare till fjÀlls

22.11.30

KÀnns konstigt att det inte finns nÄgon snö nere pÄ byn, men till fjÀlls Àr det iallafall vitt och fint. DÀremot gÄr det inte nog mÄnga gÄnger sÀga att vi har flax i Är med lÄng period med blankis och möjlighet till skridskoÄkning och lÀttillgÀngliga fiskevatten. Rekommenderar isdubbar nÀr man ska ut pÄ isen för fiske. PÄ Libotten var det hela 10 personer och fiskade i helgen som var. Och sjön levererar i vanlig ordning. Vilken lycka!

I morgon Àr det december, sista mÄnaden pÄ Äret, det kommer inte som en överraskning men jag tycker att det gick fort fram hit.
Julen Àr snart hÀr och om man letar klappar sÄ finns det lite av allt möjligt hÀr pÄ fiskecampen. Vi har öppet alla vardagar 8,00-12,00 och pÄ lördagar har vi öppet 9,00-11,00

Bokningarna rullar in bra inför den kommande vintern. Är man sugen pĂ„ besök hos oss sĂ„ Ă€r det hög tid och kanske i sista stund för att passa in i bokningarna och ledigheter. Tveka inte för lĂ€nge utan skicka ivĂ€g mailet till info@jormvattnetsfiskecamp.se med din förfrĂ„gan.

Varmt vÀlkomna!
Marika

Röding pÄ blankis med solen i bakgrunden

22.11.27

Adventsfiske pÄ Libotten!

Det Àr en ynnest att fÄ njuta av fina blanka isar i fantastiskt fina Frostviken! Kom och bo hos oss pÄ Jormvattnets fiskecamp!

Varmt vÀlkommen!

Marika

https://www.instagram.com/reel/CldtjPfK_9s/?igshid=MDJmNzVkMjY=

2022.11.20

Tiden gĂ„r vĂ€ldigt fort, lika fort varje dag men Ă€ndĂ„ sĂ„ kĂ€nns det som tempot ökar


Jag har hunnit med lavinkonferens och motorsÄgskörkort pÄ sju dagar, sen har Àven vardagen passerat.

Höjdpunkten denna vecka har ÀndÄ varit att vÀdergudarna har hjÀlpt till med att bygga en bra grund för vintern.

Vackert frostklÀtt i varje trÀd, buske och grÀsstrÄ. LÀgg till sol som vÀrmer dÀr den lyckas trÀnga igenom molnen.
Det bÀsta Àr ÀndÄ att isarna börjat lÀgga och de blir spegelblank och tjocka pÄ nolltid.

Det Àr leverans av maggot vilken dag som helst och ni kan slÄ ihop till en toppenhelg med bÄde julmarknad och isfiske! Rabatterat pris pÄ stugor till helgen.

Varmt vÀlkomna!
Marika

Blankis, frostklÀtt trÀd o blÄ himmel

22.11.10

MĂ„nga av er vet att jag Ă€r en stor beundrare av och Ă€lskar snö. KĂ€nns sĂ„ hĂ€rligt nĂ€r det Ă€ntligen börjar falla vitt guld frĂ„n himlen. TyvĂ€rr ser jag Ă€ven pĂ„ vĂ€derprognosen att det Ă€r kortvarig glĂ€dje 🙂
NÄja, det gör inte sÄ mycket, det ska snöa tre gÄnger innan snön lÀgger sig, sÄ vi nÀrmar oss med andra ord.

Jag gillar ju snö sÄ mycket att jag Àven skaffat mig mera kunskap kring vad snön, vindar och andra vÀderfaktorer har för effekter. NÄgra kanske minns, men för er andra kan jag berÀtta att jag utbildade mig till lavintekniker förra Äret.
Och nu i helgen Ă€r det nationell lavinsĂ€kerhetskonferans i Åre och det ska jag Ă„ka pĂ„. Mer kunskap Ă€r bra att ha. MĂ„nga intressanta förelĂ€sare frĂ„n flera olika lĂ€nder kommer deltaga. Det hĂ€r ser jag framemot!

Pontus hÄller stÀllningarna nÀr jag Àr borta, mailen gÄr bra att anvÀnda för bokningar, öppettiderna Àr som vanligt, vardagar 8-12, lördag 9-11 och stÀngt pÄ söndag.

1:a advent har vi specialerbjudande pÄ boende i mellanstuga, 600.-/natt, passa pÄ och besök Ankarede i Advent!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Lavintekniker

22.11.05

Ett leende, ett hej, en kram., se den du möter! Ibland rÀcker det med lite för att göra nÄgons dag sÄ mycket bÀttre.

Det Àr Àven Alla helgons dag. Dagen nÀr vi minns och hedrar, tÀnder ljus för nÀra och kÀra Àr idag.

Hösten Ă€r en hĂ€rlig tid trots att det just nu kĂ€nns ovanligt mörkt. Nu nĂ€r löven fallit till backen och vi saknar det lilla ledljuset frĂ„n frosten och nysnön dĂ„ Ă€r det mörkt. Passa pĂ„ att gĂ„ ut under dagens ljusa timmar, koka kaffet över den öppna elden, grilla korven och flĂ€skbiten, njut av dagen! Önskar alla en fin helg!

Vill ni boka boende sÄ gÄr det bra att skicka mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!

Marika

Ljus för de som lÀmnat oss

2022.10.22

Jag hoppas att ni alla passar pÄ att njuta av det Moder Jord har att erbjuda. Tiden som Àr nu Àr mörk nog som den Àr, dÄ syftar jag inte enbart pÄ att det Àr slutet av oktober. Det Àr krig i vÀrlden som Àr som ett orosmoln över vardagen oxÄ. Andra situationer som stÀller till oro i kroppen kan skingras med hjÀlp av en stund i skog och fjÀll.

Passa pÄ att fylla matförrÄdet inför vintern med det som Àr gratis. Kanske inte allt Àr helt gratis men nÀra pÄ. Fiske och jakt kostar lite men bÀr och svamp Àr gratis. Inte alla som har den fina möjligheten som vi har hÀr i Norden.

Jag kommer inte vara pÄ jobbet under ett litet tag, men det Àndrar inte öppettiderna utan Pontus hÄller stÀllningarna, sÄ ni Àr vÀlkomna trots min frÄnvaro.

BokningsförfrÄgningar kan med fördel skickas via mail pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se Vintern Àr snart hÀr och bokningarna rullar in sÄ vill du sÀkra din plats sÄ dröj inte för lÀnge.

Önskar er en hĂ€rlig helg!
Varmt vÀlkomna!
Marika

Trattkantarell

2022.10.13

Första blötsnön föll i helgen och nysnö finns pÄ topparna nÀstan varje dag nu. Dagarna Àr mest fyllda av en grÄ kÀnsla och regn, men vi vet vad som pÄgÄr för det Àr kyligare vindar i luften som visar vÀgen för den vinter som komma skall. Mina vinteruppstÀllare har kommit nÀstan allihopa, det Àr oxÄ ett sÀkert tecken.

Löven faller till marken. Mörkret sluter sig runt oss. Vindarna kÀnns kallare Àn igÄr. Nu Àr tid för vÀrmeljus. Sprakande frÄn kaminen, tjocksockar, vÀrmande filtar och rykande te i koppen. KvÀllsmys i soffan, pussellÀggning, flugbindning, bygganden av fiskedrag. Det Àr oxÄ en tid för annat, som att plocka fram snöskoveln, kÀppa för plogbilen eller som för mig, semesterdags. Tid för umgÀnge med nÀra och kÀra.

VildmarksvÀgen stÀnger delen över Stekenjokk pÄ lördag. FrÄn och med denna söndag sÄ Àr receptionen stÀngd. Var sak har sin tid liksom. Det Àr oxÄ hög tid att planera för framtiden, det vill sÀga för mÄnga av er sÄ ska det planeras för vinterresor med isfiske, skoterkörning och bokning av boende. Vill ni boka hÀr sÄ skicka ivÀg ett mail med förfrÄgan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

Storstugan och snöklÀdda fjÀll

2022.10.06

Höststormar som blandas med regn och sol, det vill sÀga oktober som sig bör. SÄg dessutom pÄ vÀderprognosen att det kan komma snö snart. Ja det kommer och sÄ försvinner det vÀl igen innan det lÀgger för vintern. Men vi förbereder för det som komma skall med att sÀtta ut röda kÀppar, klippa grÀset en sista gÄng, ta upp de sista bÄtarna ur den vÀltömda sjön. En efter en sÄ plockar vi bort blomlÄdor och liknande, lite eftersom de blir alldeles för vissna.

VinteruppstĂ€llarna börjar sakteligen att komma och fyller Ă„ter campingen med vagnar. Ännu ett bevis pĂ„ den annalkande vintern. I övrigt Ă€r det stilla och bara nĂ„n enstaka gĂ€st som passerar.

PÄ lördag Àr receptionen stÀngd men jag har öppet pÄ söndag igen kl: 09,00-11,00 Passar pÄ nÀr tillfÀlle ges att njuta av det vackra vi har i naturen, gör det ni oxÄ!

Boka ditt boende inför vintern, helgerna fylls pÄ rÀtt fort faktiskt! Maila din förfrÄgan pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

HöstfÀrger vid vattenfall

2022.09.29

Vet ni?! Redan pÄ lördag sÄ Àr oktober ett faktum och det Àr endast tvÄ veckor kvar tills vÀgdelen över Stekenjokk fÀller ner bommarna pÄ respektive sida av fjÀllmassivet. Sen Àr det lÄng vÀntan till nÀsta Är igen innan det öppnar för vÀgtrafik.

Jag kommer minska öppettiderna nÀr vÀgen stÀnger, jag ska t o m vara ledig Àr tanken, bara en sÄn sak. Men det Äterkommer jag till tids nog.

Jag flaggar för att det blir begrÀnsad service hÀr fredag och lördag!
PÄgÄende Fisketing och ÄrsstÀmma gör att jag har lite att stÄ i.
PÄ söndag Àr det som vanligt igen och vardagen rullar pÄ som sig bör.

Förresten sĂ„ sĂ€ljer klass 8-9 pĂ„ Frostviksskolan Ölandsplast. Deras oerhört bra plastpĂ„sar i 3-pack finns att köpa pĂ„ fiskecampen.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg!
Varmt vÀlkomna!

Marika

Renar pÄ Stekenjokk

2022.09.23

Helg igen och om vÀderprognosen stÀmmer sÄ blir det uppehÄll. Far ut och njut av alla vackra fÀrger dÀr ute i naturen! Ta turen upp pÄ fjÀllet och ladda fikakorgen, kameran och energin i dig sjÀlv! Temperaturen ser ut att vara pÄ er sida!

Imorgon har Jif abonnerat Loftet för middag och möte för arrangörsstaben med alla medarbetare av JormRunt. Men sen öppnar jag upp för er andra frÄn kl 19.00 och hÄller öppet till 23.00Kom och mys i höstmörkret.Tre veckor kvar, sen stÀnger vÀgdelen över Stekenjokk för detta Är. Bara sÄ ni vet!

Varmt vÀlkomna!

Marika

Vy över Jormsjön och Jormliklumpen

2022.09.16

Hösten Àr hÀr pÄ riktigt nu, det vittnar alla vackra fÀrger om! Om jag inte bodde hÀr och kunde njuta av detta vackra varje dag skulle jag Äka hit sÄ fort jag bara kunde. VildmarksvÀgen Àr öppen en mÄnad till och över fjÀllet Àr det mer Àn lovligt vackert!

NÄgra bÄtar har fÄtt komma upp pÄ land och snart tar jag upp resten för vintervila. Den 20/9 och en mÄnad fram blir det nÀtförbud i Jormsjön. Detta gÀller dÄ alltsÄ de som fÄr lÀgga nÀt i sjön. Det Àr oxÄ fÀrdigfiskat i statliga vatten frÄn den 15/9 pÄ mÄnga hÄll, kolla hur det ser ut just dit du tÀnkt gÄ. I Jorms fvo finns Àn nÄgra vatten som Àr upplÄtna till den 20/9.

FÄgeljakt pÄgÄr i vÄra fjÀll och det kan man ju ha i Ätanke nÀr man jagar trattkantareller och bÀr. KlÀ er i fÀrgglada fÀrger som bryter av mot de som Àr i naturen nu.

Öppettiderna i receptionen minskas ner frĂ„n kommande vecka till mĂ„ndag-fredag 08,00-12,00, lördag-söndag 09,00-11,00 SĂ„ klart Ă€r man vĂ€lkommen in om jag Ă€ndĂ„ Ă€r pĂ„ plats!
Men jag kommer hÄlla helstÀngt en del dagar dÄ jag ska pÄ möten eller utbildning, nÀrmast Àr torsdag den 22/9.

Nu vill jag uppmana er att gÄ ut och andas in lite frisk luft och njuta av dagen!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Stekenjokk

2022.09.10

Första helveckan i september bjöd pÄ underbart vÀder med varma dagar och vackra norrsken pÄ nÀtterna.

De vackra höstfÀrgerna kommer mer och mer nu och till fjÀlls hÀnder en hel del pÄ fÀrgpaletten. VÀntar bara pÄ de första pudervita topparna som kan komma vilken dag som helst.

VildmarksvÀgen Àr öppen en mÄnad till och det Àr en fantastisk tid att njuta av det vackra landskapet. Kommer man med husbil eller husvagn sÄ Àr man vÀlkommen att stÄ hÀr hos mig.

Jag har Àran att ha Storöringens fiskeklubb pÄ besök hos mig denna helg och det ska bli kul att höra vad de tycker om vÄrt fiskevÄrdsomrÄde nÀr de provat pÄ bÄde tjÀrnar och Jormsjön.
Jag har lite bÄtar kvar i vattnet om man vill hyra för att komma sig ut pÄ sjön för lite fiske.

Varmt vÀlkomna!
Marika

HöstfÀrger

2022.09.01

SÄ dÀr ja! 1 september Àr hÀr och det Àr fÀrdigfiskat I strömmande vatten. Nu fredar vi fiskarna dÄ de gÄr in i lekperiod. Föryngringens tid Àr hÀr och vi Àgna oss Ät annat fiske, eller andra intressen. Fantastiska mÀngder med kantareller gör skogspromenaden ljuvligare och skafferiet kan fyllas pÄ med denna delikatess. Man kanske Àr jÀgare och dÄ finns flera alternativ att vÀlja mellan. FrÄn skogsfÄgel till björn och skogens konung. I vÄrat omrÄde sÄ börjar Àlgjakten snart och jag ska försöka hÄlla er uppdaterade med ungefÀrliga omrÄden som det jaktas inom.Vi gÄr successivt in i lÄgsÀsongens tid gÀllande hitresande gÀster. Men det finns gott om arbetsuppgifter ÀndÄ. Snart gör Lindsey sin sista dag hÀr pÄ campingen och hon ska prova pÄ annat jobb. SÄ jag efterlyser nu en ny medarbetare! Vill du börja med att jobba pÄ timmar hos mig och sÄ smÄningom jobba mer och fler timmar? Kontakta mig via mail info@jormvattnetsfiskecamp.seHösten kÀnns vÀldigt nÀra och du Àr vÀlkommen att besöka oss för att uppleva förgskiftningarnas tid efter VildmarksvÀgen.

Varmt vÀlkommen!

Marika

2022.08.23

PÄ begÀran kommer hÀr bilder pÄ de nya fina hoodisarna! Det Àr alltsÄ 3 fÀrger med 2 olika tryck.Lite fÀrgbeskrivning finns under bilderna! Pris 699kr, vill man fÄ dom skickad sÄ tillkommer frakt!

Hoodies

2022.08.20

Till veckan börjar fÄgeljakten, den 25 augusti. Men redan imorgon den 21 sÄ börjar björnjakten. Det innebÀr att man kan stöta pÄ jÀgare med bössan hÀngandes pÄ axeln nÀr man Àr ute i sin egna jakt efter hjortron och kantareller. Tiden visar oxÄ att hitresande gÀster minskar i stor takt. Skolan har redan startat pÄ sina hÄll och hos oss startar den pÄ torsdag. Vi kommer dÀrför att anpassa vÄra öppettider nÄgot. FrÄn mÄndag ser det ut som följande:MÄndag till fredag 08.00-16.00Lördag och söndag 09.00-13.00 Fiske i strömmande vatten gÄr mot sitt slut, men en och en halv vecka har man pÄ sig om den sortens fiske lockar. Sjöfiske Àr fortsatt bra och bÄtar finns att hyra hos oss. Ni har vÀl inte missat att vi har superfina nya hoodies med hÀrliga fÀrger? Eller varför inte en mössa med snyggt Jormvattnet-tryck nu nÀr det snart blir höst.

Varmt vÀlkomna!

Marika

Hjortron

2022.08.18

Se sĂ„ fint reportage som Anders Lundin pĂ„ Sportfiskarna skrivit om Ă„rets lĂ€ger đŸ„°https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/12618/Fiskel%C3%A4ger-i-Jormvattnet-levererade-f%C3%A5ngst-och-gl%C3%A4dje-till-alla#.Yv3RdYD7EAI.facebook

FiskelÀger

2022.08.17

HÀr kommer en summering av Ärets fiskelÀger.

VÀdret var allt frÄn strÄlande varm skön sol till hÄrt stormande ösregn och Äska.
Det hindrade oss dock inte frÄn att vara ute, i stormens öga fixade vi tacos till middag. Det var som vilken normal sommar som helst, alltsÄ varmt i luften. Vi njöt och kunde vara ute hela tiden. Inte alls som den sommar vi hittills haft detta Är.

Fisket dÄ? Det var kalasbra! Alla fick fisk, och vi fick bra med fisk, sÄ himla kul. Fina sunda öringar finns i denna exklusiva privata tjÀrn.

Är man pĂ„ lĂ€ger hör det vĂ€l lite till att det ska tĂ€vlas och det gjorde vi. Engagerade tĂ€vlanden och alla fick fina priser, sĂ„klart  fiskeprylar!

Nytt för i Är var att vi hade sÀllskap av Eva som jobbar pÄ Sportfiskarna. Det var otroligt vÀrdefullt att fÄ ta del av hennes expertis och kunnande. Hon hade Àven med sig utrustning som ungdomarna fick lÄna. Ett vÀldigt trevligt inslag att hon var med oss under hela lÀgret. Tack!

Jag vill tacka er ungdomar som kom och var med pÄ lÀgret, ni Àr underbara! Tack till Thomas som kom och assisterade under lÀgret, sÄ vÀrdefullt.
Störst tack till Joe som lĂ„ter oss fĂ„ vara vid hans tjĂ€rn och anvĂ€nda oss av bĂ„de bĂ„t, flotte och hus, sĂ„ otroligt tacksam för den möjligheten ❀

ÖnskemĂ„l med idĂ©er frĂ„n ungdomarna kom om nĂ€sta Ă„rs lĂ€ger, det vĂ€rmer i mitt hjĂ€rta att de vill komma igen, tack sĂ„ hjĂ€rtligt!

Nu ska jag sova och imorgon fortsÀtter vardagen som inget har hÀnt, vi ses vÀl pÄ fiskecampen!?

Varmt vÀlkomna!
Marika

FiskelÀger

2022.08.13

Efter ett lÀngre uppehÄll pÄ mina poster sÄ kommer hÀr en liten blÀnkare frÄn vÄr del av vÀrlden.

Fisket har varit fortsatt riktigt fint i Jormsjön, men Àven i andra sjöar har jag sett och hört. Temperaturen i sjön, ja det Àr kanske inte riktigt badtemperatur, men för fisket Àr det fint.

Vandringar i vÄrt vackra Frostviken Àr nÄgot som jag varmt rekommenderar. Det finns fÀrdiga förslag pÄ alternativ och vill man stödja Jormvattnets if sÄ kan man köpa toppkortet. DÀr finns 5 turer av olika svÄrighetsgrad att vÀlja pÄ. Toppkortet finns att köpa hos oss pÄ fiskecampen.

Fiske i strömmande vatten Àr fortfarande tillÄtet sÄ passa pÄ och kom och bo hos oss och fÄ tips pÄ för en fin upplevelse.

ÖvernattningslĂ€gret för i Ă„r gĂ„r av stapeln mĂ„ndag-onsdag till veckan, extra kul att vi fĂ„ sĂ€llskap av Sportfiskarna! Tror deltagarna Ă€r lika taggade som jag.

Varmt vÀlkomna!
Marika

FjÀll

2022.07.29

Vips sĂ„ nĂ€rmar sig augusti i hiskelig fart… tvĂ„ dagar kvar och sen gĂ„r det Ă€nnu fortare utför! KĂ€nns som en gammal dĂ€nga passar bra i Ă„r…. sommaren Ă€r kort, det mesta regnar bort… osv… just idag var det dock strĂ„lande sol hela dagen, i princip vindstilla och mĂ€nniskorna njöt i fulla drag! Jag ser framemot augusti, fiskelĂ€ger, kantareller, fiske, jakt, ja sĂ„ rullar det pĂ„. Men allra först ska jag vara ledig en vecka. Den Ă€gnar jag Ă„t det jag gillar allra mest med sommar, nĂ€mligen flugfiske. En hel vecka ska jag dĂ€nga tvĂ„hands i grannlandet. Det innebĂ€r att jag kommer inte göra nĂ„gra vĂ€derprognoser frĂ„n Jorm den nĂ€rmaste tiden. I stĂ€llet kommer det frĂ„n min ledighet och jag hoppas ni inte misstycker.

PÄ fiskecampen hÄller Lindsey, Thomas, Eva, Adam och Leo stÀllningarna. NÀsta lördag Àr det Jorm Runt, det fÄr ni inte missa!

Varmt vÀlkomna!

Marika

TÀltplats pÄ fiskecampen

2022.07.22

SÀsongens första natt med fullbokat, det hÀnde alltsÄ vecka 29 i Är, underbart kul. Denna sommar Àr verkligen inte som mina tvÄ första somrar hÀr pÄ fiskecampen. Det Àr som det Àr och man fÄr kÀmpa pÄ fast det gÄr lite i motvind ibland.IgÄr hade jag förmÄnen att fÄ en kort och intensiv guidning med en far och son frÄn Holland. Flugfiske pÄ agendan och det var fantastiskt kul. Idag var en ny dag med nya utmaningar och dÄ fick jag Àran att dela med mig av lite flugfiskekunskaper till tvÄ mÀn som ville lÀra sig och prova pÄ flugfiske. Fisket generellt de senaste veckorna har varit jÀttebra, det Àr sÄ glÀdjande att fÄ uppleva andras fiskelycka oxÄ!Vill du uppleva Jorm, Frostviken och fiskelycka?

Varmt vÀlkomna!

Marika #jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #camping #flugfiske #guidning #fiskelycka #Frostviken #jorm

Guidning

2022.07.15

Nu Ă€r vi liksom ”halvvĂ€gs” med denna sk sommar. Jag vet inte om jag Ă€r sĂ„ imponerad av vĂ€dret Ă€n iallafall. Visst har vi haft fantastiskt fina dagar med riktigt go och skön vĂ€rme, men jag har glömt dom redan. Jag skulle uppskatta fler varma dagar, temperaturer under +10° Ă€r inte okej, nu har jag sagt det!

Naturen verkar inte ha tagit sÄ mycket stryk av det vÀxlande vÀdret. Hittade blivande guld i skogen idag, titta pÄ bilden sÄ förstÄr ni vad jag menar!

Fisket har varit grymt bra oxĂ„, hoppas det hĂ„ller i sig! I lilla fiskeshopen pĂ„ Fiskecampen har jag nu fina handgjorda skeddrag frĂ„n @genidraget. De Ă€r Henrik i Strömsund som Ă€r upphovsmannen och jag tycker det Ă€r extra kul med ”lokalproducerat”. Kom in och handla sĂ„ ni inte blir utan!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Hjortron

2022.07.10

En makalös fiskevecka för mina gÀster som bor pÄ campingen och andra fiskare som jag tipsat om fina vatten! Ren och skÀr glÀdje kÀnner jag nÀr fiskelyckan Àr med de som Àr ute och njuter av det naturen har att erbjuda.

VĂ€dret ser ut att bli skapligt ”sommarlikt” de kommande dagarna, det Ă€r hĂ€rligt! Har ju varit rĂ€tt busigt den senaste tiden.

Efter en hel del strul med bÄtmotorerna sÄ Àr vi nu pÄ banan igen efter ypperlig service av vÀnner och företagare i vÄrt nÀromrÄde.

Jag har Àven bestÀllt ett nytt bastuaggregat och Àven tv-utrustning och hoppas att inte leveransen blir alldeles för lÄngsam.

Nu vÀntar en ny vecka med nya utmaningar!

Varmt vÀlkomna!
Marika

#rĂžyrvikscooterogmaskin
#vÀnner

2022.07.01

Sista juni bjöd oss pÄ en av de sjukaste ÄskovÀder som jag upplevt i Jorm. Som ett farvÀl av en mÄnad och innan natten kom sÄ vÀlkomnades juli av sol och vackert vÀder.

1 juli har varit varm men blÄsig. Men vÀdervÀxlingen var helt klart nÄgot som var vÀldigt gynnsamt för fisket.
Mina gÀster har kommit hem glada och nöjda med flertalet fina fiskar, vilket bilden visar bevis pÄ. Minst 5 fiskar över kilot idag och denna bjÀsse vÀgde över 4 kg. Jormsjön visar att det Àr hÀr vi har drömfisket med stort D.

Jag upplever ett lugnare trafiklĂ€ge och lite mindre gĂ€ster med husbilar och husvagn Ă€n sĂ„ lĂ€nge, men det kanske kommer i gĂ„ng till veckan nĂ€r fler fĂ„r semester. Önskar just du komma sĂ„ Ă€r du varmt vĂ€lkommen!
MÄ gott, kör försiktigt i sommartrafiken!

Varmt vÀlkomna!
Marika

Drömfiske i Jormvattnet

2022.06.23

Midsommar! Smaka pÄ ordet, midsommar! Mjukt, varmt, hÀrligt, soligt och i morgon Àr det midsommarafton. VÀderprognosen för helgen och framöver visar att nu kommer sommarvÀrmen till oss oxÄ. Det ska vi försöka njuta av ordentligt tycker jag.

Fiskefolket sÀger att nu Àr vi pÄ banan och kan stolta sÀga att Jormsjön levererar fina fiskar. Det tycker jag Àr extra kul eftersom jag Àlskar att fiska oxÄ.

FrÄn och med i morgon sÄ har vi öppet 08,00-17,00 mÄndag till fredag och pÄ helgerna har vi öppet 09,00-16,00

FrÄn kommande mÄndag och alla vardagar har vi precis som tidigare somrar Àven nybakat bröd till försÀljning pÄ morgonen. Bara komma in i receptionen och handla sÄ lÀnge lagret rÀcker.

Önskar nu er alla en UNDERBAR MIDSOMMAR och varmt vĂ€lkomna!

Marika

Jungfru Marie nycklar

2022.06.18

Nu verkar fisket vara pĂ„ g ordentligt. Mina gĂ€ster njuter i fulla drag och jag glĂ€ds med dom. Rödingstim som vandrar utmed strĂ€nder och hĂ„rda hugg i lĂ„ngdrag


NÄgra dagar kvar till det vÀnder, ja alltsÄ ljuset vÀnder igen. GÄr det inte otroligt fort? Det Àr oxÄ mindre Àn en vecka kvar till midsommarafton. DÄ serverar vi sillunch men endast förbokning pÄ dessa platser. Maila pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se eller ring pÄ 067220100 för att anmÀla er, begrÀnsat antal platser.

Det har varit vÀxlande vÀder men lite sommarfeeling har vi stundvis haft, Àven om dagen idag visade totala motsatsen.
Vi fortsÀtter dock njuta av allt det goda i livet som vi fÄr ta del av.

Önskar du komma hit till oss sĂ„ hör av dig!
Varmt vÀlkomna!
Marika

Piren vid fiskecampen

2022.06.09

Grönskans prakt som vaknar till liv av varma dagar och regnskurar, den Àr sÄ vacker! Ploppen som man förr var glad att finna till midsommar, den blommar för fullt och lyser klar och gul. Ibland Àr det svÄrt att inse att för bara nÄn vecka sedan sÄ var det fullt med snö hÀr ute pÄ gÄrden. Men fjÀllen Àr vackert sprÀckliga av nyanser som matchar himlen en klar och solig dag.

Fisket har kommit igÄng, men med blandat resultat. NÄgra fiskare fÄngar fina fiskar och njuter livets glada dagar medans andra verkar gÄ lottlösa. Vill man vara med och bidra till forskning kring röding men Àven öring och dess bestÄnd i fjÀllsjöar, sÄ kan man göra det enkelt. Om man fÄngar en öring eller röding pÄ över 1 kg i Jormsjön sÄ fÄr man mer Àn gÀrna komma till campingen sÄ kan jag ta lite prover frÄn den. Bl a huvudet, magpaket och ev fjÀll frÄn fisken. En liten ersÀttning pÄ 25:- kan man fÄ om man önskar.

Vill man campa eller hyra en stuga sÄ kan man maila eller ringa oss, eller spontant droppa in om det finns lediga platser.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.06.05

I morgon Àr det dags! VildmarksvÀgen öppnar upp pÄ Stekenjokk! Klockan 12.00 Äker bommarna upp pÄ respektive sida av fjÀllmassivet.

Önskar alla som Ă„ker denna vackra vĂ€g i sommar varmt vĂ€lkomna.

Vill man droppa förbi hos oss pÄ fiskecampen sÄ Àr man varmt vÀlkommen och vill man fylla pÄ godismagen eller Àr sugen pÄ glass sÄ Àr det alldeles nypÄfyllt i kiosken!

MÄ gott Och varmt vÀlkomna!
Marika

2022.05.27

Det har hÀnt mycket under veckan som jag var bortrest. Ja med naturens gÄng frÄn vÄrvinter till vÄr alltsÄ. Runt byn Àr nÀstan all snö borta, vitsipporna blommar som aldrig förr, alla vattendrag porlar med höga vattenflöden. Allsköns fÄgelarter har kommit som pÄ vintern Àr söder ut. Snart Àr Àven isen borta pÄ hela sjön, det kan inte vara lÄngt borta tÀnker jag.

Även om det Ă€r en stund kvar till vi kan sĂ€ga sommar sĂ„ har sommarfisket, alltsĂ„ fiske med kastspö eller flugspö kommit igĂ„ng bra. Har fĂ„tt rapporter med bĂ„de film och bildbevis pĂ„ att det finns granna fiskar i vĂ„r kĂ€ra Jormsjön. Nu lĂ€ngtar jag till vattennivĂ„n i sjön stiger sĂ„ vi kan skicka i bommar och bĂ„tar.

FrÄn mÄndag den maj sÄ utökar vi öppettiderna nÄgot. MÄndag till fredag kommer receptionen att vara öppen 08,00-12,00 och lördag 09,00-12,00 medans söndag hÄller vi stÀngt.

Varmt vÀlkomna!

Marika

Vitsippa

2022.05.23

Mellan tvÄ sÀsonger sÄ mÄste man försöka vara lite ledig, ja iallafall jag mÄste det. Men med ledighet för mig sÄ innebÀr det ofta ÀndÄ en hel del jobb. Jag har passat pÄ att investera i saker som jag mÄste ha för att göra verksamheten lite bÀttre, pÄ ett eller annat sÀtt. Det visar sig sÄ smÄningom om det blir bra eller inte. Men jag har oxÄ flugfiskat, det bÀsta jag vet nÀr det Àr barmarkssÀsong!


Även om jag inte Ă€r fysiskt pĂ„ plats sĂ„ har jag rĂ€tt bra koll pĂ„ livet Ă€ndĂ„ hemma i byn. Att sjön fortsatt har is Ă€r ju t ex en sĂ„n sak. Att sjön ligger pĂ„ sjukt lĂ„g vattennivĂ„ oxĂ„, det Ă€r inte bra tycker jag. Med fjolĂ„rets besvĂ€rligt lĂ„ga vattennivĂ„ sĂ„ kĂ€nns det inte sĂ„ bra, med tanke pĂ„ att bĂ„tarna ska i sjön snart. Men det ger sig vĂ€l med det oxĂ„!
Idag Àr det dessutom exakt tvÄ veckor till vÀgdelen över Stekenjokk öppnar! VildmarksvÀgen, en av kommunens stora turistmagneter öppnar som bekant den 6/6 kl: 12,00 har du planer att vara pÄ plats nÀr bommarna öppnar?
Vi ligger alldeles lagom nÀra frÄn bommarna och det finns platser för övernattning hos oss. SlÀng ivÀg en bokning pÄ mailen. info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt vÀlkomna!

Marika

Vadarskor vid vattenbrynet

2022.05.17

Snön smÀlter bort och husvagnarna rullar ivÀg efter en lÄng vintersÀsong. Snart blir det tomt och det ska krattas och stÀdas innan sommarens första gÀster rullar in.

Ser framemot att VildmarksvÀgen öppnar strÀckan över Stekenjokk den 6 juni. I Är blir det nog en hÀftig upplevelse igen med chans till mera snö Àn i fjol dÄ vi hade en mindre mÀngd Àn i Är. FrÄn den 10/6 sÄ ska man uppmÀrksamma att man inte fÄr kliva av vÀgen annat Àn pÄ sÀrskilda platser. Detta förbud gÀller till 10/7 pga fÄgelrestriktioner.

Söker nÄgon som vill jobba i caféet i sommar, Àr det du?

Jag lÀngtar oxÄ till att isen Àr helt borta och sommarfisket kan komma i gÄng. Stilla dagar med en bÄt glidandes fram över en spegelblank yta. LÀngtar ni efter dagar som denna? Varmt vÀlkomna att besöka oss. Skicka din bokningsförfrÄgan pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!

Marika

Jormvattnet

2022.05.11

Veckan har kommit halvvÀgs och Àr redan sÄ proppfull med innehÄll!

Började mÄndagen med digital utbildning och det bara fortsÀtter följt av tvÄ inspirerande dagar. SÄ mycket klokhet, expertis, erfarenhetsutbyte, nya bekantskaper, duktiga kursledare, trivsamma kursdeltagare, superflax med vÀder, trubadur och tÄdans, skratt och mat, ja listan kan göras lÀngre egentligen men det fÄr rÀcka dÀr.

Tack till Marcus Eldh frÄn @wildsweden och Sofie Werner frÄn @strovtag som gjorde dessa dagar fantastiskt bra.

Vill du inspireras och kanske gÄ nÄgon hÀrlig kurs eller andra Àventyr sÄ tipsar jag om att klicka in pÄ deras sidor!

Tack oxÄ till övriga deltagare som förgyllde med sin nÀrvaro och delade med er av era kunskaper.

Önskar alla en fortsatt hĂ€rlig maj! Imorgon fortsĂ€tter jag med digital utbildning.

🌞Marika🌞

@norlenhanna @miles_of_smile @joyevent_huntandhealth @odemarksjagarn @lindsey.otten1

2022.05.08

En vecka har redan passerat i maj men man kan av vÀdret att döma tro att vi haft april hela veckan. SÄ vÀxlande vÀder Àr det lÀngesedan jag upplevde. Eller sÄ glömmer jag fort, kan vara sÄ oxÄ.

Kommande vecka Àr det utbildning 4 av 7 dagar. Det blir kul! AffÀrsutveckling och naturguidning, det mÄste ju vara bra att ha i sin ryggsÀck tÀnker jag. Hoppas vÀdret Àr med oss lite iallafall eftersom vi ska vara ute oxÄ.
Resten av maj sÄ kommer jag att ha stÀngt för bokningar av boenden. Det för att det ska hinnas stÀdas och jag kommer Àven att ha lite ledigt Àr tanken.
Och sen Àr det strax sommar och vi kan doppa fötterna i vatten och njuta av bruset frÄn forsarna. Lyssna till skogens sus och fÄglarnas sÄng, sitta i bÄten och vÀnta pÄ det sÀr hugget av storöringen som lurar dÀr ute i sjön. Ja jag drömmer mig in i framtiden, den ser ljus ut!


Bokningarna rullar in och Àr du sugen pÄ att besöka oss sÄ skicka ivÀg en förfrÄgan pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.05.01

Jag tackar ödmjukast för att sista april blev en sÄ trevlig tillstÀllning hos mig. I princip fullt hus pÄ tacobuffén och mÄnga av byns befolkning som kom och tittade pÄ den majbrasa som bygdens gubbar hjÀlpte till att anordna, sÄ himla trevligt! KvÀllen avslutades med en pubafton med sÄng och glada mÀnniskor. Tacksam!


Nu har vi hela maj framför oss och för min del handlar det om utbildningstillfÀllen, storstÀd och ÄterhÀmtning. Jag mÄste börja med ÄterhÀmtning för mitt knÀ som jag gjorde illa förra mÄndagen mÄr inte sÄ bra. Men tar en dag i sÀnder och hoppas att det blir bra sÄ smÄningom.


Jag har Ă€ven en vision om att ha fiskelĂ€ger för barn och unga Ă€ven i sommar. DaglĂ€gret blir onsdag den 10 augusti. ÖvernattningslĂ€gret (12-17Ă„r) blir mĂ„ndag till onsdag 15-17/8, detta lite extra spĂ€nnande för det blir ett samarbete med Sportfiskarna. AnmĂ€lan pĂ„ mailen.
Ser framemot sommaren!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.04.27

Det Àr nu det hÀftiga och mödosamma jobbet börjar över Stekenjokk. Bertil som röjer vÀgen berÀttar att det Àr över 5 meter högt pÄ JÀmtlandssidan. Det ska till en skicklig maskinförare med erfarenhet för att bemÀstra det jobbet!
Varmt vÀlkomna att köra VildmarksvÀgen i sommar, den delen som gÄr över fjÀllet öppnar 6 juni i vanlig ordning. Hos oss kan man stÄ med bÄde husbil och husvagn, vi har Àven stugor som vi hyr ut!SÄ drömmer du om att uppleva fjÀllen med möjligheter till att krama en snöboll sÄ finns det goda chanser till det i Är igen.
PÄ JÀmtlandssidan sÄ Àr det förbjudet att gÄ utanför vÀgbanan, parkeringsplatser och rastplatser, under perioden 10/6-10/7 pga att det Àr fÄgelskyddsomrÄde. LÀs mer om SkÄarnja pÄ JÀmtlands lÀnsstyrelses sida.
Varmt vÀlkomna!

Marika

Bild frÄn reportaget, ej tagen ev mig

2022.04.25

Sista veckan i april Àr hÀr och Àven om det var lite grÄtt i morse sÄ sprack nog himlen upp och solen uppenbarade sig oxÄ.


Nu Àr det tomt pÄ bokningar för ett tag och vi kan börja fokusera pÄ vÄrstÀdning och annat.
Men först sÄ tÀnker vi avsluta vintersÀsongen med en tacobuffé, endast förbokningar och det Àr begrÀnsat antal platser. Detta gör vi pÄ sista april och förhoppningen Àr att vi kommer ha en majbrasa ute pÄ isen oxÄ. Jag önskar dÀrför hjÀlp av er ortsbor att samla ihop av det ris och obehandlade trÀmaterial ni har liggandes till en majbrasa. Det gÄr bra att köra ut det pÄ isen utanför campingen.

Blir det ingen majbrasa sÄ tÀnker vi iallafall njuta av tacobuffé lördag kl:19,00-21,00 sen efter det sÄ har vi puben öppen till 00,00 AnmÀl er pÄ mailen info@jormvattnetsfiskecamp.se sista dag fredag kl:13,00

Kom ihÄg att boka plats!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.04.18

En sÄn pÄsk!
..Jag vill tacka alla gÀster som kom hit och Àr hÀr, sÄ trevligt nÀr ni fyller stugor och huvagnar!
Tack alla ni som kom pÄ lÄngfredagspub pÄ Loftet, hÀrligt med liv och rörelse!
LikasÄ vill jag tacka för deltagande i Ärets PÄskpimpeln som var pÄ pÄskafton, det var nÀrmare 240 entusiaster. Underbart!
Vill Ă€ven tacka mig sjĂ€lv som lyckades sĂ„ bra med vĂ€derbestĂ€llningen 😉 Den ser dessutom ut att hĂ„lla i sig hela lĂ„nga pĂ„sklovsveckan, magiskt!
NÀr jag ÀndÄ Àr i farten sÄ tackar jag för alla bokningar som rullar in. Det ger mig en skön kÀnsla inför framtiden!
Önskar alla en fortsatt skön vecka och vĂ„r!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.04.12

PĂ„skledighet!
VÀdret i april hittills har verkligen gjort skÀl för namnet aprilvÀder. Det har varit hela registret med snö, duggregn, sol, vindar, ja det Àr bara att njuta av vad man tycker Àr bÀst. Jag hoppas att det nu kommer hÀrliga dagar sÄ man kan vara ute sÄ mycket som möjligt och kunna njuta av dagarna.


Denna lördag Àr den efterlÀngtade PÄskpimpeln tillbaka efter ett lÄngt uppehÄll. Man kan komma in och köpa sitt startnummer innan lördag om man önskar, torsdag och fredag har vi öppet 14,00-17,00.Under lördagen vi har caféet öppet med vÄfflor och kaffe om man önskar och ute serveras det hamburgare av Jormskolan och JÀtten Jorms förskola.


Öppettider i pĂ„sk i receptionen Ă€r:

SkÀrtorsdag 14.00-17.00

LÄngfredag 14.00-17.00 pÄskpub 19.00-23.00

PĂ„skafton 09.00-15.00

PÄskdagen stÀngt

Annandagen 09.00-12.00


Önskar alla en underbart GLAD PÅSK 🐣

Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.04.04

Efter en lĂ„ng lĂ€ngtan och ett galet lĂ„ngt uppehĂ„ll pga covid som hĂ€rjat och fortfarande gör, sĂ„ Ă€r det med stor glĂ€dje vi kĂ€nner att det Ă€r dags att genomföra PÅSKPIMPELN.

PÄ sjÀlvaste pÄskafton, traditionsenligt sÄ kommer pimpeltÀvlingen genomföras pÄ isen utanför fiskecampen. Förköp pÄ startnummer Àr möjligt att köpa pÄ campen nÀr jag Àr pÄ plats. PÄ tÀvlingsdagen sÄ öppnar försÀljningen kl:10.00 och tÀvlingen pÄgÄr kl:11.00-13.00

Första pris 1500kr och andra pris 1000kr, fina priser till de 15 bÀsta! Utlottning pÄ startnummer, 1x2000kr och 1x1000kr.

Jormskolan och JÀtten Jorms förskola kommer sÀlja hamburgare, kaffe mm. Loftet kommer oxÄ vara öppet för de som vill köpa vÄfflor eller annat fika. Arrangör för pimpeltÀvlingen Àr Jorms fvof

Vi alla önskar er varmt vÀlkomna!

2022.03.30

VÀder Àr spÀnnande och jag förundras över hur det kan skifta sÄ frÄn en dag till annan, men oxÄ frÄn timme till timme. Om nÄgon för en sekund trodde att vintern rullade in pÄ slutlinjen sÄ kan ni glömma det! SnöförrÄdet fylldes pÄ rejÀlt vill jag lova. Och nu strÄlande sol och redigt kyligt.SÄ Àr ni orolig för att pÄsken ska vara snöfritt? Inte jag!

PĂ„skpimpeln pĂ„ sjĂ€lvaste pĂ„skafton Ă€r nĂ„got som det lĂ€ngtats efter lĂ€nge nu, men Ă€ntligen Ă€r det dags igen efter covid -uppehĂ„llet. I Ă„r kommer man kunna köpa startnummer pĂ„ ”förköp” pĂ„ campingen. Med start redan i morgon, öppet i receptionen 14.00-17.00 torsdag och fredag.

Mer info om pÄskpimpeln kommer kort!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.03.22

Veckan började helt magiskt med strÄlande sol och rekordvarmt i luften. VÄrfeeling pÄ riktigt och vÄrÄkningen kÀnns vÀldigt nÀra, dessutom sÄ börjar jag fantisera om sommarvarma dagar med flugspöt i handen. Det Àr inte astronomiskt lÄngt borta lÀngre, det Àr faktiskt april nÀsta vecka.


Men innan sommaren sÄ ska vi njuta fullt ut av den femte Ärstiden och först ut fira pÄsken. PÄ pÄskafton sÄ kommer pÄskpimpeln göra comeback, till mÄngas glÀdje.


Detta veckoslut Àr det möjligt att boka boende hos oss dÄ vi har lediga stugor. Ska ni passa pÄ att komma hit och njuta av vinter och lite isfiske kanske eller lockar skoterÄkning i stÀllet?


Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.03.16

En av vinterns soligaste veckor, garanterat!

.Utsikten frÄn fjÀllet ner mot Jormsjön Àr magnifik! Skulle du vilja se dessa fjÀll och uppleva glÀdjen i att vakna pÄ .morgonen och dra ett djupt andetag och fylla lungorna med fjÀlluft?..

Skulle du oxÄ vilja jobba pÄ en camping, med allt vad det innebÀr? Möta mÀnniskor frÄn jordens alla hörn? SlÀnga med sprÄkkunskaper, serva och ge tips och rÄd om fina fiskevatte

n eller vandringsrÄd? Peka ut pÄ kartan var kantarellerna vÀxer eller vart snön föll ner hÀromdagen nÀr det var sÄ dÀr underbart ymnigt snöfall?
Jobbet innebÀr oxÄ stÀdning, skottning, bakning, servera ibland, stÄ i kassan, fylla pÄ bÄtbrÀnsle och ösa ur vatten, ja allt möjligt!

Jag letar nÄgon som vill börja lite försiktigt pÄ timmar. Om vi trivs tillsammans sÄ ökar vi pÄ tiden och till sommarn blir det heltid. LÄter det lockande? I sommar behöver jag dessutom flera, sÄ Àr ett sommarjobb vad du söker, sÄ skicka in din intresseanmÀlan oxÄ!

Maila mig och berÀtta om dig sjÀlv, Àr du den jag söker?

Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2022.03.13

Sportlovsveckan Ă€r över. En vecka som gav sol, regn, snö,    tö, vind och stiltje.

Sikten Àr instÀlld pÄ nÀsta ledighet, pÄsken! Den efterlÀngtade pimpeltÀvlingen gör comeback. Mer info kommer senare men tÀnkte att det kan vara bra att tipsa lite i förvÀg.

Till helgen finns nÄt mindre krypin ledigt sÄ Àr du sugen pÄ ett besök i Paradiset sÄ skicka ett mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se och sÄ ser vi om det finns nÄt som passar kvar.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2022.03.03

Det norrlÀndska sportlovet Àr pÄ intÄgan och av vÀderprognosen att döma fÄ fÄr vi bÄde sol och snöfall under veckan som kommer.

Har ni packat skidor, pulkor, skotrar, glatt humör och fiskeutrustningen? VedsÀcken, grillpinnar, kaffepanna, mashmallows och sprutgrÀdde?
Listan kan göras lĂ„ng men det viktigaste att ha med sig kommer nu…. era nĂ€ra och kĂ€ra!

PÄ lördag Àr receptionen stÀngd men istÀllet Àr det öppet pÄ söndag 09.00-12.00

Jag erkÀnner att maggotleveransen uteblev sÄ jag hÀnvisar till Ica BlÄsjöfjÀll för köp av det! DÀr hittar ni alla möjliga viktiga inköp för att klara er vecka.

Önskar alla ett hĂ€rligt veckoslut och ett skönt sportlov!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2022.02.27

Denna vecka har satt spĂ„r som blir vĂ€ldigt tydliga i historieböckerna, vem kunde vĂ€l tro att det skulle bli sĂ„ hĂ€r? Inte jag iallafall, kanske Ă€r jag naiv men jag trodde verkligen inte att vi skulle nĂ„s av nyheter som de som kablas ut nu. En vĂ€rld dĂ€r ”mĂ€ktiga” mĂ€n tagit sig frihet att attackera oskyldiga mĂ€nniskor, det kĂ€nns avlĂ€gset och frĂ€mmande för oss som bor hĂ€r i Paradiset Jorm. Men Ă€ven om det Ă€r lĂ„ngt bort just idag, sĂ„ kĂ€nns det skrĂ€mmande nĂ€ra Ă€ndĂ„. 

Men mÀrkligt nog sÄ rullar livet vidare runt om pÄ jorden. SjÀlv har jag haft Àran att ha fullbokat av hÀrliga gÀster. De har bott med helinackordering kan man sÀga. Frukost, lunchpaket och middag samt boende. Magiska dagar med sol, snöstorm, vindstilla, underbart sÀllskap och trevliga kvÀllar med berÀttelser om dagens Àventyr.

Fullbokade helger framöver, men sen blir det nÄn lucka igen. Snart Àr det sportlov Àven hos oss. Kan hÀnda vi kör lite vÄffelstuga, det Àr lÀngesen nu kÀnner vi! HÄll utkik!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2202.02.18

Bitvis blev det kyligt idag, men ack sÄ skönt solen vÀrmer redan!
I morgon lördag mÄste vi hÄlla stÀngt i receptionen men pÄ söndag har vi öppet i stÀllet 09,00-12,00


Otroligt mycket bokningar framöver och jag kan meddela att jag bara har nĂ„gra enstaka stugor lediga nĂ€sta helg, Lillstugan och Sviten. Även mars har bra bokat men dĂ€r finns nĂ„n lucka kvar.


Jag hörde att lokalbefolkningen fÄr fisk! Det Àr glÀdjande nyheter efter att det varit lite tyst ett tag.
Kom och njut av en hÀrlig vÄrvinter, maila din förfrÄgan till info@jormvattnetsfiskecamp.se


Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.02.10

Jag vet att mÄnga lÀngtar och drömmer om att fÄ se norrsken. Denna vinter har bjudit pÄ mÄnga tillfÀllen att fÄ se dessa vackra skÄdespel pÄ himlavalvet.

Ibland mÄste man planera i god tid för att eventuellt fÄ se dessa fenomen. Kanske Àr det redan nu dags att fundera pÄ nÀsta vinter Àventyr?

I februari har vi fullt alla helger.  Men oxĂ„ mĂ„nga veckodagar börjar bli bokade, finns ingen som Ă€r gladare Ă€n jag. Funderar du pĂ„ ett besök, skicka kvickt ivĂ€g ett mail med din förfrĂ„gan. Mail kollad varje eftermiddag.

Varmt vÀlkomna!
Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #jorm #Jormvattnet #norrajÀmtland #norrsken #auroraborealis #camping #jÀmtlandhÀrjedalen

2022.02.07

Februari har redan kommit och jag fick lite vÄrfeeling idag. Solen vÀrmde och takdropp. TÀnk sen mars och april, nÀr det verkligen Àr dags för soliga dagar pÄ isen.

Jag Àr verkligen glad för Äret började sÄ fint med bra belÀggning. Februari ser ut att bli lika fin och det kÀnns sÄ himla skönt.

Sommarens bokningar Àr i full gÄng och i huvet försöker jag planera in fiskelÀger och dagar för guidning. Jag lÀngtar efter rullknarr och fisk som rusar. LÀngtar du?

Varmt vÀlkomna!
Marika

#jormvattnetsfiskecamp #jormvattnetsfvo #Jorm #sommar #flugfiske #fiskelÀger

2022.01.30

En vecka har Äter passerat. Fiske och skoterÄkning för hela slanten. Det kom en hel del nederbörd under veckan som gick, snö, bara snö frÄn att det vÀnde i mÄndags. Jag Àlskar det!

Efter en lÄng lÄng tid av uppehÄll med lite extra, sÄ hade vi en liten mysig afterskoter igÄr kvÀll. SÄ dÀr lagom litet med begrÀnsat antal gÀster och jag vill tacka er som kom.

Sommarens bokningar rullar in i fin takt och vinterns alla helger Àr snart fullbokade. Det kÀnns vÀldigt bra efter ett tufft Är ekonomiskt bakom oss .

Mitt hetaste tips till dig som vill komma hit och njuta av vintern kommer nu.  Planera in en visit med start söndag eller mĂ„ndag och stanna till onsdag. Mindre trĂ€ngsel och ett lugnare tempo överallt. Maila för bokning pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2022.01.24

Det Àr ofrÄnkomligt att inte kommentera vÀdret! Ska vi först ta och minnas tillbaka till början av december dÄ Jormsjön fick sin fina is. Jag har inget minne frÄn nÀr isen la sig sÄ tidigt, Àr det nÄgon som kan pÄminna sig om nÀr det hÀnde senast?

Sen gÄr vi tillbaka till början av januari. Snö, kyla, regn, plusgrader, mera snö, lite regn, vÀldigt kallt, -35°, +4°, storm, vindstilla, lite sol och ja, sÄ har det hÄllit pÄ, Àven idag. Började med regn, solen glimrande förbi och sen dundrade snöstormen in. Man bara wow, vad hÀnder?!

Fisket har varit kalasfint hela december och sÄ fortsÀtter det in i januari. Rapporter frÄn idag visar att fisket hÄller i sig!

Vad gÀller boende sÄ tipsar jag om söndag till onsdag!! DÀr kan vi fortfarande se att det finns luckor, i övrigt Àr det vÀldigt mycket bokat redan.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.01.15

VÀdret dundrade in och gav oss rejÀlt med nederbörd, först regn och sen snö! LÀgg till hÄrd vind pÄ det sÄ förstÄr ni att det varit extremt Àven hÀr. Men idag Àr det mindre mÀngd nederbörd och vindarna Àr inte sÄ man hÄller sig inne pÄ grund av dom.
Jag ser framför mig en hel del skottning sÄ man fÄr gratis trÀning nÀr det snöar, man fÄr se det positiva i allt man gör!

Om man Àr sugen pÄ att komma hit för lite rekreation sÄ gÀller det att vara först ut för att fÄ boende. Skicka förfrÄgan om ni Àr intresserade av en stuga hos mig! Tiden har en tendens att flyga fram i rasande fart och sommaren Àr inte allt för lÄngt borta heller!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2022.01.09

NÄgra rejÀlt kalla dygn efter nyÄrets intrÀde följdes av mycket behagligare vÀder!

BÄde fiskefolket och skoterÄkarna har fÄtt njuta av otroligt fantastiska dagar. Jormsjön har levererat som aldrig förr och förhÄllandena till fjÀlls Àr magiska. Vad mer kan man begÀra nÀr man önskar allt gott till ens gÀster?!

Vill du uppleva det samma sÄ skicka en bokningsförfrÄgan pÄ mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2022.01.02

GlÀdjande sÄ har snön fallit och med det sÄ har nÄgra friÄkningsomrÄden öppnat i Frostviken. Det kÀnns hÀrligt att sÀsongen kommer igÄng nu för skoterÄkarna.

Fiskefolket har redan varit i gÄng lÀnge och Jormsjön har levererat som aldrig förr. Fina rödingar av superklass till nöjda fiskare.

Jag kommer som vanligt att jobba som naturvÀrd i vinter sÄ mina öppettider i receptionen blir dÀrför enligt följande:
torsdag-fredag 14.00-17.00, lördag 09.00-12.00
övriga dagar Àr det stÀngt tills annat meddelas.

Just denna lördag kommer det dock att vara stÀngt. Jag finns pÄ telefon i möjligaste mÄn och mailen kollas dagligen.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.12.30

En vecka i karantÀn men pÄ lördag den 1/1 har jag receptionen öppen igen, mellan 09.00-12.00 rÀttare sagt.

Veckan har bjudit pÄ mÄnga minusgrader men oxÄ dagar med mildare vÀder med bara -5°. Den snö som har behagat komma har varit fjÀderlÀtt och utgör ingen skillnad för skoterÄkarna. Jag önskar sÄ innerligt att det snart börjar falla snö för det behövs verkligen.

Fiskefolket jublar dÄ rödingarna ligger pÄ isen efter inte alls lÄng tids fiske, det Àr underbart att höra!

Nya öppettider för receptionen kommer annonseras framöver.

Avslutar som sÄ mÄnga andra med en önskan om Ett fantastiskt gott nytt Är till er alla och sÄ önskar jag er varmt vÀlkomna till Jorm under 2022

Marika

.

2021.12.25

Likt denna grÄa tomte Àr det lite grÄtt just nu.

Jag hÄller receptionen stÀngd kommande veckan pga sjukdom.
SĂ„ snart lĂ€get Ă€r annorlunda sĂ„ öppnar  jag igen.

Tills dess önskar jag er alla god fortsÀttning pÄ julen!

MÄ vÀl!
Marika

2021.12.23

Julen Àr hÀr!
Till alla er som pÄ ett eller annat sÀtt korsat min vÀg fram till idag!


Jag önskar er lugn och ro, god mat, hÀrligt sÀllskap, ett telefonsamtal. En fisketur, en stund för eftertanke, en nubbe till sillen, en julmust, alternativ julmat, snöfall, en kram, skoterturen. Sparkturen till granngubben, julmusik, en lÄngfilm. Chokladbiten, gravad lax, pizza, ribber.


Till alla som jobbar en fin arbetsdag! Till alla som Àr ute och kör bil efter vÀgarna, kör försiktigt, kom fram hellre sent Àn inte alls.
Hur ni Àn vÀljer att fördriva er jul sÄ hoppas jag den blir precis sÄ som ni önskar!
God Jul önskar Marika

2021.12.14

Nu Ă€r vi inne pĂ„ sista helveckan innan jul… wow alltsĂ„! Tiden har ett högt tempo sĂ„ hĂ€r innan ledigheterna infaller. Ute har vi behaglig temperatur och snö kommer i omgĂ„ngar. Det ser onekligen ut som vi ska fĂ„ fira en vit jul i Ă„r. Fiskefolket njuter av fin is pĂ„ Jormsjön, rödingarna Ă€r pĂ„ hugget och krokarna Ă€r vĂ€ssade.

Öppettider fram till jul Ă€r enligt följande: vardagar 08,00-12,00 lördag 09,00-12,00. Söndag, julafton-juldagen-annandagen Ă€r det stĂ€ngt. VĂ€lkomna in och se ifall det finns julklappar till nĂ€ra och kĂ€ra i lilla butiken.Njut av de ljusa timmarna dĂ„ det Ă€r lĂ„nga mörka timmar pĂ„ dygnet, men snart vĂ€nder det mot bĂ€ttre tider!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.12.06

Jag kĂ€nner tacksamhet nĂ€r det Ă€r kallt ute. Även om vattenledningen frusit lite trots att jag skottat snö runt huset. Kyla innan snö Ă€r vĂ€ldigt bra för isarnas uppbyggnad och det Ă€r nĂ„got jag uppskattar vĂ€ldigt mycket. I Ă„r ser det ut som vi Ă€ntligen ska fĂ„ riktigt bra isar hos oss. Men som vanligt ska man inte ropa hej innan man Ă€r över bĂ€cken sĂ„ jag hojtar inte sĂ„ högt, men lite grann iallafall.

Isfisket har kommit igÄng och skridskoÄkarna njuter av den fina isen. NÀrmaste nederbördsperiod kommer eventuellt till helgen, men vi fÄr vÀl se hur det stÀmmer med det.

PÄ lördag hÄller jag stÀngt pÄ campingen men Àr Äter pÄ mÄndag i vanlig ordning.

Vinterns bokningar strömmar in, och tips Ă€r att kolla tillgĂ€nglighet om man funderar pĂ„ att komma. Det Ă€r redan flera veckoslut som Ă€r fullbokade.Önskar alla en fin vecka!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.11.29

Jag Àr tillbaka frÄn min semester sen nÄgon dag och jag vÀlkomnades av underbar kyla och vitt pÄ backen.

Det hÄller sig runt 12-15 minusgrader och stillsam vind. Precis sÄ att det krusar pÄ ytan och med lite flax sÄ kommer isen att snart ligga pÄ hela sjön. Libotten ligger redan och jag var ut och provknackade pÄ lördagen. DÄ var isen för tunn, men söndagsmorgon var det redan runt 3cm. Dessutom sÄ vet jag att bÄde vintercampare och sportstugeÀgare var ute och drog röding bÄde dÀr och pÄ Baksjön. En fin start pÄ vintersÀsongen alltsÄ.

Jag bestÀllde maggot idag sÄ om nÄgon dag sÄ finns det i kylen sÄ till helgen kanske det Àr fler som vill ut och prova fiskelyckan.

Bokningarna rullar in och jag hÄller tummarna att gÀster fÄr den is och sedan massor av snö som en hÀrlig vinter bör innehÄlla. Funderar du och dina vÀnner pÄ en vintersemester, skicka ivÀg en förfrÄgan pÄ mailen!

Nu nÀr jag Àr tillbaka sÄ kommer mina öppettider vara vardagar 08,00-12,00, lördagar 09,00-12,00, söndagar Àr det stÀngt.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.11.10

Nu tar jag semester!
Under min tid som ledig hoppas jag att vintern infinner sig med kylan först. Jag hoppas att isarna lÀgger och vi kan fÄ rejÀlt kallt i marken, sÄ vi har en god grund att stÄ pÄ inför kommande vinter.


Jag önskar sÄ att jag kan krypa ut pÄ första isen nÀr jag landar hemma igen. TÀnk er kÀnslan att ligga och kika ner i hÄlet. Se fenor svepa förbi, rödingen som knuffar pÄ pirken och maggot som försvinner in i munnen. Nu snackar vi pulshöjare!


Lagom till jag kommer hem Ă€r det oxĂ„ dags för Ankarede i Advent. Äntligen! En mysig julmarknad med knallar, cafĂ©, tomten, tipsrund och mycket mer. Det fĂ„r ni inte missa!


Men nu, önskar jag er nÄgra hÀrliga veckor utan mig! Inga hÀndelser varken hÀr, instagram eller pÄ hemsidan. Men ni kan skicka mail om ni har förfrÄgningar av nÄgra slag!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.11.06

Snart har en hel vecka av november passerat och jag saknar kylan! LÀngtan efter frostiga mornar nÀr det knarrar under fötterna nÀr man Àr ute och gÄr. Eller ljudet av krispigt grÀs som ger vika. NÀr sjön börjar fÄ sitt första fina istÀcke, dÄ kommer suget efter att testa balanspirken. Man har ansiktet tryckt i hÄlet för att fÄ se de första vita fenorna. Det lÀngtar jag efter nu!


Men som vanligt nÀr man vÀntar pÄ nÄgot gott sÄ fÄr man pyssla med annat. Jag har haft min yngsta son hemma hela veckan dÄ det Àr höstlov. SÄ pÄ eftermiddagarna har vi försökt hitta pÄ nÄgot. Vi har varit ute pÄ fiske, grillat korv, kokat kaffe, vi har spelat pingis och vi har varit till Norge pÄ café. Man fÄr nog dagarna att gÄ ÀndÄ.


Nu nÀrmast ser jag framemot ledighet innan vintersÀsongen drar igÄng. Jag kommer inte svara i telefon men mailen kommer jag kolla med jÀmna mellanrum. PÄ onsdag efter 12.00 sÄ stÀnger jag i nÄgra veckor.


Önskar alla en fin allhelgonahelg!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.10.31

Sista oktober!
Det har blivit rejÀlt blött och grÄtt igen, trots att vi hade lite snö en stund. Vi fick stÀlla om klockan till vintertid i natt och dÄ kÀnns det ÀndÄ som att vi pÄ riktigt Àr pÄ vÀg mot en kallare Ärstid med förhoppningsvis kyla först. Isar som lÀgger och vi kan krypa ut pÄ första isen för den ljuvliga jakten pÄ rödingen. Men just nu Àr sjön sÄ sprÀngfylld till grÀnsen av överfull som det kan bli. MÀrkligt att det ska toppfyllas sÄ mycket nu. Hoppas det inte förstör för islÀggningen bara.


I natt var jag pÄ norrskensjakt. Trots avsaknad av min kamera som jag missat att ladda batteriet i, sÄ blev det en vacker upplevelse. Smidigt att man kan fÄ notiser i sin mobiltelefon nÀr det nÀrmar sig norrsken i det omrÄdet man befinner sig pÄ. Det rekommenderar jag att man laddar ner om man vill jaga norrsken som jag.


Nu kommer jag ha öppet i receptionen fram till nÀsta onsdag (10/11) 08,00-12,00 pÄ vardagar och lördag 09,00-12,00, söndag stÀngt. Sen kommer jag ha helstÀngt för lite sommarsemester. Under den tiden tar jag inte emot förfrÄgningar via telefon utan det Àr enbart via mail ni kan komma i kontakt med mig. Jag kommer titta till mailen med jÀmna mellanrum men ej varje dag pga t ex resdagar. Ha överseende med det tack.


Till veckan som kommer Àr det lov för juniorerna i vÄrt rike. Var ute, far pÄ fiske, tÀnd upp en eld, grilla en flÀskbit, umgÄs med slÀkt och vÀnner, njut av er lediga vecka! Nu önskar jag er en hÀrlig söndag!

NÀr ni Àr redo sÄ Àr ni Varmt vÀlkomna hit!

Marika

2021.10.23

TvÄ inlÀgg pÄ samma dag?..

Ja, hÀr nÄgonstans mellan höst och vinter vill jag fÄnga er och sÀga TACK!

TACK alla som kommit inom campingen i sommar. Korta som lÄnga stopp. Som en glassköpare, stuggÀst, tÀltare, campare, fiskare, fikagÀst, ja vilket Àrende ni Àn mÄ haft. TACK för att just ni kom! Utan alla er vore inte campingen sÄ mÀrkvÀrdig. Utan er skulle inte jag mÄ sÄ bra. Utan er skulle dagarna kÀnnas mÀrkligt tomma. Ni alla tillsammans berikar mitt liv!
Stort varmt tack till mina fina tjejer som hjÀlpte till att göra sommaren 2021 till det den blev, toppenfin!

Malou, Erika och Lindsey, ni var fantastiska! ❀

2021.10.23

Veckan startade i Klövsjö pÄ Turismdagen som arrangerades av JÀmtland/HÀrjedalen Turism. InnehÄllsrik dag som avslutades med fin middag, prisutdelning av Ärets turismföretagare, vilka förövrigt var Trangia, stort grattis till er. Sen fantastiskt hÀrlig underhÄllning av Patriks Combo och en sjukt skön sÀng att sova ut i. Vaknade runt 06 men vila ut och bara fundera pÄ livet i en skön sÀng Àr rÀtt nice oxÄ.


Veckan har sedan rullat pĂ„ och jag har hunnit informera om skoterturism och om företagande i coronatid lĂ€ngst VildmarksvĂ€gen. Jag tror det var det sista ”Ă„tagandet” som var utöver normala arbetsuppgifter denna höst. Nu infinner sig en lugnare period och jag ser framemot ledighet i november.


Vinterns bokningar rullar in och vill du vara sÀker pÄ en plats sÄ tipsar jag om att ringa runt till dina favoritanlÀggningar i omrÄdet och kolla hur lÀget Àr. Eller ja, mail Àr riktigt bra för dÄ mÄste man inte passa tider, min mail Àr info@jormvattnetsfiskecamp.se Skicka ivÀg din förfrÄgan!


Önskar alla en hĂ€rlig helg och varmt vĂ€lkomna!

Marika

2021.10.16

Om nÄgon Àr nyfiken pÄ vad jag gjorde nÀr jag var pÄ annan ort, sÄ ska jag berÀtta det. Jag var och jobbade som roddare pÄ en reklamfilmsinspelning. Chaufför och matfixare skulle man kunna sÀga oxÄ. Otroligt intensivt, jobbigt och jÀtteroligt! Det gör jag gÀrna om ifall tillfÀlle ges.

HÀr hemma kom första snön, vÀgdelen över Stekenjokk stÀngde, doften av vinter infann sig. Ja, det doftar helt annorlunda nÀr den riktiga kylan kommer och rör om i naturen.

PĂ„ mĂ„ndag Ă€r det dags för Turismdagen i Klövsjö. Jag Ă„ker dit, sĂ„ receptionen Ă€r stĂ€ngd mĂ„ndag och tisdag. Åter pĂ„ onsdag. Kan ha svĂ„righeter att svara pĂ„ telefon sĂ„ maila gĂ€rna om du har en bokningsförfrĂ„gan.

LÄgsÀsong, men ni vet, ni Àr fortfarande
Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.10.10

Veckan som gÄtt har verkligen varit höstlik, regn, vindar, solglimtar och stjÀrnklara kvÀllar. Man har verkligen fÄtt försöka lite extra för att fÄ de fina stunderna ute. Finns ett talesÀtt som jag kom att tÀnka pÄ. Underbart Àr kort. Den som myntade det mÄste jagat solstrÄlar en höstlik dag.


Grand final, pÄ fredag stÀnger vÀgstrÀckan över Stekenjokk och den delen av VildmarksvÀgen gÄr i vintervila. Var dÀr och jobbade lite i fredags och ni kan se pÄ bilden att det var rÀtt fÀrggrant för att vara sÄ grÄtt. Det Àr ju alltid vackert dÀr uppe, oavsett vÀderförhÄllanden.


Nu kommer nÄgra veckor med en hel del stÀngt pÄ campingen. Jag Àr och jobbar pÄ annan ort samt har lite uppdrag som jag ska försöka fÄ till. Jag kan dessutom kanske ha lite svÄrt att svara i telefon, sÄ skicka ivÀg bokningsförfrÄgan pÄ mailen sÄ kollar jag tillgÀnglighet pÄ lördag, dÄ Àr det öppet i receptionen!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.10.07

Jag har haft det lite stressigt den senaste tiden, sĂ„ jag beklagar att jag inte uppdaterat lĂ€get för er…..

Hösten kom med brakbesked och det har blÄst och regnat ordentligt i veckan. Men magiska stunder har oxÄ infunnit sig och jag Àr glad jag hunnit njuta av dom. Jormsjön har oxÄ visat att höstfiske Àr mysigt.

Jag har lite fyr för mig och kommer hĂ„lla stĂ€ngt imorgon fredag. Öppet som vanligt pĂ„ lördag och sen nĂ€sta vecka Ă€r receptionen stĂ€ngd fram till lördag. Jag Ă„ker bort och jobbar en svĂ€ng. Det Ă€r som bekant lĂ„gsĂ€song sĂ„ jag mĂ„ste se till att fĂ„ in lite pengar till hushĂ„llskassan pĂ„ annat sĂ€tt.

Tar inga extra bokningar förutom de som Àr gjorda för veckan. Men maila gÀrna förfrÄgan om boende i vinter!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.09.30

Hösten har tagit sitt jÀrngrepp om oss och piskar bÄde löv och regndroppar pÄ oss. Friska vindar och regn sÀger Àven den nÀrliggande vÀderprognosen. Ingen snö i sikte, Àn.

NÀr jag vaknar nÀsta gÄng Àr det oktober. Smaka pÄ ordet och lÄt det sjunka in. Vi gÄr in i fjÀrde kvartalet Är 2021. Oktober.

Har du börjat fundera pÄ vintersemester i fjÀllen? Tiden gÄr fort, det Àr oktober i morgon! Om ni missat..

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.09.26

En vecka gÄr otroligt fort och det Àr redan söndag igen. VÀxlande höstvÀder med bÄde sol och regn, stormar och vindstilla. Men det bÀsta ÀndÄ var turen till Stekenjokk som visade att det vita guldet pudrats pÄ topparna sÄ vackert. Nu Àr det mindre Àn en mÄnad kvar som VildmarksvÀgen hÄller öppet över Stekenjokk.

Under veckan har jag fĂ„tt hjĂ€lp sĂ„ vi tog upp de sista bĂ„tarna, sĂ„ vill man ut pĂ„ sjön fĂ„r man ha med sig egen bĂ„t. Sjön fick aldrig en riktig chans denna sommar, sĂ„ det blev aldrig nĂ„gon normalnivĂ„ pĂ„ vattnet, konstigt. Återigen Ă€r det galet lite vatten i sjön sĂ„ det kĂ€nns bra att fĂ„tt upp dom.

Jag kommer att ha stÀngt pÄ söndagar frÄn den kommande veckan. Börjar varva ner och rÀknar ut att det snart Àr dags för lite ledighet efter ett lÄngt och innehÄllsrikt Är. Det ska bli gott tycker jag.

Finns fortfarande nÄgra stugor lediga till kommande helg om nÄgon önskar njuta av Jorm och Frostviken.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.09.22

Vilken Ă€ra, tusen tack för nomineringen! Hejar fram alla som nominerats och glĂ€ds med vinnarna! Tack! đŸ„°

2021.09.18

FÀrgerna sprakar nÀstan sÄ man hör det. SÄ otroligt vackert det Àr i naturen nu. Glad jag bor hÀr och kan njuta av det varje dag.


Nu har temperaturen sjunkit ytterligare och kvicksilvret ligger mest sÄ det Àr ensiffrigt nu. Tro om vi snart kan fÄ vÄrt första snöfall i vÄrt omrÄde? Inte ovanligt att det snöar i mitten av september men att det sen smÀlter bort innan det Àr dags för riktig vinter.


FrÄn den 20/9 Àr det nÀtförbud i Jormsjön och en mÄnad framÄt.


VildmarksvÀgen Àr öppen över Stekenjokk fram till den 15 oktober, kom och njut av det vackra vi har!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.09.12

Veckan har kommit till sin sista dag och Àlgjaktsveckan Àr Àven den inne pÄ sin sista dag. Sen blir det uppehÄll nÄgra veckor innan nÀsta omgÄng.

Hos oss pÄ campingen har vi sÄ smÄtt börjat ta upp lite bÄtar, efterfrÄgan minskar med rask takt nÀr hösten gör entré, Men vi lÄter en
del av bÄtarna vara kvar i sjön för det kommer tillfÀllen nÀr man kanske
vill ut och njuta av en spegelblank Jormsjön eller i ett försök att lura
upp storrödingen eller öringen. I vÀldigt mÄnga vatten Àr det sista
dagen som fisket Àr tillÄtet nu pÄ onsdag den 15 september. Passa pÄ och ta en kortsemester och ge det en sista chans.

Stekenjokk har haft lite mer kyla och det ser vi pÄ de vackra fÀrgerna
som har kommit dÀr uppe. En underbar Ärstid att vandra och njuta av
fjĂ€llen helt enkelt.  Ni vill inte missa de vackra fĂ€rgsprakande fjĂ€llen
och pÄ er vÀg kan ni passa pÄ att bo hos oss, eller ha det som
utgÄngspunkt för era dagsÀventyr.

Varmt VĂ€lkomna!
Marika

2021.09.06

Älgjakten har startat och det Ă€r mycket jĂ€gare i vĂ„ra skogar. Vill man veta var de hĂ„ller hus för dagen sĂ„ Ă„ker man till slakteriet mittemot lekplatsen/idrottsplan i Jorm. DĂ€r finns ett anslag inne i vindskyddet med information.

GrÄtt och mörkt Àr kÀnslan för dagen nÀr molnen har varit i vÀgen för solen. Men pÄ marken finns fÀrgerna och de blir fler och vackrare för var dag. Kom gÀrna hit och upplev det!

VÄra öppettider fram till 15 oktober, nÀr VildmarksvÀgen stÀnger Àr nu enligt följande: mÄndag-fredag 08.00-12.00 och helger 09.00-12.00

Vill ni passa pÄ att bo i stuga och besöka t ex Stekenjokk sÄ kan ni enkelt skicka en förfrÄgan via mail. Info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.09.01

1 september och vi har ett höstlikt vÀder att bjuda pÄ i Frostviken. Dagen spenderas med fördel utomhus med lite aktivitet som kantarellplockning eller fiske. PÄ mÄndag börjar Àlgjakten och dÄ bör man kolla med jaktlaget i sitt nÀromrÄde var i skogen man kan vara utan att vara i fara eller vara ett störande vÀsen.


Nu Àr det förbjudet att fiska i strömmande vatten och om nÄgon vecka sÄ fredas Àven en hel den tjÀrnar. Men tills dess sÄ Àr det en trevlig sysselsÀttning man kan unna sig tycker jag.


LÄgsÀsong delux har infunnit sig och frÄn och med lördag sÄ har vi bara öppet pÄ förmiddagarna. Helgerna 09,00-12,00 och vardagarna 8,00-12,00


En uppmaning om att hÄlla utkik efter hunden Zaga som Àr försvunnen i Jorm. Försvann för tvÄ dagar sedan och ser ni henne eller fÄngar in henne sÄ kontakta Àgaren Linda Olsson 0705276913


VildmarksvÀgen Àr öppen fram till 15 oktober och det finns stugor lediga för de som önskar boka sig en sÄdan.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.27

Dagarna blir kortare, de mörka timmarna blir fler. Det Àr helt klart en ny Ärstid pÄ gÄng nu. Jag vÀlkomnar den med öppna armar och njuter av den klara hÀrliga luften som Àr hÀr nu.


Björn och fÄgeljakten Àr i full gÄng och snart kommer Àven Àlgjakten att dra i gÄng. Det Àr mycket folk i skogarna alltsÄ. Men inte bara vilt som jagas utan kantareller Àr ett hett jaktmÄl som det verkar.


Fiskdata.se Àr fantastiskt underhÄllande att titta in pÄ, det registreras mÄnga fina fiskar som vandrar upp och nedströms BlÄsjöÀlven. Det innebÀr ocksÄ att det finns fina fiskar i Jormsjön, det fick jag bevis pÄ hÀr med en vacker öring pÄ 3,28kg. Bara att lyfta pÄ hatten och gratulera!
Vill ni komma och njuta av fiske i Jorm sÄ finns det en del lediga stugor i september, boka nu för att sÀkra ditt boende.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.21

Jag har hört att det Àr sinnessjuka mÀngder med kantareller i Är. Kul, det gör att vi kan fylla vÄra skafferier med mat som inte varit förbi nÄgon affÀr. TÀnk ÀndÄ vilka rikedomar vi har hÀr som vi fÄr ta del av helt gratis. Just idag sÄ började Ärets björnjakt, sÄ tÀnk pÄ det nÀr ni knallar i skogen. Till veckan börjar Àven fÄgeljakten och dÄ blir det Ànnu fler som besöker omrÄdet.


Vad Àr det man byggt i BlÄsjöÀlvens mynning egentligen? Jo det Àr en liten anlÀggning dÀr man rÀknar och mÀter fisk som vandrar i Àlven. Det Àr fantastiskt underhÄllande och det Àr oxÄ med glÀdje jag ser att vi har riktigt fina fiskar som kliver förbi rÀkneverket. Vill man följa höstens roligaste skÀrmbildsunderhÄllning sÄ kan man göra det pÄ fiskdata.se Det Àr för övrigt lÀnsstyrelsen som gör detta för att inventera Àlven och dess invÄnare.


Finns lite luckor i kalendern över bokningar om nÄgon Àr sugen pÄ att göra sig en tur till vackra Frostviken. VildmarksvÀgen bjuder pÄ fantastiska sevÀrdheter och hösten Àr vackrare Àn vackrast med fÀrger som gör sig bÀst pÄ just hösten.


Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.15

En intensiv vecka har kommit till sitt slut. FiskelÀger för barn och ungdomar och guidning har gjort lite variation för min del, det Àr extra trevligt tycker jag.


Idag Àr det exakt tvÄ mÄnader kvar som VildmarksvÀgen Àr öppen. Dagarna kommer fyllas med nya vackra fÀrger och atmosfÀren fylls med en annan luft nu. Kantareller poppar upp ur marken, hjortron fylls i bÀrkonten. Rikedomarna finns dÀr ute, ta er ut och njut av det. Fisket fortsÀtter och Àn har vi nÄgra veckor som vi fÄr fiska i strömmande vatten i Frostviken.


Halvlek för augusti och turistströmmen har avtagit mÀrkbart. I delar av landet sÄ börjar skolorna till veckan, semestrarna börjar ta slut för mÄnga. Det innebÀr att vi minskar pÄ öppettiderna i receptionen frÄn och med i morgon. Vi har öppet 08,00-12,00 samt 16,00-20,00.


Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.12

DÄ har vi avverkat sommarens sista fiskelÀger och det var precis lika lyckat som övernattningslÀgret förra veckan.
8 fina barn och ungdomar som passade pÄ att fiska, bada, umgÄs med likasinnade. Otrolig lycka med vÀdret som eventuellt pÄverkade fÄngsten men det kÀndes som alla var nöjda ÀndÄ. Jag vill tacka er alla som varit med, samt tack till MervÀrde Frostviken.

För övrigt sÄ har jag hört att Jormsjön visar sig vara ett riktigt bra vatten om man gillar fiske och fisk. Det vill sÀga god utdelning till de som har fiskeutrustningen i vattnet.

LikasĂ„ Ă€r kantarellsĂ€songen igĂ„ng och jag har boende. Det finns lite luckor  framöver och chansen till trĂ€ff ökar om man vĂ€ljer veckodagar istĂ€llet för helger.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.07

Att man kan ha sÄ fantastiskt massa tur! Tur att just dessa tre hÀrliga killar ville komma pÄ fiskelÀger. Tur att vi hade superflax med vÀdret. Tur att vi hade bra fiske.
Tusen tack Joe för att du Àr sÄ fantastiskt snÀll och lÄter mig arrangerar fiskelÀger vid din tjÀrn och tack till Thomas som ville och kunde ge oss hjÀlpande hÀnder. Tack till min familj som hjÀlpte till med förberedelserna inför lÀgret.

NÄgra fina ord igÄr natt efter fisket nÀr vi satt vid lÀgerelden vÀrmer i hjÀrtat och kommer göra sÄ vÀldigt lÀnge. NÀr en av killarna tackar mig för att jag gör det hÀr. SÄ att de har möjlighet att fara pÄ fiske som Àr det bÀsta som finns.
Dessa ord bÀr jag med mig och gör att jag gÀrna gör om det igen och igen!

Avslutar med ett gÀng bilder, som turligt nog blev rÀtt bra oxÄ!

Somnar gott ikvÀll!

I vanlig ordning sÄ önskar jag er varmt vÀlkomna!

Marika

2021.08.03

DÄ var det augusti och jag laddar nu för det kommande fiskelÀgret i veckan. Jag Àr sÄ glad att vi i fjol fick till sÄ fina dagar och rÀknar iskallt med samma i Är. Vad kan liksom gÄ fel? Vi alla gillar att fiska, ingen Àr ditvingad, vÀdret rÄr vi inte för sÄ det kan bara bli bra. KlÀder efter vÀder sÀgs vara en bra slogan att anpassa sig och sina intressen efter. HÄller med! Det glada humöret packas ner i ryggsÀcken och sovsÀcken vÀdras sÄ den Àr luftig och hÀrlig. Fiskeprylarna kollas igenom och gummistövlarna har torkats.

Jormsjön har stigit rejÀlt och det kÀnns som det pÄverkade fisket i positiv riktning, hÀrligt! Cafeét pÄ Loftet hÄller vi öppet nÄgra veckor till och duktiga Malou ser till att det finns fika som Àr ljuvligt gott! SjÀlv var jag en tur upp pÄ Stekenjokk igÄr och det Àr sÄ underbart vackert varje gÄng. Dit kan jag Äka varje dag faktiskt! Fick se vackra renar i flera omgÄngar!

Kom och mÄ gott i Jorm!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.07.26

Jag har tur jag! Att fÄ jobba med det jag gillar bÀst, det Àr sann lycka tycker jag!
Fler guidade turer har det blivit under veckan och det Àr jag vÀldigt glad över. LikasÄ att fÄ dela med mig av tips och rÄd Àr nÄgot jag gör med glÀdje. Jag hoppas att det ger utdelning nÀr ni stÄr vid vattnet.

Skrev nÄnting om höstlikt i förra inlÀgget. Det Àr som bortblÄst igen och högsommarvÀrmen Àr maximal.

Men sÄ smÄningom kommer ÀndÄ hösten och fÀrgerna exploderar i naturen. Kom och upplev dom du med, fiskecampen Àr ett perfekt utgÄngslÀge för dagsvandringar. VildmarksvÀgen Àr öppen Ànda till 15 oktober!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.07.20

KÀnns nÀstan lite höstlikt med detta kalla regn och vindarna som piskar ska vi inte ens prata om.
Tur man kan förgylla dagarna med det bÀsta sommarnöjet som finns.

Dessa tre hÀrliga herrar och jag var ut pÄ en underbar flugfiskedag, trots vÀdret.
Vi landade en hel del fiskar men ingen av dom kvalade in för att fÄ bli nÄn mÄltid. De vÀxer sig nu större i Àlven och dÄ ska de fÄ möta motstÄnd, det vill jag lova.

Nu kan man somna gott och hÄlla tummarna för lite varmare vÀder igen.
Det rÀcker inte att sÀga det för att temperaturen ska stiga, men gör det ÀndÄ.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.07.17

Nu har den blöta sommaren gjort entré och regnet skvalar utanför mitt fönster. SÄ vÀlbehövligt det Àr detta regn, men tÀnk ÀndÄ om det regnade pÄ natten och var lite soligt om dagarna.
Nu Àr ju vÀdret nÄgot man inte kan styra över sÄ det Àr bara att anpassa sig med klÀder och gilla lÀget.

Jag har försökt att maxa mina lediga stunder med lite fiske. Dels med mina barn men oxÄ med gÀster som önskat guidning. Det Àr sÄ jag kan ladda mina batterier trots att det Àr begrÀnsat med tid. Vattentemperaturen har varit lite för varm för just fisket, sÄ regnandet och lite svalare luft gör susen. SÄ ja, jag bjuder pÄ en bild frÄn gÄrdagen.

Till er som lÀser detta vill jag bara önska er varmt vÀlkomna!
Marika

2021.07.11

FrÄn helt torr brunn till fint flöde igen, tack vare god hjÀlp av bÀste Kim! Tack sÄ jÀttemycket! Dagen efter sÄ öppnar sig himlen och försöker göra sitt yttersta för att ÄterstÀlla vattendepÄerna. Jag kÀnner tacksamhet.
Att det blir sÄ hÀr beror pÄ flera faktorer, som t ex vÀrmen, mycket gÀster och dÄligt med nederbörd. Men som sagt nu Àr det löst.

GÀster kommer och gÀster gÄr, med leenden pÄ lÀpparna och sinnet lite lÀttare nÀr de far. Det gör gott att vistas i vÄr vackra bygd med allt vad den har att erbjuda.

NÀtterna Àr fortfarande ljusa och vackra, ni passar vÀl pÄ att ta tillfÀllet i akt och vistas ute?!

Önskar alla en hĂ€rlig vecka!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.07.06

Juni, juli och högsommaren svepte in och lamslog hjÀrnkontoret i nÄgra dagar.
Idag kom lite vindar och svalare temperatur, bara 22° i skuggan. Nu till kvÀllen kom det utlovade regnet, ett stilla regn Àn sÄ lÀnge. Det Àr vÀlbehövligt för det Àr vÀldigt torrt i marken. Sjöar o vattendrag Àr som torrlagda strilar och strÀnderna Àr skrÀmmande lÄnggrunda.
Kan ju tyckas vara skönt med sol och vÀrme och visst hÄller jag med om det. Men, vi mÄste fÄ vatten ovanifrÄn för annars kan det fÄ följder i naturen av icke önskat slag.

Fisket verkar vara bra men sjÀlv har jag inte hunnit ut mÄnga gÄnger. Men glÀdjen Àr stor Àven för mig nÀr gÀster kommer hem efter en fisketur och rapporterar o fina fÄngster.

Vill ni uppleva fina fisketurer?
Varmt vÀlkomna
Marika

2021.06.26

Midsommarhelg och det Àr ljuvligt ute! Lugnt och stilla, lagom temperatur, hemvÀndare, glada gÀster och fiskelycka!
Nu mÀrker vi att turistsÀsongen med semestrar dragit igÄng, det Àr vi sÄ glada för! Trafiken flyter pÄ relativt fint, men pÄminner om att köra lugnt och fint, hÄlla hastigheten genom byarna, sÄ inga olyckor hÀnder.


MÄndag till fredag har vi sommarcafé mellan 11,00-14,00 pÄ Loftet.

Önskar alla en fortsatt hĂ€rlig midsommarhelg!
Det Ă€r inte snö som ligger pĂ„ backen utan en buske som blommat 🙂
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.06.20

Varierat vÀder kan man sÀga att det har varit i omrÄdet senaste veckan. Allt frÄn +2 till över 20 grader. RejÀla regnskurar blandat med vindstilla soliga dagar. NÄgra dagar fram blir det lite vÀxlande men lagom till midsommar ser det ut som vi kan fÄ lite mer sol igen, det kÀnns fint.
Fisket har kommit i gÄng riktigt bra och Jormsjön har lÀmnat ifrÄn sig bÄde vackra öringar som rödingar, största öring som jag fÄtt ta del av vÀgde 2,8kg.
FrÄn och med torsdag den 24 juni har vi receptionen öppen alla dagar 08,00-20,00
Sommarcafé kommer finnas frÄn midsommarafton pÄ loftet och Àr öppet 11,00-14,00
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.06.13

En intensiv vecka Àr över och jag har landat hemma i Paradiset igen. NÀstan varje dag har jag försökt att njuta av en hÀrlig skogspromenad, dÄ kÀnt mig nÀstan som hemma. Varje dag har jag passerat sjö eller strömmande vatten och fiskesuget finns dÀr hela tiden.
Hemma hÀr har turistströmmen kommit i gÄng bra och det glÀder mig att Àven husbil och husvagnsfolket vill stanna och bo pÄ vÄr fina camping i Jormvattnet.
Dessutom har det nu blivit lite svalare och regn har behagat komma och det Àr sÄ bra för vi behöver verkligen mera vatten i skog och mark, men framförallt behöver sjön stiga till mer normala förhÄllanden.
FortsĂ€tt njut av den svenska sommaren och sĂ„ klart sĂ„ vill jag önska er alla…
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.06.04

Denna fantastiska skapelse har Rikard gjort. En Àra att fÄ placera den vid infarten till campingen! Ett Àkta hantverk gjord med motorsÄg. Den har funnits hÀr nÄgra dagar nu men först idag fick jag blommor pÄ plats för att kunna visa er andra! Tusen tack Rikard Andersson pÄ Instagram finns han som @bjennrikard

Varmt vÀlkomna till oss!

Marika

2021.06.01

1 Juni och sommaren Àr hÀr! Vi har haft en fantastisk tid med sol, klarblÄ himmel, men oxÄ nÄn dag med kalla nordanvindar. Nog kÀnns det att det fortfarande finns lite snö till fjÀlls. Men nu blickar vi framÄt och den sommar som vi har framför oss.
Storstugan Àr Àntligen fÀrdig, sÄ nÀr som pÄ en spegel som fattas inne pÄ toaletten. Det kÀnns skönt att Àntligen kunna hyra ut den igen efter ett lÄngt avbrÀck.
Nu lÀngtar vi efter att sjön stiger ytterligare sÄ ska nog bÄtarna fÄ blöta kölen snart. BÄtmotorerna Àr redo för att anvÀndas. Det viktigaste av allt, fisket Àr i gÄng pÄ riktigt. Allt frÄn maskmete, kastspö till flugfiske har hittills levererat hÀrliga fÄngster.
PÄ söndag öppnar VildmarksvÀgen officiellt med att bommen lÄses upp och vi fÄr möjlighet att köra över Stekenjokk lÀngst vÀgen. HÄll koll pÄ vad som gÀller angÄende fÄgelrestriktionerna pÄ JÀmtlandssidan, samt stoppförbudet pÄ andra sidan lÀnsgrÀnsen.
Varmt vÀlkomna!

Marika

21.05.25

Dagarna rusar fram och snart har hela maj passerat. Vi stökar pÄ med storstÀdning, renovering, inoljning och sÄ Àter vi glass och njuter av solen som vÀrmer sÄ gott!

BÄtrampen ligger nu dÀr nygjuten och hÀrdar antar jag. Samma plats som tidigare sÄ alla kÀnner nog igen sig fastÀn avlastningen av bÄtar kommer gÄ smidigare Àn tidigare.

Klappade första myggan pÄ ryggen nu i kvÀll, kÀndes fint att dunka lite lagom hÄrt. Fisket Àr pÄ g för bÄde maskfisket, med kastspö och flugfiskare har landat vackra öringar. Sitter just nu vid stranden hemma och ser vakande fisk, det Àr sÄ ljuvligt!

Jag sÀger det igen, varmt vÀlkomna!
Marika

2021.05.17

Vet ni att snart Ă€r all isen borta frĂ„n sjön! Det kunde man inte tro för en vecka sedan
 eller jo kanske.
Jag kan iallafall ana en sommar som vill tÄga in i vÄr vackra del av vÀrlden, det grönskar friskt nu.

Idag hissar vi flaggan för vÄra norska vÀnner, gratulerar med dagen och hoppas att grÀnsen öppnas snart.

Vid BlĂ„sjöfallet fiskas det för fullt och Jormsjön levererar vackra fiskar. Jag blir extra glad nĂ€r den unga generationen fiskare som Doris, visar vart skĂ„pet ska stĂ„! Stort grattis 🐟🎣👌

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.05.13

VÄrvindarna Àr ljumma och regnskurar fyller naturen med dofter som jag drömt om sedan förra Äret. Det hÀnde nÄgot med naturen i början av veckan, nÀr vÀrmen kom. Den vaknade till liv, fÄgelkvitter hörs lite tydligare nu, bÀckarna porlar lite vackrare och dagarna blir lite lÀngre. Vi gÄr mot en fantastisk Ärstid och jag lÀngtar som en tok till sommaren nu.
Vi pysslar pÄ med storstÀdning, lagar grejer som gÄtt sönder, bestÀller varor, ser över utrustning som ska komma till bruk i sommar igen.
Sneglar lite försiktigt pÄ isen och ser att den mörknar för blotta ögat, öppet vatten gör sig större och jo, vattennivÄn steg 7cm frÄn igÄr. Det gÄr mot bÀttre tider helt enkelt!

Planerat din sommar? Planera din sommar!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.05.07

Jormsjön mörknar, Libotten har börjat tina upp, sandbankarna visar sig. Vilken skillnad mot i fjol denna tid. Törs inte sia om hur lÀnge det Àr fiskbart pÄ sjön. Men till fjÀlls gÄr det fint att ta sig och fiske pÄ Siliesjaure kanske lockar?
Det Ă€r kul att intresset för fiskelĂ€gren finns Ă€ven i Ă„r. Även att övernattningslĂ€gret Ă€r sĂ„ populĂ€rt, redan 5 som hört av sig och vill vara med om det anordnas.
Dagarna rullar pÄ och Àven bokningarna inför sommaren gör detsamma, jag Àr sÄ glad och tacksam.
Fixar och stÄr pÄ med god hjÀlp av goda vÀnner som har sin husvagn hos mig. Det blir sÄ bra med lite möjlighet till luftigare kÀnsla i Lillstugan, vad tycker ni andra? PÄ bilden Àr det halvfÀrdigt och redan sÄ bra!


Önskar du komma och bo hĂ€r hos oss? Maila in din förfrĂ„gan och hĂ„ll tummarna att det Ă€r ledigt nĂ€r du vill komma!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.05.04

FiskelĂ€ger för barn och unga! Nu Ă€r dagarna bestĂ€mda för daglĂ€ger i sommar. Tre olika dagar finns att vĂ€lja pĂ„, 5, 10 och 12 augusti. ÖvernattningslĂ€ger vet jag inte om jag kommer kunna genomföra Ă€n, sĂ„ avvaktar med datum om det. Men finns förfrĂ„gningar sĂ„ uppmanar jag att man skickar ett mail om det sĂ„ jag vet om intresse finns att ordna det. Maila in anmĂ€lan pĂ„ info@jormvattnetsfiskecamp.se BerĂ€tta vem det Ă€r som anmĂ€ler sig, Ă„lder och datum.

Vidare kan jag utse vinnarna av vinterns tĂ€vling. I öringklassen sĂ„ Ă€r vinnaren Kenth Edholm med en vacker bit pĂ„ 935gr och 50cm. Gert Hellberg knep rödingklassen med en prĂ€ktig bit pĂ„ 1200gr pĂ„ 58cm. Öringen landades vid sundet och rödingen pĂ„ Libotten i Jormsjön. Vinsterna kommer med posten! Stort grattis till er!


Har ni förberett för ert drömfiske?
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.04.30

ValborgsmĂ€ssoafton, sista dagen i april. KallblĂ„st, solglimtar och lite snö i luften, hĂ€rligt 😉 I morgon Ă€r det 1 maj och vĂ„ren kan komma tycker jag, med vĂ€rme, fĂ„gelsĂ„ng och en kĂ€nsla om en sommar sĂ„ smĂ„ningom. Maj blir en mĂ„nad för Ă„terhĂ€mtning och ladda lite batterier. Men oxĂ„ för intensiva stĂ€ddagar inför sommarens gĂ€ster.

Den 6 juni öppnar VildmarksvÀgen och det Àr ju en attraktion bara sjÀlva öppningsdagen.

Det blir ingen brasa vid fiskecampen i Är utan vi fÄr njuta av minnen. Med önskan om en lugn och hÀrlig Valborg till er alla sÄ hÀlsar vi Maj vÀlkommen i morgon.

Planera din sommar och varmt vÀlkomna!

Marika

2021.04.27

Jag har varit borta lÀnge bÄde pga covid-19 och nu senast har jag varit pÄ utbildning. KÀnner mig stolt och glad att jag faktiskt klarade denna tuffa resa som pÄgÄtt sedan i höstas. Med fyra olika utbildningar under vintern. Den sista i sju dagar i fantastiskt vackra VuoggatjÄlme. Jag kan nu lÀgga till titeln lavintekniker, det Àr rÀtt mÀktigt om jag fÄr sÀga det sjÀlv.
Men som sagt, nu Àr jag tillbaka och jag kan berÀtta att vÄren har gjort stora framsteg medans jag varit borta. SÄ mycket snö som försvunnit nere pÄ byn och sÄ klart pÄverkas Àven isarna av solens strÄlar och vÀrme. Det gÄr dock att fiska pÄ mÄnga hÄll och Àven den som Àr sugen pÄ att kasta med spö har öppna vatten nu.
Maj kliver in pÄ lördag och det ser just nu lugnt ut pÄ bokningsfronten. NÄgra bokningar finns, men det mÀrks att det Àr en ny tid som vÀntar. I helgen Àr det dock nÀstan fullt, sÄ jag vÀlkomnar vinterns kanske sista gÀster. Bokningarna inför sommaren ser lovande ut och vill man ha stuga kan det vara lurt att se över om det finns ledigt nÀr man önskar komma.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.04.11

SÄ var pÄsklovet över för detta Är. VÀdret har vÀxlat vÀldigt mycket under första halvan av april och begreppet aprilvÀder har gjort sig förtjÀnt av namnet.Fisket har varit si och sÄ men nu vÀxlar det upp och jag bÄde hör och ser att fÄngsterna Àr större och fler. Isarna Àr fortsatt riktigt bra sÄ isfiske kan man njuta av en bra stund till. Skulle suget efter riktigt fjÀllfiske bli för stort sÄ pÄminner jag om att förlÀngare Àr nödvÀndigt om ska kunna slÀppa ner blÀnket sÄ fisken har en Àrlig chans att hugga.

Är ni sugen pĂ„ femte Ă„rstiden magiska fiske sĂ„ Ă€r ni vĂ€lkomna att boka boende.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.04.04

Det hÀr Àr ju rent bedrövligt vilket vÀder pÄsken bjuder pÄ. Ja lÄngfredagen var solig och vacker, men sen har det varit fuktigt alldeles vansinnigt. Trist!

Men det tillsammans med att jag fortfarande Àr sjuk och inte orkar ut sÄ mycket, sÄ har det gett mig tid till att lÀngta lite extra efter sommaren och flugfiske! PÄ förmiddagen idag sÄ sorterade jag nÄgra av mina askar med flugor. Lagom pyssel och vÀlbehövligt att fÄ lite ordning i askarna.

Har du sorterat upp dina flugor eller vilka beten du nu anvÀnder? Har du redan varit ut pÄ öppet vatten och drillat fisk pÄ spö? BerÀtta gÀrna, jag vill vÀldigt gÀrna drömma mig bort med hjÀlp av dina ord.

NÀr planerar du att komma hit dÄ? Fundera gÀrna pÄ det och Äterkom med en bokning!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.03.30

April vÀntar pÄ att fÄ ta över och pÄsken likasÄ. AprilvÀdret har redan börjat och det vÀxlar rejÀlt mellan regn, snöstorm och solsken. Men vi hoppas att alla har möjlighet att njuta av sin lediga tid sÄ gott det gÄr.

Vi kommer ha lite begrÀnsade öppettider men ÀndÄ ge er lite service med de resurser vi har.

Receptionen Àr öppen:
SkÀrtorsdag 16-18
LĂ„ngfredag 8-11
PĂ„skafton 9-11
PÄskdagen stÀngt
Annandag pÄsk 8-11
Tisdag-lördag 8-11
Söndag stÀngt

Önskar alla en Glad PĂ„sk!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.03.27

NÀr gÀsterna vet att unna sig lite extra av de lokalproducerade produkterna frÄn byn. Maria som driver @gronvag.se har en otrolig kÀnsla för vad som passar bra tillsammans och vilka örter som Àr bÀst att anvÀndas för allra bÀsta slutprodukt. Vi har ett fint urval i receptionen.

Jag tycker dessutom det Àr kul nÀr gÀsterna delar sin upplevelse med oss andra!

VĂ€lkomna in!
Marika

Reposted from @malinselin5700 Passade pĂ„ att förse mig med frĂ„n @gronvag.se som sĂ€ljs i receptionen pĂ„ campingen, sĂ„ after-skotern blev extra lyxig 😊 @jormvattnets_fiskecamp

2021.03.25

Tur jag har frisk personal! Lindsey Àr pÄ plats och tar hand om markservicen nÀr jag sjÀlv Àr i karantÀn pga covid-19.

Dagar som denna nÀr solen skiner och det droppar frÄn taken, dÄ Àr det vÄrvinter riktigt.

Jag hoppas att ni passar pÄ att vara ute och isfiskar, vÀnder ansiktet mot solen och bara njuter! Tar tillvara pÄ dagarna till fjÀlls med skidor och skoter tillsammans med era nÀra och kÀra.

Vill ni komma och njuta? Boka boende!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.03.20

En dag som denna nÀr det Àr plusgrader ute sÄ lÀngtar jag mer Àn nÄgonsin efter dagar som pÄ bilden! Glida ut med bÄten en tidig morgon nÀr dimman lÀttar. FÄglar som bryter tystnaden med vacker sÄng. Fisken som vakar pÄ lagom kastavstÄnd.
Plockar fram en karta och tittar djupkanter, strömnackar och hotspots för bÄde mig och fisken. Det Àr lÀtt att drömma sig bort med vackra bilder som pÄminner om hur underbart livet Àr.
Har du ett drömfiskevatten som du lÀngtar till? HÀr finns det rakt utanför dörren, det Àr en ynnest att fÄ bo sÄ hÀr vackert. Ta med dig tÀltet, husvagnen eller husbilen, eller skynda att boka en stuga.
Varmt vÀlkommen!

Marika

2021.03.13

En vecka gÄr fort och inte görs det undantag för att det varit sportlov. Imorgon Àr det redan söndag, veckans grand final och sen poff mÄndag igen.

Jag vill tacka alla som kom förbi under grilldagarna, det var vÀldigt trevligt att ni kom. Kan hÀnda att det hinner grillas flera dagar innan vi avslutar den vita sÀsongen.

Imorgon Äker jag pÄ utbildning igen och Àr laddad för lavinrÀddning som stÄr pÄ schemat. Lindsey hÄller stÀllningarna och Àr er behjÀlplig medans jag Àr borta.

Alla som sÄ önskar, ni Àr varmt vÀlkomna!
Marika

2021.03.09

Sportlov och ledighet för mÄnga. Det Àr glÀdjande att sÄ mÄnga kommer och njuter av allt det fantastiska vi har hÀr i Frostviken.
Nydragna skidspÄr bÄde i elljusspÄret och BlÄsjöfjÀllet. Vi har alpinanlÀggningen som har öppet hela veckan, det Àr bara att valla skidorna och slipa stÄlen.
Fiske Àr givet pÄ sportlovet och fiskekorten finns att köpa hos oss och Àven pÄ ifiske.se
Fredag och lördag tÀnker vi stÄ ute och sÀlja hamburgare mellan kl:11.00-14.00 det kan ju vara skönt att slippa fixa lunchen en dag.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.03.03

Det har redan hunnit bli mars! Jag blev lite lamslagen av det intensiva regnandet som kom förra veckan. Tappade lite fotfÀste och grÀt en skvÀtt. Nu försöker jag glömma det och tÀnker att det var dÄ och nu Àr nu.

Drömmer mig bort till varmare temperaturer, rocken som klÀcker, spontanfiske vid campingen, bÄtar som bryter vattenytan. Barn som skrattar och badar, kvÀllsmusik och doften av grillat.

Jag tror jag ska kolla pÄ en fiskefilm och göra lÀngtan Ànnu intensivare. Drömmer du oxÄ om sommar?

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.02.23

Att planera sin fiskesemester Àr alltid trevligt. Man kollar igenom utrustningen noggrant. Behövs det kompletteras med lite nya prylar eller Àr man fullt nöjd med det man har sen tidigare? LuslÀsning av kartan kanske behövs, studera strömmar, djupkanter, var Àr det till och frÄnflöde till sjön? Behövde man boka bÄt i förvÀg? Stuga eller eget boende i form av tÀlt, husvagn eller husbil.

Även om det kĂ€nns avlĂ€gset lĂ„ngt bort sĂ„ visslar tiden raskt och snart Ă€r vi dĂ€r, vid den efterlĂ€ngtade fiskesemestern.

Har du förberett dig sÄ som du önskar?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.02.18

Fiskefolk och skoterÄkare, alla stugor Àr bokade och husvagnarna lyser sÄ mysigt upp nÀr mörkret faller. Det mÀrks att vi fÄtt snö och att de som Àr hÀr gillar vintern.


En hel del skottning ÄterstÄr för mÄnga och mera snö Àr pÄ antÄgan om man ska tro pÄ metrologerna. Det Àr som vanligt alltsÄ. Lagom till sportlovsveckorna sÄ har vi fÄtt snö och sen fylls det bara pÄ mer och mer.
ApropÄ sportlov sÄ kommer vi under nÄgra dagar att grilla lite hamburgare hÀr utanför, mer information om det kommer senare.


Planerar ni mera fiskeÀventyr lÀngre fram i sommar och höst sÄ tveka inte att höra av er om boende eller tips pÄ fina fiskevatten.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.02.13

FrÄn att ha varit bister isande kyla sÄ lÀnge sÄ vÀnde det över en natt.
Torsdag morgon vaknade jag till -31° och igÄr morse hade jag 50 cm med nysnö utanför dörren. Kontrasternas vÀrld! Det fortsatte storma och snöa mera under dagen. Inte nog med det, i morse vaknade vi med ytterligare 35-40cm.

SÄ igÄr och idag har det skottat i massor pÄ fiskecampen. De vintercampare som kom upp nu i helgen Àr nog rÀtt glada att de kom upp medans snön Àr relativt lÀtt. SÄ Àven om det var tungt och svettigt att skotta sÄ Àr det Ànnu tyngre om nÄgon dag.

Ute i terrÀngen har det varit lika sjuka dagar, det har bilder vittnat om frÄn skoterÄkarna. Jag gissar att en bastu i kvÀll gör susen pÄ möra kroppar.

Vill ni komma och uppleva hÀrliga snörika dagar, ja dÄ Àr det bÀsta att boka boende!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.02.07

Idag var en helt underbar dag med solsken, runt en -12° mitt pÄ dagen och i princip vindstilla. Det Àr fint det!
Fick pÄ riktigt vÄrvinterkÀnsla, om Àn lite tidigt. DÄ spinner huvudet ivÀg o jag börjar genast drömma mig bort till dagar med flugspö i handen. Har du börjat planera för sommarens fiskesemester Àn?

För er som inte vill ha sommar Àn sÄ hoppas jag att ni oxÄ hinner njuta av dagar som denna. Med massa fina dagar vid ditt favoritvatten eller pÄ skotern till fjÀlls. Jag hoppas oxÄ att ni vill komma och bo hos mig!

Dagens bild visar hur fint det var idag. Det Àr hemma pÄ min gÄrd, bredvid Jormsjön och för mig Àr detta den vackraste platsen pÄ jorden!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.02.04

Februari började kyligt precis som januari. I mitt förra inlÀgg skrev jag om vackra dagar, nu fÄr vi en bonus till det, norrsken! Fiskecampen och dess omgivning Àr ett perfekt stÀlle för just att beskÄda norrsken. Du har de vackra fjÀllen som en siluett i bakgrunden och det Àr precis perfekt belyst av lite lampor frÄn hus och vÀgbelysning. Det blir lÀtt att njuta av, Àven om man vÀljer att stanna inomhus, bara man slÀcker ner runt sig. Annars kan man rigga kameran, ett renskinn och gÄ ut pÄ isen, promenadavstÄnd frÄn stugan. Magiskt!


FramförhÄllning och planering Àr saker som gÄr hand i hand. Vet man redan nu vad man tÀnkt göra lÀngre fram, sÄ passa pÄ om att boka boende i stuga eller för all del en husvagnsplats för ert Àventyr redan nu.
Ut och njut av vintern, fiske och skoterparadiset finns hÀr, rakt utanför dörren!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.02.02

MĂ„nad 2 Ă„ret 2021. Ja 2021 började ju onekligen med att visa en icke sĂ„ attraktiv sida. Ja alltsĂ„, nĂ€r kylan Ă€r sĂ„ ihĂ„llande och rejĂ€lt grinig, dĂ„ smittar den liksom av sig. Inte sĂ„ mycket pĂ„ mig kanske men pĂ„ avlopp och vattenledningar, strömförbrukning, minskad nederbörd och ja
 listan kan ju vĂ€xa om man vill. Jag vĂ€ljer att stanna dĂ€r.

Men en sak kan detta Är iallafall göra med bravur i positiv anda och det Àr att leverera vackra sprakande dagar!

HĂ„ll till godo och kom och njut!

FrÄn torsdag denna vecka sÄ Àndrar vi öppettider till 16-18 pÄ vardagar och lördagar 9-11, fortsatt stÀngt pÄ söndagar!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.01.29

Äntligen har det öppnats upp för friĂ„kning ovan byn, C1 o C2. Extra glad att mina husvagnsgĂ€ster ”kommer hem” och njuter av det vi har att erbjuda. Folk i vagnarna som bĂ„de fiskar, och fisk fĂ„r dom och skoterĂ„kare.
De trotsar de bistra temperaturerna och lever livet!

Kom ni andra oxÄ, boka en stuga vet ja!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.01.26

Nu har det öppnats upp fler friÄkningsomrÄden, som dessutom Àr nÀra frÄn fiskecampen. TransportstrÀcka efter fin led och inom nÄgra kilometrar sÄ har vi C1 och C2 för de som gillar friÄkning pÄ skoter. GlÀdjande för alla skoterÄkare!
Snart Àr det oxÄ februari och jag kör en repris pÄ fjolÄrets fisketÀvling. Störst öring och störst röding, fÄngad i vatten som hör till Jormvattnets fvo. Ta med och vÀg samt fotografera den pÄ plats pÄ campingen, krav för deltagande. TÀvlingen pÄgÄr frÄn 1 februari och 30 april.
Fisket Àr för övrigt grymt bra pÄ Jormsjön nu, det vittnar bilder och rapporter om frÄn fiskefolket!
Boka boende, kom och njut!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.01.23

En intensiv vecka för mig! Först var jag till SaxnÀs pÄ utbildning. Ja sen fick jag panikÄka med bilen pÄ verkstad, garantiÄtgÀrd tack och lov. Hemma hade jag frusna vattenledningar sÄ kÀnslan har varit rÀtt kass faktiskt hela veckan. Dessutom har jag förbaskat ont i en arm. Men se vad jag blev taggad i för hÀrlig film, det vÀger ju upp allt liksom!
Ronja och hennes spann njuter av snön som kommit hos henne ☃

Reposted from @teamronjapersson Tror ingen han missat att vi i norr har fÄtt snö, Àven vi och vi njuter.

TyvÀrr kan inte filmen visas hÀr.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.01.17

Vi gÄr in i en ny vecka redan i morgon och jag Àr pÄ utbildning igen. Det Àr sÄ himla kul att lÀra sig mer om viktiga ting hÀr i livet! Nu Àr jag i SaxnÀs och ska pÄ lavinutbildning. Ska bli sÄ himla kul!

Hemma sÄ fiskas det för fullt och mina husvagnsgÀster visar var skÄpet ska stÄ!

Jag har lovat att berĂ€tta för er att kommande Årsmöte och styrelsemöte för Frostvikenkorten Ă€r framflyttat. Datum kommer senare. HĂ„ll utkik om ni Ă€r intresserade av att nĂ€rvara nĂ€r det Ă€r dags.

Lindsey hÄller stÀllningarna hemma pÄ campen sÄ ni fÄr hjÀlp Àven om jag Àr bortrest. SÄ boka gÀrna ditt boende!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.01.13

Det blÄste en rejÀl storm över Jorm, men det var lite nederbörd som kom. SÄ himla trist tycker jag.Jag lÀngtar efter snö och blir glad i hela kroppen nÀr det snöar ute. Nu Àr det kallt igen och det Àr vÀl kanske trevligt för dÄ blir isen Ànnu bÀttre.

Ibland sÄ hinner hjÀrnan tÀnka lÄngt fram och jag börjar lÀngta efter en ny flugfiskesÀsong oxÄ. TÀnk att stÄ dÀr vid strömmen och drilla en grann öring. Och tittar man i kalendern sÄ Àr det ju inte alltför lÄngt bort det heller. SÄ dagens bild fÄr helt enkelt bli en hÀrlig sommarbild nÀr livet leker.

Bokningen för sommaren fÄr man inte glömma bort att göra för redan nu Àr det mycket som Àr tingat bland stugorna.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2021.01.08

Jag berÀttade i mitt förra inlÀgg att jag var pÄ utbildning. SjukvÄrdsutbildning i terrÀng. Det var riktigt kalla dagar i SÀlen, -20° till-25° och vi kÀmpade pÄ tappert. Funderar du pÄ nÄt liknande, dÄ kan jag varmt rekommendera Crister pÄ Aktivut som var vÄr utbildare.

Mitt mÄl Àr att bli bra eller bÀttre pÄ nya saker. NÀr denna vinter Àr över sÄ Àr visionen att jag ska vara fÀrdigutbildad lavintekniker. Detta var en del för att fortsÀtta vidare till nÀsta utbildning som Àr om drygt en vecka. Jippie, jag Àr superpepp!

Hemma i Jorm har kylan hÄllt ett stadigt grepp om situationen och isen pÄ sjön vÀxer sig starkare för var dag!
SÄ boka ditt boende och kom pÄ lite fiskeÀventyr!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2021.01.04

En fin bild frÄn vackra Frostviken med @teamronjapersson och hennes hundar. Den fÄr symbolisera strÀvan och lÀngtan efter ljusa hÀrliga dagar tillsammans med de finaste vÀnner man har.

Jag sjÀlv Àr i SÀlen pÄ sjukvÄrdsutbildning och hemma Àr det Lindsey som hÄller i taktpinnen pÄ campingen.

Jag önskar er en fin mÄndag, trettondag och Àven resten av veckan.

Skitfiske och goa turer pÄ skidor och med skoter.

Boka gÀrna boende medans det finns!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.12.31

Året som passerat har varit ett Ă„r att minnas. SkrĂ€ckfilmslĂ€skigt oroligt stundvis för att i nĂ€sta andetag vara askungeljuvligt alldeles alldeles underbart!

Jag vill tacka alla som hjĂ€lpte mig under det gĂ„ngna Ă„ret, utan er hade jag inte klarat det. Alla ni som gett mig lyckönskningar och peppat mig med fina ord. Även er som inte sagt eller gjort nĂ„t har motiverat mig att kĂ€mpa Ă€nnu mera.
Tack till alla hitresande gÀster som gett mitt liv mera erfarenhet. Tack alla ni som tror pÄ mig. Alla fina stammisar som gett mig chansen att fÄ er att trivas.

Jag önskar mĂ„nga fler Ă„r som berikar bĂ„de mitt och era liv. Med blicken framĂ„t och siktet instĂ€lld pĂ„ framtiden vill jag önska er alla Gott Nytt År 💖

Som alltid, varmt vÀlkomna!
Marika

2020.12.23

23 december redan!


Jormsjön gjorde ett tappert försök till att lÀgga sig men vi fÄr se om allt snöandet förstörde det eller inte. Ett Àr sÀkert, isar kan vara riktigt lömska sÄ var försiktiga nÀr ni ger er ut pÄ isarna, var ni Àn Àr i landet. Ni har vÀl isdubbar?!


Vi fick under gÄrdagskvÀllen och natten drygt 1 dm med snö sÄ det Àr sÄ juligt vackert ute. Ta till vara pÄ de ljusa timmarna och var ute. Det tÀnker vi och tar lite julledigt och hÄller stÀngt 24-27/12. Finns sÄklart att fÄ tag pÄ om det krisar.


Med en önskan om en fantastiskt God Jul till er alla. Önskar er umgĂ€nge med familj och vĂ€nner, bĂ„de de ni har nĂ€ra och de som ni fĂ„r trĂ€ffa digitalt, i Ă„r fĂ„r vi fira pĂ„ ett lite annorlunda sĂ€tt, men det gĂ„r! Alla som sitter i bilar pĂ„ vĂ€g till julfirandet, kör försiktigt! Ni vet ju att fint folk kommer alltid sent!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.12.18

Ljuset!
Det Àr rent magiskt och Àven om det bara Àr för en kort stund sÄ gör den en sÄdan skillnad, iallafall för mig!


Inte ens en vecka kvar till jul och jag tipsar om att hos mig finns julklappar! Vem vill inte ha fiskeutrustning i julklapp?? HÀr Àr det pÄfyllt till bredden och upp till taket med fiskeprylar. Sen finns sÄklart en massa annat som kanske kan passa som julklapp. VÀlkommen in och titta! I morgon lördag har jag öppet 09,00-12,00


Till veckan har vi öppet enligt följande.21/12-23/12 8,00-12,00 julafton, juldagen, annandagen och söndag den 27/12 hÄller vi stÀngt.
SjÀlvklart hjÀlper vi till och försöker lösa eventuella önskemÄl om det uppstÄr Àven om vi egentligen hÄller stÀngt.
Kom ihÄg att boka din stuga för din ledighet!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.12.12

Idag Àr ingen vanlig dag utan det Àr Erikas födelsedag. Jag vill önska henne en riktigt mysig födelsedag med hipp hipp hurra och grattis, blir glad att ni oxÄ vill skicka en grattishÀlsning till henne.

Hoppas ni fÄr en fin lördag och passa pÄ att gÄ ut i naturen om ni har möjlighet.

Vi har öppet 9.00-13.00 idag och kanske kan man hitta en liten julklapp till nÄgon man tycker om.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.12.10

Har du köpt alla dina klappar till nÀra och kÀra? Om inte sÄ finns det lite smÄtt och gott i vÄr lilla butik. Prydnadssaker, smycken, fiskeutrustning, tunnbröd, rökt fisk, understÀll, stövlar, ja listan kan göras rÀtt lÄng faktiskt.

PÄ lördag sÄ har vi öppet 9.00-13.00 sÄ det finns gott om tid att shoppa om man önskar. Den fina nyckelringen som det stÄr Jorm pÄ har jag redan fÄtt flera bestÀllningar pÄ, sÄ kul. Med lite flax sÄ hinner leveransen av dom komma i morgon.

Snart Àr det jul hör ni!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.12.07

En vecka gÄr sÄ fort och nu Àr denna redan slut. Jag hoppas ni tagit er tid till ÄterhÀmtning sÄ ni har energi till Ànnu en vecka.

En stund i naturen gör underverk med oss och det behöver inte vara nÄgot extra ordinÀrt. En lugn stund, en eld, mysigt sÀllskap och vi Àr pÄ banan igen!

Kom ihĂ„g att se över vinterns semester och boka ditt boende innan nĂ„gon annan ”snappar” tillfĂ€llet. Önskar er alla en fin vecka!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.12.01

1 december har bjudit pÄ en strimma sol och en del snöfall. Vid campingen har isen börjat lÀgga vid bÀckutloppet. Borta i sundet var det vitt och Libotten har fÄtt en hinna av nÄgot som kan liknas vid is, ja sÄ smÄningom iallafall. Det börjar likna vinter nu!!

Jag vill tacka alla som besökte fiskecampen pÄ skyltsöndagen! SÄ himla mysigt det var trots att dimman gled in och skapade en rÄhet av sÀllan skÄdat slag. Tack till barn och förÀldrar pÄ Jormskolan och Lars-Bertil med sin Marianne som bidrog till en fin söndag.

Nu Ă€r tid inne för mig att köra dubbla skift, tar pĂ„ mig en till arbetsrock och Ă€r Ă€ven naturvĂ€rd om dagarna. Goa tider ☃ Ja snart Ă€r det full vinter och för att inte bli utan boende tipsar jag om att boka innan det Ă€r fullt pĂ„ just den helgen som ni planerat att komma till oss.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.11.26

Till helgen Àr det dags för skyltsöndag och dÄ har jag öppet mellan 13.00-17.00

Fiskehörnan Àr pÄfylld med nya prylar, butiken har Àven fyllt pÄ frysen med tunnbröd, kanske julklappar, det finns lite smÄtt och gott hÀr.

Jormskolans barn kommer sÀlja glögg, lotter och lite annat. Lars-Bertil kommer sÀlja av sina delikatesser, elden kommer spraka. Jag ser framför mig en riktigt mysig eftermiddag!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.11.20

Kylan, den kom till slut och jag Àr sÄ glad för det. Hoppas nu att den hÄller i sig och lÄter sjöar kallna ner och isar att lÀgga. Vi fick oxÄ lite snö och genast blev det ljusare och mycket vackrare i ett annars sÄ vackert omrÄde.
Men oj sÄ fort tiden flyger fram! Jag inser att det Àr snart jul och innan dess ska man hunnit med en massa sÄ klart.


Jag har söndagsöppet första advent, alltsĂ„ Skyltsöndagen, mellan 13-17. TillfĂ€llet Ă€r toppen och lokala produkter kommer finnas till försĂ€ljning. Även elden vid grillplatsen kommer att spraka och det ges tillfĂ€lle att mysa dĂ€r.
För er som inte kan komma önskar jag en vÀlkomnande famn en annan gÄng! Boka ditt boende för vinterns Àventyr om du inte redan gjort det!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.11.11

Jag Ă€r ödmjuk och vĂ€ldigt glad över det faktum att jag fĂ„r berĂ€tta i fler forum om min livs drömresa hit till fiskecampen ❣ Ă€r ni nyfikna sĂ„ följ lĂ€nken till reportaget. JĂ€mtland HĂ€rjedalen turism och Adventure Sweden Ă€r initiativtagare och jag tackar dom för det.

Är ni sedan sugen pĂ„ ett besök hĂ€r hos mig sĂ„ Ă€r ni varmt vĂ€lkomna!
Marika

EldsjÀlen pÄ Jormvattnets fiskecamp | Adventure Sweden
https://adventuresweden.com/eldsjalen-pa-jormvattnets-fiskecamp-adventure-sweden/?lang=sv

2020.11.10

Idag fyller hon Är, tjejen som jobbar hos mig! SÄ duktig och ambitiös, trevlig med alla och har en hÀrlig framÄtanda!
Stort grattis Lindsey đŸŒș

Today it’s your birthday Lindsey! I would like everyone to say HAPPY BIRTHDAY and GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN đŸŒș🎉🎊 Me myself would also like to thank you for been a lovely friend and a good employed. I wish you the best of days! ❣

20.11.05

En minnesfull dag Àr till Ànda! Dagen började med storm över Jorm och avslutades med en mycket trevlig afton pÄ Hotell Nordica i Strömsund.

Ni vet, VildmarksvÀgen var en av tre nominerade till Ärets turismföretagare. Infopoints lÀngst VildmarksvÀgen var samlade för en summering av sommaren, samt umgÀnge med fantastiskt vÀllagad och god mat. Dessutom sÄ följde vi livesÀndningen av prisutdelningen och höll tummarna för alla oss, Ida och Johannes samt Anna som oxÄ var nominerade i andra kategorier.

KvÀllen blev mycket trevlig och pratstunden efterÄt mycket givande.

Ett stort grattis till alla nominerade samt vinnare av Ă„rets Guldgala.

Nu somnar man gott i en skön sÀng.
I morgon rullar vi hemÄt och ni andra Àr Varmt vÀlkomna till Jorm nÀr helst ni önskar!
Marika

2020.10.31

Ja, dÄ har vi i afton haft Ärets #kickoff för vintercamparna pÄ fiskecampen!
Jag Àr sÄ otroligt glad för alla som kunde komma och förgyllde kvÀllen med sin nÀrvaro. Bonus att vi fick sÄ hÀrligt vÀder.

Nu lÀngtar jag efter kyla sÄ isarna blir starka och sÀkra. SÄ vi kan krypa ut pÄ första isen, knacka hÄl i isen och ligga dÀr pÄ liggunderlaget. Se de vita fenorna glida in i blickfÄnget, pulsen som ökar och se maggoten försvinna in i munnen pÄ den vackraste rödingen! Mothugg!! Lyckan!!

IkvÀll har jag pratat med de yngre grabbarna om fisket, de har det i sig, kÀnslan, jag blir sÄ glad! Dessutom har de landat flera fina fiskar under dagarna de spenderat hÀr pÄ campen under lovveckan. TÀnk att Àven senhösten kan leverera fina fiskar!

Vill du uppleva fint höstfiske? Boka ditt boende hos oss!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.10.29

Tiden stÄr sannerligen inte stilla och november vÀntar pÄ att fÄ kliva in!

Mörkret omfamnar lĂ€ngre tid pĂ„ dygnet för varje dag och fler ljus tĂ€nds upp runt i vĂ„r by. Jag har investerat I lite nya fina detaljer och jag hoppas gĂ€sterna kommer uppskatta dom. Smidigt och bra med timerljus sĂ„ man inte behöver tĂ€nka pĂ„ brandrisken. Även om jag Ă€lskar levande ljus sĂ„ Ă€r dessa otroligt bra!

Vill ni komma och uppleva mysfaktorn sjÀlva?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.10.23

Vi har ett vitt vackert tÀcke som ligger i hela Frostviken, kallgrader och med förhoppning om att det fÄr förbli kallt nu sÄ isarna kan lÀgga och bli starka denna vinter.
Nu börjar höstlovet för skolbarnen och jag hoppas de fÄr en toppenledighet. För vintercamparna har jag planerat en Kickoff och jag hoppas pÄ Äterkoppling om hur mÄnga som har tÀnkt att komma. Det var vÀldigt trevligt i fjol och bilden visar hur hÀrligt det Àr med mörka kvÀllar, eld och umgÀnge.
Nu har jag tÀnkt ha ledigt i nÄgra dagar och Lindsey hÄller stÀllningarna pÄ campingen under tiden. Planerar ni ledighet och söker boende, maila oss gÀrna och kolla tillgÀnglighet. info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.10.20

Vitt och vackert pÄ backen, kyliga vindar och mössan Àr pÄ huvudet! Det lilla som ligger pÄ backen gör stor skillnad och det kÀnns genast sÄ ljust och fint.
Nu pÄ torsdag och fredag sÄ kommer det vara Elitstövarprov i Jormskogarna. Dessa kommer att vara pÄ Sörsia (frÄn SmÄvattsbrÀnna fram till VikvÀgen), Jormlien samt VÄlldalŽn. Det kommer alltsÄ vara hundar, jÀgare och domare dÀr ute. DÀrmed Àr det tacksamt om alla andra som vill jaga Àr pÄ andra stÀllen Àn just dÀr dessa Àr.


Nu har en sorts stillhet infunnit sig i bygden och vi har valt att minska pÄ öppettiderna pÄ campingreceptionen. Nya tider Àr mÄndag-fredag 08,00-10,00, lördagar 09,00-11,00 och pÄ söndagar hÄller vi stÀngt tills vidare. Har ni bokningsförfrÄgningar gÄr det bra att maila pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se sÄ fÄr ni svar inom 48 timmar. Ringa kan ni sÄ klart oxÄ göra!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.10.15

SĂ„ dĂ€r ja, nu var bommen stĂ€ngd och vi har inte lĂ€ngre möjlighet att ta bilvĂ€gen över Stekenjokk. Jag kommer lĂ€ngta till nĂ€sta Ă„r men som lite krydda i tillvaron sĂ„ kan jag berĂ€tta för er som missat det, VildmarksvĂ€gen har blivit nominerad som en av tre kandidater i Ă„rets Guldgalan som Årets Turismföretag. Alla företag runt VildmarksvĂ€gen kan strĂ€cka pĂ„ sig och kĂ€nna stolthet över det jobb ni gör tycker jag. Grattis till er alla!

GĂ„rdspyssel… delar av alla löv Ă€r bortkrattade sĂ„ det ska bli lite trivsammare runt eldstaden inför vintern. Sista bĂ„tarna Ă€r upptagna frĂ„n sjön och jag vĂ€ntar nu pĂ„ riktig kyla och önskar en vinter med kalasfina isar. TĂ€nk er att krypa ut pĂ„ första isen och se rödingens vackra vita fenor glimma som guld och den blixtsnabba rörelsen nĂ€r maggoten sugs in i munnen. Är du beredd pĂ„ motryck? Snart Ă€r vi vara dĂ€r, förbered er Ă„tminstone för det!


Varmt vÀlkomna

Marika

2020.10.12

Oktober rullar pÄ och Äter igen Àr det Àlgjakt i skogarna. Ska ni ut och plocka trattkantareller eller nÄt annat smaskigt sÄ kolla först var jaktlaget huserar för dagen.

Nu har vi plockat bort de sista blomlÄdorna och börjar kratta bort löv. FÄtt god hjÀlp och lunchkorven av Gudrun och Ingemar.

PÄ torsdag stÀnger bommarna och VildmarksvÀgen kan inte köras förrÀn till sommaren igen. En vinter vÀntar och fiske- och skotersÀsongen stÄr för dörren. Har du bokat boende Àn?

Varmt vÀlkomna
Marika

2020.10.08

ÖPPET BREV ANGÅENDE BLÅSJÖÄLVENS KRAFTVERK.

Vi krÀver att vÀrldens största lekplats för röding ÄterstÀlls

Det sÀgs att tiden lÀker de flesta sÄr. Det kanske stÀmmer, sÄvida de
inte gör sig brutalt pÄminda varje dag Äret runt.

Vi Àr mÄnga i Frostviken som tycker att det Àr dags att lÀka sÄren efter
den mÀnskligt orsakade naturkatastrof som utspelade sig hÀr pÄ
1950-talet, och som fortfarande prÀglar bygden i allra högsta grad. Vi
pratar om kraftverket i BlÄsjöÀlven, som vi anser har spelat ut sin roll
för lÀnge sedan.

Innan kraftverket var detta vÀrldens största kÀnda lekplats för röding.
Omkring 100 000 rödingar vandrade Ärligen upp frÄn Jormvattnet för att
reproducera sig, men efter kraftverksbygget (1957) blev det bara
spillror kvar. I stÀllet blev det betong och en tunnel frÄn Stora
BlÄsjön som fraktade vattnet mellan sjöarna, med enorma konsekvenser för
miljön. Inte ens den minsta rÀnnil sparades för att fisken skulle kunna
passera genom BlÄsjöÀlven.

Frostviken Àr ett storslaget omrÄde med mÀngder av besökare, och mÄnga
undrar nog varför Stora BlÄsjön periodvis ser sÄ mÀrklig ut pÄ sommaren,
med blottade sandbankar och eroderingar. Svaret Àr regleringen, en
ödesdiger sÄdan för oss som lever med den idag.

Fisketurismen Àr direkt avgörande för mÄnga av oss som bor hÀr, och inte
minst denna sommar ser vi en enorm ökning i antalet sÄlda fiskekort.
Folk reser lĂ„ngt för att fĂ„nga vild öring och röding i detta omrĂ„de –
men frÄgan Àr om vi kan erbjuda dem det i framtiden?

Inte minst rödingen Àr kÀnslig för klimatförÀndringar, och pÄ flera hÄll
Àr den redan hÄrt pressad eftersom den helt enkelt riskerar att dö nÀr
vattnet överstiger 20 grader. BÄde Stora BlÄsjön och Jormvattnet skulle
kunna erbjuda rödingen ett skydd, som vore av bÄde nationellt och
internationellt intresse.

HÀr finns tillrÀckligt med djupa omrÄden, och Àven aktiva
fiskevÄrdsomrÄden som inser den vilda rödingens vÀrde, bÄde som
sportfisk och ekologisk bestÄndsdel. Det som fattas Àr sjÀlva
ursprungsvaggan, alltsÄ det rinnande vatten i BlÄsjöÀlven som krÀvs för
att den bÄde ska kunna reproducera sig storskaligt igen och fÄ ynglen
att överleva.

Visst – vattenkraften har spelat en viktig roll för samhĂ€llet
utveckling, och gör det fortfarande. Men nÀr vi pratar om BlÄsjöÀlvens
betydelse för elförsörjningen sÄ Àr det knappt en dallring pÄ de mÀngder
av kraftledningar som gÄr frÄn denna del av Sverige pÄ sin vÀg söderut.

För bÄde Frostviken, Strömsunds kommun och naturen vore det en enorm
vinst att se till att rödingen fÄr tillbaka sin rÀttmÀtiga lekplats.
BlÄsjöÀlven behöver en rejÀl minimitappning frÄn BlÄsjön och en
fiskvandringsvÀg vid sjöutloppet. Den ingÄr i FaxÀlvens vattensystem,
och omfattas av den Nationella Planen för miljöanpassning av
vattenkraften. Det finns en fond pÄ 10 miljarder kronor, som kan
anvÀndas just till miljöÄtgÀrder i Àlven, alternativt utrivning av
vattenkraft som spelat ut sin roll.

Det sprids en oro bland mÀnniskor lÀngs NorrlandsÀlvarna att löftena om
miljöÄtgÀrder inom vattenkraften bara Àr tomma löften, trots ett
regeringsbeslut om nya miljövillkor.

Vi mÄste nu kollektivt höja vÄra röster, bÄde ortsbor, politiker i
Strömsund, myndigheter och turister, sÄ att kraftverksÀgaren Fortum
ansöker om att Äterskapa detta vÀrldsarv, som det Àr i vÄra ögon.
Pengar, behovet och kunskapen finns.

Vi kommer inte acceptera nĂ„got annat – varken för vĂ„r egen eller
naturens skull. VĂ€nta inte – utan fundera pĂ„ hur du kan bidra till detta
redan i dag!

mvh
Jormvattnets FiskevÄrdsomrÄde,
med stöd av turismentreprenörer och boende i Frostviken.
Lilla BlÄsjöns fvo
Jormvattnets fiskecamp
organisationen för Frostvikenkortet
m fl

2020.10.05

Höst!
PĂ„ riktigt Ă€r det höst nu. I morse var det mörkt lĂ€nge och regnet som föll pĂ„ förmiddagen var lite blötare Ă€n igĂ„r


Sommarens fiskeutrustning Àr inventerade och bortplockad, vinterns framplockat och jag har blÀddrat i kataloger för att komplettera med mera.

Mörkret kommer tillbaka tidigare varje eftermiddag och vintern nÀrmar sig med stormsteg.

SÄ dÄ vill jag pÄminna om att Àven julen kommer och ja, tipsar om julklappar hÀr dÄ, dessa finns hos mig! Fina kakformar va?!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.10.01

Nu har det gÄtt exakt ett Är sedan jag skrev pÄ pappret om arrende av denna underbara camping!
PÄ ostadiga ben klev jag in i det okÀnda, men med en ambition om att göra mitt allra bÀsta. Jag hade redan frÄn början en hÀrlig feeling om att jag hittat hem, den kÀnslan bÀr jag med mig Àn idag.


Precis som för mÄnga andra i branschen sÄ Àr hösten, innan vintern kommer igÄng, en seg period med mycket mörker. Men för mÄnga Àr det oxÄ en tid för ÄterhÀmtning efter en hektisk sommar. Jag klev rakt in i ett ny jobbsituation frÄn en annan och att tÀnka pÄ ÄterhÀmtning var ju inte aktuellt. I huvudet var det full aktivitet om hur jag skulle göra för att vÀxa i min nya roll.


Vintern kom och sÄ Àven gÀster som fiskar, Äker skidor och skoter. En hÀrligt tid som jag njöt av till 100%. Sen kom en illa smak av Corona, vilket drabbade mÄnga hÄrt. Ekonomiskt bakslag. Men ur elÀndet kom möjligheten till ett utbildningstillfÀlle pÄ sex veckor genom JHT. Klockrena sex veckor, sÄ vÀrdefulla med sÄ mycket tips som jag ska försöka anvÀnda mig av sÄ mycket det bara gÄr! Lagom till sommarsÀsongen drog igÄng var utbildningen klar.


VildmarksvÀgen öppnade och regeringen flaggade för tillÄtelse om att vi fÄr resa i landet. Hurra! En ketchupeffekt utan dess like och turisterna kom, stannade, for vidare, ja jösse och wow för en sommar!
Nu har det Äter lugnat ner sig och hÀr sitter jag och detta var en kort summering av mitt första Är. Kanske jag ska försöka mig pÄ lite ledighet innan vintern kommer. Jag lÀngtar efter snön, alla gÀsterna, fisket pÄ första isen och skoterturerna till fjÀlls.
LĂ€ngtar du, har du bokat ditt boende?

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.30

Har du gjort resan som du drömt om hela sommaren? Den som gÄr över Stekenjokk, som dessutom bjuder pÄ vackra fÀrger och massor av renar till mÄngas glÀdje? Det Àr hög tid att bege sig pÄ den resan nu för VildmarksvÀgen Àr bara öppen till den 15 oktober. Sen fÄr vi vÀnta Ànda till nÀsta Är nÀr det öppnar den 6 juni innan vi kan fÀrdas dÀr igen.

Vi har fortsatt öppet och stugor finns ledigt om man önskar att hyra en sÄdan. De flesta av vinteruppstÀllarna har kommit men Àn finns nÄgra platser lediga för er som önskar komma med eget boende.

Brobygget nÀrmar sig grand final och den ska besiktas innan den öppnar nÀsta vecka, det ser jag framemot. Den Àr riktigt fin mÄste jag sÀga.

NÀr ni ÀndÄ Àr ute och Äker, kom in och kika pÄ vad som finns i vÄr lilla butik. Vi har öppet mÄn-fre 08,00-12,00 och lör-sön 09,00-12,00

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.25

Nu nÀr hösten Àr hÀr pÄ allvar, dÄ Àr det riktigt mysigt att minnas tillbaka pÄ en fantastisk sommar!
GlÀdjestunderna har varit mÄnga och sommarens absoluta höjdpunkter var fiskelÀgrena med barnen och ungdomarna.

Anders Lundin som Àr reporter Ät Fiskejournalen har skrivit om det och ni kan lÀsa om det i lÀnken.

Tack till alla som var inblandade i arbetet för att vi skulle fÄ sÄ fina dagar. Tack till alla fiskevÀnner för oförglömliga dagar, jag lÀngtar till nÀsta gÄng!

Varmt vÀlkomna!
Marika

https://fiskejournalen.se/sma-fiskare-med-stora-fiskedrommar-i-jormvattnet/

2020.09.22

Idag tittar solen fram och vinden Àr inte lika ivrig. NÄgra dagars rejÀlt regnande kÀnns skönt att ha bakom sig. Nu passar ni vÀl pÄ att vara ute i naturen och fyller pÄ era skafferier med lÀckerheterna som naturen ger oss alldeles gratis.

VildmarksvÀgen Àr öppen till den 15 oktober, passa pÄ att upplev fjÀllen. Det Àr otroligt vilken fÀrgprakt som erbjuds och topparna kan ha lite nysnö om man har tur. Vill man inte stressa sÄ passa pÄ att bo en natt eller tvÄ hos oss. Vi har nÄgra stugor lediga Àn, eller varför inte ta sista turen med husvagn eller husbil innan ni stÀller undan den för vinterförvaring?

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.18

HöstruskvÀder till det maximala, det bjuds det pÄ i FrostviksfjÀllen nu. Dock ser prognosen för eftermiddagen lovande ut med sol och vi hÄller tummarna för att det stÀmmer.


FrÄn och med söndag den 20 september sÄ stÀnger flertalet av tjÀrnarna i vÄrt fvo ner för fiske. Enstaka tjÀrnar (PartjÀrnarna, HÀstplutten och LÄngplutten) har öppet till 1/10. Max 3 fiskar/dygn


LikasÄ Àr allt nÀtfiske förbjudet mellan den 20/9-20/10 i Jormsjön.


Med det sagt sÄ Àr det en uppmuntran om att ta pÄ vandringskÀngorna, ta svampkorg och fikat med för njutbara dagar i skog och fjÀll.


VildmarksvÀgen Àr fortsatt öppen till den 15 oktober, ta en tur, bo hos oss.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.16

Hösten Àr hÀr med besked, det Àr sÄ friskt och hÀrlig luft ute nu. FÀrgerna i naturen Àr fantastiskt fina och det mÀrks skillnad frÄn dag till dag. PÄ Stekenjokk har redan första nysnön kommit.


Tiden gÄr vÀldigt fort och jag mÀrker pÄ bokningarna att mÄnga lÀngtar till vintern. Bokningarna ramlar in och mÄnga veckor Àr redan fullbokade. Ingen Àr gladare Àn jag! Men ett tips till dig som sitter hemma pÄ kammaren och funderar pÄ om du ska boka eller inte, fundera inte för lÀnge bara om du vill bo hos oss.


VildmarksvÀgen Àr öppen nÄgra veckor till, sÄ ut och njut! Bo gÀrna hos oss, i stuga, husvagn eller husbil!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.10

Veckan har varit regnig, alldeles fantastiskt sÄ regnig den varit, den Àr det fortfarande för den delen. HÀrligt! Kantarellerna frodas för fullt och man har vÀrldens tillfÀlle att kontrollera tÀtheten pÄ gummistövlarna och regnbyxorna.


VildmarksvÀgen Àr öppen en mÄnad till och nu hÀnder det grejer uppe i fjÀllen. FÀrgspektrat vÀxer för var dag och en vacker sÄdan kommer det ligga alldeles ljuvligt vitt av nysnö pÄ topparna. Det vill ni vÀl inte missa?!


PÄ mÄndag börjar vi med Moranskaffe, eller Gubbdagis som mÄnga sÀger. UppehÄllet Àr över och nu kan vi mysa tillsammans och prata om allt frÄn Àlgjakt, fiske, barnafödande, grÀnsöppningens vara eller icke vara, ja vi dryftar allt möjligt och trevligt har vi det. Kom vet ja!


Ladda batterierna i era kameror o mobiler, ladda era kroppsliga batterier pÄ plats hÀr, minns sedan nÀr ni tittar pÄ bilderna, vilken hÀrlig idé!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.09.08

Idag startar Àlgjakten och Jorms jaktlag Àr inne i LiÀlvdalen. Bra att hÄlla koll pÄ sÄ man inte Àr dÀr och springer. GÄr oxÄ bra att se anslagvid slakthuset var de Àr för dagen

Ja och vi har helt plötsligt kÀnns det som, kommit in en bit i september. Trycket minskar pÄ besök inne i receptionen. DÀrför Àndras öppettiderna till följande nu: mÄn-fred 08.00-12.00 och lö-sö 08.00-12.00

Skicka gÀrna förfrÄgningar pÄ mailen info@jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.09.04

Vi vÀljer alla hur vi laddar batterierna vi har i vÄra kroppar. Jag gör det allra bÀst genom att vara med nÀra och kÀra och dÄ gÀrna i kombination med naturen.
NÄgra dagars ÄterhÀmtning med vistelse i naturen gör susen för kroppen och knoppen. Maten lagas bÀst över öppen eld, Àven om det för dagen kanske Àr soppa med smörgÄs till.

PÄ mÄndag börjar Àlgjakten i mÄnga delar av landet och sÄ Àven i Jorm. Vill man vistas i naturen sÄ Àr det extra bra att bÀra klÀder som syns vÀl. Ta reda pÄ vart jaktlaget tÀnker jaga och vÀlja en annan del av skogen sjÀlv.

BĂ€r och svampar frodas av vĂ€rme och nederbörd. Det behövs för att vi ska fĂ„ en rik skörd att njuta av senare under det kommande Ă„ret. Nu ser prognosen ut som att vi kan rĂ€kna med det senare alternativet. Jag ser pĂ„ bilder som delas att det startat upp fint med en del av bĂ€ren, men andra verkar vi bli utan helt, typ blĂ„bĂ€r. Men gissar att Ă€r man envis nog och har sina ”stĂ€llen” sĂ„ kan man fĂ„ nĂ„n liter Ă€ndĂ„.

Min dag till fjÀlls kan se ut sÄ hÀr. Hur ser din dag ut?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.09.01

Dagens inlÀgg fÄr handla lite om mig sjÀlv, trevlig lÀsning för er hoppas jag. Kommunen ger ut en almanacka och septembermÄnads profil Àr jag.

I Frostviken sÄ skiner solen frÄn en klarblÄ himmel. TvÄ mornar i rad har frosten legat pÄ backen och bilrutan har fÄtt skrapats.
Det Àr verkligen höst nu, underbar Ärstid som kommer bjuda pÄ en vacker fÀrgpalett. FrostnÀtterna sÀtter fart pÄ den delen av naturen.
SÄ klart pÄverkas det i skogens skafferi pÄ bÀren som kanske blir frostskadade, kanske en del av kantarellskörden förstörs.

Om mindre Àn en vecka startar Àlgjakten och dÄ gÀller det att man hÄller koll pÄ vart jaktlaget Àr för dagen och bedriver jakten.
Det gör man genom att Äka till slakthuset och se pÄ anslaget om var de Àr. Smidigt och sÀkert för alla som vill vistas i skog och mark.

Nu Àr det slut pÄ fiske i strömmande vatten hÀr, men det finns goda möjligheter till fiske i tjÀrnar och sjöar.
Till fjÀlls fina vatten som Àr upplÄtna till 15 september. Ut och njut!

VildmarksvÀgen Àr öppen till 15 oktober, ta er en tur, bo gÀrna hos oss!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.29

I strömmande vatten kan det stĂ„ de vackraste av skönheter! Gör som Frank och passa pĂ„ innan den 31 augusti med att placera flugan bakom just ”den stenen” . Pb pĂ„ fluga Ă€r en lycka som Ă€r obeskrivlig. En kamp som varade i drygt 30 minuter gav 3,8kg och 75cm kĂ€rlek. Stort grattis!

Kom ni andra oxÄ, Àn finns nÄgra platser lediga för era ekipage.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.27

Tycker det Àr kul att min duktiga personal fÄr sÄ mycket uppmÀrksamhet! SVT ringde och frÄgade om de fick komma, jag var bortrest och sa att om personalen tycker det Àr ok sÄ Àr de mer Àn vÀlkomna.
Det har verkligen varit en fantastiskt sommar för oss, mycket trevligt att vi ute pÄ glesbygden fÄr vara vinnare en gÄng om sen. Vi kommer fÄ det tufft sen ÀndÄ nÀr de mörka höstmÄnaderna kommer, ni vet sen nÀr VildmarksvÀgen stÀnger och turisterna inte kommer. SÀnder en hÀlsning till alla branschkollegor: Ni Àr grymt bra, hÄll huvudet högt för ni Àr vÀrda all heder.
👊👍

Kom och njut av allt vi har att erbjuda, det finns massor att upptÀcka!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.24

NÀr man kollar igenom mailen och finner ett jÀttehÀrligt mail om magiskt flugfiske frÄn Linus och Filip som hade fiskesemester hÀr uppe.
Att mina fisketips gav sÄ fin utdelning Àr ju dubbel glÀdje! Flugfiske ligger mig varmt om hjÀrtat sÄ det vÀrmer extra gott mÄ ni tro nÀr det landas sÄ fina rödingar pÄ flugspö.

Strömmande vatten Àr upplÄtna fram till den 31/8 sÄ Àn har ni nÄgra dagar pÄ er. De flesta vatten till fjÀlls stÀnger den 15/9 och dÄ Àr det dags att lÀgga utrustningen pÄ hyllan, iallafall för mig.


VildmarksvÀgen hÄller öppet till den 15 oktober, sÄ planera för en höstresa i vackra fÀrger, ni kommer inte Ängra er.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.08.23

Augusti nÀrmar sig slutet och september knackar pÄ dörren. Vackrare Àn sÄ hÀr blir det inte en augustidag kan jag nÄgonstans kÀnna. Vi har fÄtt njuta till hundra procent av högsommarvÀrme och ljumma vindar.


Ute i skog och mark sÄ frodas vÀxtligheten i form av kantareller och hjortron som mognar och Àr fÀrdiga för mÀnniskans vinterskafferi, vilken ynnest för oss att ha det sÄ!
Nu Àr Àven tiden hÀr dÄ vi kan Àndra vÄra öppettider nÄgot. Receptionen bemannas nÀr vi tror att det Àr mest behov för det. Alla dagar med början i morgon har vi öppet 08,00-12,00 och 16,00-20,00. Vi hoppas det kÀnns lika bra för er som för oss. Man kan alltid maila frÄgor, bokningsförfrÄgningar eller tankar till oss: info@jormvattnetsfiskecamp.se
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.08.19

Hösten nÀrmar sig med stormsteg! Det vet vi för att pÄ fredag börjar björnjakten, pÄ ondag Àr det dags för fÄgeljakten. Ja, strax efter det blir det Àlgjakt.

Annan form av jakt kan bedrivas med hink eller korg. Med fördel sÄ har man fika med sig och njuter fullt ut av att vistas i naturen.

Hjortronen och blÄbÀren mognar i omgÄngar, frysar fylls till mÄngas belÄtenhet. Kantarellerna har sakta börjat ploppa upp sÀger en del rykten, men man behöver inte stressa ut det Àr en sanning jag sÀger er.

FrÄn mÄndag har vi nya öppettider enligt följande: 08.00-12.00, 16.00-20.00 alla dagar.

Det finns nÄgra luckor i bokningskalendern, passa pÄ att ta nÄgon dags ledighet i fjÀllen!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.15

Det har varit vÀxlande temperatur nu under ungefÀr en veckas tid. HögsommarvÀrme, svala dagar och kalla vindar. Sommaren sÀger sakta tack och pÄ Äterseende. Hösten knackar snart pÄ dörren och gör entré. Men vi njuter av sommaren sÄ lÀnge vi bara kan.

Jag har förstÄtt att fisket har varit otroligt varierat den gÄngna veckan. Allt frÄn att man kommit hem utan fisk till mycket god utdelning. SjÀlv passade jag pÄ att ta en kvÀllstur igÄr till MuruÄn strax utanför GÀddede. Landade 7 öringar, men de var sÄ smÄ att de ska fÄ vÀxa pÄ sig lite innan de hamnar i stekpannan. Men kul Àr det ÀndÄ att fÄ fiska!

Kom och upplev Jorm och Frostviken ni oxÄ!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.09

Wow sÀger jag!
Hemma efter kanske sommarens intensivaste helg. FiskelÀgret Àr slut och det Àr jag oxÄ!
Fantastiskt hÀrliga ungdomar, sju stycken killar som visade att vi visst har en kommande generation av fiskare. De kommer utklassa oss Àldre en dag med flest, mest och de vackraste fiskarna som vi skÄdat.
Vi har haft strĂ„lande Saharasols vĂ€rme till Ă€kta ’Det blĂ„ser en storm över Jorm’ med inslag av Ă„ska. Bad, fiske, femkamp, eld, mat och hĂ€rligt umgĂ€nge.
Ett stort tack till Joe Wassdahl som lÀt oss ha vÄr fiskecamp vid hans privata vatten, dessutom stÀllt upp som kapten pÄ flotten. Tack till roddare Thomas som kÀmpat lika idogt i bÄten. Tack till min fantastiska familj som hjÀlpte till före och efter lÀgret.
Jag kommer somna ovaggad i kvÀll!

Jag kommer drömma om fantastiska fiskar och ungdomar i natt!
Drömmer du kanske om att besöka Jorm?

Varmt vÀlkomna!
Marika

#MERVÄRDEFROSTVIKEN

2020.08.06

Under tvÄ dagar har jag riggat, stökat och förberett för fiskelÀger, sÄ pepp!! GlÀdjer mig otroligt för de kommande dagarna. Blir en form av final av sommarens lÀgerverksamheter. Jag planerade för 3 daglÀger och ett övernattningslÀger. Det blev ett daglÀger med 9 hÀrliga barn och avslutar med 7 ungdomar denna helg.

Fisket i fantastiska Frostviken fortsÀtter vara pÄ topp, en fiskesommar som gÄr till historien. Jag Àr sÄ glad för er allas skull.
Än har vi en bit kvar av sommaren sĂ„ kom och njut, finns lite luckor i boendekalendern.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.08.04

Lite varmare dagar gör augusti lite mera sommarskön, det behövs efter en kylslagen juli. Prognosen ser dessutom rÀtt sÄ fin ut, det Àr glÀdjande!

Fisket Àr enligt sÀkra kÀllor fortsatt bra, bild visar att det stÀmmer oxÄ. Idag har det landats flera fina öringar men Àven nÄgon röding.

Det mÀrks att sommaren Àr pÄ lite avtagande, det Àr inte samma rusch som i juni och början av juli. Men fortsatt bra med rörelse. Jag har Àven fÄtt en avbokning pÄ en mellanstuga om nÄgon Àr intresserad av att komma och bo hos oss. Den finns ledig frÄn 10 augusti och tvÄ veckor framÄt.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.08.01

Sökandet efter fina fiskar kan göra att man Äker lÄngt för upplevelsen. Det gjorde fyra killar som hamnade pÄ campen till slut. Efter tips och rÄd landades till slut denna skönhet pÄ 1,25kg. Stort grattis!!

Smaka nu pĂ„ detta ord … augusti. TillĂ€gger inget mer för denna gĂ„ng.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.29

Titta pÄ dessa underbara barn!

Ni förÀldrar till dessa barn ska vara stolta över era barn. De har varit fantastiska och superduktiga pÄ dagens fiskelÀger!
Nyfikenheten att lÀra bl a nÀr vi tittade vad fisken hade i magen, respekten i att vÀnta pÄ sin tur, kamratskapet med att lÀra kÀnna nya mÀnniskor.

HjÀrtligt tack till mina nya fiskekompisar Hjalmar, Eira, Filippa, Teresa, Viktor, Eskil, Alvi, Eleonor och Edda. GlÀdjen idag gick inte att ta miste pÄ och jag Àr tacksam för hjÀlpen av Joe och Thomas. Ni alla gjorde min dag magisk!

Till er andra sÀger jag i vanlig ordning

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.28

VÀxlande vÀder mÄste jag ÀndÄ sÀga att det Àr! FrÄn ena stunden vÀldigt hÄrda vindar med kraftigt regn till strÄlande sol och vindstilla. Förunderlig vÀrld det hÀr.

Lika vÀxlande Àr det med vad man lyckas lura upp fisken med. Spinnare, skeddrag, fluga, wobbler, rutetsluken, lÄngdrag, ja listan bara vÀxer. Vad anvÀnder du för att fÄ fisk?

I morgon Àr det fiskelÀger för barnen och jag Àr sÄ laddad för att trÀffa alla! Ett samarbete med MervÀrde Frostviken, toppenbra!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.24

Ni vet glÀdjen man kÀnner nÀr man fÄr en fin fisk pÄ kroken!?
Samma kÀnsla fÄr jag nÀr det plingar i telefonen och jag fÄr en bild pÄ en grann öring.

Thomas har denna sommar slagit sitt pb pÄ öring, inte bara en gÄng utan tvÄ gÄnger. Vi gratulerar stort och glÀds Ät att han fÄr njuta av riktigt fina Jormöringar!
Denna skönhet vÀgde 2,92kg

Drömfiske i JÀmtland HÀrjedalen delux!
Kom och upplev det ni oxÄ!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.21

Vi Àr inne pÄ andra halvan av juli! Man mÀrker det kanske frÀmst pÄ att nÀtterna börjar bli lite mörkare.


Fisket fortsÀtter vara av god kvalité och nöjet det bringar Àr fantastiskt att fÄ ta del av! Hampus, en gÀst hÀr pÄ campingen fick njuta av det fullt ut. Denna skönhet landades mitt i natten, 74cm och 3,6kg, Jormsjön levererar! Stort grattis!

Det efterlÀngtade regnet faller i omgÄngar och fyller torra bÀckar, Àlvarna blir överfulla och sjöarna fylls till bredden. VÀrmen ser ut att komma om nÄgon dag igen. Precis som det ska vara.


Vill ni inte komma och njuta av JÀmtlÀndsk sommar?

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.07.17

Jag ska erkĂ€nna att jag var orolig och rĂ€dd i mars. Skulle slutet komma sĂ„ snabbt, ja dĂ„ nĂ€r Corona gjorde entrĂ© i vintras?! Men nÀ  Turistströmmen fortsĂ€tter med att den glider fram, in och vidare.
Jag Àr sÄ glad och tacksam för det som trots vÀldigt taskiga odds i mars, nu visar sig sÄ toppenbra för oss inom turismnÀringen.
En liten artikel i lokalpressen vittnar om att alla anlÀggningar runt VildmarksvÀgen sÀger det samma.

Dessutom fick vi en rejÀl regnskur nu pÄ kvÀllskvisten, sÄ vÀlbehövligt! MÄnga bÀckar har torkat ut sen nÄgon vecka tillbaka, kanske de vaknar till liv igen nu.

Fisket har dock inte gjort varken paus eller nÄgon ny rush, det Àr nÀmligen stabilt jÀmt och bra!

Kom och upplev norra JĂ€mtland ni med!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.12

Varje ny dag ger oss nya möjligheter till att kunna ta till vara pÄ dagen och göra det allra bÀsta utav den. Se det lilla, dörren kan stÄ pÄ glÀnt sÄ se chansen, just idag har du den framför dig. I morgon fÄr du nya möjligheter som du inte fÄr missa!

Jag var ledig i gÄr. Tog med mina pojkar pÄ en liten tur till andra sidan fjÀllet. Vi besökte olika vattenfall och forsar, jag har en viss kÀrlek till vatten sÄ det lockar alltid. Dessutom Àr kultur intressant, sÄ bÄde NorgefarargÄrden i KlimpfjÀll och Fatmomakke kyrkstad fick besök av oss. SÄ jag uppmuntrar till lite att se möjligheterna!

Jormsjön fortsÀtter leverera fina fiskar och det vÀxlande vÀdret gör ju allt bara lite mera spÀnnande!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.07

Ännu en fantastiskt hĂ€rlig dag kan lĂ€ggas till minnesbanken!

Alla fÄr inte chansen eller möjligheten att jobba med det dom gillar allra mest. Jag Àr lyckligt lottad som fÄr det. Att hjÀlpa och serva mÀnniskor, att möta och glÀdjas med mÀnniskor som gillar samma saker som jag. Jag fÄr vara i naturen, fÄr fiska och guida, det Àr helt underbart!

Idag har jag varit ute med en belgare hela dagen. BerÀttat om allt frÄn olika beten, fisketeknik, utrustning till att stÄ ute vid vattnet och slutligen Àven se glÀdjen i den första fÄngsten. Det Àr livet!

Kom och lev livet ni med!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.06

Vi har nu Äter fÄtt uppleva en mer normal sommarvecka som passerat. Med sol, regn och Àven lite frost, visst Àr det vÀl fantastiskt?!

Och fisket Ă€r oförĂ€ndrat bra! Är sĂ„ kul att höra om lyckade dagar, kvĂ€llar och nĂ€tter i vĂ„rt underbara Jorm.

Att fisketipsen ger god utdelning gör glÀdjen dubbel. För vem vill inte glÀdjas med andra?!

Vill ni uppleva glÀdje?
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.02

En ljuvlig kvÀll i trevligt sÀllskap efter en bra dag pÄ fiskecampen!
Har fĂ„tt Ă€ran att Ă€ven visa Lindsey grundlĂ€ggande teknik i flugfiske. Vilket gjorde susen och hon har redan landat din första öring👌🎣 grattis!!

EN NY FILM FRÅN KVÄLLEN KOMMER LÄGGAS UPP PÅ YOUTUBE!

Fisket i Frostviken Àr fantastiskt!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.07.01

Juli, smaka pÄ den!

Juni passerade med rekordfint vÀder i stort sett varje dag. Juli började med hÄrda vindar, regnskurar, solglimtar och jÀttehöga vattenflöden.

Jag har fÄtt Àran att ta med en glad flugfiske entusiast pÄ lite guidat fiske idag. FrÄn att igÄr varit hyfsat ok vattennivÄ till +60cm idag, sÄ förÀndrades vÄra förutsÀttningar jÀttemycket, till det sÀmre. Vi blev utan fisk men glada Àr vi ÀndÄ, för det var bra timmar trots allt. För fiske Àr fiske Àven om man inte fÄr landa nÄgot, iallafall för mig!

Jormsjön fortsÀtter med att ge vackra fÄngster till de som bÄtfiskar. Vill inte ni komma och uppleva Jorm?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.28

Fiske Àr nÄgot som ligger mig varmt om hjÀrtat, det har det gjort sedan barnsben. Att nu fÄ driva en fiskecamp med gÀster som kommer och gillar fiske precis som jag, det Àr en ynnest.


I vÄrt fiskevÄrdsomrÄde har vi fantastiska vatten och en del Àr lÀttare att nÄ Àn andra. Bland annat har vi silverfatet Jormsjön rakt utanför campingen. Tommy fick en fantastiskt vacker öring pÄ 2430gram igÄr och den tog han frÄn bÄt. Men det Àr fullt möjligt att fiska frÄn land hÀr, bÄde vÄgbrytarn och piren Àr fina stÀllen att stÄ pÄ.


Sen har vi alla underbara fjÀllsjöar till vÄrt förfogande. Nu visar det sig faktiskt att en del av dom Àr rÀtt svÄra att placera ut en fluga eller spinnare i för tillfÀllet. Det ligger nÀmligen is dÀr fortfarande, bilden visar sÄ otroligt vackert det Àr vid Siliesjaure nu.


SĂ„ vissa vatten kan vi njuta fullt ut av och andra fĂ„r vi helt enkelt drömma en stund till om. Är du sugen pĂ„ att ge dina drömmars fisk en chans?


Varmt vÀlkommen!

Marika

2020.06.25

Fortsatt fint vÀder och det kan man ju tro ska pÄverka fisket negativt. Ingalunda!!

Jormsjön fortsÀtter att ge och det Àr vackra bitar som vÄra gÀster fÄr njuta av.
Rödingen vÀger 1,1kg och öringen vÀger 1,7kg, stort grattis! Just dessa Àr tagna med lÄngdrag.

Tack för fina bilder Göran👌🎣

Vill ni andra oxÄ njuta av goda mÄltider, fajtande matcher och magiska vyer?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.24

Dessa strÄlande dagar Àr makalösa, men idag fick vi faktiskt njuta av lite skuggiga moln pÄ förmiddagen. NÄgon sa att imorgon ska vÀrmen toppa ordentligt, vi fÄr se om det stÀmmer.

Året 2020 mĂ„ste gĂ„ till historien som husbilssommaren! Helt sjukt sĂ„ mĂ„nga husbilar det rullar pĂ„ VildmarksvĂ€gen.

Jormsjön fortsÀtter visa att vi har ett fantastiskt fiske hÀr, kom gÀrna in och dela med er av era fÄngster.

Önskar alla en fortsatt skön sommar!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.22

Vet inte nÀr vi senast hade sÄdant hÀr vÀder, sÄ lÀnge?! Makalöst, magiskt och varmt! GÀsterna badar, eller sitter i skuggan. Andra glider runt pÄ sjön.

Midsommarhelgen var ur en fiskaren ögon oxÄ bra, jag har fÄtt se oerhört vackra bilder pÄ skönheter som landets.

FrÄn och med nu sÄ erbjuder vi er möjlighet att bestÀlla bröd för att komma in och hÀmta det alldeles nybakat pÄ morgonen.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.19

Mina varmaste midsommarkramar till er allađŸŒș Är ni ute och kör sĂ„ ta det lugnt, bĂ€ttre att komma fram senare. Fint folk kommer alltid sent đŸŒș FrĂ„n idag sĂ„ finns vi till för att hjĂ€lpa er sĂ„ gott vi kan, med öppettider mellan 08.00 och 20.00

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.16

Under söndagen fick campingen en hel del kĂ€rlek av hjĂ€lpande hĂ€nder. TrĂ€d sĂ„gades bort, bĂ„tramper snickrades ihop, krattning och stĂ€dning och lite annat trixande. Varmt och hjĂ€rtligt tack till er som kom och hjĂ€lpte till❣

Nu har vi kommit in pĂ„ midsommarveckan och sommaren har officiellt kommit igĂ„ng riktigt bra med skön vĂ€rme. Det firar de yngre mĂ€nniskorna med bad


FrÄn och med midsommafton kommer vi Àndra vÄra öppettider. Vi kommer att vara pÄ plats mellan 08.00 till 20.00 varje dag och ha öppet.

Inom kort kommer vi oxÄ att köra i gÄng med nybakat bröd pÄ mornarna. Man lÀgger en order dagen innan och hÀmtar det pÄ morgonen. Mer detaljer kommer snart.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.12

Frostviken har haft en vecka med strÄlande sol varje dag. Lycka!

Jag har skrivit slutrapporterna och gjort sista dagen pÄ min sexveckorsutbildning. Lycka!

Jormsjön bevisar varför vi nÀmner drömfiske och levererar ena storfisken efter den andra. Lycka!

Fantastiska mÀnniskor kommer och bor pÄ campingen. Lycka!

Fortfarande finns det massor av snö pÄ Stekenjokk för den som önskar. Lycka!

Vill ni uppleva lycka?
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.10

En sÄdan fantastisk sommardag vi haft idag! NÀstan helt vindstilla stora delar av dagen, dessutom varmt och soligt!

Spontana incheckningar, bokningar via telefon och mail, sÄ glÀdjande.

Glassboxen har fyllts till bredden igen, mums!

Sista pontonerna Àr i sjön och flertalet av bÄtarna likasÄ. KÀnns toppenbra med tanke pÄ att Jormsjön levererar fina fiskar till vÄra hitresta gÀster. SÄ glad för deras skull!

Nu ska det bli gott att sova en stund!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.08

Hör ni vilken succé det blev nÀr VildmarksvÀgen öppnade! Galet vad mycket fordon. Stort Tack till alla som kom och fikade!

Intresset vaknade sÄ klart efter nyheten om restriktionerna om 2 timmars resvÀg, sÄ dÄ kommer frÄgorna om hur vi har det hÀr i Norrland. Mycket snö? Massor av mygg? Islossning och vÄrflod?
Check pÄ snö och vatten, men myggen har inte vaknat hos oss iallafall. Med lite tur sÄ blir det mindre Àn vanligt. TÀnker att smÄfÄglarna mÄ ju uppleva en ofrivillig diet nu nÀr det knappt vaknat nÄgra flygfÀn Àn. SÄ nÀr det blir mygg, dÄ öppnas buffébordet för fÄglarna, mindre för oss mÀnniskor. Ja det hoppas jag pÄ!

Min sista vecka i studier, jag lÀngtar tills det Àr klart! Blir lite strrssad av att inte kunna jobba som vanligt. Bokningarna rullar in och jag har en hÀrlig kÀnsla inför den annalkande sommaren. Isen Àr borta, fisken Àr pÄ hugget, har ni bokat?

Varmt vÀlkomna!
Marika

BonusinlÀgg

2020.06.05

En vecka gÄr fort nÀr man har roligt! Mycket har vi hunnit gjort och det Àr en trivsam sommarfeeling över det hela, Àven vÀdret bjuder till med vÀrme.

Lyckades fÄ ner de tvÄ första bÄtarna i sjön sÄ det kÀnns ju toppenbra!

FHM öppnade upp för resande i Svea rike, sÄ otroligt trevligt tycker jag och mÄnga med mig.

I morgon Àr det Sveriges nationaldag och dÄ öppnar VildmarksvÀgen! Det mÀrks, för oj en sÄn trafik det blev i Frostviken.

Dagen till Àra sÄ har vi öppet sommarens första café och det ser vi framemot!
Öppet 11.00-15.00

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.06.02

Sommaren gör verkligen allt för att visa oss att nu kommer hon, den vÀrmen Àr sÄ ljuvlig! Isen Àr sÄ gott som borta nu, bara lite grann kvar pÄ Libotten, den var seg i Är, vem kunde tro det i februari?Studietiden gÄr mot sitt slut och jag har bara drygt 1,5 vecka kvar. Galet fort tiden gÄr!

Vi har fyllt pÄ campingbutiken med lite nyheter! Vi Àr stolta över att ha lokalproducerad mat i form av torkat Àlg- och renkött, salami med den finaste kvalitén pÄ köttet frÄn djur som levt ett underbart liv i Jorm. Och lufttorkad Àlgkorv, allt detta goda frÄn FÄgelbergets gÄrdschark!

Dessutom sĂ„ har vi fina blockljus, boken, dvd’n och sjĂ€lvaste Dunderklumpen till försĂ€ljning nu!Blommor har planterats för att ge lite fĂ€rg runt campingomrĂ„det. Mera sommarfeeling.

En stor fin altan Àr byggd vid relaxen och snart ska den kompletteras med skydd. Pirens gamla sittplatser har rivits bort för det Àr dags för en ny sÀker plats. LÀckra fina fiskar plockas upp till sportfiskarnas stora glÀdje och imorgon lÀgger vi i pontonerna, snart ska bÄtarna i oxÄ.

SÄ började veckan med en rivstart, vill ni komma och njuta av allt detta oxÄ?

Varmt vÀlkomna!Marika

2020.05.31

Sista dagen i maj och morsdag, sĂ„ jag hoppas att alla mammor fĂ„tt en tanke, sms, en teckning, kanske en blomma eller ja, vad som helst, uppmĂ€rksammats av sina barn pĂ„ nĂ„got vis! Grattis frĂ„n migđŸŒșGlassboxen Ă€r pĂ„fylld för den glassglada! Det ger sommarfeeling pĂ„ riktigt!

I morgon blir det utbildning igen och pÄ eftermiddagen blir det en tur för att hÀmta upp varor till campingbutiken. Det ger mer sommarfeeling! Till helgen öppnar VildmarksvÀgen och Àn finns platser för husvagnar och husbilar att komma och stÄ hos oss.

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.05.27

Blink blink 27 maj… exakt 10 dagar kvar till Ă„rets öppning av VildmarksvĂ€gen. Är ni laddade?Nya fĂ€rgglada vackra flaggor pryder nu infarten till campingen och JĂ€mtlandsflaggan svajar för vinden nere pĂ„ piren. TĂ€nkte det passade bra lagom till sommaren, nĂ€stan sĂ„ man fĂ„r lite sommarvibbar.

NĂ€r jag pĂ„började utbildningen tĂ€nkte jag att 6 veckor Ă€r lĂ„ng tid, nu Ă€r det drygt tvĂ„ kvar. Hur gick det till? Vi har dundrat igenom otroligt mycket och huvet Ă€r lite mosigt stundvis. Men vi jobbar med bilder och film just nu och jag tĂ€nkte visa ett litet klipp som kanske lockar till ett besök hĂ€r hos oss. Jag fick skapa ett Youtube-konto för att kunna visa er filmen, sĂ„ varsĂ„goda 🙂

Varmt vÀlkomna!

Marika

Sommarminnen

2020.05.22

Dagarna rusar fram, det Àr kÀnslan jag har. Bara tvÄ veckor kvar till öppningen av VildmarksvÀgen! Samtidigt sÄ har vi nu Àntligen börjat kÀnna av vÀrme i luften. Vi har varit upp pÄ tvÄsiffrigt pÄ kvicksilverpinnen, lycka!

Stora fina fiskar landas bÄde uppe till fjÀlls pÄ isfiske men Àven pÄ öppet vatten. Kontrasternas vÀrld!

Vi planerar för fullt inför sommaren och vi har bestÀmt oss för att ha café, öppningsdag och tider meddelas senare.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.05.17

I dag vill jag gratulerar vÄra norska gÀster pÄ er dag, 17 maj. Jag hoppas ni alla haft en fantastisk dag. HÀr har vi haft allt frÄn snöstorm till strÄlande sol pÄ kvÀllen. FrÄn kyligt pÄ förmiddagen till vÄrkÀnsla och varmt, jag har en positiv kÀnsla av att nu Àr förÀndringens tid hÀr och vi gÄr mot en sommar.

Ny vecka vĂ€ntar, en lĂ„nghelg stĂ„r pĂ„ tur, vĂ„rstĂ€d och skolarbete stĂ„r pĂ„ schemat. Jag önskar er alla en hĂ€rlig vecka! Är ni sugna pĂ„ en avkopplande ledighet sĂ„ kanske vĂ„r egna nationaldag kan vara en lĂ€mplig dag? Ni har vĂ€l inte missat att jag drar av 100kr om ni bokar den helgen!?

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.05.15

Nu vill jag passa pÄ och pÄminna om att det öppnas en helt fantastisk vÀgstrÀcka alldeles i nÀrheten av denna lilla camping. Kan inte undgÄtt nÄgon, att i Är har man chans att uppleva rekordstora mÀngder av snö! Det Àr sÄklart VildmarksvÀgen jag pratar om och den 6 juni Àr det dags att öppna bommarna upp till Stekenjokk.

Vill man vara riktigt vÀl förberedd sÄ Àr en god idé att vara nÀra redan pÄ fredagen den 5:e. Passar ju alldeles utmÀrkt att stÀlla sig pÄ vÄr camping med sin husvagn eller husbil alternativt hyra en stuga.

Boka ditt boende hos oss denna helg och jag drar av 100:- pÄ priset. Vill Àven slÄ ett slag för hemsidan, den fylls pÄ eftersom med information som kan vara till glÀdje för er. Besök den! www.jormvattnetsfiskecamp.se

Varmt vÀlkommen!

Marika

2020.05.14

Vecka 20 och det hÀnder saker pÄ campingen.
Just nu hÄller vi pÄ att byta dörrar pÄ mellanstugorna, det blir jÀttefint och kÀnns hÀrligt för de gamla dörrarna var inte vackra alls.Parallellt med dörrbyten har vi fÄtt ett fönster bytt som blev trasigt i vintras, kÀnns skönt att man inte behöver oroa sig för ev skÀrskador. Det hÀrliga Àr att vi har lokala entreprenörer i bygden som fixar sÄnt hÀr!


Vinterns fisketÀvling avslutades den sista april och vinnaren i klassen störst röding blev Gudrun Holmberg med en skönhet pÄ 6,18 hg. Hans-Olof Engström gick segrande i klassen öring och hans skönhet vÀgde 7,86 hg. Stort grattis till er och varmt vÀlkomna in och hÀmta era priser.


Man kan tycka att den 14 maj skulle kunna vara en skir hÀrlig grönskas tid, men icke! Snön faller utanför mitt fönster och det Àr rejÀlt kallt. Men jag lÀngtar efter vÀrme och jag önskar att solen skiner. Men man fÄr lov att passa pÄ att njuta av det vita guldet och det kan man göra Àn.


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.05.08

Detta Ă€r en vecka som Ă€ndĂ„ mĂ„ste gĂ„ till historien! Hade ni frĂ„gat mig för ett Ă„r sedan om jag skulle kunna tĂ€nka mig att sĂ€tta mig i ”skolbĂ€nken” igen, dĂ„ hade jag skrattat högt!
Nu har det redan gÄtt en vecka och sÄ kul det Àr!!

Mina husvagnsgÀster som varit hÀr hela vintern har sakta börjat minska till antal. SÀsongen nÀrmar sig sitt slut Àven om Kung Bore bjuder upp till motstÄnd, rejÀlt.

Denna hÀrliga utsikt kommer snart att ha öppet vatten under fönstret. Sommarsorl av fÄgelkvitter, vÄgor som skvalpar och mÀnniskor som njuter av underbara grillkvÀllar tillsammans. Det lÀngtar jag till nu, lÀngtar du efter att fÄ uppleva det oxÄ?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.05.06

Jag har som jag berÀttade tidigare pÄbörjat en utbildning nu i mÄndags och jag mÄste bara fÄ flika in att det Àr otroligt kul och jag fÄr sÄn inspiration! Ser framemot dessa 6 veckor och jag har en fin kÀnsla av att jag fÄr mÄnga bra verktyg att anvÀnda i framtiden, just för att utveckla företagandet med campingen.
IgĂ„r blev veden körd ut till vindskydden och det var i grevens tid, Ă€r ju snart ingen snö kvar …. hahhaha galet vilken vĂ€rld det Ă€r! Är det nĂ„gon som kĂ€nner igen sig och kan sĂ€ga vilket vindskydd som detta vedlass hamnat vid?
Blir ni inte sugen att komma hit och njuta av en sprakande eld och se rödingen och öringen vaka ute pÄ sjön? VÀrldens lÀge, jag har stugor och campingplatser för husvagnar och husbilar! Jippiiie! Sen kan man ta dagsturer eller nÄn natt ute i det fria och njuta av moder jords gudomlighet!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.05.03

Maj anses vara en riktig vÄrmÄnad, iallafall av mig. Det blir svÄrare att ta in den kÀnslan nÀr det Àr sÄ mycket snö som i Är. Men jag laddar om tankarna till en kommande sommar och sÄ lÀgger jag mera fokus pÄ det.

De kommande veckorna blir vÀldigt spÀnnande för mig och mÄnga andra inom turismbranschen. Vi sÀtter oss i en form av skolbÀnk, med webbförelÀsningar, sjÀlvstudier och redovisningar. Utbildning i 6 veckor, nÄgot som inte skulle hÀnda om inte en pandemi slagit rot och blommade ut som den nu gör. Det blir spÀnnande veckor! NÀr utbildningen Àr klar sÄ Àr det juni och sommar. Wow!

I och med det sÄ pÄminner jag er alla om sommarens fiskelÀger för barn och ungdomar!
AnmÀl era juniorer, de har möjlighet till daglÀger eller övernattningslÀger i juni, juli och augusti. Ni andra i familjen kan utforska omrÄdet som har fantastiska sevÀrdheter!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.04.30

För ett Är sedan sÄ sjöng vi vÀlkommen sköna maj och önskade trevlig Valborg. Jag önskar alla en trevlig Valborg idag oxÄ Àven om det blir utan brasa. En annorlunda sista april dÄ vÀrldslÀget Àr mer Àn mÀrkligt.

Min första vinter som arrendator och jag Àr trots omstÀndigheterna vÀldigt glad och nöjd över denna vinter. MÄnga hÀrliga mÀnniskor har korsat min vÀg denna vinter och jag ser glatt framemot den kommande sommaren med nya bekantskaper.

Men först njuter vi av det sista av vÄrvintern innan vÄr och försommar blixtrar förbi. Jag ser fortfarande fina möjligheter till att kunna njuta av snö, skoter, fiske och skidÄkning i vÄrt underbar Jorm.

Bo hÀr! Smidigt och nÀra till allt!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.04.28

Ett fantastiskt vackert omrÄde som jag hoppas att fler hittar till! PÄ er vÀg dit eller nÀr ni redan varit dÀr, dÄ Àr ni vÀlkomna till mig och den lilla fina campingen som ligger sÄ ljuvligt vid Jormsjöns strand!
StekenjokkvÀgen öppar den 6 juni!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.04.25

Dagarna blir lÀngre, ljuset ger oss energi och vÄrfÄglarnas ankomst sÀger att vi gÄr mot sommar. Men Àn kÀnns det trots det, som att vi fÄr njuta av vÄr femte Ärstid en stund till.
Vi har haft och fortfarande har vi otroligt mycket snö hos oss. NÀtterna Àr fortsatt lite svala men dagarna Àr varma. SÄ passa pÄ och njut.

Jag har sett att dagslÀndor börjar synas och en och annan fjÀril har vaknat till liv. Suget efter öppet vatten och flugfisket blir bara större ich större. Ja, jag var faktiskt och trÀnade lite kastteknik hÀr i veckan dÀr vi har öppet vatten.

Jag lÀngtar rejÀlt, lÀngtar du? Har du planerat sommarens fiskeresor Àn? Ta med familjen och locka med fiskelÀger till de yngre, dÄ fÄr du möjlighet till en dags fiske tillsammans med mannen eller kvinnan. Under tiden sÄ fiskar de yngre pÄ sitt hÄll. AnmÀl vetja!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.04.22

Snart, mycket snart Ă€r det dags för det fantastiskt vackra Stekenjokk att fĂ„ besök av hjulburna gĂ€ster igen.MĂ„nga pĂ„börjar sina resor lĂ„ngt bortom JĂ€mtlands lĂ€nsgrĂ€ns. Att fĂ„ uppleva denna rikedom som vi har rakt utanför dörren, det Ă€r jag otroligt tacksam över. Glad att mĂ„nga ser skönheten i naturen och vill uppleva den hos oss. Även om Stekenjokk Ă€r ett fĂ„gelskyddsomrĂ„de till en början, sĂ„ vill mĂ„nga se och uppleva vidderna, det storslagna, frĂ„n sitt fordon. Man fĂ„r nĂ€mligen inte gĂ„ av vĂ€gbanan (med vissa undantag) pĂ„ JĂ€mtlandssidan förrĂ€n efter 10 juli. Vill man veta mera om omrĂ„det som heter SkĂ„arnja och dess fĂ„gelskydd fĂ„r man söka pĂ„ lĂ€nsstyrelsens hemsida.

De sÀger att resan Àr mÄlet och dÄ sÀger jag som den naturligaste saken i vÀrlden, mellanmÄlet mÄste ju dÄ bli Jormvattnets fiskecamp! Mellanlanda hos oss och njut av det vackra vi har att erbjuda hÀr i Jormbygden. Boka din plats för husbilen eller husvagnen redan nu, skicka ivÀg ett mail sÄ Äterkommer jag med svar. info@jormvattnetsfiskecamp.se

VÀl mött i sommar och varmt vÀlkomna!

Marika

2020.04.21

I dessa tider kÀnns det som reklam Àr en viktig nyckelfaktor för att lyckas i framtiden, eller Ätminstone hÄlla sig kvar ovanför vattenytan. För hur det Àn Àr, jag har dragit ner pÄ erbjudanden denna vÄr som annars skulle kunna vara inkomstbringande för mitt företag. SÄ alla bÀckar som kan generera i inkomst, de försöker man följa med i. SÄ nÀr en tidning gör reklam om VildmarksvÀgen dÄ mÄste man passa pÄ och dela det tycker jag. För ni vet vÀl att Jormvattnets fiskecamp ligger vid VildmarksvÀgen? SÄ det blir ju ett givet stopp hÀr hos mig en natt eller tvÄ pÄ er resa genom det fantastiska landskapet. HÀr Àr man vÀlkommen med tÀlt, husbil eller husvagn, eller sÄ bokar man en stuga.

Passa pÄ och upptÀck norra JÀmtland, en pÀrla i Svea rike som inte lÀmnar nÄgon oberörd med sin storslagna natur. HÀr finns allt frÄn underjordiska Àlvar, grottor av olika slag, högfjÀll, underbara dalar, fiskevatten som Àr en fiskares innersta fantasi. En blomsterprakt som inte kan mÀtas, ett djurliv en fotograf bara kan drömma om.Allt detta och mer dÀrtill finns ett stenkast bort nÀr ni kör lÀngst VildmarksvÀgen. Titta in hos oss företagare i omrÄdet, boka ett boende som passar just dig, fÄ tips som passar barnfamiljer, pensionÀrer eller den aktivaste av atleter.

Det du drömmer om finns hos oss, kom och upplev det du oxÄ!

Varmt vÀlkomna!

Marika

VarsÄgoda, in och lÀs! https://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/europa/sverige/64-roliga-sommarutflykter-i-sverige-for-stora-och-sma/?fbclid=IwAR1CQeWid_fx7Vl7bwJIR34IxQ0DerFOEEcgZMt-aBFqDxq4koJgI6djzoA

2020.04.17

.Lite underbar lÀsning bjuds det pÄ av Fiskejournalen och Allt om flugfiske!
Enjoy!

Www.fiskejournalen.se www.alltomflugfiske.se

MÄ gott och varmt vÀlkomna till oss!

Marika

2020.04.14

Första vardagen efter pÄsken, den pÄsken kommer vi aldrig glömma.Min första pÄsk pÄ campingen och inget blev som jag tÀnkt. NÄja, nu Àr siktet instÀllt pÄ andra sidan Corona. För jag hoppas att det inte Àr för lÄngt bort som vi börjar fÄ en nÄgorlunda normal vardag igen. NÀr vi kan blicka tillbaka och sÀga, det dÀr rodde vi i hamn rÀtt bra trots allt.

SÄ mitt sikte Àr instÀllt pÄ sommaren och dÄ vill jag pÄminna om sommarÀventyr för barn och ungdomar! Flera tillfÀllen att vara med pÄ fiskelÀger i fantastiska Frostviken. AnmÀl era juniorer redan nu för att sÀkra platsen! Maila in anmÀlan till info@jormvattnetsfiskecamp.se

15/6, 29/7, 3/8, 7-9/8

Är man sugen pĂ„ att komma andra tillfĂ€llen Ă€r man sĂ„klart hjĂ€rtligt vĂ€lkommen! TillĂ€ggas bör att Jormsjön levererar fisk i stora lass nu!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.04.09

Idag Ă€r det skĂ€rtorsdag och pĂ„sken kan vĂ€l anses som invigd. Det blev inte alls som jag hade tĂ€nkt mig med tvĂ„ veckor av diverse aktiviteter, som pimpeltĂ€vling, pĂ„sklunch, cafĂ© och pubafton. Det blev ingenting av det dĂ€r, Corona ni vet…


Men snart Àr denna oroande tiden förbi och det kommer en ny tid med vÀrme och positiva tankar om en ljus framtid.
Denna pÄsk Àr begrÀnsad till öppettider i receptionen som alla andra dagar, 8-10 fram till pÄskafton och pÄskdagen 9-11. Annandagen Àr det öppet 8-10 igen och veckan rullar pÄ som vanligt.
Tack till er alla för förstÄelse i hur det kan vara, men vi fÄr ta dagen som den kommer och helt enkelt njuta till max av det underbara aprilvÀdret!


SĂ€ljer förövrigt hoodies med fiskecampens logga nu om det Ă€r nĂ„gon som vill köpa en. Och lite annat smĂ„tt och gott som handskar, mössor, filtar, nyklĂ€ckta maggots…


Önskar er alla en GLAD PÅSK!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.04.05

Uppladdning inför sommarens fiske Àr i full gÄng, iallafall i mitt huvud! Sitter och kollar pÄ satellitbilder över vattendrag. Ja det Àr faktiskt sÄ jag gör för att se var det finns grund och skÀr, djupa höljor och strömmar.

RÀtt fascinerande om man upptÀcker en ny fiskeplats bara genom det enkla, hemma i soffan.

SÄ har du lÀnge varit nyfiken pÄ ett speciellt vatten, men kanske tÀnkt att jag orkar aldrig gÄ hela den strÀckan, eller dÀr Àr det bara sÄ grunt att det Àr ingen idé att ens försöka. TÀnk om!
Det kan gömma sig en guldgruva av drömfiskar just i det vattnet!

Googla, dröm, planera, boka ditt boende! Sommarens drömfiske Àr snart hÀr!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.04.02

PÄsken Àr rÀddad, iallafall för oss som Àlskar tunnbröd! Nybakat idag av Barbro.

Jag har öppet 16.00-20.00 idag, imorgon som vanligt 08.00-10.00

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.04.01

Mina tankar och funderingar gör att huvudet vÀrker. Jag Àr sÄ kluven i hur man ska agera kring den verksamhet som en annan bedriver i denna svÄra stund vi alla befinner oss i. Jag erkÀnner att ena sekunden vill jag stÀnga och nÀsta sekund vill jag ha öppet som vanligt.
Jag har tÀnkt och grubblat och till sist sÄ blev mitt stÀllningstagande som följer.

Jag vÀlkomnar alla som önskar komma hit. Jag tÀnker som sÄ att man Àr i sin egna stuga, blandar inte ihop sig med andra, utan sköter sig sjÀlv. Ja, man Àr vÀlkommen och det under förutsÀttning att gÀsten sjÀlv Àr ansvarsfull och Àrlig. Man agerar med att genast Äka hem om man blir minsta krasslig, man tar inga onödiga risker nÀr man Àr ute i naturen. NÄgra olyckor har vi nÀmligen inte rÄd med. All sjukvÄrd mÄste oavkortat ges till de som verkligen behöver det, inte pga nÄgon olycka som man orsakat av vÄrdslöshet.

Bastun hÄller vi stÀngd tillsvidare! VÀnligen men bestÀmt sÄ anvÀnder man duschen i sin egna stuga. De stugor som ej har egen dusch anvÀnder de som finns i gemensamma utrymmen.
Privata stugĂ€gare fĂ„r klara sig utan att besöka vĂ„r anlĂ€ggning i pĂ„sk och tillsvidare, vĂ€nligen respektera det. Även om jag tidigare lovat er duschning sĂ„ vĂ€ljer jag nu att sĂ€ga -vĂ€lkomna nĂ€r Coronakrisen Ă€r över.

SjÀlvklart blir det heller ingen caféverksamhet, ingen pubafton och ingen pÄsklunch. Vi siktar pÄ ett annat Är i stÀllet.

Det Àr en tuff tid och jag försöker leva pÄ att bedriva verksamheten, framÄt och lÄngsiktigt. Jag vill verkligen inte bli en av de som gÄr i konkurs pga Corona. SÄ med största ödmjukhet och respekt till er som vÀljer ett annat tillvÀgagÄngssÀtt, hoppas jag att mitt agerande inte genererar i onda blickar eller elaka tungor utan att jag har förstÄelse för hur jag gör.

MÄ vi alla överleva och gÄ starka ur det hÀr!
Varmt vÀlkomna!
Marika

❀

2020.03.30

Ny vecka startade med strÄlande sol och rejÀlt kallt, typ -17 i morse. Men vÄrsolen Àr magisk och vÀrmer gott. Spenderade förmiddagen inne stÀdandes stugor och duschar.
Sen gjorde det susen att fÄ komma ut och dÄ passade jag pÄ och Äkte upp till fjÀlls och njöt av eftermiddagen ute. SÀllskap av en fin vÀn och ett gÀng ripor. Det Àr bra hÀrligt ute nu!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.26

VÄrsolen vÀrmer gott nu, takdropp och fÄgelkvitter. En sÄdan underbar Ärstid vi har framför oss.
MÄnga som Àr ute och provar fiskelyckan nu och det ger utdelning hör jag minsann. HÀrligt!
NÀsta helg finns det nÄgra stugor ledigt om det Àr nÄgon som vill göra sig en tur till Paradiset.
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.03.23

Lite sorgligt Ă€r det allt med den hĂ€r Corona som stĂ€ller till det. Årets pimpeltĂ€vling pĂ„ pĂ„skafton kommer inte att Ă€ga rum. En fin tradition som fĂ„r lov att ta ett uppehĂ„ll i Ă„r. Men nĂ€r lĂ€get ser annorlunda ut sĂ„ kommer vi köra en tĂ€vling, var sĂ„ sĂ€kra pĂ„ det!
Jag pÄminner Äterigen om att i sommar blir det 4 tillfÀllen för de unga fiskeentusiasterna att fÄ vara med pÄ lÀger. Maila in anmÀlan, info@jormvattnetsfiskecamp.se 15/6, 29/7 och 3/8 Àr det daglÀger, frÄn 8 Är. Den 7-9/8 blir det övernattningslÀger för de som Àr 12-17 Är. AnmÀlan fram till sista maj.
Nu nÀrmast sÄ Àr det lÀge att bege sig ut pÄ isarna och njuta av vÄrfisket. Huggperioden ser ut att stÄ redo för alla som Àr villiga att ge den en chans.


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.03.22

Helgen Àr snart över och vÀdrets som det bjudits pÄ har varit ömsom snö och ömsom sol. En hÀrlig tid har vi framför oss med solen som vÀrmer gott nÀr den Àr framme. Jag ser en syn framför mig med lyckliga mÀnniskor med ansiktet mot solen och ett leende pÄ lÀpparna.

Det Àr snart pÄsk och en 4 bÀddstuga finns ledig om nÄgon Àr sugen pÄ en visit hos oss. Maila ditt intresse pÄ Info@jormvattnetsfiskecamp.se

SjÀlvklart tÀnker vi oss för lite extra nu nÀr vi har en tuff tid framför oss med influnsan som hÀrjar. Vi umgÄs med de nÀrmaste och Àr vi sjuka sÄ stannar vi hemma. Allt enligt de rekommendationer som ges till allmÀnheten.

Men skulle det vilja sig sÄ illa att man blir sjuk, sÄ hoppas jag att man bokar om och inte av. Jag menar att bÄde ni och jag skulle bli glad av att ni kommer hit. Alla mÄr bra av lite hÀrlig fjÀlluft i lungorna.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.17

NÄgra sena avbokningar möjliggör för nÄgon annan att fÄ komma till oss denna helg, blir det du?

Kanske Àr det denna helg som vinterns rekordfiskar ska luras upp? Maggot och fiskekort finns att köpa sÄklart, Àven utrustning om man sÄ önskar.

Kom ihÄg att komma in och vÀga din fina fisk och deltag i vinterns tÀvling! HÄll dig uppdaterad pÄ fiskebarometern om hur du ligger till!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.16

VÄrsolen vÀrmde gott idag, underbart skönt! GlÀds Ät möjligheten att kunna vistas ute i mitt jobb. Ja inte hela tiden kanske men delar av dagen, det Àr faktiskt inte alla som kan det. VÀrmen vÀckte sommarfeeling och ja ni vet, sommarhobbydax.

Det slog mig idag att för mitt bĂ€sta sommarnöje, flugfiske, sĂ„ Ă€r det snart dags för laxpremiĂ€r. Som en kĂ€ftsmĂ€ll slog det mig att jag kanske inte fĂ„r Ă„ka till min favoritĂ€lv dĂ„. GrĂ€nsen Ă€r stĂ€ngd till Norge! Hemska tanke


Men jag lÄter mig inte sÀnkas av den tanken, först vÄrvinter hÀr hemma, kom och njut av den hos oss!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.13

NÀr ett virus lamslÄr stora delar av vÀrlden, dÄ fÄr man tÀnka framÄt, med ett lÄngsiktigt planerande. DÄ tÀnker jag inte pÄ att ge rÄd om vad man ska ha hemma i matvÀg, medicin och liknande, nÀ det klarar ni sÄ bra sjÀlva. Jag tÀnker pÄ att planera in i almanackan ett Àventyr till sommaren.

Riktar mina tankar och idéer till den yngre generationens fiskare. LÀngtar ni inte efter lite spÀnning och Àventyr? Det behöver inte vara sÄ vidlyftigt och stort som att Äka pÄ en vÀrldsomsegling pÄ de stora haven. Nej mera som vid en liten tjÀrn en ljummen sommarkvÀll vid lÀgereldens sprakande, tillsammans med nyvunna vÀnner, berÀttande om dagens fiske.

Tre möjligheter med daglĂ€ger presenteras hĂ€r: mĂ„ 15/6, ons 29/7 och mĂ„ 3/8. Kostnad: 100:-/person Ålder frĂ„n 8 Ă„r
Ett övernattningslĂ€ger 7-9/8 dĂ„ bor vi i tĂ€lt. Kostnad: 500:-/person Ålder lĂ€mpligt 12-17 Ă„r
AnmÀlningarna Àr öppna frÄn idag till sista maj och de görs via mail pÄ info@jormvattnetsfiskecamp.se. BegrÀnsat antal platser. Mer information kommer sÄklart senare men datumen Àr klara!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.11

Förbannade Corona! Som jag lĂ€ngtat, som jag sett framemot att Ă„ka pĂ„ SportfiskemĂ€ssan, nu fĂ„r jag inte det. Inte jag heller, för vi Ă€r mĂ„nga som sett detta som vĂ„rens happening, skit rent ut sagt! Undrar om det blir instĂ€llt och man fĂ„r vĂ€nta till nĂ€sta Ă„r eller om det senarelĂ€ggs


Luften gick som lite ur mig. FÄr drömma om en hÀrlig aprildag med vacker solnedgÄng och en brasa i stÀllet. Ja det gÄr inte av för hackor heller!

Är ni friska, goa och glada Ă€r ni varmt vĂ€lkomna till mig!
Marika

2020.03.10

Corona
 inte ska det fĂ„ sĂ€tta kĂ€ppar i hjulet inte. Drygt en vecka kvar till SportfiskemĂ€ssan i Älvsjö. Ser framemot att fĂ„ Ă„ka och trĂ€ffa glada fiskeentusiaster dĂ€r.
Drömma mig bort en stund till varmare temperaturer och ett flugspö i handen.

Sommarens bokningar strömmar in och jag kÀnner en hÀrlig kÀnsla i min kropp. En kÀnsla av att Àntligen kommit rÀtt i livet. TillfredsstÀllelse i det jag gör. En rÀtt skön feeling faktiskt.

Vill du komma till mig, skicka ivÀg ett mail till info@jormvattnetsfiskecamp.se och hÄll tummarna för att det finns nÄt ledigt nÀr det passar dig.

Men först lite vinterfiske och nu Àr det pÄ g med fiskelycka igen! Maggot och fiskekort finns hos mig.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.08

Sportlovsveckan Àr över för i Är. Tusen hjÀrtligt tack till alla er som kom och bodde pÄ campingen, i stugor och husvagnar!

SÄ glad att sÄ mÄnga hittade till caféet pÄ Loftet, kÀnslan min sÀger att vi kan ha det öppet flera gÄnger.

Fisket som varit lite segt verkar nu börja vakna till liv igen, gÄr vi in i en ny huggperiod tro?

En ny vecka knackar pÄ dörren och vi vÀlkomnar den med öppna armar!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.05

StrÄlande sol och glada mÀnniskor, det Àr vad jag har runt i kring mig. Jag Àr sÄ tacksam över det!

Idag var det Ànnu fler som kom pÄ cafét, tack, sÄ glad jag blir!

Dagarna svischar förbi i ett högt tempo och snart drar jag, Bengt och Lars-Bertil ivĂ€g pĂ„ SportfiskemĂ€ssan i Älvsjö. Det ska bli riktigt skoj. Kommer sĂ€kert fĂ„ riktig sommarfeeling nĂ€r man fĂ„r klĂ€mma och kĂ€nna pĂ„ nyheterna som kommer finnas dĂ€r. GlĂ€djer mig Ă„t det!

Vill du glÀdjas Ät nÄt kanske ett besök i Paradiset Àr nÄt att satsa pÄ! VÀrt att kolla om det finns nÄn ledig stuga som matchar ditt schema.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.04

Vilken succé med café! Superkul att sÄ mÄnga kom och fikade hos oss idag. Tack!
Vi fortsÀtter veckan ut! Kl:11.00-14.00

Fisket Àr varierat, smÄfisk men Àven stora rackare som sliter sönder utrustningen. Maggot finns hos oss!

Dessutom har frysen fyllts med mera tunnbröd!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.03.02

Swish sÄ var det mÄndag igen, dessutom en ny mÄnad. Mars, smaka pÄ den, lite vÄrfeeling fÄr jag iallafall.

Efter ett gÀng kalla dagar sÄ blev det lite mildare och med det kom Àven snö. Inga mÀngder men snö Àr snö, kom ihÄg det!

Sportlovet Àr hÀr och det syns i husvagnarna, sÄ himla kul nÀr det Àr liv pÄ campingen Àven om det Àr mÄndag. Annars Àr det mera helgbetonat Àven om helgen börjar pÄ onsdagen.

Vi vÀlkomnar er lite extra onsdag till söndag för dÄ Àr café Loftet öppet 11.00-14.00

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.27

Tusen jÀrn i elden. Lite sÄ kÀnns det som. Förmiddagen pÄ Skoterinfo, sen köra lite Àrenden. Upp och handla i bÀsta IcaaffÀren som Àr uppe i BlÄsjön.
Förbereda middag, baka kaka, prata i radio, Ärsmöte med Jormvattnets fvo, pappersjobb och avsluta dagen med en dusch och ett sent inlÀgg.

En intensiv dag Àr slut och en stjÀrnklar natt Àr nu hÀr. Nu kommer jag nog sova gott!

Imorgon sÄ börjar vi om!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.25

Frisk, klar, kall luft med -17 grader i morse. Dagen har varit magisk med strÄlande sol och jag vet att fiskefolket inte gÄtt hem tomhÀnta. Maggot finnes i butiken och utrustningen likasÄ.

Fick en sen avbokning sÄ jag har en mellanstuga ledig för 4 personer om nÄgon Àr sugen pÄ en visit i Paradiset. Eget kök, toalett och dusch, 800:-/natten, ledig frÄn idag till 5 mars. Först till kvarn!

Sportlovsveckor sÄ lördag och söndag denna vecka sÄ har vi Café Loftet öppet 11.00-14.00

Frestar med en bild av axplock pÄ allt hÀrligt som man kan njuta av i Frostviken, alla Ärstidernas Paradis!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.24

Mera snö och vindar, sol pÄ det och nya gÀster.
Fiskekort och maggotförsÀljningen fortlöper och tron pÄ fin fÄngst rÄder det inget tvivel om.

Vardagssysslorna pÄ en camping och lite extra nÀr det hÀnder annat har varit dagens happenings.

Eftermiddagens bild visar hur det ser ut i Paradiset idag. KvÀllen har jag Àgnat Ät bakning, det Àr kul.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.23

Söndag eftermiddag och snart Àr helgen över. En fantastisk helg med ett hÀrligt gÀng skoterÄkare frÄn Sidehillers som varit hÀr och njutit av det vita guldet. Tack för att ni ville dela er helg med mig och min personal.

Blickar ut och ser landskapet förÀndras. Hela sjön var full av skoterspÄr i morse och nu Àr de ett minne blott. Ymnigt snöfall och hÄrd blÄst har svept bort allt.
Man kan sÀga att vi börjar frÄn skratch igen. Ny vecka, nya gÀster och nya möjligheter!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.19

Magiska Jorm och underbara Jormsjön! Den hÀr sjön Àr alla fiskares dröm! Titta bara vilka fantastiska fiskar Niklas har dragit idag, den stora vÀger ca 2 kg.
Solen har varit gudagod idag och bjudit till vÀrme och vÄrkÀnslor, kvÀllningen börjar bli sval och natten ser ut att kunna bli stjÀrnklar, av lÀget att döma nu.
AnlÀggningen börjar fyllas av entusiastiska skoterÄkare och denna helg önskar vi Sidehillers vÀlkomna!
Är ni sugen pĂ„ ett besök? Boka i tid!

Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.02.17

En ny vecka med nya utmaningar och uppdrag!
SpÀnnande att fÄ vara en pusselbit i andras liv.

Laddat hela dagen med bestÀllningar, bokningar, drömmar och planer. Framtiden Àr ljus och jag kÀnner glÀdje i det jag gör och fÄr vara med om.

Dessutom var solen framme och visade sig, sÄ hÀrligt!

Vill ni komma och njuta av storslagna fjÀll och magiska fiskevatten?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.16

En oerhört intensiv helg Àr över. Tack till gÀnget Midsweden skoters för förtroendet att jag fick chansen att försöka göra er weekend bra.

Dagen idag var tanken att jag skulle ladda batterierna med lite skoterÄkning, blev en tur till campen och tillbaka! Blev lite jobb i stÀllet.

Förresten sÄ har jag fÄtt hem denna smidiga mattermos frÄn Barocook nu, kom och handla.
290kr, som hittat.

Nu laddar jag om för en ny vecka och nÀsta gÀng. FramförhÄllning gÀllande bokningar Àr a och o, det Àr ett som Àr sÀkert!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.12

Nyss kommit hem efter en lÄng dag. TÀnk att det fortsÀtter snöa som det gör. Ska bli spÀnnande att höra sen nÀr vintern Àr slut, vad mÀngden nederbörd slutade pÄ till slut.
Det Ă€r sjukt mycket redan
 bilden Ă€r frĂ„n min uppfart hemma. Niklas som plogar i de norra delarna av Frostviken har ett otroligt stort omrĂ„de att sköta. Det gör han med bravur och Ă€r vĂ€rd en blomsterbukett för det!

Imorgon fylls fiskecampen av glada medlemmar i Midsweden skoters. En tradition de har Àr att besöka Frostviken och jag Àr glad att de fortsÀtter bo pÄ campen efter att jag tog över. VÀlkomna till er!

Vill du komma och bo? Boka!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.11

Handlat, möblerat, stĂ€dat, skottat
har Ă€ven haft hjĂ€lp av bĂ€sta Tobias som hjĂ€lper mig med sĂ„nt som han Ă€r proffs pĂ„. Direkt efter dagens jobb sĂ„ in pĂ„ ett inspirerande Ă„rsmöte med Jormvattnets IF.

HÄll utkik efter information om sommarens bÀsta vecka!! Jag kommer ha specialerbjudanden sÄ kom ihÄg att följa mina inlÀgg sÄ ni inte missar nÄt!

Vinter, vÄr o snart sommar! Boka ert boende!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.10

GlÀds fortfarande med fiskefolkets lycka i helgen, wow vilken jackpot! Har bestÀllt hem lite mera maggot oxÄ, bra att ha!

Börjat planera för sommarens fiskeĂ€ventyr i mitt huvud…. barn och ungdomar finns det gott om, skulle ett lĂ€ger vara intressant? Grunden ligger klar, bara sommar och deltagare som ska till.

Vill ni komma och bo innan dess, ring innan det Àr försent!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.09

Vilken fiskehelg det blev för entusiasterna! Fantastiskt ljuvligt med den fÀrgprakt som kommer ligga pÄ tallrikarna nÀr fisken sen ska avnjutas!

En ny vecka nalkas och jag noterar att skottning blir en av arbetsuppgifterna, makalöst. Men det Àr ju hÀrligt till tusen. PÄ torsdag kommer ett stort skotersÀllskap som bestÀllt mat och boende Ànda till söndag. De kommer för snön och skoterÄkningen, glÀds med dom att prognosen visar snö.

Vill du njuta av fiske eller skoter?
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.07

DĂ„ var TÄVLINGEN i gĂ„ng pĂ„ allvar! Mina fina husvagnsgĂ€ster dammade av fiskeutrustningen och visade vart skĂ„pet ska stĂ„. Libotten levererar fantastiska mĂ€ngder med fin matfisk! PĂ„ eftermiddagen sĂ„ ordnade Hans-Olof och Agnetha varsitt fint bidrag till tĂ€vlingen som jag har pĂ„ hemsidan. Www.Jormvattnetsfiskecamp.se Men Ă€ven Jörgen och Stina kammade full pott pĂ„ tvĂ„ timmars fiske pĂ„ förmiddagen! Vi Ă€lskar fiske och Jormsjön levererar, frysarna fylls och @dromfiske Ă€r ett faktum!

Varmt vÀlkomna! Marika

2020.02.06

Termometern visade pĂ„ -20 grader i morse igen… det Ă€r sĂ„ bra för isarna! Jag kan inte sĂ€ga hur tacksam jag Ă€r över lite minusgrader, men det Ă€r jag.
Stugorna fylls varje helg och Àven att jag fÄr en till sÀsongsuppstÀllare till helgen, det tycker jag Àr supertrevligt!
Det kÀnns nu att vintern Àr hÀr pÄ allvar, men sommarens gÀster hör av sig och dagarna blir lÀngre, vi gÄr en ljus framtid till mötes! LÀngtar du efter en stilla kvÀll i bÄten med bara rocken som klÀcker som sÀllskap? KÀnner sjÀlv ett visst sug efter det, det Àr magiskt!
Vill du uppleva detta, vinter eller sommar, vad du Àn vÀljer sÄ kommer du trivas!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.02.05

Man behöver inget innegym nÀr man bor i Jorm, utegym funkar lika bra. 3 timmar skottning pÄ agendan idag.Sen nÄgon timme inne med bokföring, det Àr inte lika kul som att skotta snö.


Man kan ju göra annat Àn att skotta snö oxÄ om man har tid. Fiska t ex, hör rykten om att Baksjön levererar stort med vackra fiskar! Jag drömmer om en vacker sommarkvÀll vid ett rinnande vatten med flugspöt i handen. Det Àr hÀrligt det!


Sommarens bokningar rullar pÄ fint och vill man förgylla tillvaron hÀr för oss med sin nÀrvaro sÄ hör av er och boka boende!


Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.02.04

Hotell Àr bokat och nu kan man börja ladda ordentligt för Ärets SportfiskemÀssa!
Det Àr mÄnga Är sedan jag var ivÀg pÄ den sÄ det ska bli superkul att fÄ bli en helt annan del av det Àn vad jag tidigare varit.

Drömfiske JÀmtland/HÀrjedalen finns dÀr med monter och jag kommer vara dÀr tillsammans med andra fiskeglada mÀnniskor. Det Àr 20-22/3 och jag Àr nyfiken, ses vi?

Jag lÀngtar!

LÀngta bort eller lÀngta hit, det Àr frÄgan vad som gÀller för just dig som lÀser nu? LÀngtar du hit sÄ boka ditt boende omgÄende!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.02.03

Laddat batterier genom att umgÄs med kÀra vÀnner och göra det jag Àlskar allra mest pÄ vintern, köra skoter!

Åter pĂ„ plats i Paradiset sĂ„ fortgĂ„r det dagliga med stĂ€d, tvĂ€tt, bokningar och planering. Dessutom naturvĂ€rdskap pĂ„ det, med andra ord sĂ„ leker livet!

Har Àven hÀmtat ut paket idag, snygga, vÀrmande och praktiska profilklÀder till personalen!

Vill ni se hur vi ser ut i dom?
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.29

Den Ärliga semestern tillbringar jag pÄ skotern i SaxnÀs. Men hemmavid Àr lÀget under kontroll, annars tror jag telefonen hade ringt.

TÀnkte berÀtta att det nu finns möjlighet att köpa en supersmidig matlÄda hos mig. Barocook krÀver ingen eld, ingen el, utan bara vatten (snö gÄr oxÄ bra) och en liten pÄse. Den pÄsen kastar man sedan i soporna och disken tar man med hem. Du kan alltsÄ Àta varm god mat till fjÀlls, du bestÀmmer sjÀlv vad du vill Àta. Finns bÄde matlÄdor och refillpack med 10 pÄsar.

Funderar du pÄ lite vinterledigt? Tveka inte pÄ att boka ditt boende i tid!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.27

SÄ har en ny vecka börjat och den inleder vi med lite snöskottning.
Effekten av allt snöande Àr att telefon ringer ofantligt mycket, och inkorgen pÄ mailen fylls pÄ. Det Àr svÄrt att göra mÀnniskor glada idag kÀnner jag. Men jag har hÀnvisat vidare till andra boendeanlÀggningar och hoppas att det ger resultat nÄgonstans iallafall.
Även om jag inte kan ge er ett boende denna helg eller kanske nĂ€sta, sĂ„ Ă€r det klart vĂ€rt att ringa och chansa, Ă„terbud kan komma oxĂ„. En enkel stuga som denna snöinklĂ€dda Ă€r ju bara för hĂ€rlig!
Sen har jag plitat med annonser och produktblad. Nu ska jag Ă„ka hem och sova!
Varmt vÀlkomna!

Marika

2020.01.26

Jag vill rikta ett stort varmt tack till min fina personal! Ni jobbar och sliter allt vad ni kan. Det Ă€r beundransvĂ€rt med engagerade mĂ€nniskor och jag kĂ€nner att jag fĂ„tt det allra bĂ€st! En riktig vinstlott helt enkelt, sĂ„ tack till bĂ„de kvinnorna och mĂ€nnen som Ă€r mig behjĂ€lpliga ❀

Den hÀrliga kÀnslan jag har över att fÄ driva denna fina camping, det kÀnns verkligen som att fÄ komma hem.

Vill ni komma hem till mig?
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.25

Snön fortsÀtter vrÀka ner i vÄrt underbara Paradis! Magin har inga grÀnser.

Jag har fÄtt in en laddning med de snyggaste hoodiesarna! Kom in och shoppa vet ja! MÄnga storlekar, iallafall nÄn dag.

Imorgon Àr veckans sista dag, siktet instÀllt pÄ en ny! Hurra för livet!

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.24

Jag Àr helt begeistrad av detta vÀder. Fascinerad minst sagt.
LÀngesen jag upplevt sÄ starka vindar fulla med snö.

Jag lider med alla som vill ut pÄ isarna för fiske, det blir ju inte bra alls det hÀr!

Men oj sÄ jag glÀds med de som Àlskar snö lika mycket som jag!

Dessutom Àr det vackert!

Kom och bo hos mig!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.21

IgÄr var jag lite deprimerad över allt regnande och de hÄrda vindarna. Idag var det galet en sÄn snöstorm delux det bjöds pÄ!
VrÀker ner snö fortfarande och jag glÀds med de som fÄr ut och njuta i det vita guldet snart.

IkvĂ€ll har jag varit pĂ„ GĂ€ddede och blivit inspirerad av kursen om att ”BerĂ€tta sin historia ”. FĂ„tt fler verktyg att förmedla med och jag hoppas att det ger resultat.

Imorgon blir det nog skottning pÄ schemat.
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.19

Wow! SÄ fantastiskt trevlig fiskeafton vi fick till i fredags! Tusen tack till alla som kom och förgyllde med sin nÀrvaro. Jag uppskattar det jÀttemycket. Det mÄste vi göra om tycker jag.

Helgen har varit otroligt intensiv och tanken var att jag skulle ladda lite batterier med dottern nÄgra timmar pÄ eftermiddagen igÄr. Blev inte sÄ mycket av det, mitt andra jobb slukade upp tiden i ett nafs genom sjukt mÄnga telefonsamtal.

StÀdat undan efter helgen och börjat ladda för en ny vecka. Har du laddat om för en ny vecka, Àr det kanske hos mig?

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.16

Vilket fantastiskt omrÄde Frostviken ÀndÄ Àr! JÀgare, fiskare och skoterÄkare fyller stugor och husvagnar. Alla olika intressen fÄr plats och kan njuta av allt det fantastiska vi har, hÀftigt!

Förberedelserna för morgondagen pÄgick lÄngt in pÄ kvÀllen sÄ nu sÄ Àr det skönt att lÀgga sig för natten.

I morgonkvĂ€ll efter ”Fiskeafton”, frĂ„n kl.20.00 sĂ„ öppnar puben och vi stĂ€nger för natten 00.00. Vi kör Ă€ven pub pĂ„ lördag mellan 20.00-00.00

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.15

Började förmiddagen som naturvÀrd. Sen har jag i princip suttit fast i telefon. Det mÀrks att snön Àr hÀr nu. Besvikelsen över att inte fÄ boende gÄr inte att missta. Har hÀnvisat till andra anlÀggningar och jag hoppas att man fÄtt napp dÀr.

KvÀllen Àgnades Ät styrelsemöte med branschorganisationen för hÄllbar snöskoterturism. Jag Àr sÄ klart medlem dÀr dÄ jag anser det som viktigt att det finns en bransch som fokuserar pÄ snöskoterturismen.

FramförhÄllning Àr alltid bra, nÀr man kan planera i god tid och sedan lÀgga fokus pÄ nuet. Mycket man ska fÄ till med planering och jag Àr glad att pusselbitar med bra personal fungerar bÀttre för varje dag.

Har du planerat för en tripp hit och haft framförhÄllning? Om inte sÄ kan det vara bra att skynda, bara ett tips.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.14

NÄgra timmar inne med kaffegÀnget och sen papperspyssla lite.
Sen tog jag pÄ mig en annan arbetskeps och for och trampa och sladda leder. Oj sÄ mycket snö vi har fÄtt pÄ kort tid. Vikingarna fick verkligen bekÀnna fÀrg idag. Jag och min kollega Morgan oxÄ. Vi behöver inget gym det Àr dÄ ett som Àr sÀkert. Det var allt frÄn snöfall till att avsluta eftermiddagen med lite ljus och vackra fÀrger, sÄ det fick bli en liten filmsnutt men den vill inte ses.
Sen Äter in pÄ campen för lite bokningar och telefonsamtal.

IkvÀll kommer jag somna ovaggad och jag hoppas att natten blir lÄng.

Fredag och lördag kör vi pub 20.00-00.00, vÀlkomna!

Vill ni komma hit och njuta av det vita guldet precis som jag? Varmt vÀlkommen att boka boende!
Marika

2020.01.13

Kan lÀtt bli sena kvÀllar nÀr man sitter och förbereder och klipper och klistrar med bilder. PÄ fredag Àr det Fiskeafton med möjlighet att ljuga ihop sin vÀrsta fiskehistoria. Vi njuter av silltallrik till det och ser vem som lyckas bÀst! Jag kan ju försöka dra ihop en historia kring dagens bild.

Ja dagarna rullar pÄ iallafall och jag Àr jÀtteglad för alla gÀster som dyker in och som ringer och bokar boenden.

Snön den fortsÀtter att falla och det kÀnns ju fantastiskt kul!
Boka ditt boende du oxÄ!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.12

Jag vill inte vara sÀmre Àn andra som delat denna vackra film. En helt fantastiskt fin film frÄn vÄrt vackra omrÄde Frostviken.


Detta fÄr avsluta veckans inlÀgg och jag summerar veckan som fantastisk, precis som filmen. Jag hoppas att alla kan se den och bli inspirerade till Àventyr. Vill man inte gÄ all in som i filmen utan vÀlja en lite mera light version sÄ kan man boka sitt boende hÀr pÄ fiskecampen och fÄ tips som förgyller er vistelse hÀr. Finns Àventyr nÀra inpÄ knuten hÀr, som passar bÄde barnfamiljer eller andra Àventyrare.

För övrigt sÄ fortsÀtter snöandet hÀr och gillar man skoterkörning och att bo i stuga, sÄ Àr man vÀlkommen att boka.


Jag önskar er alla en hÀrlig söndagskvÀll och vÀlkomnar nÀsta vecka med öppna armar och ett sinne likadant.


Varmt vÀlkomna!Marika

2020.01.10

Idag har jag knappt hunnit sÀtta in foten pÄ campen. Det kÀnns mÀrkligt tomt pÄ ett vis.
Dubbla jobb Àr brutalt ibland, men det gÄr.
Jag har super personal sÄ det kÀnns bra ÀndÄ!

MÀrks att skotersÀsongen Àr i gÄng pÄ allvar, det Àr mycket folk i stugorna, hÀrligt! Men det finns plats för nÄgra till. Lite fiske kanske kan locka? Utrustning, fiskekort o maggot finns hos oss!

Snön fortsÀtter falla i Frostviken och det enda som Àr lite dumt med det Àr att isarna blir sÄ dÄliga om de inte hunnit grunda ordentligt.

Imorgon kör vi pÄ igen!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.08

2020.01.07

Det Àr som kul nÀr pusselbitar börjar falla pÄ plats. NÀr saker flyter pÄ lite enklare. Planerar för framtiden och ser ljust pÄ den.
Att lÀgga lite bestÀllningar av olika slag. Veta att kalendern har röda ringar runt speciella dagar, det skapar framtidstro och hopp.

Idag hördes man lite i radion, Àmnet som ligger mig sÄ varmt om hjÀrtat, skoter. Imorgon Äker jag med min kollega Daniel till Sorsele, dÀr ska vi prata mer om skoter. Blir nog inget inlÀgg i morgon.

Kan hÀnda att jag lÀgger mig tidigt idag, blir nÄgra mil i bil ju.

Snön faller ute, boka ditt boende!
Varmt vÀlkomna!
Marika

2020.01.06

Helgens sista dag, men oxÄ veckans första, det Àr inte utan att man Àr lite förvirrad.

Jag har varit pÄ jobbet hela dagen, det vet jag, men har nÀstan glömt bort vad jag gjort.
Jag var iaf dÀr hela dagen sÄ nÄgot mÄste jag fÄtt gjort.

Nu Àr jag trött och sÀngen lockar. I morgon Àr det tisdag, kaffe pÄ Loftet.

Varmt vÀlkomna!
Marika

2020-01.05

Snacka om tillströmning av folk idag, alla skoterÄkare. Men glad att man kan vara till hjÀlp.


VÀder har vi haft rejÀlt idag oxÄ, ymnigt snöfall. Vi fÄr se om det slÄr över till regn eller om vi klarar oss. HÄller tummarna för mera snö.


Snart klar med bokföringen oxÄ, det kÀnns bra. Sista finliret kvar men det behöver jag hjÀlp med. Tur vi har proffs i byn.


Nu verkar det som om fisket vaknat till liv igen efter en mindre dvala. SÄ hÀr fina fiskar fick mina husvagnsgÀster idag. De var ute och njöt av bÄde snö och fiske, vilken underbar kombo!Fiskekort och maggot finns hos mig, Àven fiskeutrustningen om du saknar nÄgot!


Boka ditt boende för liknande upplevelser!

Varmt vÀlkomna! Marika

2020.01.04

Förmiddagen var jag pÄ Skoterinfo och vÀlkomnade de första friÄkarna, kan lova att samtliga som kom in var förvÀntansfulla och glada.
Eftermiddagen har jag Ă€gnat Ă„t att fila vidare pĂ„ hemsidan. Uppdatera den med lite kompletterande bilder och lite text. Ska ordna en plats för webbkameran oxĂ„ Ă€r vĂ€l tanken. Den mĂ„ste jag ge konstgjord andning först, men sen kanske…eller inte, vi fĂ„r se.


Fiskebarometern mÄste komma i gÄng igen, det fÄngas sÄ mÄnga fina fiskar sÄ det Àr ju skam pÄ torra land att inte vi visar de vackra fiskarna till omvÀrlden. Fiskebarometern finns oxÄ hÀr pÄ hemsidan. SÄ jag uppmanar er alltsÄ att komma in hit sÄ vi kan fotodokumentera och skriva in era uppgifter.

I och med detta sÄ utlyser vi en tÀvling! Största öring och största röding tagen inom Jormvattnets fvo mellan 1 februari och sista april gÄr segrande ur matchen. Fina priser i potten!


SÄ hÀr ser inlÀggen ut pÄ facebook och instagram. Men jag vill att Àven ni ska se vad jag gör och vad som hÀnder i vÀrldens mitt Jorm. SÄ ja, titta runt pÄ hemsidan, funkar det?
Nu ska jag kanske avsluta arbetsdagen iallafall, kommer en dag i morgon oxÄ. Vill du komma och bo Àr ni vÀlkomna att boka boende!
Varmt vÀlkomna!Marika